phanispal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Τελικά βλέπω οτι η ζωή ειναι πιο φτηνή αλλα τον χειμώνα αρκετά βαρετή!!! Φίλε κάτσε εδώ, δεν είσαι γι' αυτά εσύ, φαίνεσαι.
takis_koll Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Τελικά βλέπω οτι η ζωή ειναι πιο φτηνή αλλα τον χειμώνα αρκετά βαρετή!!! Φίλε κάτσε εδώ, δεν είσαι γι' αυτά εσύ, φαίνεσαι. Λες ε; Μην μου βάζεις τέτοιες σκέψεις. ...
NikosKallithea Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Φυγε φυγε να γλυτώσεις απο αυτη εδω την κ..χωρα
haris_216 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Τελικά βλέπω οτι η ζωή ειναι πιο φτηνή αλλα τον χειμώνα αρκετά βαρετή!!! αυτό που λες προφανώς είναι αλήθεια. από την άλλη όμως, πριν αποφασίσεις, σκέψου τον εαυτό σου, τον περασμένο χειμώνα, τι έκανες, τι δεν έκανες. πολλοί λέμε "α εκεί είναι χάλια. μαυρίλα. δεν έχει κάτι να κάνεις. στην ελλάδα (ή στην αθήνα, αν μιλάμε για μετακίνηση σε επαρχία) έχεις τόσες δυνατότητες". ναι, σαφώς και ισχύει. αν όμως δεν εκμεταλλεύσαι αυτές τις δυνατότητες τότε ποιος ο λόγος να σου καθορίσουν την απόφαση; αν είσαι παντοφλάκιας; καναπεδάκιας; ή απλά άφραγκος; δεν πα να υπάρχουν τριγύρω σου του κόσμου τα θέατρα, τα club, οι παρέες, οι συναυλίες. εσύ σπίτι θα είσαι (και ίσως να σαπίζεις στο ιντερνετ). υπάρχει περίπτωση η ζωή (σου) εδώ να είναι πιο βαρετή αν το καλοσκεφτείς 2
kage Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 η μαλτα ειναι offshore. και το χειμωνα εχει τουρισμο.θυμησου ποσοι πανε και λενε για τα murano. μισο μυριο πληθυσμο εχει. αν δεν εχεις αλλη λυση να σκεφτεσαι οτι ειναι κοντα στην ελλαδα και οτι θα παρεις και συ ενα ιστοπλοικο οφφσηορε και θα κανεις διακοπες στην μεσογειο
haris_216 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 εγώ ξέρω ότι τα μουράνο είναι νησάκια έξω από την βενετία τα οποία φημίζονται για τα ιδιαίτερης τεχνοτροποίας υαλουργήματά τους. τι σχέση έχει με την μάλτα; 1
kage Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 ειναι κοντα και τα προωθουν μαζι με τα αλλα... http://www.mdinaglass.com.mt/ http://www.youtube.com/results?search_query=malta+glass&oq=malta+glass&gs_l=youtube.3...1781.16116.0.16586.15.12.2.0.0.0.435.2237.3j2j4j1j1.11.0...0.0...1ac.1.11.youtube.l9kcwrmu-H0
takis_koll Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Εεεεε!!! Άμα έχει μουρανο τότε θα πάω! Ελλαδα και να γυρίσω μάλλον εανς ανεργος ακομα θα είμαι. ...Απλα με ενδιαφέρει μην παω εκει κ βγαινω τσιμα τσιμα....
DrLo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Σε ποιά χώρα είναι τώρα η εταιρεία ? (από που θα φύγει δηλαδη)
phanispal Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Απλα με ενδιαφέρει μην παω εκει κ βγαινω τσιμα τσιμα.... Ώπα μάστορα, άραξε. Απ' τα λίγα που ξέρω, σχεδόν όπου και να πας, λεφτά στη μπάντα, δύσκολα έως ακατόρθωτα βάζεις. Το θέμα όμως είναι, με τι ποιότητα ζωής συνδυάζεις τις απολαβές σου. Και στην Ελλάδα, δεν είναι πολύ δύσκολο να καταφέρνεις να μη μπαίνεις μέσα, άρα και να μη βάζεις ούτε καν ψιλά στην άκρη. Με τι βιοτικό επίπεδο όμως το συνδυάζεις; Στην Αγγλία, ακούω από γνωστούς για συμβόλαια με ~£30Κ/χρόνο, που στην Ελλάδα αν βγάζεις 10Κ€/χρόνο είσαι τρισευτυχισμένος πλέον και κάνεις τουμπέκα γιατί οι περισσότεροι δε βλέπουν ούτε τα μισά, ούτε με κυάλια. Τα ενοίκια βέβαια είναι κάπως πιο υψηλά. Και λέω κάπως, επειδή απ' όσο ξέρω σε αρκετές χώρες, στο ενοίκιο εντάσσονται όλοι οι λογαριασμοί (ηλεκτρικό, θέρμανση, τηλέφωνο, νερό, internet κ.λπ.). Στην Αγγλία δηλαδή ένα σπίτι μπορεί να απαιτεί ~1500€ ενοίκιο με όλα μέσα, ενώ στην Ελλάδα 400€ συν όλους τους λογαριασμούς, πλησιάζοντας επικίνδυνα δηλαδή τα νούμερα της Αγγλίας. Και για τι σπίτι στην τελική; Στη Νορβηγία, κάτι άκουγα πρόσφατα για μισθό 24€/ώρα σε βοηθό μπογιατζή. Γενικότερα για Νορβηγία ακούγεται ότι οι μισθοί είναι υψηλοί και δε θα το παίξω δύσκολος στο να το δεχτώ. Επίσης ακούγεται ότι είναι πανάκριβη χώρα, κάτι που θα δυσκολευτώ να πιστέψω, με εξαίρεση τον καπνό και τα ποτά, ενδεχομένως και τη φορολογία. Ας δεχτούμε όμως ότι τόσο στην Αγγλία, όσο και στη Νορβηγία, δε βάζουν λεφτά στην άκρη επειδή δεν τους μένουν. Θες να συγκρίνουμε το βιοτικό επίπεδο αυτών των χωρών με της Ελλάδος; Αυτό που θέλω να πω, είναι, μην περιμένεις να «πλουτίσεις» σύντομα, ή έστω να φτιάξεις ένα σεβαστό κομπόδεμα. Κυνήγησε όμως το βιοτικό επίπεδο, τους πιο χαλαρούς ρυθμούς ζωής, το λιγότερο άγχος. Απλά επειδή σε βλέπω να μιλάς για βαρεμάρα, σε έκοψα ότι δε σε απασχολεί το βιοτικό επίπεδο στο σύνολό του, παρά μόνο η διασκέδαση συγκεκριμένα. Στη διασκέδαση η Ελλάδα δέχομαι ότι κάπως την παλεύει, αν έχεις τέτοια κλαρινογούστα δηλαδή, γιατί αλλιώς είναι σα να είσαι σε κωλοχώρι σε σχέση με άλλες χώρες. Αν έχεις λεφτά όμως. Αν δεν έχεις, απλά θέτεις υποψηφιότητα είτε για άλλον έναν μίζερο στην κοινωνία, είτε για άλλον έναν εν δυνάμει αυτόχειρα. Να στο πω κι αλλιώς: όταν σπούδαζα σε πολύ μικρή επαρχιακή πολή (χωριό στην ουσία), την πάλευα πιο εύκολα να μη βγω κ.λπ.. Στην Αθήνα όμως, δεν είναι το ίδιο να μη βγεις. Σου φαίνεται αλλιώς το πράγμα. Έτσι είναι και η Ελλάδα: ένα κωλοχώρι στην ουσία, το οποίο προσφέρεται για διασκέδαση, αν το αντέχεις οικονομικά. Αν δεν το αντέχεις, πας για κατάθλιψη. Δηλαδή στη Νορβηγία, ίσως να είναι πιο εύκολο να αράζεις στο σπίτι επειδή δε σε παίρνει για κάτι άλλο. Έστω, ό,τι κι αν είναι αυτό. Στην Ελλάδα όμως, π.χ. καλοκαιριάτικα να μην έχεις λεφτά ούτε για μπάνιο να πας και να λιώνεις στο σπίτι με 38°C επειδή δε σε παίρνει να έχεις αρκούδα, ε γάμησέ μας. Δεν είναι ζωή αυτό το πράγμα. 1
DrLo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Ώπα μάστορα, άραξε. Απ' τα λίγα που ξέρω, σχεδόν όπου και να πας, λεφτά στη μπάντα, δύσκολα έως ακατόρθωτα βάζεις. Το θέμα όμως είναι, με τι ποιότητα ζωής συνδυάζεις τις απολαβές σου. Και στην Ελλάδα, δεν είναι πολύ δύσκολο να καταφέρνεις να μη μπαίνεις μέσα, άρα και να μη βάζεις ούτε καν ψιλά στην άκρη. Με τι βιοτικό επίπεδο όμως το συνδυάζεις; Στην Αγγλία, ακούω από γνωστούς για συμβόλαια με ~£30Κ/χρόνο, που στην Ελλάδα αν βγάζεις 10Κ€/χρόνο είσαι τρισευτυχισμένος πλέον και κάνεις τουμπέκα γιατί οι περισσότεροι δε βλέπουν ούτε τα μισά, ούτε με κυάλια. Τα ενοίκια βέβαια είναι κάπως πιο υψηλά. Και λέω κάπως, επειδή απ' όσο ξέρω σε αρκετές χώρες, στο ενοίκιο εντάσσονται όλοι οι λογαριασμοί (ηλεκτρικό, θέρμανση, τηλέφωνο, νερό, internet κ.λπ.). Στην Αγγλία δηλαδή ένα σπίτι μπορεί να απαιτεί ~1500€ ενοίκιο με όλα μέσα, ενώ στην Ελλάδα 400€ συν όλους τους λογαριασμούς, πλησιάζοντας επικίνδυνα δηλαδή τα νούμερα της Αγγλίας. Και για τι σπίτι στην τελική; Πιθανότατα πολύ χειρότερο ποιοτικά από το αντίστοιχο ελληνικό. Στη Νορβηγία, κάτι άκουγα πρόσφατα για μισθό 24€/ώρα σε βοηθό μπογιατζή. Γενικότερα για Νορβηγία ακούγεται ότι οι μισθοί είναι υψηλοί και δε θα το παίξω δύσκολος στο να το δεχτώ. Επίσης ακούγεται ότι είναι πανάκριβη χώρα, κάτι που θα δυσκολευτώ να πιστέψω, Πίστεψε το με εξαίρεση τον καπνό και τα ποτά, ενδεχομένως και τη φορολογία. Ας δεχτούμε όμως ότι τόσο στην Αγγλία, όσο και στη Νορβηγία, δε βάζουν λεφτά στην άκρη επειδή δεν τους μένουν. Θες να συγκρίνουμε το βιοτικό επίπεδο αυτών των χωρών με της Ελλάδος; Αυτό που θέλω να πω, είναι, μην περιμένεις να «πλουτίσεις» σύντομα, ή έστω να φτιάξεις ένα σεβαστό κομπόδεμα. Κυνήγησε όμως το βιοτικό επίπεδο, τους πιο χαλαρούς ρυθμούς ζωής, το λιγότερο άγχος. Απλά επειδή σε βλέπω να μιλάς για βαρεμάρα, σε έκοψα ότι δε σε απασχολεί το βιοτικό επίπεδο στο σύνολό του, παρά μόνο η διασκέδαση συγκεκριμένα. Στη διασκέδαση η Ελλάδα δέχομαι ότι κάπως την παλεύει, αν έχεις τέτοια κλαρινογούστα δηλαδή, γιατί αλλιώς είναι σα να είσαι σε κωλοχώρι σε σχέση με άλλες χώρες. Αν έχεις λεφτά όμως. Αν δεν έχεις, απλά θέτεις υποψηφιότητα είτε για άλλον έναν μίζερο στην κοινωνία, είτε για άλλον έναν εν δυνάμει αυτόχειρα. Να στο πω κι αλλιώς: όταν σπούδαζα σε πολύ μικρή επαρχιακή πολή (χωριό στην ουσία), την πάλευα πιο εύκολα να μη βγω κ.λπ.. Στην Αθήνα όμως, δεν είναι το ίδιο να μη βγεις. Σου φαίνεται αλλιώς το πράγμα. Έτσι είναι και η Ελλάδα: ένα κωλοχώρι στην ουσία, το οποίο προσφέρεται για διασκέδαση, αν το αντέχεις οικονομικά. Αν δεν το αντέχεις, πας για κατάθλιψη. Δηλαδή στη Νορβηγία, ίσως να είναι πιο εύκολο να αράζεις στο σπίτι επειδή δε σε παίρνει για κάτι άλλο. Έστω, ό,τι κι αν είναι αυτό. Στην Ελλάδα όμως, π.χ. καλοκαιριάτικα να μην έχεις λεφτά ούτε για μπάνιο να πας και να λιώνεις στο σπίτι με 38°C επειδή δε σε παίρνει να έχεις αρκούδα, ε γάμησέ μας. Δεν είναι ζωή αυτό το πράγμα. Κατά τα άλλα συμφωνούμε.
takis_koll Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Λετονία βρίσκομαι τώρα. Δεν είμαι της διασκέδασης της πολύς. .αλλα μην θελω μια τριτη βραδυ να βγω να δω 5 ανθρώπους κ να μην υπάρχει ψυχή. Γενικά μου αρέσει να είμαι άνετος οικονομικά και να απολαμβάνω την ζωή! Πλούσιος ξέρω δεν πρόκειται να γίνω. Τωρα οσο αφορα τα ενοίκια ειναι αλλο να πληρωνεις 500 ευρώ για 2κρεβατοκαμαρες σπιτι full furnished και σε καινούργια οικοδομή και design και αλλο 500 για 1κρεβατοκαμαρα με τους λογαριασμους μεσα αλλα σε παλια οικοδομή! Εγω θα προτιμησω το πρώτο! Ειμαι πιο καλοπερασακιας κ για αυτο ρωτάω για το κόστος ζωής. Οσο αφορα την Νορβηγία να ξέρεις οτι ενα μπουκαλι νερο 1.5λιτρο υο πληρωσα 5ευρω!!! Και 14ευρω cheeseburger meal στα McDonald's!
phanispal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Το νερό σε πολλές χώρες είναι ακριβότερο απ' ότι εδώ. Στην Τσεχία η μπύρα είναι πολύ πιο φθηνή απ' το νερό, παρόλο που αποτελείται κατά συντριπτικό ποσοστό από αυτό :Ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα