slipknot Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Όπα για πες? Μένω παιραιά και από ΗΣΑΠ και κάτω είναι αρκετά ήσυχα. Ποια περιοχή;;;;
ΜίλαμουγιαΜήλα Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 άστο, μάλλον δεν ξέρεις. εμ.... Ξέρω. Μια ζωή πατήσια. Εντάξει δεν έχει πια κίνηση όσο μέχρι πριν 5 χρονάκια, αλλά επειδή έχω ζήσει και σε άλλες πόλεις, σόρι φιλενάδα, η ποιότητα ζωής στο κέντρο είναι γάμισέ τα. Ωραίο το feeling μεγαλούπολη ουάου, αλλά κάποια πράγματα και φαινόμενα στην Αθήνα πραγματικά σε αποκτηνώνουν. Δεν θα επεκταθώ γιατί θα βγούμε off. Kαλή αρχή στην Ts. 2
*nenya* Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Φιλενάδα δεν είμαι. Και αναφέρθηκα στο σχόλιό σου για την ομορφιά (δεν έλεγε για την ποιότητα ζωής). My point is: υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη στην Αθήνα. Δεν χρειάζεται να επεκταθω και να δίνω παραδείγματα νομίζω. 1
CtrlFreak Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Ποια περιοχή;;;; Κέντρο, από ΗΣΑΠ και κάτω.
dionisis1925 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Έλα μωρέ απλά μερικοί για διάφορους λόγους δεν γουστάρουν την Αθήνα και προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι χάλια πόλη , λογικό είναι μία πόλη με τόσο πληθυσμό σε ώρες αιχμής να γίνεται της κολάσεως και εγώ στη δουλεία μου με λεωφορείο και μετρό πηγαίνω,αλλά τι σημαίνει πως δεν απολαμβάνω μια βόλτα στο Θησείο και στο Λυκαβηττό ? πλάκα κάνουμε ? μια πόλη έχει και τα υπέρ και τα κατά της.
ΜίλαμουγιαΜήλα Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 ΟΚ ο καθείς με τις προτιμήσεις του. Προφανώς υπάρχουν αγαπημένες γωνιές, αλλά δεν αρκούν. Και η σύνδεση είναι κυρίως συναισθηματική. Αντικειμενικά, η Αθήνα όμορφη πόλη δεν είναι. Δεν έχει ντιπ πράσινο, η δόμηση είναι ΓτΠ, συγκοινωνίες άστα κλάφτα... Για να μην αναφερθώ στα ορατά κοινωνικά προβλήματα που την ασχημαίνουν επί 10. Το να έχει πολλά μαγαζιά για άραγμα και εξόδους, εμένα που δεν είμαι πια φοιτητής δεν μου λέει και πολλά. Η Ελλάδα έχει πολύ πιο όμορφες πόλεις. Σε μένα έπεσε πολύ η Αθήνα στα μάτια μου όταν επέστρεψα από διαμονή στο εξωτερικό. Με τα χρόνια την ξανασυνήθισα βέβαια.... Στη νένυα απαντούσα. Dionisis, και γω τα απολαμβάνω, αλλά η επιλογή είναι πολύ μικρή. Σε σχέση με άλλες πόλεις. Α και δεν προσπαθώ να σε πείσω, όπως γράφεις. Μια γνώμη είπα. 1
AntiCambeR Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Η επιλογή το που θα ζήσεις εξαρτάται απο το πόσα χρήματα έχεις η το πόσα έχουν οι γονείς. Οποιος ενοχλείται απο τον πολύ κόσμο και το να έχει πολλές επιλογές πηγαίνει στην επαρχία και γίνεται αγρότης. Η πόλη όπως και η επαρχία εχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.Είναι λογικό κάποιος που ζούσε επαρχία να μην μπορεί να ζήσει σε πόλη και το αντίθετο.
*nenya* Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μιλαμουγιαμηλα, η απάντησή μου σ'αυτά που λες είναι ότι πάει...ανάλογα τον δήμο της Αθηνας! Αλλού θα βρεις πράσινο, αλλού ξερά πεζοδρόμια, αλλού κακή δόμηση, αλλού άψογο σχέδιο, αλλού συγκοινωνίες φάντασμα, αλλού κάθε 5', αλλού θέα, αλλού τον έναν πάνω στον άλλον, αλλού γραφικά μπαλκόνια, αλλού τοίχους γεμάτους tags... Κι εγώ έχω επισκεπτει άλλες πόλεις και σε Ελλάδα και σε εξωτερικό και έχω δει τις ομορφιές τους και συγκρίνω με την Αθήνα (και θα ήθελα σε κάμποσα σημεία να τους μοιάσει). ΑΛΛΑ δεν θα ισοπεδωσω και δεν θα πω ότι είναι όλα σκατα, όλα άσχημα και δυσλειτουργικά εδώ πέρα. Γιατί πολύ απλά δεν είναι. 1
dionisis1925 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 ΟΚ ο καθείς με τις προτιμήσεις του. Προφανώς υπάρχουν αγαπημένες γωνιές, αλλά δεν αρκούν. Και η σύνδεση είναι κυρίως συναισθηματική. Αντικειμενικά, η Αθήνα όμορφη πόλη δεν είναι. Δεν έχει ντιπ πράσινο, η δόμηση είναι ΓτΠ, συγκοινωνίες άστα κλάφτα... Για να μην αναφερθώ στα ορατά κοινωνικά προβλήματα που την ασχημαίνουν επί 10. Το να έχει πολλά μαγαζιά για άραγμα και εξόδους, εμένα που δεν είμαι πια φοιτητής δεν μου λέει και πολλά. Η Ελλάδα έχει πολύ πιο όμορφες πόλεις. Σε μένα έπεσε πολύ η Αθήνα στα μάτια μου όταν επέστρεψα από διαμονή στο εξωτερικό. Με τα χρόνια την ξανασυνήθισα βέβαια.... Στη νένυα απαντούσα. Dionisis, και γω τα απολαμβάνω, αλλά η επιλογή είναι πολύ μικρή. Σε σχέση με άλλες πόλεις. Α και δεν προσπαθώ να σε πείσω, όπως γράφεις. Μια γνώμη είπα. Να λες την γνώμη σου με σωστά επιχειρήματα είναι σεβαστό,να πετάς μια φωτογραφία από ένα κεντρικό δρόμο σε ώρα αιχμής,ε δεν είναι επιχείρημα ούτε και άποψη,κόμπλεξ δείχνει. Αυτό και τέλος.
Pa0ki Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Πρέπει να είναι πάντως από τις πιο άσχημες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες 2
ΜίλαμουγιαΜήλα Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Νένυα, συμφωνώ: πάει ανάλογα τον Δήμο, το εισόδημα κ.ο.κ. Πάει και ανάλογα με τις προσδοκίες του καθενός, αν έχει έρθει από κάπου αλλού που ήταν χειρότερα/μικροκοινωνία, και του αρέσει η ανωνυμία και η περιπλοκότητα μιας μητρόπολης. Τα οποία από μόνα τους και γω τα βρίσκω γοητευτικά (απλά θα τα προτιμούσα σε διαφορετική συσκευασία απ' αυτή που τα έχω τώρα ) Το σίγουρο είναι ότι άλλο να έχεις επισκεφτεί μια άλλη πόλη ή χώρα, κι άλλο ε ν τ ε λ ώ ς να έχεις ζήσει εκεί, να έχεις γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς της. Ο επισκέπτης είναι τυχερός γιατί βλέπει μόνο τα καλά. Κοινώς, οι τουρίστες βλέπουν την αρεοπαγίτου αλλά δεν βλέπουν την λιοσίων. Εγώ αρνούμαι να γίνω τουρίστας στην πόλη που ζω, γιατί δεν θέλω να μείνω κλεισμένος στην κοσμάρα μου. Και ως εκ τούτου έχω άποψη για μεγάλο μέρος της Αθήνας και λέω ότι δεν μου αρέσει που ζω εδώ. Τέλος, η πόλη αντανακλάται και πάνω στους κατοίκους της: παρατηρώ ότι ο τρόπος που με διαμορφώνει η Αθήνα σαν άνθρωπο, δεν μου αρέσει καθόλου. Συγκριτικά και με άλλες πόλεις της Ελλάδας αυτό. Είχα άλλη ψυχολογία όταν ζούσα σε 2 άλλα μέρη, εντός και εκτός ελλάδας, όχι στο επίπεδο "κάνω πιο ωραία πράγματα άρα είμαι χαρούμενος" αλλά στο να χαίρομαι στην καθημερινότητα το συνολικότερο περιβάλλον που ζούσα, και τον τρόπο που διαμόρφωνε τις κοινωνικές σχέσεις. Και αυτό είναι κάτι που θεωρητικά δεν μπορεί να το κατανοήσει κάποιος, μόνο εμπειρικά. Paoki δεν ξέρω, υπάρχουν και τα Τίρανα. Παίζει να είναι χειρότερα Πρέπει να είναι πάντως από τις πιο άσχημες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες 5
Iris_89 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Πάντως ο Πειραιάς είναι οκ. Ναι μεν έχει τρομερή κίνηση πλέον λόγω έργων που γίνονται κυρίως κέντρο, αλλά τουλάχιστον εκεί που έμενα και θα μένω για λίγο ακόμα είναι πολύ καλά. Είχα πχ μια φίλη που έμενε Αγ. Σοφία και μετά τις 8-9 φοβόταν να κυκλοφορήσει στη Μαυρομιχάλη.
LongTom Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξέρω τι λέτε,αλλά όσες τουρίστριες που πήγαν Αθήνα την λάτρεψαν. Εκ δύο Δανέζων και μιας...Ισραηλινής που πήγαν στα νησιά μέσω Αθήνας και με έλεγαν τι έμορφη πόλη αυτή η Αθήνα,τι καλό κόσζμο και έτσι. Προσωπικά πέρασα σαν φαντάρος μερικές φορές και από τότε μακρυά και αγαπημένοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις