galactikos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Η δεν ξέρεις να διαβάζεις ή παραποιείς τα λεγόμενα των άλλων σε σχέση με την επαγγελματική τους ιδιότητα αναθεματίζοντας τους κιόλας γιατί δεν ξέρουν να χειρίζονται εξοπλισμό που τους είναι παντλώς ασχετος στην δουλειά τους με μόνο όφελος να μας πείσεις ότι μόνο εσύ είσαι ο σκληρά εργαζόμενος που παλεύει για τα εργασικά δικαιώματα ανελλειπώς ,ενώ εμείς είμαστε κάποιοι τεμπέληδες που δεν έχουν τι να κάνουν και γράφουν σε ένα forum προσπαθώντας να εμποδίσουν τον κόσμο να διεκδικήσει αυτά που του αξίζουν, ανεξάρτητα αν η πραγματικότητα σε διαψεύδει κατηγορηματικά μέσα από τις τόσες και τόσες περιπτώσεις συγγενών και φίλων και συναδέλφων στην δουλειά οι οποίοι έχασαν την εργασία τους επειδή διεκδίκησαν το δίκιο τους.Και είσαι και θιγμένος αντί να ακούσεις αυτές τις χιλιάδες περιπτώσεις που θα σε προσγειώσουν στην πραγματικότητα των συνθηκών εργασίας εκεί έξω.Σου εύχομαι να αντιληφθείς ταχύτατα τι γίνεται εκεί έξω αλλιώς θα βρεθείς σε δυσσάρεστες καταστάσεις. Δύο τελείες σε όλην αυτήν την παράγραφο. Έσπασες το ρεκόρ μου!
man of steel Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δύο τελείες σε όλην αυτήν την παράγραφο. Έσπασες το ρεκόρ μου! Μου αρέσει!!!
deesnider Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Κάποια στιγμή όμως θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε κατά διαόλου και θα τον φτάσουμε πραγματικά. Το διάολο τον ρώτησες αν μας θέλει; Για τόσο μαλ... τον έχεις, να κάτσει να μας περιμένει; 2
Cossutius. Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Αρα αποδεχεσαι οτι ενας κλαδος κατ αρχην εχει την επιλογη να δουλευει οποτε του καπνισει, επειδη πουλαει καφε (χωρις διασκεδαση, και μονο πλαστικο να δινει οποτε θελει ανοιγει-κλεινει), ενω ενας αλλος δεν εχει αυτη την επιλογη, και παραλληλα αποδεχεσαι οτι στον ενα κλαδο μπορει να υπαρχει παρανομη εργασια επειδη "ετσι ειναι απο καταβολης κρατους" ενω στον αλλον οχι. Εγω δηλαδη αν ανοιξω μαναβικο, δεν εχω επιλογη στο ποτε θα λειτουργω, ο αλλος εχει, γιατι "ετσι ειναι απο παλια". Αν αυτο στο ελεγε ενα κυβερνητικο στελεχος θα εβριζες. Δεν υπάρχει το όποτε του καπνίσει. Υπάρχει νόμος που ορίζει τα 24ωρα, υπάρχει νομος που οριζει τα ωράρια καφετερειών όπως και τα ωράρια τραπεζών κτλ κτλ, ανάλογα με το τι προσφέρει το κάθε κατάστημα. Παράνομη εργασια μπορει να υπάρχει παντου Πουρνάρα οχι μονο σε ένα κλάδο. Που έγραψα εγω οτι υπάρχει στον ένα και όχι στον άλλο? Υπάρχει τεράστια διαφορά στο"πουλάω υπηρεσία, πουλάω τροφιμο" με το "πουλάω διασκέδαση". Εσύ περιμένεις τωρα να σου πω γιατι ο νομοθέτης επιτρέπει στις καφετέριες να λειτουργουν τις τάδε ωρες, στα 24ωρα ολες τις ωρες και στις τράπεζες ή στα εμπορικά, τις δεινα ώρες. Υπάρχουν γενικά καταστήματα και ειδικά καταστήματα. Ανάλογα με το προιόν και τη περιοχή. Αν εισαι σε τουριστικη περιοχή μπορεις να έχεις εμπορικο που δουλευει μέχρι της 1 το βράδυ ξέρω γω. Σου επισυνάπτω τη νομοθεσία για να λυθουν οι απορίες σου. 2006_1_155.pdf Και σου επαναλαμβάνω. Δεν ειναι όλες οι δουλειές ίδιες. Δε μπορεις να έχεις ένα μανάβικο ανοιχτό 24 ώρες, επειδή η κρεπερί ανοικει σε ειδικη κατηγορία και λειτουργει 24ωρο. Ουτε μπορεις να έχεις μια εφορία ανοιχτη τη Κυριακή, επειδή η καφετέρια δουλεύει έτσι. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αλλες αναγκες εξυπηρετεί η καφετέρια, άλλες η εφορία. 3
michael92 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Μου αρέσει!!! Πάτα caps lock, κόψε και τα κενά και γίνεσαι αρχαίος Έλληνας
pournaras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δεν υπάρχει το όποτε του καπνίσει. Υπάρχει νόμος που ορίζει τα 24ωρα, υπάρχει νομος που οριζει τα ωράρια καφετερειών όπως και τα ωράρια τραπεζών κτλ κτλ, ανάλογα με το τι προσφέρει το κάθε κατάστημα. Παράνομη εργασια μπορει να υπάρχει παντου Πουρνάρα οχι μονο σε ένα κλάδο. Που έγραψα εγω οτι υπάρχει στον ένα και όχι στον άλλο? Υπάρχει τεράστια διαφορά στο"πουλάω υπηρεσία, πουλάω τροφιμο" με το "πουλάω διασκέδαση". Εσύ περιμένεις τωρα να σου πω γιατι ο νομοθέτης επιτρέπει στις καφετέριες να λειτουργουν τις τάδε ωρες, στα 24ωρα ολες τις ωρες και στις τράπεζες ή στα εμπορικά, τις δεινα ώρες. Υπάρχουν γενικά καταστήματα και ειδικά καταστήματα. Ανάλογα με το προιόν και τη περιοχή. Αν εισαι σε τουριστικη περιοχή μπορεις να έχεις εμπορικο που δουλευει μέχρι της 1 το βράδυ ξέρω γω. Σου επισυνάπτω τη νομοθεσία για να λυθουν οι απορίες σου. 2006_1_155.pdf Και σου επαναλαμβάνω. Δεν ειναι όλες οι δουλειές ίδιες. Δε μπορεις να έχεις ένα μανάβικο ανοιχτό 24 ώρες, επειδή η κρεπερί ανοικει σε ειδικη κατηγορία και λειτουργει 24ωρο. Ουτε μπορεις να έχεις μια εφορία ανοιχτη τη Κυριακή, επειδή η καφετέρια δουλεύει έτσι. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αλλες αναγκες εξυπηρετεί η καφετέρια, άλλες η εφορία. Παρα πολυ ωραια. Και καποια στιγμη ο νομοθετης αποφασιζει στα γενικα καταστηματα να προσθεσει καποιες ακομη ημερες που θα μπορουν να μεινουν ανοικτα. Η αντιδραση τελικα που ειναι, αν δεν ειναι στην παρανομη εργασια;
Cossutius. Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Εφόσον αυτές τις καποιεσ επιπλέον ημέρες δεν εξαναγκαζονται να εργασθούν οι ίδιοι άνθρωποι η αν το κάνουν θα πληρωθούν επιπλέον, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα! Θα υπάρξουν προσλήψεις, αυξήσεις μισθών κτλ! Ειλικρινά όμως πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι τέτοιο; Γιατί νομίζω ότι ξέρεις καλα τι θα συμβεί! Καταλαβαίνω που το πας και ως άποψη δεν ειναι κακή αλλά ειναι ουτοπική!
michael92 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Κανονικά πάντως με την μείωση του τζίρου και των μισθών θα έπρεπε να μειωθούν οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και όχι να αυξηθούν. Όταν έχεις ένα κατάστημα ανοιχτό παραπάνω ώρες καις ρεύμα/νερό, δεν λειτουργεί τζάμπα 2
hewey Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Επειδή η συζήτηση ξεφεύγει κάπως σε ορισμένα σημεία και κάποιοι μιλάνε χωρίς να ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει, να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα εξής: Σύμφωνα με το Άρθρο 16 του νομοσχεδίου με τίτλο "Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προιόντων και της παροχής υπηρεσιών" που ψηφίστηκε στις 24 Ιουλίου 2013. Όσον αφορά τις 7 Κυριακές, αυτές αφορούν τα εμπορικά καταστήματα γενικά, μικρά η μεγάλα, βάσει της παρ. 1: Λειτουργία καταστηµάτων τις Κυριακές 1. Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εµπορι- κών καταστηµάτων τις εξής Κυριακές: α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρό- ντος νόµου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συµπί- πτει µε επίσηµη αργία, η δυνατότητα µετατίθεται την ε- πόµενη Κυριακή. β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ηµέρα των Χρι- στουγέννων. 4γ) Την Κυριακή των Βαΐων. Όσον αφορά τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, αυτές ισχύουν προαιρετικά (όποιος θέλει, με την έγκριση του Αντπ/ρχη) για τα καταστήματα ως 250 τμ. 2. Με αιτιολογηµένη απόφαση του κατά τόπον αρµόδι- ου Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται εντός διαστή- µατος τριών (3) µηνών από την έναρξη ισχύος του παρό- ντος, ορίζονται οι περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εµπορικών καταστηµάτων και άλλες Κυριακές, πλην των αναφεροµένων στην πα- ράγραφο 1 λαµβανοµένων υπόψη των τοπικών ιδιαιτερο- τήτων, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) τα εµπορικά καταστήµατα να έχουν συνολική επι- φάνεια εµβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαρια- σµό παροχής ηλεκτρικού ρεύµατος, µέχρι διακόσια πε- νήντα (250) τετραγωνικά µέτρα, Προσέξτε το εδάφιο (β) που ορίζει ότι τα franchise εξαιρούνται από την απαγόρευση, όπερ σημαίνει ότι το παραμικρό μίνι μάρκετ, ρουχάδικο, κατάστημα ηλεκτρονικών/ηλεκτρικών (πχ Γερμανός, electronet) κλπ που ανήκουν σε αλυσίδες θα ανοίγει όσες Κυριακές θέλει. Υπόψιν ότι πολλά από αυτά τα brands ανήκουν σε μεγαλύτερες αλυσίδες (πχ ΟΚ που ανήκει σε Carrefour). β) να µην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νοµική σχέση σε αλυσίδα καταστηµάτων, εξαιρουµένων των περιπτώσε- ων συµβάσεων δικαιόχρησης (franchise), γ) να µην λειτουργούν µε συµφωνίες συνεργασίας τύ- που «κατάστηµα εντός καταστήµατος» («shops-in-ashop») και να µην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήµατα («outlet»), εµπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά. Αντίο μικρή και μεσαία επιχείρηση. Και τώρα ας συνεχιστεί η κουβέντα για τα εργασιακά. 2
LRoi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ρε πώς γίνεται σε κάθε τέτοιο θέμα να είναι 4-5 οι υπέρμαχοι και όλοι οι άλλοι απέναντι? Κάπως έτσι διαχωρίζεται το κεφάλαιο από τον εργαζόμενο κι ας δηλώνει ντελιβεράς ο κεφαλαιούχος... 3
Davenport Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Εννοείται πως έναν εργαζόμενο το να δουλεύει Κυριακή δεν τον συμφέρει γιατί αυτή η μέρα δεν θα την πληρώνουν οι εργοδότες. Και μόνο εξαιτίας αυτού του γεγονότος (εκτός ιδεολογικού χάσματος με το κεφάλαιο και τους έχοντες αποκτήσει κληρονομικώς τα μέσα παραγωγής) είμαι σφόδρα αντίθετος.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Θα ηταν ωραιο μετρο ΑΝ το κρατος ειχε προνοησει παραλληλα για την προσληψη προσωπικου απο τους επιχειρηματιες που θα αποφασιζαν να δουλεψουν Κυριακες ή με το να διασφαλιζε οτι οι εργαζομενοι θα αμειφθουν για τις εξτρα ωρες εργασιες τους με 2πλασιο μισθο, καθοτι αργια/υπερωρια. Αλλα επειδη στην Ελλαδα ολα αυτα ειναι ονειρα, το νομοσχεδιο ειναι ακομα μια διευκολυνση κι ενα χαιδεμα του κρατους προς τους ΚΑΚΟΥΣ επιχειρηματιες. 1
man of steel Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Εννοείται πως έναν εργαζόμενο το να δουλεύει Κυριακή δεν τον συμφέρει γιατί αυτή η μέρα δεν θα την πληρώνουν οι εργοδότες. Και μόνο εξαιτίας αυτού του γεγονότος (εκτός ιδεολογικού χάσματος με το κεφάλαιο και τους έχοντες αποκτήσει κληρονομικώς τα μέσα παραγωγής) είμαι σφόδρα αντίθετος. Βρε δεν έχω πρόβλημα με το κεφάλαιο ούτε αν ο άλλος έχει λεφτά ίσα ίσα που χαίρομαι για αυτόν που δεν έχει τα προβλήματα τα δικά μου.Αυτό που δεν δέχομαι από κάποιον που έχει εξασφαλίσει τα προς ζην μέχρι και τα εγγόνια του να με συμβουλεύει/ καθοδηγεί σε τρόπους αντίδρασης που θα φέρουν εμένα σε επισφαλή θέση να εξασφαλίσω προς το ζην.
Cossutius. Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Τα γράφετε και τα εξηγείτε σωστότατα από το #309 και κάτω. Ρε πώς γίνεται σε κάθε τέτοιο θέμα να είναι 4-5 οι υπέρμαχοι και όλοι οι άλλοι απέναντι? Μη νομίζεις. Μέχρι πριν μερικους μηνες ήταν περισσότεροι. Απλά οι συνέπειες αυτών που υποστήριζαν, έχουν αρχίσει να τους χτυπάνε τωρα τις πορτες, οπότε κατάλαβαν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σύντομα θα καταλάβουν περισσότεροι. Αν ειναι δυνατον να συζητάμε τωρα για απελευθέρωση ωραρίου ουσαστικα (μετά από τις πληροφορίες που έδωσε ο hewey) να γνωρίζουμε οτι δεν θα γίνουν επιπλέον προσλήψεις για να καλυφθούν αυτές οι ώρες, ούτε θα αυξηθει ο μισθός κάποιου, και να υπάρχει κόσμος που ειναι υπερ. Μα κάνει μπαμ πλέον. Και για να μη παρεξηγηθούμε, τα πράγματα θα ήταν πολυ διαφορετικά αν η αλλαγή του ωραρίου άνοιγε και θέσεις εργασίας. Όπως ειπε και ο Μidi Miliz η καλυτερη ιδέα θα ήταν να υποχρεωνόταν ο εργοδότης που θέλει να εχει το μαγαζί του, όλη μέρα ανοιχτο, να προσλάβει και τους ανάλογους υπαλλήλους ή να πληρωσει υπερωρίες. Και για να σας το πω και διαφορετικά, σε γνωστό τραπεζικό όμιλο, υπήρξε προσφατα ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε και σε διάφορα οικονομικά σάιτ, οπου έλεγαν πως οι υπερωρίες δεν πληρώνονται, δεν ειναι υποχρεωμένος κανείς να κάτσει, αλλά οποιος κάθεται θα εκτιμηθεί η προσπάθειά του. (Βέβαια, δεν λένε οτι αν δεν κάνεις τη δουλειά σου, που δεν προλαβαίνεις στο 8αρω, σημαίνει πως εισαι κακός υπάλληλος άρα μπορεις να απολυθείς ) Αυτο πριν 10 χρόνια θα το ερμηνεύαμε ως έχει. Τωρα ο καθένας ξέρει πως να το ερμηνεύσει. Το πιο αστείο βέβαια που διάβασα σε αυτη τη κουβέντα, ειναι χρήστης που έχει ταχθει υπερ των απολυσεων των δ.υ. που λέει μηνες τωρα για το πόσο άχρηστοι και τεμπέληδες ειναι όλοι τους, να συμβουλεύει τον κόσμο, να απευθυνθεί σε μια δημόσια υπηρεσία, η οποία ως γνωστών ακόμα και σωστά να κάνει τη δουλειά της, δε μπορει να σε βοηθήσει. Οπου μας συμφέρει ομως το δημοσιο ειναι καλό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα