Προς το περιεχόμενο

Προπτυχιακές Σπουδές στην Αμερική


JamesCs15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά!
Έχω κάποιες απορίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Προσωπικά είναι το όνειρό μου να σπουδάσω στην Αμερική. Ήδη σπουδάζω Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Σεπτέμβρη μπαίνω στο 3ο έτος. 
Αυτό που θέλω να μάθω είναι το εξής... Μπορώ να πάω τώρα να σπουδάσω στην Αμερική την ίδια επιστήμη; Θα αναγνωριστούν τα μαθήματα που έχω περάσει αν υπάρχουν τα ίδια; Τι πτυχία αγγλικών πρέπει να έχω; Και τέλος, προλαβαίνω να αρχίσω από φέτος; (φαντάζομαι όχι)

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Για να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις 17 Ιουλίου προφανως και δεν προλαβαίνεις για φέτος.  :-)

 

Υπάρχουν ενα σωρο πραγματα που πρεπει να κανονιστουν (ευρεση πανεπιστημιου, διαμονη, βιζα, χαρτια, πτυχια αγγλικων, αιτήσεις και πολλά άλλα), θελει αρκετη δουλειά και προετοιμασία.

 

Όμως όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω για ποιο λόγο να κάνεις ξανα προπτυχιακες σπουδες και να μην τελειώσεις το πανεπιστήμιο εδώ και να συνεχίσεις με μεταπτυχιακό στην Αμερική? Δεν θα πάρεις κατι παραπάνω σε προπτυχιακό επίπεδο εκεί, που δεν θα το πάρεις απο εδώ. Τα πανεπιστημια μας σε θεμα ύλης ειναι πολύ καλά και τις περισσότερες φορές υπερκαλύπτουν αυτά του εξωτερικού. (αυτο βεβαια εχει και τα καλα του και τα κακα του)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

 

Έχω άλλα δύο χρόνια στη σχολή και ίσως παραπάνω. Σκέφτηκα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Αμερική γιατί είναι το όνειρό μου. Επίσης είμαι άνθρωπος που αποδίδει καλύτερα όταν του αρέσει αυτό που κάνει. Το ότι πέρασα Πληροφορική ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί γιατί ξέρω ότι όταν πιάσω δουλειά θα κάνω αυτό που μου αρέσει. Απλά δε μου αρέσει η νοοτροπία που υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια. Δε μου αρέσει η νοοτροπία του Έλληνα φοιτητή. Δε βρίσκω κίνητρο να διαβάσω. Μέχρι πριν δύο εβδομάδες σκεφτόμουν να πάω στην Αμερική για μεταπτυχιακό. Σαφώς αυτό θα μου πείτε είναι κίνητρο. Αλλά όταν συναναστρέφεσαι με παιδιά που σκέφτονται μόνο πως να περάσουν καλά και ας μείνουν 10 χρόνια φοιτητές, κάποτε σε παίρνει και εσένα η μπόρα. Έτσι κατέληξα και εγώ και το κατάλαβα πριν κάποιες μέρες που βγήκαν τα αποτελέσματα της εξεταστικής και είχα 0/5!!! Ξέρω ότι αν πάω εκεί θα αποδίδω καλύτερα και πλέον θα έχω όρεξη και για διάβασμα και γενικά θα κάνω αυτό που μου αρέσει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αυτά... Τέλος με το δράμα :P

 

Αν αποφασίσω να πάω τελικά, θα μπορέσω να συνεχίσω τις σπουδές μου; Όχι να αρχίσω από την αρχή. Αλλά αν πάω να σπουδάσω Πληροφορική εκεί θα έχω τα μαθήματα που πέρασα εδώ περασμένα και εκεί; Αλλά δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία αυτό. Το σημαντικό είναι αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τι χαρτιά πρέπει να έχω και ποια πτυχία αγγλικών πρέπει να πάρω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου φαίνεται απίθανο να σου αναγνωρίσουν τα μαθήματα. Ενδεχομένως κάποια λίγα.

 

Επίσης, έχεις υπόψη σου πόσο κοστίζουν οι σπουδές στις ΗΠΑ; ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Αν υπάρχουν τα λεφτά, σηκώνεσαι σούμπιτος και πας εκεί, χαμένος δε θα βγεις από πολλές απόψεις. Αλλά αν έχεις περάσει ένα σεβαστό αριθμό μαθημάτων, γιατί να δώσεις 150 χιλιάρικα για να πάρεις το πτυχίο στην Αμερική αντί να στρωθείς 2 χρόνια και να το πάρεις εδώ; Και ύστερα πας εκεί για μεταπτυχιακό/διδακτορικό. Αν όντως έχεις τέτοιο στόχο, θα σου δώσει κίνητρο να διαβάσεις και να τελειώσεις στην ώρα σου.

 

Ως προς το τι χρειάζεται, απλώς μπες και δες ενδεικτικά σε ένα πανεπιστήμιο τι ζητάνε. Συνήθως στην Αμερική ζητάνε TOEFL για πιστοποίηση αγγλικών, ενώ εγώ για μεταπτυχιακό είχε χρεισστεί να δώσω και GRE. Αυτά, συν τις επίσημες μεταφράσεις, τις αιτήσεις κτλ. παίρνουν αρκετό χρόνο, οπότε θα σε συμβούλευα να κάτσεις να τελειώσεις στα Ιωάννινα. Είναι ήδη μέσα Ιουλίου. Στη δική μου περίπτωση έπρεπε να κάνεις την αίτηση μέχρι τον Νοέμβριο. Για να προλάβεις να δώσεις TOEFL και GRE μέχρι τότε, το βλέπω δύσκολο.

 

Επειδή σε καταλαβαίνω ως προς τη νοοτροπία, μία είναι η λύση. Ψάξε ποιος καθηγητής σου ασχολείται με κάτι που σε ενδιαφέρει και έχει άκρες στις ΗΠΑ. Πήγαινε βρες τον και ξεκίνα να ασχολείσαι με ό,τι σου δώσει. Έτσι θα φτιάξεις και βιογραφικό, θα εξασφαλίσεις συστάσεις για το μέλλον και θα καταλάβεις και τι είναι πανεπιστήμιο και έρευνα. Κι άσε τους φίλους σου να ξύνονται. Αν όντως σου αρέσει αυτό που σπουδάζεις, θα περνάς καλά και θα διαβάζεις ταυτόχρονα, αρκεί να έχεις μια διαρκή επαφή με τη σχολή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περνούν αξιολόγηση το κάθε μάθημα ξεχωριστά. Την οποία και πληρώνεις αρκετά λεφτά.

 

Αδερφέ, μεταξύ μας, δε σου φταίνε οι άλλοι αποτυγχάνεις, οι εξετάσεις είναι προσωπική υπόθεση. Δε σου αρέσει η νοοτροπία του φοιτητή στην Ελλάδα, αλλα ήδη δηλώνεις πως θα τελειώσεις τετραετή σχολή σε τουλάχιστον 5.... Και εκεί στην Ελλάδα κι εδώ στις ΗΠΑ, ίδιος είναι ο τρόπος να προοδευσεις μέσω των σπουδών, μελέτη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν και τα community college που μπορείς να σπουδάσεις στις ΗΠΑ και δεν είναι τόσο ακριβά. Γύρω στα 3.000-5.000 η χρονιά, μπορεί και λιγότερα, δεν ξέρω λεπτομέρειες. Μπορείς να σπουδάσεις σε community τα πρώτα χρόνια και μετά μεταγραφή σε καλύτερο, αλλά θα στοιχίσει περισσότερα. Αλλά και πάλι δεν ξέρω λεπτομέρειες, απλά το έψαχνε μία φίλη για Σικάγο και μου τα έλεγε μια μέρα που είχαμε πάει για καφέ. Βέβαια το επίπεδο σπουδών δεν είναι και τόσο υψηλό και το πτυχίο που δίνουν δεν έχει την αίγλη που έχουν τα ιδιωτικά κολλέγια, αλλά για κάποιον που θέλει να σπουδάσει φθηνά υπάρχει η επιλογή και στην Αμερική.

 

Η φίλη προσπαθούσε να βελτιώσει τα αγγλικά της σε επίπεδο lower, αλλά δεν θυμάμαι τι πτυχίο αγγλικών έπρεπε να έχει για να γίνει δεκτή.

Αυτά θυμάμαι μόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά δε μου αρέσει η νοοτροπία που υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια. Δε μου αρέσει η νοοτροπία του Έλληνα φοιτητή. Δε βρίσκω κίνητρο να διαβάσω. Μέχρι πριν δύο εβδομάδες σκεφτόμουν να πάω στην Αμερική για μεταπτυχιακό. Σαφώς αυτό θα μου πείτε είναι κίνητρο. Αλλά όταν συναναστρέφεσαι με παιδιά που σκέφτονται μόνο πως να περάσουν καλά και ας μείνουν 10 χρόνια φοιτητές, κάποτε σε παίρνει και εσένα η μπόρα. 

 

Φίλε μου συγνώμη αλλά δεν πάει έτσι το πράγμα. Πειθαρχία θέλει και δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. (ήμουν εκει που είσαι). Εφόσον σου αρέσει το αντικείμενο και δεν το κάνεις και με το ζόρι, υπάρχει χώρος για όλα. Κάνε και την ζωη σου σαν φοιτητής, δώσε χρόνο και στην σχολή σου. Βάλε στόχο το μεταπτυχιακό σε 2 χρόνια π.χ, και θα δεις ότι και ο κόσμος γύρω σου να καίγεται εσύ δεν θα παρασυρθείς. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα τωρα οτι κατηγορεις την παρεα σου για την αποτυχια σου ειναι γελοιο.

αν ηθελες θα διαβαζες

ρωτησες τους γονεις σου αν εχουν 20-30χιλ τον χρονο?

αν τα χουν εισαι σιγουρος πως αξιζει?εχεις ετοιμη δουλεια ελλαδα?τεσπα τραβα κανε ενα master να δεις την γλυκα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα τωρα οτι κατηγορεις την παρεα σου για την αποτυχια σου ειναι γελοιο.

αν ηθελες θα διαβαζες

ρωτησες τους γονεις σου αν εχουν 20-30χιλ τον χρονο?

αν τα χουν εισαι σιγουρος πως αξιζει?εχεις ετοιμη δουλεια ελλαδα?τεσπα τραβα κανε ενα master να δεις την γλυκα

 

Βασικά το φαντάστηκα ότι θα φαινόμουν κακός από αυτό που έγραψα και δε ήταν αυτός ο σκοπός μου. Ένα από τα μειονεκτήματα της γραπτής επικοινωνίας είναι ότι δε μπορείς να καταλάβεις τον τρόπο που λέει κάποιος κάτι. Τέσπα, δεν είναι αυτό το θέμα. 

Εννοείται ότι εγώ έχω το μεγαλύτερο φταίξιμο για αυτόν τον λόγο ακριβώς που είπες... Αν ήθελα θα διάβαζα. Οπότε υποθέτω ότι πρέπει να βρω τρόπο να μην παρασύρομαι. Άρα ελπίζω να είμαστε οκ με αυτό το θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου, εντελως φιλικα και μην παρεξηγηθεις, αμα εχεις 0 στα 5 στο πανεπιστημιο ιωαννινων, αμα πας σε κανα σοβαρο πανεπιστημιο εξω και διδασκεσαι και την υλη στα αγγλικα, δεν θα καταλαβαινεις παναγια. Οποτε ασ'το καλυτερα. Τελειωσε το προπτυχιακο σου και βλεπεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...