Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μπορει να ηθελε 5000 χιλιαρικα αλλα θα ηταν το ρευμα πιο φθηνο για ολους,,, και χωρις μπερδεματα...εκει που θα πληρωνανε την κιλοβατορα 10 λεπτα, την πληρωνουν 16 ...+ οτι τους ζηταει παγια και δημοτικα τελη.. Συγνώμη αλλά από που προκύπτει ότι οι ένοικοι θα πλήρωναν μόνο 10 λεπτά την κάθε κιλοβατώρα? Τόσες αναλύσεις έχουμε κάνει στα προηγούμενα post, και το συμπέρασμα ήταν ότι και πάλι θα πλήρωνε 17 λεπτά αν είχε δικό του ρολόι ΔΕΗ. Επίσης και πάγια και δημοτικά τέλη θα πλήρωνε. Την ενέργεια που αγοράζει απο τους ιδιώτες με 0,50€ την Kwh + τα λειτουργικά κόστη, και την πουλάει 0,1€ γιατί δεν την αναφέρεις? Χώρια τα πρόστιμα που πληρώνει για το CO2 που βγάζει ο λιγνίτης όταν καίγεται.
Han Solo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 @Joshua21 & @sphinxgr ξερετε ποιος "ΦΩΣΤΗΡΑΣ" αποφασισε αυτα τα αισχη ? η ΔΕΗ , το υπουργειο αναπτυξης ή καποιος αλλος ?
sphinxgr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 @Joshua21 & @sphinxgr ξερετε ποιος "ΦΩΣΤΗΡΑΣ" αποφασισε αυτα τα αισχη ? η ΔΕΗ , το υπουργειο αναπτυξης ή καποιος αλλος ? H ΕΕ στο όνομα στο όνομα της αύξησης της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές.
Han Solo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 H ΕΕ στο όνομα στο όνομα της αύξησης της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές. εε οπως λεμε ευρωπαικη ενωση ?
nvel Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Και να φανταστεις η πρωτη υλη ειναι δωρεαν.. Καρβουνο... Γι αυτο λενε οτι ο ηλεκτρισμος ειναι δημοσιο δωρεαν(σχεδον) αγαθο.. Αν χρεωναν το καρβουνο τωρα θα κλαιγαμαι ολοι... o λιγνίτης είναι "δωρεάν" (υπάρχουν τα έξοδα των ορυχείων) αλλά χρησιμοποιείται ως καύσιμο μόνο στο διασυνδεδεμένο σύστημα, στα νησιά έχουν πετρέλαιο που είναι ακριβό οπότε η ενέργεια πωλείται κάτω του κόστους παραγωγής 1
pournaras Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Και να φανταστεις η πρωτη υλη ειναι δωρεαν.. Καρβουνο... Γι αυτο λενε οτι ο ηλεκτρισμος ειναι δημοσιο δωρεαν(σχεδον) αγαθο.. Αν χρεωναν το καρβουνο τωρα θα κλαιγαμαι ολοι... Λανθασμενη αποψη, οτι ο λιγνιτης ειναι δωρεαν. Ο λιγνιτης απλα ειναι σε τιμη κοστους. Αν πχ το ορυχειο ανηκε σε εμενα, εγω θα επρεπε να πληρωσω τους εργατες-μηχανηματα, να βαλω κι ενα κερδος, και να το πουλησω στη ΔΕΗ σε μια τιμη Α. Τωρα που το ορυχειο το εχει η ιδια η δεη, παλι πληρωνει εργατες μηχανηματα, και απλα δεν πληρωνει το κερδος ενος ιδιωτη. 1
Liverpool89 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Παραμενει το πιο φθηνο καυσιμο; Σκεψου αυτο το καρβουνο(λιγνητης) να ηταν καποιου ιδιωτη και να το πουλουσε.. Στα υψη θα ηταν η τιμη της κιλοβατορας και δεν θα συμφερε.. Οι μονοι που αξιζουν να πληρωνονται με υψηλους μισθους ειναι αυτοι οι ανθρωποι που δουλευουν στα ορυχεια.. Ολοι οι αλλοι πηρεν μια θεση γιατι παλια τους πηρε η ΔΕΗ το σπιτι.. Η εκπαιδευση τους τις περισσοτερες φορες δημοτικου, ο μισθος τους πανω απο 2000 χιλιαρικα σε ενα γραφειο.. Τωρα αν θα πληρωναν 0.017 την κιλοβατορα δεν το νομιζω.. Εφοσον ενα μικρο διαμερισμα με φυσιολογικες καταναλωσεις δεν θα ξεπερνουσε τα ορια και δεν θα μεταπηδουσε στις υψηλες χρεωσεις.. Εγω για σπιτι 25 τμ πληρωνα 35-40 ευρω το διμηνο .. Αυτοι τωρα ειναι λες και εχουν ενα σπιτι που αποτελειτε απο (στο περιπου) 6 κουζινες, 3-5 πλυντηρια, 6 ψυγεια.. Ολα αυτα δουλευουν μαζι και χρεωνονται σε ενα ρολοι... Αρα η καταναλωση φαινεται τεραστια και χρεωνεται με την υψηλη κλιμακα.. Οσο για τα προστιμα η ΔΕΗ θελει και τα τρωει, τα φιλτρα που θα επρεπε να βαλει θα τις εβγαιναν πιο ακριβα.. Εχω δει, δουλεψει μεσα στον ΑΗΣ Καρδιας πηγα στα ορυχεια.. Οι ανθρωποι τον ορυχειων πραγματικα αξιζουν συγχαρυτηρια, οι αλλοι με εναν καφε ή ουισκη στο χερι απο της 11.00...
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Παραμενει το πιο φθηνο καυσιμο; Γιατί επιμένεις να τα ισοπεδώνεις όλα? Με τη δική σου λογική(δλδ με τη λογική που σημασία έχει ΜΟΝΟ η πρώτη ύλη) όχι, το φτηνότερο "καύσιμο" είναι αυτό που προέρχεται από ΑΠΕ, από τον αέρα, τον ήλιο, το νερό κτλ. Σκεψου αυτο το καρβουνο(λιγνητης) να ηταν καποιου ιδιωτη και να το πουλουσε.. Στα υψη θα ηταν η τιμη της κιλοβατορας και δεν θα συμφερε.. Σκέψου και εσύ λίγο πως στην περίπτωση αυτή το κόστος της πρώτης ύλης θα ήταν αστείο συγκρινόμενο με τα κόστη εξόρυξης, παραγωγής ρεύματος, μεταφοράς ρεύματος κτλ. Οι μονοι που αξιζουν να πληρωνονται με υψηλους μισθους ειναι αυτοι οι ανθρωποι που δουλευουν στα ορυχεια.. Ολοι οι αλλοι πηρεν μια θεση γιατι παλια τους πηρε η ΔΕΗ το σπιτι.. Η εκπαιδευση τους τις περισσοτερες φορες δημοτικου, ο μισθος τους πανω απο 2000 χιλιαρικα σε ενα γραφειο.. Για αυτούς που δουλεύουν στα ορυχεία δεν έχω άποψη, για τους περισσότερους από τους υπόλοιπους συμφωνώ. Τωρα αν θα πληρωναν 0.017 την κιλοβατορα δεν το νομιζω.. Εφοσον ενα μικρο διαμερισμα με φυσιολογικες καταναλωσεις δεν θα ξεπερνουσε τα ορια και δεν θα μεταπηδουσε στις υψηλες χρεωσεις.. Στα προηγούμενα post αποδείχτηκε ότι ο ts τόσο θα την πλήρωνε, άσχετα αν το νομίζεις εσύ ή όχι. Ούτε το τι θεωρείς εσύ φυσιολογικές καταναλώσεις έχει σημασία, ο ίδιος ο TS έγραψε πόσο ακριβώς κατανάλωσε. Εγω για σπιτι 25 τμ πληρωνα 35-40 ευρω το διμηνο .. Και εγώ πληρώνω 50 ευρώ βενζίνη το μήνα για το 1600cc αυτοκίνητο μου, αυτό σημαίνει πως τα ίδια θα πληρώνει όποιος έχει 1600cc? Τι λογική είναι αυτή? Αυτοι τωρα ειναι λες και εχουν ενα σπιτι που αποτελειτε απο (στο περιπου) 6 κουζινες, 3-5 πλυντηρια, 6 ψυγεια.. Ολα αυτα δουλευουν μαζι και χρεωνονται σε ενα ρολοι... Αρα η καταναλωση φαινεται τεραστια και χρεωνεται με την υψηλη κλιμακα.. Ο TS δεν έγραψε αν πρόκειται για συγκρότημα 2-3 κατοικιών ή 25, αλλά όπως και να έχει από αυτόν ζήτησαν 17(που τόσα θα πλήρωνε αν είχε δικό του ρολόι) και όχι 20 ή 25 ή 30 λεπτά ή όσο χρεώθηκε η κάθε κιλοβατώρα στον 1 λογαριασμό που εκδίδεται. Οσο για τα προστιμα η ΔΕΗ θελει και τα τρωει, τα φιλτρα που θα επρεπε να βαλει θα τις εβγαιναν πιο ακριβα.. Οπότε λογικό δεν θα ήταν να πληρώναμε την κιλοβατώρα ακόμα πιο ακριβά εφόσον έβαζαν αυτά τα "φίλτρα"? Και δεν καταλαβαίνω τώρα, παραπονιέσαι επειδή η ΔΕΗ δεν έβαλε τα φίλτρα και συνεχίζουμε να πληρώνουμε λιγότερα?
Liverpool89 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δεν ισοπεδωνω τιποτα φιλε μου.. Εγω θα προτειμουσα αντι για προστιμα να βαζανε φιλτρα...Και ας ηταν λιγο ανεβασμενη η τιμη της κιλοβατορας(σε λογικα πλαισια) Οταν χιονιζει εκει, απο την τεφρα το χιονι που πεφτει εχει χρωμα καφε. Οταν βρεχει ολη η τεφρα παει στα αμαξια σπιτια, ρουχα, ανθρωπους. Στην Πτολεμαιδα πολλοι δεν ανοιγουν τα παραθυρα τους διοτι καθε μερα εχουν ενα κιλο σκονη πανω, ή τα ρουχα τους ειναι καφε. Ολοι σχεδον πεθαινουν απο καρκινο. Τωρα τι πληρωνεις εσυ, τι πληρωνω εγω θα συμφωνησω οτι διαφερει. Πρωτον εγω μπορει να καιω την κουζινα μια φορα στις 2 μερες και συ 2 φορες σε μια μερα. Σε σπιτι με τα ιδια τετραγωνικα. Οπως και με τα αμαξια, που εκει παιζουν ρολο αλλοι παραγοντες, οπως η τεχνολογια του, το πως οδηγα, αν ειναι ευθεια ο δρομος ή εχει ανηφορες.
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δεν ισοπεδωνω τιποτα φιλε μου.. Εγω θα προτειμουσα αντι για προστιμα να βαζανε φιλτρα...Και ας ηταν λιγο ανεβασμενη η τιμη της κιλοβατορας(σε λογικα πλαισια) Οταν χιονιζει εκει, απο την τεφρα το χιονι που πεφτει εχει χρωμα καφε. Οταν βρεχει ολη η τεφρα παει στα αμαξια σπιτια, ρουχα, ανθρωπους. Στην Πτολεμαιδα πολλοι δεν ανοιγουν τα παραθυρα τους διοτι καθε μερα εχουν ενα κιλο σκονη πανω, ή τα ρουχα τους ειναι καφε. Ολοι σχεδον πεθαινουν απο καρκινο. Θα το ξαναπώ μπας και το καταλάβεις. Τα πρόστιμα τα πληρώνει λόγω εκπομπής CO2 από την καύση λιγνίτη, και όχι λόγω εκπομπής τέφρας. Αν βάλουν φίλτρα που περιορίζουν την τέφρα, δεν θα αλλάξει κάτι στα πρόστιμα. Τωρα τι πληρωνεις εσυ, τι πληρωνω εγω θα συμφωνησω οτι διαφερει. Πρωτον εγω μπορει να καιω την κουζινα μια φορα στις 2 μερες και συ 2 φορες σε μια μερα. Σε σπιτι με τα ιδια τετραγωνικα. Οπως και με τα αμαξια, που εκει παιζουν ρολο αλλοι παραγοντες, οπως η τεχνολογια του, το πως οδηγα, αν ειναι ευθεια ο δρομος ή εχει ανηφορες. Άρα εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι ότι ήταν εντελώς άσχετη αυτή σου η δήλωση?: Εγω για σπιτι 25 τμ πληρωνα 35-40 ευρω το διμηνο .. Αυτό λέω και εγώ.
Han Solo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 χθες ηρθε στα χερια μου ο καινουργιος λογαριασμος της ΔΕΗ και συγκρινα την τιμη της κιλοβατωρας με τον προηγουμενο ( τελη 12 με αρχες 13 ) . η καινουργια τιμη ειναι 0,07793 και η παλια ( πριν εξη μηνες ) 0,059 . μιλαμε οτι η αυξηση ειναι της ταξεως του 30 % !!! ΕΛΕΟΣ ποια με αυτην την ΔΕΗ . στο τελος δεν θα εχει ο κοσμος να πληρωνει και θα του κοβεται το ρευμα ( ακουω οτι ηδη γινεται ) .... επιστροφη στα κερια και στον μεσαιωνα ολοταχως που θα παει η κιλοβατορα επιτελους ? απο 0,059 πηγε πριν 2 μηνες 0,07793 και τωρα πηγε 0,099 . ελεος 100% αυξηση του ρευματος μεσα σε 4 μηνες !!!!!!!!!!!
pournaras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 που θα παει η κιλοβατορα επιτελους ? απο 0,059 πηγε πριν 2 μηνες 0,07793 και τωρα πηγε 0,099 . ελεος 100% αυξηση του ρευματος μεσα σε 4 μηνες !!!!!!!!!!! Πωτς γενεν αυτο; Αφου υποτιθεται οτι μονο οι κακοι ιδιωτες θα αυξαναν το ρευμα 100%, με τη δημοσια ΔΕΗ δεν εχουμε προβλημα...
nvel Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 που θα παει η κιλοβατορα επιτελους ? απο 0,059 πηγε πριν 2 μηνες 0,07793 και τωρα πηγε 0,099 . ελεος 100% αυξηση του ρευματος μεσα σε 4 μηνες !!!!!!!!!!! η πραγματική χρέωση της kWh είναι μεγαλύτερη από αυτό που γράφεις (0,14-0,20) αλλά δεν αυξήθηκε με τον τρόπο που νομίζεις, απλώς άλλαξες κλιμάκιο χρέωσης λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης, μείωσε την κατανάλωσή σου για να επιστρέψεις στην προηγούμενη χρέωση παραγωγής (0,077)
skiabox Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Πωτς γενεν αυτο; Αφου υποτιθεται οτι μονο οι κακοι ιδιωτες θα αυξαναν το ρευμα 100%, με τη δημοσια ΔΕΗ δεν εχουμε προβλημα... Τώρα πας κόντρα στο πως σκέφτεται το 99% του κόσμου ελπίζοντας ότι θα του αλλάξεις τη γνώμη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα