ANHLIKOS Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχει ο υποκειμενικός φόβος. Υπάρχουν και οι αντικειμενικές αιτίες πρόκλησης του εκάστοτε φόβου. Αν ο άλλος δεν έχει βγει ποτέ απ το σπίτι του, δεν φταίνε τα Εξάρχεια, Ψυρρή, Πανόρμου για τον φόβο του. Απλά έχει συνηθίσει τα χαρακτηριστικά ενός περιβάλλοντος, που τον κάνει να νιώθει σιγουριά και οτιδήποτε εκτός από αυτή τη σταθερά είναι ξένο, τρομακτικό και αγχώδες. Πολλές φορές ο φόβος είναι ικανός να μεγιστοποιήσει τα αίτια που τον δημιουργούν χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν αυτά στη πραγματικότητα ή τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό.
Socratis_g Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Προσωπικά διαφωνώ με την υπερβολή.Το τόσο να το κάνουμε ΤΟΣΟ. τι κοινό έχει η πουτάνα με την κουτσομπόλα? το τόσο, το κάνουν ΤΟΟΟΟΣΟ
LongTom Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Να μην λέμε και ότι θέμε,το πόσο υποβαθμισμένη και επικίνδυνη είναι μια περιοχή βασίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία,δεν το κατέβασε κάποιος από την κούτρα του επειδή δεν γούσταρε τις φάτσες(αν και βλέπεις τι κυκλοφορεί και παίρνεις μια ιδέα,όπως πάλαι ποτέ πίσω από τα ΚΤΕΛ στην Θεσσαλονίκη που ήταν ένας & ένας διαλεχτός). Κάποιες περιοχές είναι χειρότερες από άλλες και σε κάποια σημεία έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να πέσει θύμα κάποιας εγκληματικής ενέργειας,τόσο απλά. 9
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν προβάλλεις περιοχές προσβάλλεις ανθρώπους. Συνανθρωπους μου γείτονές μου. Γιατί το κριτήριο δεν είναι η ομορφιά και το πράσινο, αλλά το ότι υπάρχουν αλλοδαποί. Αυτό ακριβώς. Φταίνε και τα κανάλια που παρουσιάζουν συγκεκριμένες περιοχές σαν νά'ναι τόσο επικίνδυνες που θα φας ξερωγώ σφαίρα στο άσχετο ενώ πας στο περίπτερο. Φταίει και ο κόσμος που γενικεύει ότι ΟΟΟΟΛΗ η περιοχή είναι σκατά επειδή είδε σκουπίδια παρατημένα σε μια μεριά ή μια παρέα με 'περίεργες φάτσες'. Και έτσι καταλήγουμε να τους παίρνει όλους τους κατοίκους η μπάλα. Είναι άδικο και δεν στέκει. Μια ζωή τον βλέπω τον ρατσισμό μερικών. Όταν έλεγα ότι μένω Ίλιον μου έλεγαν 'Α! Έχετε πολλούς γύφτους εκεί! Πώς αντέχετε;'. Και τους κοίταγα καλά καλά ξερωγώ; Όσους γύφτους έχετε κι εσείς μίστερ! Και τώρα όταν λέω για Άνω Πατήσια πάλι περίεργη αντιμετώπιση. Δεν πάμε καλά λέμεεεεε. Παιδιά, αφού θεωρείτε ΤΟΣΟ επικίνδυνη την Αθήνα τί λέτε να μείνετε λοιπόν κλεισμένοι στα σπίτια σας; Περισσότερη άνεση για μας, περισσότερες θέσεις πάρκιν, περισσότερος χώρος στα μαγαζιά Μισό. Ας υποθέσουμε ότι φεύγουμε 5.000 Έλληνες φτωχοί και πάμε οικονομικοί μετανάστες στην Ελβετία και μένουμε όλοι σε μια περιοχή, αγκομαχούμε να τα βγάλουμε πέρα, καθαρίζουμε τζάμια, μαζεύουμε χαρτόνια και σίδερα απ' τους κάδους, μαζευόμαστε στις πλατείες σχηματίζοντας πηγαδάκια, κοιτάζουμε με μισό μάτι τους περαστικούς, εμπλεκόμαστε σε καβγάδες, δημιουργούμε γκέτο και και και, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η περιοχή με τον καιρό. Θα είναι ρατσισμός να πει ο Ελβετός ότι η τάδε περιοχή στην οποία έχουμε εγκατασταθεί, είναι επικίνδυνη και υποβαθμισμένη; Θα πρέπει να προσβληθούμε αν πει ο Ελβετός ότι ευθυνόμαστε κι εμείς εν μέρει για την υποβάθμιση της περιοχής; 2
_hopelesscase_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Μισό. Ας υποθέσουμε ότι φεύγουμε 5.000 Έλληνες φτωχοί και πάμε οικονομικοί μετανάστες στην Ελβετία και μένουμε όλοι σε μια περιοχή, αγκομαχούμε να τα βγάλουμε πέρα, καθαρίζουμε τζάμια, μαζεύουμε χαρτόνια και σίδερα απ' τους κάδους, μαζευόμαστε στις πλατείες σχηματίζοντας πηγαδάκια, κοιτάζουμε με μισό μάτι τους περαστικούς, εμπλεκόμαστε σε καβγάδες, δημιουργούμε γκέτο και και και, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η περιοχή με τον καιρό. Θα είναι ρατσισμός να πει ο Ελβετός ότι η τάδε περιοχή στην οποία έχουμε εγκατασταθεί, είναι επικίνδυνη και υποβαθμισμένη; Θα πρέπει να προσβληθούμε αν πει ο Ελβετός ότι ευθυνόμαστε κι εμείς εν μέρει για την υποβάθμιση της περιοχής; Το πρόβλημα θα είναι το εξής: ότι ο υποτιθέμενος ελβετός, που τα tabloids και οι ειδήσεις θα του χουν κάνει το μυαλό πουρέ, ακόμα κι αν οι υποθετικοί έλληνες μετανάστες που αναφέρεις -ΔΕΝ εμπλέκονται σε καυγάδες -ΔΕΝ κοιτούν με μισό μάτι τους περαστικόυς (τα άλλα points που αναφέρεις όπως πηγαδάκια,ψάξιμο στα σκουπίδια, δεν τα θεωρώ δείγμα υποβάθμισης της δικής σου ζωής), κάθε φορά που θα δει φάτσα έλληνα στο δρόμο, να θεωρεί ότι απειλείται. Κάθε φορά που θα συναναστραφεί έλληνα στη δουλειά του, να τον αντιμετωπίσει ως χειρότερο κι από ζώο. Κάθε φορά που θα δει αστυνομική καταστολή σε έλληνες μετανάστες στην ελβετία, να το θεωρήσει αυτονόητο και σωστό. Και ναι, θα είναι ρατσισμός. Κι επίσης τα γκέτο δεν δημιουργούνται επειδή κάποιοι ξένοι γουστάρουν να δημιουργούν τα πηγαδάκια τους, αλλά επειδή δεν τους θέλουν οι ντόπιοι πουθενά αλλού. Εσύ μπορείς να μπεις στο γκέτο, εκείνοι δεν μπορούν να βγουν (συμβολικά μιλώντας) Τι θα λεγες να σκεφτείς τα κοινωνικά αίτια της ασθένειας, αντί να απεχθάνεσαι τους φτωχούς που σου χαλάνε την αισθητική. 1
Lucifer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Πρώτον, αν σκεφτώ τα κοινωνικά αίτια 3 τη νύχτα στη Σωκράτους, δε θα αλλάξει το προσδόκιμο ζωής μου. Θέλω να πω, ωραία η μελέτη της βαλλιστικής, αλλά επειδή καταλαβαίνουμε έναν μηχανισμό δεν πάει να πει ότι τον ακυρώσαμε με την κατανόησή μας, η σφαίρα θα συνεχίσει να μας σκοτώνει. Δεύτερον, "απεχθάνεσαι τους φτωχούς που σου χαλάνε την αισθητική", ούτε ειπώθηκε, ούτε βοηθάει σε οτιδήποτε πέραν της φόρτισης. 5
_hopelesscase_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Απαντησα στη συγκεκριμένη υπόθεση του αποπάνω, που κατέληγε στο ότι φταίνε οι μεινότητες για το ρατσισμό. Το ότι δεν το διατύπωσε έτσι, δεν παίζει κανένα ρόλο. Θα μπορούσα να γράψω πρώτα "define υποβάθμιση", αλλά προτίμησα να το αναπτύξω. Και η αντίστοιχη Σωκράτους στις 3 τη νύχτα υπάρχει σε οποιαδήποτε μεγαλούπολη του κόσμου, δεν έχεις καμία δουλειά εκεί αν δεν ασχολείσαι με μπίζνες. my two cents
zio10 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Απαντησα στη συγκεκριμένη υπόθεση του αποπάνω, που κατέληγε στο ότι φταίνε οι μεινότητες για το ρατσισμό. Το ότι δεν το διατύπωσε έτσι, δεν παίζει κανένα ρόλο. Θα μπορούσα να γράψω πρώτα "define υποβάθμιση", αλλά προτίμησα να το αναπτύξω. Και η αντίστοιχη Σωκράτους στις 3 τη νύχτα υπάρχει σε οποιαδήποτε μεγαλούπολη του κόσμου, δεν έχεις καμία δουλειά εκεί αν δεν ασχολείσαι με μπίζνες. my two cents Εμένα αυτό δεν μου φαίνεται λογικό πάντως...να μην μπορείς να περάσεις από ένα σημείο της πόλης σου. Το βρίσκω τον ορισμό της υποβάθμισης μιας περιοχής! 6
vocals_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ θα συμφωνήσω στο ότι υπάρχει μια αντικειμενική επικινδυνότητα σε ορισμένες περιοχές. Από όσο έχω καταλάβει κύριοι παράγοντες είναι:1) η μεγαλύτερη ποσότητα ανθρώπων που ενδεχομένως μπορούν να διαπράξουν κάποιο έγκλημα (φτωχοί, ναρκομανείς, ό,τι άλλο φαντάζεστε, έλληνες ή αλλοδαποί)και2) η αναλογικά μικρότερη ποσότητα γενικώς ανθρώπων λόγω μη ύπαρξης μαγαζιών κτλ. Πιστεύω καλό παράδειγμα είναι το παρακάτω:Εξάρχεια. Θα πω για αυτά που τα ζω 21 χρόνια (όσο υπάρχω), άντε πες 9-10 από τότε που άρχισα να αντιλαμβάνομαι λίγο και το περιβάλλον μου. Γενικά στην περιοχή ναι, υπάρχει μεγάλο ποσοστό ναρκομανών, εμπόρων, αλλοδαπών. Στα Εξάρχεια όμως, δεν κινδυνεύεις: Στο 85-90% της περιοχής, διότι υπάρχουν παντού μαγαζιά, περαστικοί, κόσμος. Την ημέρα, που κυκλοφορεί σχεδόν παντού κόσμος, το ποσοστό αυτό πάει γύρω στο 95%. Ίσως-έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να κινδυνεύσεις (το βράδυ): σε συγκεκριμένα σημεία και δρόμους, πχ στουρνάρη και παράλληλες από ένα σημείο και κάτω, όπου έχει διάφορα πηγαδάκια αλλοδαπών, παίζουν ναρκωτικά κλπ, και δεν κυκλοφορεί πολύς κόσμος. Σημείωση: Όσες φορές έχω περάσει εγώ, κυρίως με 1 ακόμη άτομο ή 2, λίγο που γύρισαν να με κοιτάξουν όλοι αυτοί. Και δεν είμαι και καμιά τρομακτική φιγούρα μεταξύ μας, την ηδονή στις γυναίκες την προκαλώ με τα καλοσχηματισμένα φρύδια μου και τη γλυκύτητα που με διέπει. Πλατεία+μια ακτίνα 200 μέτρων, Βαλτετσίου, Κωλέττη, Θεμιστοκλέους (όλη, μέχρι και Πανεπιστημίου ίσως), Σολωμού μέχρι και λίγο πιο κάτω από το AN πες, Ναυαρίνου, Αραχώβης και τέλος πάντων παντού εκεί γύρω με μαγαζιά και λίγο κίνηση, το πολύ πολύ να σου ζητήσουν κανά 50λεπτο. Πότε προσέχουμε και μπαίνουμε σε mode επιφυλακής; Όταν καυλώσουν λίγο παραπάνω οι μπαχαλάκηδες της περιοχής, που θα κάψουν κανά κάδο, το ΑΤ Καλλιδρομίου, ή θα 'χει κερδίσει ο Αστέρας. Τι προσέχουμε τότε; Όχι τόσο αυτούς (εκτός αν πάμε να φωνάξουμε ΜΟΝΟ ΠΑΟ ΡΕ ΜΝΙΑ), αλλά πολύ περισσότερο τους μπάτσους που θα σκάσουν μετά και θα τραμπουκίζουν (και πιθανώς μαζέψουν) οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά τους και δε τους αρέσει η φάτσα του: είτε είναι σε μαγαζί, είτε είναι γυναίκα, είτε είναι μεγάλης ηλικίας, είτε είναι η μάνα τους. Συνεπώς, αν δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο περιστατικό... αντιεξουσιαστικών δράσεων, δεν παίζει να πάθεις κάτι από κλέφτες. Τώρα από αστυνόμους, άλλο θέμα. Πολύ πιο επικίνδυνα θεωρώ άλλα μέρη στο κέντρο, λίγο πιοοο πέρα. Όσο για το θέμα συνήθειας ορισμένων πραγμάτων: Ισχύει. Ένα βράδυ πριν χρόνια που καθόμουν με την παρέα σε παγκάκι πάνω στην πλατεία, πέρασαν από πίσω μας καμιά 50αριά νοματέοι-φανζ του Αστέρα Εξαρχείων, και φωνάζοντας συνθήματα πέταξαν στο άκυρο μια μολότοφ στο άγαλμα στο κέντρο της πλατείας, για τον εορτασμό μιας από τις πιο μεγαλειώδεις νίκες του... μάλλον(?). Ε, εμείς απλά γυρίσαμε το κεφάλι μας, χαρήκαμε λίγο τη φωτίτσα, και μετά από 1 λεπτό που έφυγαν, όλοι συνέχισαν ό,τι έκαναν, γιατί όντως για τον κόσμο εκεί πέρα και εμάς, ήταν κάτι αδιάφορο (αστυνομία επίσης δεν ήρθε ποτέ). Ξέρω όμως ό,τι για πολύ άλλο κόσμο που μένει Αθήνα (δεν αγγίζω καν επαρχία), αυτό θα ήταν ένα από τα πιο σκαλωτικά γεγονότα που θα είχε ζήσει ποτέ. 2
idomeneas7 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι, οκ, είσαι 21 και χαλαρά όλα. Κι εγώ μικρή δεν είχα πρόβλημα που ο Λοφος του Στρέφη ήταν τίγκα στις σύριγγες και ενώ έκανα τραμπάλα κάποιοι τρυπιόντουσαν δίπλα. Ούτε αργότερα με πείραζε που έμπαιναν τα δακρυγόνα μέσα στο σπίτι (με κλειστα παράθυρα) κι ας έμενα σε ψηλό όροφο. Ούτε που κάθε τρεις και λίγο κάποιο αυτοκίνητο γινόταν στάχτη από γκαζάκια (με τη νοοτροπία: εγώ δεν είχα καν λεφτά για αυτοκίνητο, χέστηκα για τους "πλούσιους" που έχουν). Με άλλα λόγια αν είσαι νέος ή μόνος, γουστάρεις Εξάρχεια και δε σε νοιάζει. Κι εγώ εκεί μεγάλωσα και δεν έπαθα τίποτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια χαρά περιοχή για παιδιά και οικογένειες. 2
dionisis1925 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό ακριβώς. Φταίνε και τα κανάλια που παρουσιάζουν συγκεκριμένες περιοχές σαν νά'ναι τόσο επικίνδυνες που θα φας ξερωγώ σφαίρα στο άσχετο ενώ πας στο περίπτερο. Φταίει και ο κόσμος που γενικεύει ότι ΟΟΟΟΛΗ η περιοχή είναι σκατά επειδή είδε σκουπίδια παρατημένα σε μια μεριά ή μια παρέα με 'περίεργες φάτσες'. Και έτσι καταλήγουμε να τους παίρνει όλους τους κατοίκους η μπάλα. Είναι άδικο και δεν στέκει. Μια ζωή τον βλέπω τον ρατσισμό μερικών. Όταν έλεγα ότι μένω Ίλιον μου έλεγαν 'Α! Έχετε πολλούς γύφτους εκεί! Πώς αντέχετε;'. Και τους κοίταγα καλά καλά ξερωγώ; Όσους γύφτους έχετε κι εσείς μίστερ! Και τώρα όταν λέω για Άνω Πατήσια πάλι περίεργη αντιμετώπιση. Δεν πάμε καλά λέμεεεεε. Παιδιά, αφού θεωρείτε ΤΟΣΟ επικίνδυνη την Αθήνα τί λέτε να μείνετε λοιπόν κλεισμένοι στα σπίτια σας; Περισσότερη άνεση για μας, περισσότερες θέσεις πάρκιν, περισσότερος χώρος στα μαγαζιά Από παλιά που το Ίλιον λεγότανε Νέα Λιόσια πάντα όλοι νόμιζαν πως είναι κοντά στα Άνω Λιόσια 1
vocals_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι, οκ, είσαι 21 και χαλαρά όλα. Κι εγώ μικρή δεν είχα πρόβλημα που ο Λοφος του Στρέφη ήταν τίγκα στις σύριγγες και ενώ έκανα τραμπάλα κάποιοι τρυπιόντουσαν δίπλα. Ούτε αργότερα με πείραζε που έμπαιναν τα δακρυγόνα μέσα στο σπίτι (με κλειστα παράθυρα) κι ας έμενα σε ψηλό όροφο. Ούτε που κάθε τρεις και λίγο κάποιο αυτοκίνητο γινόταν στάχτη από γκαζάκια (με τη νοοτροπία: εγώ δεν είχα καν λεφτά για αυτοκίνητο, χέστηκα για τους "πλούσιους" που έχουν). Με άλλα λόγια αν είσαι νέος ή μόνος, γουστάρεις Εξάρχεια και δε σε νοιάζει. Κι εγώ εκεί μεγάλωσα και δεν έπαθα τίποτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια χαρά περιοχή για παιδιά και οικογένειες. Με τσαντίζει όταν κάτι απλό όσο το να μην είσαι και τόσο σίγουρος για το ποιος είναι αυτός που μιλάς στο ίντερνετ δεν μπορεί να κατανοηθεί από τους ανθρώπους, αλλά σήμερα είμαι σε χαλαρή φάση και θα απαντήσω όσο πιο όμορφα μπορώ. Λοιπόν, σύμφωνα με εσένα, Ο Εγώ: 21 και χαλαράουα όλα μαν-> μμμόχι. Είχα πρόβλημα που ο λόφος του Στρέφη ήταν τίγκα στις σύριγγες (που δεν είναι πλέον), με πειράζει που τρώω δακρυγόνα χύμα, με ενοχλεί που καίγονται αμάξια, και με ενοχλεί επίσης πως συμπέρανες κάπως ότι εγώ δεν έχω αμάξι, ή μηχανάκι, ή τριαξονικό, ή πως και αν δεν είχα δε θα με ένοιαζε για των υπόλοιπων. Good job there. Οπότε με τα λεγόμενά ΜΟΥ, και τα οποία για τώρα είναι (δυστυχώς) τα μόνα με τα οποία μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα για εμένα, προσπαθώ να βλέπω λίγο πιο σφαιρικά και ψύχραιμα την κατάσταση, με τα καλά και τα κακά της. Ναι στα Εξάρχεια θα καεί κάποιο αμάξι (μια φορά σε κάτι μήνες και αν), και θα πέσει δακρυγόνο αν είναι να πέσει κάπου. Ο λόφος του Στρέφη έχει καθαρίσει αρκετά και πλέον το θέαμα που θα πετύχεις κατά 90% κάτω απ'το φως του ήλιου θα είναι σκύλοι να παίζουν μεταξύ τους, και τους ιδιοκτήτες να πιάνουν κουβέντα. Ύστερα το βραδάκι πιθανότατα θα είναι παρέες να στρίβουν κανά τσιγαριλίκι κι όχι να χτυπάνε ενέσεις, αλλά ναι μπορεί να υπάρξει και μια επικίνδυνη παρέα ή πρεζάκια. Αλλά αλήθεια, που δεν υπάρχουν; (Για να το συνδυάσω λίγο και με το προηγούμενο ποστ, μην ξεχνάμε ότι πάνω στον λόφο και πριν τον ανέβεις, έχει τον "Εξωστρεφή", κρασάδικο που μαζεύει πολύ κόσμο πολλές ημέρες της εβδομάδας, ενώ δίπλα από αυτό έχει και μπασκέτες που συνήθως... παίζουν μπάσκετ. Σοκαριστικό. Τέλος πάντων έχει κόσμο, ναι φυσιολογικό.) Παααρόλ' αυτά, γιατί δεν είναι μια χαρά περιοχή για παιδιά και οικογένειες; Θες να μας πεις ότι στα Εξάρχεια δεν μένουν παιδιά και οικογένειες (παρά μόνο 21χρονοι που δεν δίνουν φακς για κανέναν και τίποτα), ή ότι όσα παιδιά και οικογένειες μένουν εκεί ζουν αδιανόητες και τρομακτικές ζωές, μονίμως κάτω από κάποιον φόβο; Διότι εγώ έχω δει πολλές οικογένειες να βολτάρουν τα πρωινά-απογεύματα, αλλά και πολλά παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο τους, και χαρούμενα να είναι, και να μην τα έχουν βιάσει/κλέψει/σκοτώσει ποτέ. Και ξαναλέω, το βράδυ των Εξαρχείων είναι λίγο πιο ριψοκίνδυνο, οπότε και για παιδιά (κάτω των 15 έτσι), αλλά μάλλον όσο και τα βράδια των υπόλοιπων περιοχών.
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί κολλάμε στα Εξάρχεια, που όπως και να το κάνουμε, έχουν μια Α αστυνόμευση, σε σχέση με άλλες περιοχές που ούτε αστυνόμευση έχουν, ούτε κόσμο να σε «σώσει» άμεσα ή έμμεσα. Το πρόβλημα θα είναι το εξής: ότι ο υποτιθέμενος ελβετός, που τα tabloids και οι ειδήσεις θα του χουν κάνει το μυαλό πουρέ, ακόμα κι αν οι υποθετικοί έλληνες μετανάστες που αναφέρεις -ΔΕΝ εμπλέκονται σε καυγάδες -ΔΕΝ κοιτούν με μισό μάτι τους περαστικόυς (τα άλλα points που αναφέρεις όπως πηγαδάκια,ψάξιμο στα σκουπίδια, δεν τα θεωρώ δείγμα υποβάθμισης της δικής σου ζωής), κάθε φορά που θα δει φάτσα έλληνα στο δρόμο, να θεωρεί ότι απειλείται. Κάθε φορά που θα συναναστραφεί έλληνα στη δουλειά του, να τον αντιμετωπίσει ως χειρότερο κι από ζώο. Κάθε φορά που θα δει αστυνομική καταστολή σε έλληνες μετανάστες στην ελβετία, να το θεωρήσει αυτονόητο και σωστό. Και ναι, θα είναι ρατσισμός. Κι επίσης τα γκέτο δεν δημιουργούνται επειδή κάποιοι ξένοι γουστάρουν να δημιουργούν τα πηγαδάκια τους, αλλά επειδή δεν τους θέλουν οι ντόπιοι πουθενά αλλού. Εσύ μπορείς να μπεις στο γκέτο, εκείνοι δεν μπορούν να βγουν (συμβολικά μιλώντας) Τι θα λεγες να σκεφτείς τα κοινωνικά αίτια της ασθένειας, αντί να απεχθάνεσαι τους φτωχούς που σου χαλάνε την αισθητική. Κατ' αρχάς, εσύ συγκεκριμένα όπως έχω δει και από posts σου σε άλλα νήματα, πρέπει να είσαι αλλοδαπός ή τέλος πάντων να έχεις καταγωγή από άλλη χώρα. Απ' τα γραφόμενά σου, ο άλλος καταλαβαίνει ότι βγάζεις μια πικρία, μια αγανάκτηση για τον ρατσισμό. Επίσης απ' τα γραφόμενά σου, δείχνεις πιο καλλιεργημένος από πολλούς γηγενείς που μας βγάζουν τα μάτια εδώ στο forum με την ορθογραφία τους, τη γραμματική τους, το συντακτικό τους. Για ποιο λόγο λοιπόν βγάζεις μια εμπάθεια για το ρατσισμό; Ναι, ισχύουν αυτά που λες/λέτε, αλλά ακριβώς όπως δε σας αρέσει που κάποιοι το τόσο το κάνουν ΤΟΣΟ, ε και σε κάποιους δεν αρέσει που κι εσύ το τόσο το κάνεις ΤΟΣΟ όσον αφορά στο ρατσισμό. Είμαστε όλοι ίδιοι και λέμε τα ίδια για τους μετανάστες στην Ελλάδα; Τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι; Για ποιο λόγο λοιπόν σε πολλά posts σου πετάγεσαι σα σφήνα να υπερασπιστείς τους μετανάστες; Κι ας λέει ο άλλος την παπαριά του, εσένα συγκεκριμένα σε αφορά; Σε πιάνει αυτό που λέει ώστε να σε ενοχλήσει;
_hopelesscase_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Κατ' αρχάς, εσύ συγκεκριμένα όπως έχω δει και από posts σου σε άλλα νήματα, πρέπει να είσαι αλλοδαπός ή τέλος πάντων να έχεις καταγωγή από άλλη χώρα. Απ' τα γραφόμενά σου, ο άλλος καταλαβαίνει ότι βγάζεις μια πικρία, μια αγανάκτηση για τον ρατσισμό. Επίσης απ' τα γραφόμενά σου, δείχνεις πιο καλλιεργημένος από πολλούς γηγενείς που μας βγάζουν τα μάτια εδώ στο forum με την ορθογραφία τους, τη γραμματική τους, το συντακτικό τους. Για ποιο λόγο λοιπόν βγάζεις μια εμπάθεια για το ρατσισμό; Ναι, ισχύουν αυτά που λες/λέτε, αλλά ακριβώς όπως δε σας αρέσει που κάποιοι το τόσο το κάνουν ΤΟΣΟ, ε και σε κάποιους δεν αρέσει που κι εσύ το τόσο το κάνεις ΤΟΣΟ όσον αφορά στο ρατσισμό. Είμαστε όλοι ίδιοι και λέμε τα ίδια για τους μετανάστες στην Ελλάδα; Τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι; Για ποιο λόγο λοιπόν σε πολλά posts σου πετάγεσαι σα σφήνα να υπερασπιστείς τους μετανάστες; Κι ας λέει ο άλλος την παπαριά του, εσένα συγκεκριμένα σε αφορά; Σε πιάνει αυτό που λέει ώστε να σε ενοχλήσει; Σ' ευχαριστώ που έγραψες 2 ολόκληρες παραγράφους μόνο για μένα!!!! Περίεργο τρόπο βρήκες όμως να με μειώσεις, υπονοώντας ότι είμαι αλλοδαπός, αλλιώς δεν δικαιολογείται στο μυαλουδάκι σου να "πετάγομαι σαν σφήνα" (σόρι που δεν σου ζήτησα άδεια να συμμετάσχω στη συζήτηση) για να υπερασπιστώ τους μετανάστες.... Κρίμα που έπεσες τόσο έξω όμως. Ο λόγος που καταφέρομαι ενάντια στον ρατσισμό είναι ότι με πληρώνουν κάποια "ξένα κέντρα". Νομίζω η απάντηση πρέπει να καλύπτει τις αναζητήσεις σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις