rezoma Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Στην Γερμανια μετα το περας 8 ετων εχεις δικαιωμα να παρεις την Γερμανικη ιθαγενεια, με την προυποθεση ομως οτι θα αποποιηθεις την προηγουμενη σου ιθαγενεια. Το παραπανω ισχυει για ολους, εκτος απο τους Ελληνες. Γνωριζει κανεις γιατι γινεται αυτη η διακριση? Καπου διαβασα οτι μετα το τελος της κατοχης, οι γερμανικες κυβερνησεις σαν ανταλλαγμα στην Ελλαδα της τεραστιας φτωχειας και πεινας, ηταν η αποδοχη μεγαλου αριθμου Ελληνων μεταναστων και αργοτερα η εξαιρεση τους απο τον καθεστως να αποποιηθουν την ελληνικη ιθαγενεια οταν παρουν την γερμανικη. Δεν ξερω αν ισχυει, αλλα ενδεχομενως να εχει μια βαση.
dreamercon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Στην Γερμανια μετα το περας 8 ετων εχεις δικαιωμα να παρεις την Γερμανικη ιθαγενεια, με την προυποθεση ομως οτι θα αποποιηθεις την προηγουμενη σου ιθαγενεια. Το παραπανω ισχυει για ολους, εκτος απο τους Ελληνες. Γνωριζει κανεις γιατι γινεται αυτη η διακριση? Καπου διαβασα οτι μετα το τελος της κατοχης, οι γερμανικες κυβερνησεις σαν ανταλλαγμα στην Ελλαδα της τεραστιας φτωχειας και πεινας, ηταν η αποδοχη μεγαλου αριθμου Ελληνων μεταναστων και αργοτερα η εξαιρεση τους απο τον καθεστως να αποποιηθουν την ελληνικη ιθαγενεια οταν παρουν την γερμανικη. Δεν ξερω αν ισχυει, αλλα ενδεχομενως να εχει μια βαση. Καθώς γνωρίζω, αυτή η διάκριση ισχύει όχι μόνο για έλληνες, αλλά για πολίτες ΕΕ/Ελβετίας γενικότερα. 1
Porg Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Διπλή ιθαγένεια μπορούν αν έχουν όσοι είναι απο ΕΕ, μη διαβάζεις κάθε λογής blog 1
Apoll Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Όταν πήρα την Βρετανική, αποποιήθηκα την Ελληνική. Ακόμα να κατανοήσω γιατί κάποιος μπορεί να χρειάζεται 2 διαβατήρια.
Dannie Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Στην Γερμανια μετα το περας 8 ετων εχεις δικαιωμα να παρεις την Γερμανικη ιθαγενεια, με την προυποθεση ομως οτι θα αποποιηθεις την προηγουμενη σου ιθαγενεια. Το παραπανω ισχυει για ολους, εκτος απο τους Ελληνες. Γνωριζει κανεις γιατι γινεται αυτη η διακριση? Καπου διαβασα οτι μετα το τελος της κατοχης, οι γερμανικες κυβερνησεις σαν ανταλλαγμα στην Ελλαδα της τεραστιας φτωχειας και πεινας, ηταν η αποδοχη μεγαλου αριθμου Ελληνων μεταναστων και αργοτερα η εξαιρεση τους απο τον καθεστως να αποποιηθουν την ελληνικη ιθαγενεια οταν παρουν την γερμανικη. Δεν ξερω αν ισχυει, αλλα ενδεχομενως να εχει μια βαση. Ιθαγενεια η υπηκοοτητα??
rezoma Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Όταν πήρα την Βρετανική, αποποιήθηκα την Ελληνική. Ακόμα να κατανοήσω γιατί κάποιος μπορεί να χρειάζεται 2 διαβατήρια.Αμα η χωρα που πηρες την νεα ιθαγενεια ειναι στην Ε.Ε τοτε δεν χρειαζεσαι δυο ιθαγενειες. Αν ομως οχι, σκεψου για τον χ,ψ λογο καποια στιγμη να γυρίσεις πισω ξανα στην Ελλαδα για παντα. Καταλαβαινεις τι θα περασεις μετα?
Apoll Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Αμα η χωρα που πηρες την νεα ιθαγενεια ειναι στην Ε.Ε τοτε δεν χρειαζεσαι δυο ιθαγενειες. Αν ομως οχι, σκεψου για τον χ,ψ λογο καποια στιγμη να γυρίσεις πισω ξανα στην Ελλαδα για παντα. Καταλαβαινεις τι θα περασεις μετα? Μπορείς να μου πεις τί θα "περάσω"; Τί θα "περάσει" ένας με Αμερικάνικο ή Καναδικό διαβατήριο; Κάποιο είδος μαρτυρίου σε κάποιο υπόγειο; Μήπως ρατσισμό; Ας είμαστε σοβαροί. 1
DIMITRISG Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Κανονικά θα επρεπε να υπήρχε ενα ευρωπαϊκό διαβατήριο. Τι νοημα εχει να αποκτας περισσότερες ιθαγενειες χωρών ΕΕ. Sent from my U8350 using Insomnia
panosno1com Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 βρε παιδια ιθαγενεια ή υπηκοοτητα ειναι; γιατι πχ εχω γεννηθει ελλαδα αρα ειμαι Ελληνας στην ιθαγενεια,ελληνας ιθαγενης, αν παω τωρα και ζησω 8 χρονια στη Γερμανια πχ θα μπορω να γινω Γερμανος υπηκοος ή και ιθαγενης; δε θα χω γεννηθει στη Γερμανια! Ειναι το ιδιο η ιθαγενεια με την υπηκοοτητα?
Dannie Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 βρε παιδια ιθαγενεια ή υπηκοοτητα ειναι; γιατι πχ εχω γεννηθει ελλαδα αρα ειμαι Ελληνας στην ιθαγενεια,ελληνας ιθαγενης, αν παω τωρα και ζησω 8 χρονια στη Γερμανια πχ θα μπορω να γινω Γερμανος υπηκοος ή και ιθαγενης; δε θα χω γεννηθει στη Γερμανια! Ειναι το ιδιο η ιθαγενεια με την υπηκοοτητα? Αυτο ρωτησα πιο πανω και δεν απαντησε κανεις....! Επειδη η Ελλαδα μοιραζει αβερτα Ιθαγενειες δεν νομιζω οτι το ιδιο γινεται σε αλλες χωρες...παντοτε νομιζα οτι Ιθαγενεια εχει να κανει με την καταγωγη ενω υπηκοοτητα εχει να κανει με την αποκτηση της μετα απο καποια χρονια διαμονης σε καποια χωρα κ.τ..λ. Εγω εχω γεννηθει Αυστραλια απο Ελληνες γονεις και καποια χαρτια που ειχα εγραφαν Αυστραλος υπηκοος με Ελληνικη Ιθαγενεια...τωρα τι να σου πω...!
michael92 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Μπορείς να μου πεις τί θα "περάσω"; Τί θα "περάσει" ένας με Αμερικάνικο ή Καναδικό διαβατήριο; Κάποιο είδος μαρτυρίου σε κάποιο υπόγειο; Μήπως ρατσισμό; Ας είμαστε σοβαροί. Προφανώς και δεν θα σε ελένξει κανείς άμα μοιάζεις Έλληνας και μιλάς Ελληνικά. Αν προσπαθήσεις όμως να κάνεις επιχείρηση ή να ασφαλιστείς στην Ελλάδα σε νέα εργασία και δεν είσαι πλούσιος (δηλαδή να αποκτήσεις την υπηκόοτητα μέσω ακινήτων) τότε θα περάσεις μαρτύριο για να ανοίξεις δουλειά/δουλέψεις νόμιμα. 1
V for Vagelis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 βρε παιδια ιθαγενεια ή υπηκοοτητα ειναι; γιατι πχ εχω γεννηθει ελλαδα αρα ειμαι Ελληνας στην ιθαγενεια,ελληνας ιθαγενης, αν παω τωρα και ζησω 8 χρονια στη Γερμανια πχ θα μπορω να γινω Γερμανος υπηκοος ή και ιθαγενης; δε θα χω γεννηθει στη Γερμανια! Ειναι το ιδιο η ιθαγενεια με την υπηκοοτητα? Ναι, είναι το ίδιο. @ts: Δεν ισχύει. Απ ότι ξέρω υπάρχει γενικά η δυνατότητα κατοχής διπλής ιθαγένειας στη Γερμανία, ακόμα και αν δεν είσαι Ελληνας... :Ρ Νομίζω ότι πρέπει να αποποιηθείς μια απ τις 2 σε κάποιες περιπτώσεις, όπως άμα είσαι μη Ευρωπαίος και κλίσεις τα 23 (νομίζω). 1
tolis_01 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Μπορείς να μου πεις τί θα "περάσω"; Τί θα "περάσει" ένας με Αμερικάνικο ή Καναδικό διαβατήριο; Κάποιο είδος μαρτυρίου σε κάποιο υπόγειο; Μήπως ρατσισμό; Ας είμαστε σοβαροί. http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2013/01/10/greek-police-beat-up-another-illegal-immigrant-whos-actually-a-tourist/ Λίγο την ηλιοθεραπεία να προσέξεις και είσαι κομπλέ για Ελλάδα!
DrLo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Κανονικά θα επρεπε να υπήρχε ενα ευρωπαϊκό διαβατήριο. Τι νοημα εχει να αποκτας περισσότερες ιθαγενειες χωρών ΕΕ. Sent from my U8350 using Insomnia - Ναι θα μπορούσε να υπάρχει ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο με την έννοια του ταξιδιωτικού εγγράφου ... - Άλλο το αν υπάρχει ένα ή 28 διαβατήρια και άλλο αν υπάρχουν 1 ή 28 εθνικότητες/ιθαγένειες. Η χρησιμότητα του να υπάρχουν πχ 28 ιθαγένειες γίνεται πιο ευκολα αντιληπτή αν υποθέσουμε ότι άυριο αντί 28 είμαστε ή (πιθανότερο) είναι 27.
dreamercon Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Αυτο ρωτησα πιο πανω και δεν απαντησε κανεις....! Επειδη η Ελλαδα μοιραζει αβερτα Ιθαγενειες δεν νομιζω οτι το ιδιο γινεται σε αλλες χωρες...παντοτε νομιζα οτι Ιθαγενεια εχει να κανει με την καταγωγη ενω υπηκοοτητα εχει να κανει με την αποκτηση της μετα απο καποια χρονια διαμονης σε καποια χωρα κ.τ..λ. Εγω εχω γεννηθει Αυστραλια απο Ελληνες γονεις και καποια χαρτια που ειχα εγραφαν Αυστραλος υπηκοος με Ελληνικη Ιθαγενεια...τωρα τι να σου πω...! Ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι ταυτόσημες στο ελληνικό δίκαιο. Φυσικά και είναι επωφελές να έχεις περισσότερες ιθαγένειες, ακόμα και αν είναι από την ΕΕ. Για παράδειγμα, η πιθανότητα η Βρετανία να φύγει από την Ε.Ε. δεν είναι αμελητέα, πολλές δουλειές απαιτούν την ιθαγένεια της χώρας εργασίας και η διπλωματική προστασία στο εξωτερικό δεν είναι ίδιου επιπέδου για όλες τις χώρες τις ΕΕ, και σε ορισμένες περιπτώσεις η μετανάστευση συγγενών από εκτός ΕΕ είναι ευκολότερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα