Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω δεν ειπα για 2 ευρω .. Απλα ενα κανονικο μεροκαματο . Πχ 4, 5 ευρω την ωρα. Αντε 10 ευρω το πολυ. Αν θες να εκμεταλλευτεις , θα κνουν το ιδιο και οι υπολοιποι. Και αφου ειστε τετοιοι. Καλα σας κανουν.. 

• Απαντ. 320
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

4.5 και 10 την ωρα ειναι κανονικο μεροκαματο? Εχεις δουλεψει ποτε? Στην Ελλαδα κανονικο μεροκαματο ειναι τα 2 και 3 ευρω την ωρα για δουλειες "σταθερες" και οχι εργολαβειες. Αντε επειδη ειμαι απλοχερης ανεβα στο αεροπλανο και ελα, θα σε πληρωσω με τον minimum μισθο που υπαρχει εδω στην Κυπρο ανα ωρα (δηλαδη 3 ευρω) για να μου κανεις τη δουλεια που θελω. Αντε και 3 ευρω και εχω και μια 6άδα Corona στο ψυγειο μου να τις κατεβασουμε μετα. Ποιος τη χαρη σου? Που θα βρεις καλυτερα? Αντε ελα. 

Δημοσ.

Aφου ο καθενας κανει αυτο που τον συμφερει και οχι το σωστο.. και εσθ υα ζητησεις απο εμενα που ειμαι γυναικα και δεν μπορω να καθαρισω χωραφι 100 ευρω για 6 ωρες για να καθαρισεις ενα χωραφι του παππου μου. Γιατι αυτο μου λεγατε πριν οτι δεν μπορουν ολοι. Ε δεν με νοιαζει φιλε αν σε εκμεταλλευονται και παιρνπυν Αλβανους , Βουλγαρπυς , Πακιστανους η Μπαγκλενταισιανους στην θεση σου. Ας παρουν και θιβετιανους..δεν εισαι ο μονος εξυπνος εδω..

τα 4,5 ευρω τα ειπα για μια δουλεια 3,4 ωρων επειδη ειπες οτι σιγα μην ερθω για 7 ευρω. Ημουν και απλοχερα. Αλλα εσυ ηθελες 50..

τελος παντων δεν προκειται να τις κανουν τις δουλειες Ελληνες. Και οσοι θελουν να πανε στα χωραφια ψαχνουν για κοροιδα..

Δημοσ.

Θα σας πω την άποψή μου καθώς το χωριό μου έχει μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές κερασιού και ξέρω τι παίζει με τους εργάτες.

Το χωριό τον χειμώνα έχει ~800 κατοίκους ενώ το καλοκαίρι φτάνει τους ~4000 μιας και κατακλύζεται από Αλβανούς εργάτες.

Το μεροκάματο φέτος είναι 25 ευρώ + φαί (άλλες χρονιές είχε φτάσει 35 ευρώ) και φυσικά οι Αλβανοί κοιμούνται σε αποθήκες των παραγωγών.

Από προσωπική εμπειρία είμαι σίγουρος ότι αυτά που λένε για το ότι οι Έλληνες δεν καταδέχονται να δουλέψουν σε τέτοιες δουλειές είναι απολύτως ψέματα.Έχω μιλήσει με πολλούς παραγωγούς του χωριού μου και όλοι λένε ότι προτιμούν αλλοδαπούς για τους εξής λόγους:

• Είναι σκυλιά στην δουλειά
  • 9 στους 10 δεν είναι δηλωμένοι
  • Δεν τους ενδιαφέρουν οι συνθήκες διαβίωσης
  • Δουλεύουν 12ωρα καθημερινά και μιας και δεν είναι δηλωμένοι δεν μπορούν να βγάλουν τσιμουδιά.

Ουδέποτε έχει γίνει επισήμως πρόταση να έρθουν Έλληνες εργάτες για να δουλέψουν στο χωριό μου.Όποιος θέλει το πιστεύει...

Εδώ φέτος, μιας και υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην οικογένειά μου, ζήτησα από έναν πολύ κοντινό συγγενή να με πάρει 1-1,5 μήνα να δουλέψω στα χωράφια και έφαγα ένα ωραιότατο άκυρο, με την δικαιολογία ότι φέτος καταστράφηκαν τα κεράσια ή επειδή είναι μικρά ενώ στην πραγματικότητα φέτος θα είναι η πιο παραγωγική χρονιά πολλών δεκαετιών.

Συνοψίζοντας, άνετα καταλαβαίνει κανείς ότι οι Έλληνες είμαστε κωλοφάρα και κοιτάζουμε μόνο την τσέπη μας.

• Like 9
Δημοσ.

Θα φύγω εγώ απ' το σπίτι μου να πάω στην επαρχία για να κοιμάμαι στις αποθήκες μαζί με άλλους, σαν αυτούς στη Μανωλάδα.

Και λέτε ότι οι Έλληνες δεν καταδέχονται και ότι είναι τεμπέληδες. Ρε πάτε καλά;

Θα πάει μόνο αυτός που δεν έχει να φάει. Οι υπόλοιποι δε θα χάσουν και την ευκαιρία της ζωής τους.

• Like 4
Δημοσ.

Συνοψίζοντας, άνετα καταλαβαίνει κανείς ότι οι Έλληνες είμαστε κωλοφάρα και κοιτάζουμε μόνο την τσέπη μας.

Δεν νομίζω ότι φταεί η ελληνική φάρα. Οποιοσδήποτε έχει μια επιχείρηση κοιτάει να έχει το μέγιστο δυνατό κέρδος με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Προφανώς και ισχύει το ''ο δυνατότερος επιβιώνει'' και προφανώς δεν νοιάζομαι για τον δίπλα μου, λόγω της ανθρώπινης φύσης μου. Σε μια χώρα που ''επιτρέπει'' την παρανομία λόγω ελάχιστης επιτήρησης μου φαίνεται πολύ λογικό που ο επιχειρηματίας θα πάρει τον Αλβανό που ζητάει λιγότερα. Σωστό όχι. Νόμιμο όχι. Ηθικό όχι. Αλλά λογικό ναι. Και μονο η λογική κυριαρχεί σε τέτοια πράγματα. Οι εφοπλιστές που είναι εκει που είναι πιστεύειες ότι φτάσαν με καθαρα χέρια έκει? Ή το έχουν τερματίσει στις φοροδιαφυγές και σε πράγματα που ούτε πάει ο νους μας. Αν αυτοί κάνουν τέτοια, ο απλός μικροεπιχειρηματίας που βλέπει μπροστά του τον μετανάστη σαν μια μηχανή που παράγει με ελάχιστα, μαλάκας είναι να μην τον προτιμήσει? 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι φταεί η ελληνική φάρα. Οποιοσδήποτε έχει μια επιχείρηση κοιτάει να έχει το μέγιστο δυνατό κέρδος με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Προφανώς και ισχύει το ''ο δυνατότερος επιβιώνει'' και προφανώς δεν νοιάζομαι για τον δίπλα μου, λόγω της ανθρώπινης φύσης μου. Σε μια χώρα που ''επιτρέπει'' την παρανομία λόγω ελάχιστης επιτήρησης μου φαίνεται πολύ λογικό που ο επιχειρηματίας θα πάρει τον Αλβανό που ζητάει λιγότερα. Σωστό όχι. Νόμιμο όχι. Ηθικό όχι. Αλλά λογικό ναι. Και μονο η λογική κυριαρχεί σε τέτοια πράγματα. Οι εφοπλιστές που είναι εκει που είναι πιστεύειες ότι φτάσαν με καθαρα χέρια έκει? Ή το έχουν τερματίσει στις φοροδιαφυγές και σε πράγματα που ούτε πάει ο νους μας. Αν αυτοί κάνουν τέτοια, ο απλός μικροεπιχειρηματίας που βλέπει μπροστά του τον μετανάστη σαν μια μηχανή που παράγει με ελάχιστα, μαλάκας είναι να μην τον προτιμήσει? 

Μα απ' αυτά που λες φαίνεται πως είμαστε σκατολαός...

Ο τελευταίος κερασοπαραγωγός βγάζει 70K ευρώ κάθε καλοκαίρι και προτιμά να δίνει τα λεφτά του σε Λαθρομετανάστες-Εγκληματίες Αλβανούς παρά σε Έλληνες...

Στα χωριά άμα πεις ότι είσαι από πόλη το μόνο συναίσθημα που θα νιώσουν για εσένα είναι η ζήλια.

Δεν είπαμε να δίνουν παραπάνω λεφτά στους Έλληνες για να κάνουν την ίδια δουλειά, το θέμα είναι ότι ποτέ δεν έγινε πρόταση σε Έλληνες να δουλέψουν.

Δημοσ.

Μα απ' αυτά που λες φαίνεται πως είμαστε σκατολαός...

Ο τελευταίος κερασοπαραγωγός βγάζει 70K ευρώ κάθε καλοκαίρι και προτιμά να δίνει τα λεφτά του σε Λαθρομετανάστες-Εγκληματίες Αλβανούς παρά σε Έλληνες...

Στα χωριά άμα πεις ότι είσαι από πόλη το μόνο συναίσθημα που θα νιώσουν για εσένα είναι η ζήλια.

Δεν είπαμε να δίνουν παραπάνω λεφτά στους Έλληνες για να κάνουν την ίδια δουλειά, το θέμα είναι ότι ποτέ δεν έγινε πρόταση σε Έλληνες να δουλέψουν.

Μα συμφωνώ στο ''σκατο'' αλλά όχι στο ''λαός'' Δεν ειναι ελληνικό προνόμιο το να είμαστε ξιπασμένοι. Για αυτό υπάρχουν και οι νόμοι να μας συγκρατούν. Στις χώρες που η τήρηση των νόμων είναι αυστηρή λόγω κυρώσεων ή λόγο αστυνόμευσης κ.λ.π, τείνουν να μηδενιστούν αυτά τα φαινόμενα αλλά όχι επειδή εκεί οι άνθρωποι πέσαν απο τον Παράδεισο ενώ εδώ στην Ελλάδα μαζεύτηκε το κατακάθι των ανθρώπων. 

Γνώμη μου, μπορεί να είμαι και λάθος. Δεν πιστεύω εν γένει ότι σαν λαός διαφέρουμε απο τον υπόλοιπο κόσμο είτε στα καλά μας είτε στα κακά μας.

• Like 6
Δημοσ.

Αν συνέβαινε το ίδιο στην Γερμανία θα πήγαιναν οι Γερμανοί να δουλέψουν στα χωράφια για 2 ευρω την ώρα;αναρωτιέμαι.

Δημοσ.

Αν συνέβαινε το ίδιο στην Γερμανία θα πήγαιναν οι Γερμανοί να δουλέψουν στα χωράφια για 2 ευρω την ώρα;αναρωτιέμαι.

Ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Γερμανία δεν ξέρουμε τι θα γινόταν γιατί ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Θα φύγω εγώ απ' το σπίτι μου να πάω στην επαρχία για να κοιμάμαι στις αποθήκες μαζί με άλλους, σαν αυτούς στη Μανωλάδα.

Μην ξεχάσεις το αλεξίσφαιρο, όταν θα απαιτήσεις να πληρωθείς για τη δουλειά που έκανες θα σε βαρέσουν στο ψαχνό οι επιστάτες.

• Like 1
Δημοσ.

Αστειευόμαστε τώρα....20 ευρώ για 3 ώρες, ας πούμε 21, δηλαδή 7 ευρώ την ώρα, 56 στο 8ωρο,

22 εργάσιμες σύνολο 1232 τον μήνα, πλάκα κάνουμε;

Εγώ αν είχα χωράφια πάνω από 2 ευρώ την ώρα δεν έδινα..

• Like 1
Δημοσ.

Απλα ειναι κυκλος .. εσυ θα ζητησεις απο τον παραγωγο την μαμα του και τον πατερα του για να δουλεψεις στα χωραφια. Αυτος θα παρει τον Αλβανο για 3,60 .. στην χειροτερη περιπτωση θα τον εκμεταλευτει κιολα. Ε , ο Αλβανος που τον εκμεταλευπνται θα κλεψει το σπιτι του παππου και της γιαγιας που ειναι στην ακρη του χωριου που δουλευε..

Δημοσ.
..............Στις χώρες που η τήρηση των νόμων είναι αυστηρή λόγω κυρώσεων ή λόγο αστυνόμευσης κ.λ.π, τείνουν να μηδενιστούν αυτά τα φαινόμενα αλλά όχι επειδή εκεί οι άνθρωποι πέσαν απο τον Παράδεισο ενώ εδώ στην Ελλάδα μαζεύτηκε το κατακάθι των ανθρώπων. 

Γνώμη μου, μπορεί να είμαι και λάθος. Δεν πιστεύω εν γένει ότι σαν λαός διαφέρουμε απο τον υπόλοιπο κόσμο είτε στα καλά μας είτε στα κακά μας.

εννοείται πως είναι ακριβώς έτσι.

και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όταν ο "σκατολαός" που αναφέρθηκε βρεθεί σε μια από τις "παραδεισένιες" χώρες (πχ σε κάποια δυτικοευρωαπϊκή) αλλάζει τελείως.

τηρεί τα όρια ταχύτητας, δεν πετάει σκουπίδια κάτω, είναι σωστός σαν εργαζόμενος ή σαν εργοδότης , κλπ (αναφέρομαι σε αυτούς που κατοικούν εκεί και όχι σε κάποιον που πάει για τουρισμό δέκα μέρες).

γιατί συμβαίνει λοιπόν αυτό; μόλις μπει στην άλλη χώρα του κάνουν λοβοτομή και χάνει τη ελληνική "ξεγνοισιά"; ή βλέπει ότι το κράτος είναι παρών και δεν τον παίρνει να μαγκίσει.

το έχω πει και παλαιότερα σε άλλο θέμα. το ιδανικό είναι να φτάσουμε να είμαστε σωστοί λόγω παιδείας και ανατροφής. στην καλύτερη αυτό μπορεί να γίνει με τα παιδιά μας. για μας όμως μόνο η αστυνόμευση δουλεύει. και αυτό που μας τσούζει είναι η ποινή (πρόστιμο). μονο όμως αν αυτό το πρόστιμο δεν μπορεί να σβήσει από τον γνωστό του θείου του μπατζανάκη μου

Δημοσ.

Και πεστε οτι η Μανωλαδα ειναι η Μανωλαδα. Εχει βεβαρυμενο παρελθον και δεν ζητηθηκε απο Ελληνες να δουλεψουν εκει. Σε αλλες περιοχες που εχει ακουστει πολλες φορες οτι ειχαν ζητηθει Ελληνες και δεν πηγε κανεις . Ψεμματα ειναι και εδω;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...