nickT Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Καλημερα. Εχω ενα φιλο ο οποιος ψαχνει και αγοραζει μηχανοκινητα (αυτοκινητα,μηχανες),διορθωνει μονος του τυχων μηχανικα προβληματα και τα ξαναπουλαει πιο ακριβα ,βγαζωντας κερδος.Το παιδι δεν εχει μαγαζι.Το κανει σαν ιδιωτης. Θελω να ρωτησω,απο περιεργεια,ποσες αγορες και πωλησεις μπορει να κανει καποιος σαν ιδιωτης χωρις να εχει προβλημα με την εφορια; Γιατι δεν νομιζω να σου επιτρεπουν να αγοραζεις και να ξαναπουλας 20 μηχανακια μεσα σε ενα μολις χρονο χωρις να υποψιαστουν τιποτα!!!!
johnbond Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δεν ξέρω αν πάει με αριθμό. Απο τη στιγμή που βγάζει κέρδος πρέπει να φορολογείται ακόμη και για ένα. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να εντοπιστεί. Τα δηλώνει στην εφορία;
viper2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δεν ξέρω αν πάει με αριθμό. Απο τη στιγμή που βγάζει κέρδος πρέπει να φορολογείται ακόμη και για ένα. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να εντοπιστεί. Τα δηλώνει στην εφορία; μα θα φανει στην δηλωση τα ποσα οχηματα εχει ή για ποσο καιρο τα ειχε...
haris_216 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 πρόσφατα διάβαζα ότι οι έμποροι ζητούν τον έλεγχο αυτών των διαδικασιών καθώς, απ' ότι φαίνεται, αυτό που κάνει ο φίλος σου το κάνουν πολλοί. και μάλλον σε μεγαλύτερη κλίμακα
kage Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν τα δηλωσε ποτε... 1
Liverpool89 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Αλλη ειναι η κομπινα που γινεται.. Εχω εγω ενα μηχανακη. Το δινω στο φιλο σου το φτιαχνει και βρισκει να το πουλησει... Αλλα η μεταβιβαση γινεται απο μενα στον αγοραστη χωρις να πληρωνω κατι εγω.. Ετσι αν ο φιλος σου πουλησεις 10 μηχανακια με αυτον τον τροπο πουθενα δεν μπορουν να δουν οτι τα χε στο ονονα του.. Απλα 10 διαφορετικα ατομα θα τα χουβ πουλησει, επειδη δεν τα θελουν δεν δουλευουν.. Κατι θα παιρνουν και αυτοι. Πχ αν το μηχανακι κανει 1000 ευρω, τα 300 καθαρα θα τα δινει σε αυτον που του δωσε το μηχανακι..
nickT Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 <p>ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν τα δηλωσε ποτε...</p> Και ομως τα δηλωνει κανονικοτατα και ολα στο ονομα του.κατι μου ειπε πως μεχρι καμποσα κυβικα δεν ειναι υποχρεωτικο να τα δηλωσεις. Αλλα πραγματικα το βρισκω περιεργο να μην υπαρχει καποιος νομος που να απαγορευει την πωληση τοσο πολλων μηχανοκινητων ,ετσι απλα!!!
παπι Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν τα δηλωσε ποτε... Νομιζω οτι δεν εχει ψηφιστει ακομα το φορολογικο το οποιο θα φορολογει τις υπεραξιες.
Joshua21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Και ομως τα δηλωνει κανονικοτατα και ολα στο ονομα του.κατι μου ειπε πως μεχρι καμποσα κυβικα δεν ειναι υποχρεωτικο να τα δηλωσεις. Οι μοτοσυκλέτες(σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα) ΔΕΝ έχουν τεκμήριο και ΔΕΝ μπαίνουν στη φορολογική δήλωση, όσα κυβικά και να είναι. Το μόνο που πρέπει να μπει στη φορολογική δήλωση είναι το συνολικό ποσό που ξόδεψες ή και εισέπραξες από αγορές και πωλήσεις οχημάτων αντίστοιχα. Αλλα πραγματικα το βρισκω περιεργο να μην υπαρχει καποιος νομος που να απαγορευει την πωληση τοσο πολλων μηχανοκινητων ,ετσι απλα!!! Εγώ πάλι θα έβρισκα περίεργο το να υπήρχε κάποιος νόμος που να απαγόρευε την πώληση τόσων πολλών μηχανοκίνητων.
Typhoon Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Μπορεί από κάποιο νούμερο και πάνω να πρέπει να έχεις άδεια για εμπορία οχημάτων. Το πιο λογικό βασικά είναι να ρωτήσει στην αρμόδια ΔΟΥ ή σε ένα λογιστή, όχι στο insomnia.
mphxths Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 ετσι....ειναι λογικο να υπαρχει τεκμηριο για το αμαξι...αυτο το συντηρεις..ενω το μηχανακι οχι.... ω θεε ειλικρινα στο πρωτο διαστημοπλοιο που θα δω θα φυγω απο τον πλανητη..αν με ρωτησει ο πιλοτος για που..θα του πω μοναδικο αιτημα..να μην υπαρχουν μαλακες και βαλτε με το πρωι για πειραματα και το βραδυ στα ορυχεια (για τους πολιτικους λεω..μην προσβληθει κανεις)
kage Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 καλα ειναι το πιο μπερδεμενο σκηνικο το θεμα μηχανακια και δηλωση... Οι περισσοτεροι δεν τις δηλωσαν ποτε(την αρχικη αγορα). Πρέπει και ο άλλος να κάνει την ίδια δήλωση με τα ίδια λεφτά; Ναι. Και το γράφει στον κωδ. 781 (3η σειλίδα) Χρηματικά ποσά που προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων κλπ. http://www.3kyklo.gr/forum/viewtopic.php?p=101318&sid=cf850c6411bbfaf184f73c9ca052ec9d#p101318
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα