Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως ακριβώς είπες

Σου φαίνεται...

Εσυ όταν θα βγεις στην αγορά εργασίας,γιατί προφανώς δεν έχεις βγει ακόμη, να πας για ένα πιάτο φαΐ και να χαίρεσαι επειδή δουλεύεις

Μην ξεχάσεις να το ποστάρεις εδώ ε..

Βγάλε κ εσύ μέχρι τα 33 σου 3300 ένσημα και μετα έλα να μου την πείς

Επεξ/σία από Superuser
  • Απαντ. 320
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@crupo

Άστο..πάρε αλλοδαπούς κ κάνε την δουλειά σου..

Γιατί χαλιεσε εδώ με τους χαραμοφάϊδες του insomnia;

Τι να χαλιεμαι ρε φιλε.

Λεμε για μια κατασταση που ειναι αληθινη.

Αν θες να το καταλαβεις καλως...

Οι ελληνες (μεγαλο ποσοστο τουλαχιστον) εχουν γινει καλοπερασακηδες. Δουλειες, για μεροκαματο τουλαχιστον, να βγαλει ενας νεος τα προσωπικα του εξοδα υπαρχουν. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να δουλεψουν.

Και αναγκαστικα αλλοδαπους θα παρω. Διαφορετικα, οσο και να το θελω, δεν γινεται...

Δημοσ.

Φιλε μου χωρις να θελω να σε κρινω ενσημα κολησες στους εργατες που πηρες ?

Η απαντηση ειναι προφανης. Φυσικα και οχι.

Και μετα αναρωτιεσαι γιατι δεν ερχετε ο ελληνας να εργασθει...

Μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα. Οι αλλοδαποί πλέον δεν μπορούν να ανανεώσουν άδειες παραμονής, ούτε να θεωρήσουν βιβλιάρια υγείας ΟΓΑ αν δεν είναι ασφαλισμένοι με εργόσημο, ώστε να μπορέσουν να δηλώσουν κάποιο εισόδημα στη φορολογική τους δήλωση. Οπότε αυτό που γινόταν μέχρι πρόπερσι, έχει σταματήσει σε ένα μεγάλο βαθμό.

Δημοσ.

Εγώ θα ζητούσα 30 για τρείς ώρες (φόρτωμα μπάλες τριφύλι) θα μου τα έδινες;

Εσείς που λέτε αυτά είναι..είναι fix τα μεροκάματα..

Πες το αλλιώς. Για τον Κρούπο η αμοιβή στις 3 ώρες φόρτωμα μπάλες τριφύλλι είναι fix στα 20€, επειδή βρίσκει Αλβανούς που δέχονται με τόσα. Και εσύ φυσικά ξέρεις τι θα πάρεις αν ζητήσεις 30.

Αν αύριο όμως σκάσει στο χωριό του νέα φουρνιά λαθρομετανάστες από οπουδήποτε που θα δέχονται να κάνουν την ίδια δουλειά με 10 ή 5€, αυτόματα και η τιμή fix του Κρούπο θα πέσει στα 10 ή στα 5€ αντίστοιχα.

Αυτά για όποιον δεν είχε καταλάβει πως βγαίνει η τιμή fix του Κρούπο.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, μιας και είναι η καταγωγή μου απο Ηλεία το παρακολούθησα το θέμα.

Δεν ήθελαν επ΄ουδενί να προσλάβουν Έλληνες. Απλά ήθελαν να πιέσουν τους αλλοδαπούς με αυτόν τον τρόπο.

Γι'αυτό και την επόμενη μέρα απο την δημοσιοποίηση της προκήρυξης, κατέβηκε άρων-άρων και ο πρέσβης του Μπαγκλαντές στην Μανωλάδα.   

Δημοσ.

Eνταξει ομως τωρα. τα 30 ευρω μεροκαματο για 3 ωρες φορτωμα ειναι και λιγο κλεψιμο.. μην τρελαθουμε τωρα..μην πω για πολλους που κανουν μια ωρα δουλεια και ζητουν 50 ευρω μαυρα γιατι σου λεει μας εχουν αναγκη..δεν μπορουν να κανουν την δουλεια μονοι τους.. 30 ευρω για 3 ωρες;Ατομο χωρις προσοντα χωρις τιποτα;Κατσε ρε..

Δημοσ.

Προσπαθώ επί 7 σελίδες να καταλάβω ποιο είναι το θέμα.

Οι Έλληνες δεν καταδέχονται να δουλέψουν στα χωράφια ... 

Γούστο τους καπέλο τους ... δεν είσαι ούτε μάνα τους ούτε πατέρας τους να τους κάνεις κύρηγμα.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές τους.

Θέλει ο άλλος 300 ευρώ την ώρα για να έρθει να σου μαζέψει το μπαμπακι/καπνό/τριφύλλι ... take it or leave it

Τό ότι δεν συμφωνείτε στην αμοιβή δε σου δείνει το δικαίωμα να το κρίνεις ούτε φυσικά σου δίνει το δικαίωμα να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ χρησιμοποιοόντας στην δουλειά σου παράνομα λαθρομετανάστες. Ούε σου δίνει το δικαίωμα να βγαίνεις στην τηλεόραση και ζητάς από την πολιτεία να δώσει προσωρινές (ίσα για να σου μαζέψουν τις φράουλες) άδειες σε λαθρομετανάστες γιατί αλλιώς δεν βγαίνεις ... 

ε, μη βγεις ... ΚΛΕΙΣΕ !!

Έτσι δουλεύει το σύστημα, δεν μπορείς να ανταποκριθείς στο κόστος της παραγωγής σου (νόμιμα) γιατί τα εργατικά που απαιτούνται είαναι πολλά ή ξέρωγω το πετρέλαιο είναι ακριβό ?

ΚΛΕΙΝΕΙΣ ... δεν ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ.

δεν μπορουν να κανουν την δουλεια μονοι τους.. ..

Να μη θέλουν δηλαδή δεν έχουν δικαίωμα ?

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θα παρουν λαθρομεταναστες φιλε μου. Θα παρουν Βουλγαρους η Ρουμανους που θα ερθουν και θα κανουν την δουλεια χωρις να κλεβουν τον κοσμο. Δεν γινεται ο γιατρος να παιρνει 800 ευρω και εσυ να μου θες 900 ευρω το μηνα για 3 ωρες. Ποιος νομιζεις οτι εισαι;αρα και να μην δουλεψουν οι λαθρομεταναστες , και να μην υπαρξουν οι προσωρινες αδειες. Θα ερθουν αλλοι να δουλεψουν . Δεν ειναι βλακας ο αλλος να κατσει να τον καταστρεψεις ..

Δεν μιλαμε για ατομο που εχει μια εξειδικευση. Ενας γιατρος μπορει να ζητησει 100 ευρω την ωρα. Ενας δικηγορος το 10% της αμοιβης , ενας καθηγητης μουσικης αρκετα λεφτα την ωρα. Αλλα τωρα να πιανεις τον κωλο του αλλου για μια μεταφορα δεματιου χωρις προσοντα.. ε δεν..

Δημοσ.

Δεν θα παρουν λαθρομεταναστες φιλε μου. Θα παρουν Βουλγαρους η Ρουμανους που θα ερθουν και θα κανουν την δουλεια χωρις να κλεβουν τον κοσμο.

Αν τους απασχολούν νόμιμα καλά κάνουν.

Κάποιοι δέχονται να κάνουν μια δουλειά κάποιοι δεν δέχονται ... κανένα θέμα.

Δεν γινεται ο γιατρος να παιρνει 800 ευρω και εσυ να μου θες 900 ευρω το μηνα για 3 ωρες.

Γιατί ?

Όσο θέλει ο καθένας ζητάει. Αν ζητήσει "λάθος" δε θα δουλέψει. Γιατί πρέπει να το κουράζουμε παραπάνω το θέμα.

Δημοσ.

Ε , δεν προκειται να δουλεψεις ομως με αυτην την τιμη. Γιατι δεν ειναι μλκς ο αλλος να σε πληρωσει περισσοτερο απο τον γιατρο του..αρα θα παρουν ξενους.. και ολοι θα κραζουν οτι οι Ελληνες εχουν σηκωσει τον αμανε.

Δημοσ.

Πες το αλλιώς. Για τον Κρούπο η αμοιβή στις 3 ώρες φόρτωμα μπάλες τριφύλλι είναι fix στα 20€, επειδή βρίσκει Αλβανούς που δέχονται με τόσα. Και εσύ φυσικά ξέρεις τι θα πάρεις αν ζητήσεις 30.

Αν αύριο όμως σκάσει στο χωριό του νέα φουρνιά λαθρομετανάστες από οπουδήποτε που θα δέχονται να κάνουν την ίδια δουλειά με 10 ή 5€, αυτόματα και η τιμή fix του Κρούπο θα πέσει στα 10 ή στα 5€ αντίστοιχα.

Αυτά για όποιον δεν είχε καταλάβει πως βγαίνει η τιμή fix του Κρούπο.

Έτσι ακριβώς.

Δημοσ.

χαχα, ελα μην το ξεφτιλιζετε.. ουτε το ενα οριο ειναι καλο ουτε η εκμεταλλευση λαθρομεταναστων , ουτε η τεμπελια του Ελληνα ομως..που για να κανει χειρωνακτικη δουλεια θελει να παρει πιο πολλα απο γιατρο

Δημοσ.

Κάτσε ρε μάστορα, αν είσαι στο χωριό κι εγώ είμαι στο παραδίπλα χωριό, και θες να καθαρίσεις το χωράφι σου απ' τα χόρτα, κι έχω εγώ τα εργαλεία (τα οποία έχω πληρώσει), και μου πεις να 'ρθω να στο καθαρίσω, και το καθαρίσω σε τρεις ώρες π.χ., πόσα θα ήθελες να σου ζητήσω δηλαδή; 2.5€/ώρα, δηλαδή 7.5€;

Φυσικά και μόνο για το πήγαινε-έλα, το ότι έχω πληρώσει τα εργαλεία, το ότι δε βρίσκεις άλλον ή δε μπορείς να το κάνεις μόνος σου, κάτω από 30€ δεν υπάρχει περίπτωση να δώσεις, μην πω 50€.

Αυτές οι δουλειές έτσι είναι.

Δημοσ.

αυτή η νοοτροπία με χαλάει λίγο.

αν ο γιατρός έχει σκοπό να εκδίδει τη μάνα του πρέπει να κάνω κι εγώ το ίδιο ή χειρότερα.

ο καθένας κοιτάει το καλύτερο για τον εαυτό του.

η λογική του "υπάρχουν και χειρότερα" μόνο κακό μας κάνει.

γιατί δηλαδή να μην πάρω περισσότερα από το γιατρό; αν θέλει να έρθει αυτός να κάνει τη δουλειά κάνω.

το πρόβλημα αρχίζει αν δε βρίσκω δουλειά και μετα βγαίνω και παραπονιέμαι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...