mr.nemo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Χαιρετισμούς σε όλους, έχω νεογέννητο μωράκι και άρχισα από τώρα να σκέφτομαι τον χειμώνα. Στόχος μου να καλύψω όλο το σπίτι με budget κλιματιστικά που θα έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Μετά από αρκετές ώρες μελέτης κατέληξα στο ότι τα στοιχεία απόδοσης και κατανάλωσης που βλέπω σε σελίδες αναζήτησης τιμών είναι σε μεγάλο βαθμό λανθασμένες. Ακόμα και αν ανατρέξω στις σελίδες κατασκευαστή δεν μπορώ να βρω τα στοιχεία να υπολογίσω το COP μόνος μου. Συγκεκριμένα, αναζητώ τρία κλιματιστικά, 9000, 12000 και 18000 BTU απόδοσης θέρμανσης για να καλύψω χώρους, 12 τμ, 24 τμ και 32 τμ αντίστοιχα. Το 12άρι και 18άρια δε χρειάζεται να είναι και Inverter ενώ πιστεύω οτι καλό θα είναι να έχω ιονιστή παντού. Η επιθυμητή ενεργειακή κλάση θέρμανσης είναι Α και πάνω, ενώ εννοείτε ότι το κόστος είναι και αυτό θέμα. Το budget κυμαίνεται ως εξής: για το 9αρι έως 400, για το 12άρι εως 500, για το 18άρι εως 700. Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
kambog Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Η σειρά COZY DC INVERTERS της GREE πιστεύω θα σε ικανοποιήσουν πλήρως με 10 χρόνια εγγύηση Οι τιμές ΕΔΩ είναι στα πλαίσια που ζητάς.
gia_nnis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Χαιρετισμούς σε όλους, έχω νεογέννητο μωράκι και άρχισα από τώρα να σκέφτομαι τον χειμώνα. Στόχος μου να καλύψω όλο το σπίτι με budget κλιματιστικά που θα έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Μετά από αρκετές ώρες μελέτης κατέληξα στο ότι τα στοιχεία απόδοσης και κατανάλωσης που βλέπω σε σελίδες αναζήτησης τιμών είναι σε μεγάλο βαθμό λανθασμένες. Ακόμα και αν ανατρέξω στις σελίδες κατασκευαστή δεν μπορώ να βρω τα στοιχεία να υπολογίσω το COP μόνος μου. Συγκεκριμένα, αναζητώ τρία κλιματιστικά, 9000, 12000 και 18000 BTU απόδοσης θέρμανσης για να καλύψω χώρους, 12 τμ, 24 τμ και 32 τμ αντίστοιχα. Το 12άρι και 18άρια δε χρειάζεται να είναι και Inverter ενώ πιστεύω οτι καλό θα είναι να έχω ιονιστή παντού. Η επιθυμητή ενεργειακή κλάση θέρμανσης είναι Α και πάνω, ενώ εννοείτε ότι το κόστος είναι και αυτό θέμα. Το budget κυμαίνεται ως εξής: για το 9αρι έως 400, για το 12άρι εως 500, για το 18άρι εως 700. Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. εστειλα π.μ
veteranos123 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 εστειλα π.μ Και γιατί δεν το λες και σε εμάς.
michael92 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Για αέριο ή εναλλακτική θέρμανση το σκέφτηκες; Τα κλιματιστικά δεν συμφέρουν για θέρμανση, εκτός αν το καις σε ένα μόνο δωμάτιο.
mr.nemo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δεν έβγαλα άκρη και προχώρησα σε τοποθέτηση του Mitsubishi / MSZ/MUZ-FH35VE. Με απόδοση (COP) 5, στην θέρμανση, ελπίζω να τα βγάλει τα χρήματά του
Liverpool89 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Καλα αυτο μετα 10 χρονια δεν λενε στο τι δινουν εγγυηση.. Μονο στον συμπιεστη, αν παθουν τα αλλα κατι κλαφτα χαλαραμπε...
Socratis_g Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Οποσδήποτε Inverter, και ενεργειακή κλάση θέρμανης τουλάχιστον Α+, γιατί θα το καις όλη την ώρα για να ζεστάνει το σπίτι, και μώλις τα κλείσεις θα παγώνει αμέσως. δεν είναι σαν τα καλοριφέρ που κρατάει τη ζέστη. απο μάρκες daikin, fujιtsu, mitsubishi, toyotomi. αν και δεν είμαι σίγουρος αν βγαίνουν στα λεφτά που διαθέτεις. ψάξε στο σκρουτζ. γνώμη μου, μην κάνεις οικονομία στα χαρακτηριστικά, θα το πληρώνεις μετά μια ζωή στους λογ/σμους της δεη.
kambog Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Παρόλο που είμαι κατά της θέρμανσης του κλιματιστικού αν έβαζες υπέρυθρη θέρμανση θα καλυπτόσουν καλλίτερα και οικονομικότερα. Ας μην πούμε για τα γερμανικά που ξεφεύγουν στις τιμή (παρόλο που τα λεφτά τα βγάζεις γιατί χρειάζεσαι πολύ λιγότερα watt) Να πούμε για τα τσέχικα που είναι αρκετά αξιόπιστα σε σχέση με τα κινέζικα. Για παράδειγμα 12 τ.μ 700 watt 300 ευρώ 24 τ.μ 1800 watt 460 ευρώ 34 τ.μ 2400 watt 515 ευρώ Σύνολο 4,9 kwatt αν πούμε ότι θα δουλεύουν 8 ώρες την ημέρα στην χειρότερη περίπτωση θέλουμε 39 kwatt την ημέρα (6 - 7 ευρό την ήμερα...) Τώρα αν βάλουμε γερμανικά 3,4 kwatt 27 το 8ωρο (4 -5 ευρώ την ήμερα) Τα 3 κλιματιστικά που θέλεις της Mitsubishi για παράδειγμα θα καταναλώνουν λιγότερα kwatt την ήμερα ?
filipN Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Παρόλο που είμαι κατά της θέρμανσης του κλιματιστικού αν έβαζες υπέρυθρη θέρμανση θα καλυπτόσουν καλλίτερα και οικονομικότερα. (1)[...] Τα 3 κλιματιστικά που θέλεις της Mitsubishi για παράδειγμα θα καταναλώνουν λιγότερα kwatt την ήμερα ? (2) 1. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. 2. Πολύ λιγότερα από panel ''υπερύθρων''. Έχω 3 κλιματιστικά, έχω και panel υπερύθρων. Αλλά δεν είναι θέμα εγώ έχω, ξέρω, πιστεύω, νομίζω, κτλ. Είναι θέμα αποδοτικότητας. Το θερμαντικό σώμα αν καταναλώσει 1kW θα αποδώσει και 1kW θέρμανσης. Η απόδοσή του δεν επηρεάζεται από τις κλιματολογικές συνθήκες. Το κλιματιστικό αντίθετα αν καταναλώσει 1Kw θα αποδώσει έως και 5Kw θέρμανσης, ανάλογα με το COP και τις κλιματολογικές συνθήκες. Κυρίως από την εξωτερική θερμοκρασία και την διαφορά εξωτερικής και εσωτερικής (επιθυμητής) θερμοκρασίας. To 12 τ.μ 700 watt, δεν ισχύει. Είναι διαφημιστικό τέχνασμα. Αναφέρεται σε στοχευμένη συμπληρωματική θέρμανση. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2013 από filipN
kambog Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Καθόλου διαφημιστικό τέχνασμα δεν είναι αν το σπίτι έχει την στοιχειώδη μόνωση (διπλό τούβλο και φελιζολ ανάμεσα) και τα 600 watt αρκούν με ένα πάνελ καλής ποιότητας. Το θέμα είναι αν ξέρει ο κόσμος να λειτουργεί σωστά τα πάνελ. Εγώ το γερμανικό τον 600 watt το έχω σε 13,5 τ.μ και η θερμοκρασία ήταν σταθερά 22 βαθμοί. Τώρα αν είναι το κινεζικό αυτό με το αλουμινένιο πλαίσιο τότε για 12 τ.μ θέλεις τουλάχιστον 900-950 watt σε καλά μονωμένο χώρο. το βασικότερο στα πάνελ είναι: 1.Να τα έχεις τοποθετημένα σε σωστό σημείο (ύψος περίπου 1,5 μέτρο από το πάτωμα το κάτω μέρος). 2.Να βλέπουν όσο περισσότερο τοίχο γίνετε απέναντι. 3.Ο θερμοστάτης να μην είναι πρίζας γιατί δεν κάνει σωστές μετρήσεις. 4.Να έχεις τον θερμοστάτη σε μια σταθερή θερμοκρασία και να μην τον κλήσεις η χαμηλώσεις καθόλου σε όλη την διάρκεια του χειμώνα (και διακοπές να πας τα Χριστούγεννα τα σώματα δεν πρέπει να κλείσουν). Με αυτόν τον τρόπο έχουμε την οικονομία που θέλουμε, το δικό μου σπίτι 98 τ.μ το τετράμηνο Νοέμβριο με Φεβρουάριο κατανάλωσε 620 ευρώ σε ρεύμα μαζί με χαράτσι και οικιακή κατανάλωση.(γερμανικά πάνελ σε όλους τους χώρους (6 πάνελ και 3540 watt σε σύνολο). Υ.Γ. Σε περίπτωση που έχουμε πάνελ μόνο σε έναν χώρο (δωμάτιο) πρέπει οπωσδήποτε να είναι η πόρτα κλειστή.
filipN Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Παρακαλώ να προσέξεις την αποδοτικότητα. Το θερμαντικό panel ''υπερύθρων'' αν καταναλώσει 1kW θα αποδώσει και 1kW θέρμανσης. Το κλιματιστικό αντίθετα αν καταναλώσει 1Kw θα αποδώσει έως και 5Kw θέρμανσης. Αν κατοικείς στο Κιλκίς, πολλές μέρες, κάποιους μήνες τις περισσότερες, θα έχουν παρόμοια κατανάλωση. Αν κατοικείς στην Αττική ελάχιστες ημέρες, φέτος ήταν 5-6! Η ποιότητα της μόνωσης και οι απώλειες του χώρου έχουν επίδραση και στην κατανάλωση του κλιματιστικού. Άλλο τι αισθάνεσαι με το panel ''υπερύθρων'' όταν σταθείς απέναντι του, και άλλο ποια είναι η μέση, πραγματική, θερμοκρασία του χώρου. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός όταν λέω στοχευμένη συμπληρωματική θέρμανση. Έχουν αναφέρει πολλά μέλη σε διάφορα forum, ότι την ίδια περίοδο που αναφέρεις και για διαμέρισμα με τα ίδια τετραγωνικά είχαν πολύ χαμηλότερη κατανάλωση με κλιματιστικό. Ακόμα και στην Θεσσαλονίκη. Δεν θα επανέλθω.
kambog Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Αυτό είναι το λάθος που κάνουν όλοι με την απόδοση 1 προς 1 αυτό ισχύει για τους θερμοπομπός. Τα πάνελ θερμάνουν ύλη που σημαίνει ότι όταν έχεις ζεστούς τείχους,πατώματα,ταβάνια κ.τ.λ. το 1 προς 1 δεν ισχύει. για να το κάνω πιο κατανοητό αν σε ένα δωμάτιο 3x3 βάλουμε για παράδειγμα ένα πάνελ 700watt σε 10-15 ήμερες που θα έχει φτάσει την θερμοκρασία της ύλης 26-27 βαθμούς θα σου δίνει κάθε τείχος 250 watt τουλάχιστον θερμική ενέργεια αρα 250 x 6 = 1500 + 700 το πάνελ 2200 που σημαίνει στην πράξη ότι είναι 1 / 3,1 . τώρα αν κλείσουμε το κλιματιστικό για πόσες ώρες θα είναι ζεστό το σπίτι ? 10-15 λεπτά το πολύ. Με τα πάνελ όταν κλείσουν θα έχουμε τουλάχιστον 3-4 ώρες την θερμοκρασία σε επιθυμητά επίπεδα (ανάλογα με την μόνωση του σπιτιού). Και δεν μιλάω ούτε για Αθήνα ούτε για Θεσσαλονίκη μιλάω για Καβάλα και όχι στο κέντρο της πόλης μιλάω για ψιλά στο βουνό.
mr.nemo Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Αν υποθέσουμε οτι τα κλιματιστικά θα είναι αναμένα 24/7 στους 21C, στο τέλος δεν θα ζεσταθούνε και οι τοίχοι;
Dare-Devil Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Καλα αυτο μετα 10 χρονια δεν λενε στο τι δινουν εγγυηση.. Μονο στον συμπιεστη, αν παθουν τα αλλα κατι κλαφτα χαλαραμπε... 10 χρόνια συμπιεστής 5 χρόνια όλα τα υπολοιπα μέρη του κλιματιστικού. Προϋπόθεση ετήσια συντήρηση του κλιματιστικού απο την Εταιρεία (κάτι που ισχύει για τις περισσότερες αν όχι για όλες τις εταιρείας κλιματισμού.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα