Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

edit: για να μην αρχησουμε παλι το broscience, http://www.nature.com/ejcn/journal/v67/n8/full/ejcn2013116a.html

Χωρίς να θέλω να θίξω την επιστημοσύνη σου, θα ήθελα να σου επισημάνω ότι ενώ η κετονική δίαιτα ναι έχει αποτελέσματα, αυτά δεν είναι απόλυτα αποδεδειγμένα. Υπάρχουν review σαν αυτό που πόσταρες, αλλά υπάρχουν και systematic review σαν αυτό (και όχι μόνο, αν και είναι από τα μεγαλύτερα) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12684364 ή αυτό http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23908602 με μερικά άπειρα άρθρα

που ενώ δεν δείχνουν ότι είναι λάθος σαν τακτική αποδεικνύουν ότι απλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αρκετά για το θέμα (inconclusive evidence). Συνεπώς η δίαιτα αυτή δεν αποτελεί απόλυτη ένδειξη ως διαιτητικό μοντέλο. Αποτελεί εξίσου καλή διαίτα με την υποθερμιδική ή ακόμα και την καθαρή φυτοφαγία (βλέπε the china study), βασισμένη σε κλινικές μελέτες και μερικά reviews αλλά χωρίς ακόμα (και τονίζω το ακόμα) αρκετή μετα ανάλυση των δεδομένων. 

Δεν υποστηρίζω ότι είναι λάθος, απλά από επιστημονικής πλευράς δεν είναι και κάτι απόλυτο, όπως πιθανώς προσπαθείς να το παρουσιάσεις. Πιθανώς σε 15-20 χρόνια να είναι ή να αποδειχτεί και κάτι εντελώς counter intuitive. 

• Like 1
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λες ακυρα πραγματα, σταματα το.

edit: για να μην αρχησουμε παλι το broscience, http://www.nature.com/ejcn/journal/v67/n8/full/ejcn2013116a.html

Αν θες τονισε μου τι ειπα ακυρο να στο εξηγησω γιατι δεν μπορω να κατσω να δω 15λεπτα βιντεο ως αντιλογο. Κρινοντας ομως απο τον τιτλο απο το starting screen προφανως και η καταναλωση απλων σακχαρων σε χρονια βαση σχετιζεται με την αναπτυξη απειρων νοσηματων αλλα το παιδι ρωτησε πως να χασει κιλα ευκολα, οχι πως να ειναι χασει κιλα παραμενοντας ακραδαντα υγιης. Παρολαυτα, ενοειται πως δεν υποστηριζω καταβουλιστικη καταναλωση γλυκων,ψωμιων κτλπ απλα ηθελα να τονισω οτι ο φιλος που δεν ηθελε να πειραξει τη διατροφη του και παρολαυτα να χασει κιλα, μπορει να το κανει. Οσον αφορα το κετονικο κομματι θα συμφωνησω με το παιδι απο πανω

Δημοσ.

λακτοζη = ζαχαρη και οτι φερνει η ζαχαρη.

Επισης, μου αρεσει που λετε σε καποιον να κανει 3-4 σημαντικες αλλαγες στον τροπο ζωης του μαζεμενες. Ετσι οταν του ερθει η πρωτη δυσκολια να τα παρατησει πιο ευκολα.

not all sugars are equal

http://www.glycemicindex.com/

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να θίξω την επιστημοσύνη σου, θα ήθελα να σου επισημάνω ότι ενώ η κετονική δίαιτα ναι έχει αποτελέσματα, αυτά δεν είναι απόλυτα αποδεδειγμένα. Υπάρχουν review σαν αυτό που πόσταρες, αλλά υπάρχουν και systematic review σαν αυτό (και όχι μόνο, αν και είναι από τα μεγαλύτερα) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12684364 ή αυτό http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23908602 με μερικά άπειρα άρθρα

που ενώ δεν δείχνουν ότι είναι λάθος σαν τακτική αποδεικνύουν ότι απλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αρκετά για το θέμα (inconclusive evidence). Συνεπώς η δίαιτα αυτή δεν αποτελεί απόλυτη ένδειξη ως διαιτητικό μοντέλο. Αποτελεί εξίσου καλή διαίτα με την υποθερμιδική ή ακόμα και την καθαρή φυτοφαγία (βλέπε the china study), βασισμένη σε κλινικές μελέτες και μερικά reviews αλλά χωρίς ακόμα (και τονίζω το ακόμα) αρκετή μετα ανάλυση των δεδομένων. 

Δεν υποστηρίζω ότι είναι λάθος, απλά από επιστημονικής πλευράς δεν είναι και κάτι απόλυτο, όπως πιθανώς προσπαθείς να το παρουσιάσεις. Πιθανώς σε 15-20 χρόνια να είναι ή να αποδειχτεί και κάτι εντελώς counter intuitive. 

To πρωτο pubmed λεει για πρωτεινη , και το 2ο λεει οτι ισως δεν ειναι καλο για ατομα πανω απο 50, για πιο πολυ απο 90 μερες και για λιγοτερο απο 20γραμμαρια υδατανθρακα: κανενα απο τα 4 αυτα δεν προταθηκε μεχρι τωρα.

Τωρα για το αν εχει αποδειχτει, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15148063 ?

Αν θες τονισε μου τι ειπα ακυρο να στο εξηγησω γιατι δεν μπορω να κατσω να δω 15λεπτα βιντεο ως αντιλογο. Κρινοντας ομως απο τον τιτλο απο το starting screen προφανως και η καταναλωση απλων σακχαρων σε χρονια βαση σχετιζεται με την αναπτυξη απειρων νοσηματων αλλα το παιδι ρωτησε πως να χασει κιλα ευκολα, οχι πως να ειναι χασει κιλα παραμενοντας ακραδαντα υγιης. Παρολαυτα, ενοειται πως δεν υποστηριζω καταβουλιστικη καταναλωση γλυκων,ψωμιων κτλπ απλα ηθελα να τονισω οτι ο φιλος που δεν ηθελε να πειραξει τη διατροφη του και παρολαυτα να χασει κιλα, μπορει να το κανει. Οσον αφορα το κετονικο κομματι θα συμφωνησω με το παιδι απο πανω

Δεν ειναι μονο 15 λεπτα, ειναι παραπανω. και οχι δεν λεει μονο αυτο που λες. Ειναι αρκετα ενδιαφερον, να το δεις.

Τελος παντων, http://authoritynutrition.com/11-biggest-lies-of-mainstream-nutrition/ με παραπομπες Κλπ.

Δημοσ.

To πρωτο pubmed λεει για πρωτεινη , και το 2ο λεει οτι ισως δεν ειναι καλο για ατομα πανω απο 50, για πιο πολυ απο 90 μερες και για λιγοτερο απο 20γραμμαρια υδατανθρακα: κανενα απο τα 4 αυτα δεν προταθηκε μεχρι τωρα.

Τωρα για το αν εχει αποδειχτει, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15148063 ?

Το πρώτο pubmed και το δεύτερο μιλάνε για τις low carb diets και τις αξιολογούν όχι με βάση ένα ή δύο controled clinical trials όπως αυτό που πόσταρες τελευταία, αλλά μέσα από χιλιάδες.  Το πρώτο λέει ότι δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ιδιαίτερα για άτομα άνω των 50 (που σημαίνει ότι έχουμε για κάτω των 50 και δίνουν ως συμπέρασμα αυτό: Among the published studies, participant weight loss while using low-carbohydrate diets was principally associated with decreased caloric intake and increased diet duration but not with reduced carbohydrate content). Το δεύτερο άρθρο που επίσης μιλάει για low carb high protein diet (κετονική όχι; ή θα τρέφεσαι με λίπη;) νομίζω καταλαβαίνει καλά τι λέει. 

Όπως και να χει συνεχίζεις να ποστάρεις clinical trials που δεν αποδεικνύουν τίποτα. Όταν βγει ένα καλό systematic review θα είμαι και εγώ μαζί σου. Αλλά για την ώρα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Οι κετονικές δίαιτες είνα πολλά υποσχόμενες, όπως είναι όμως και άλλα χ πράγματα στην ιατρική για τα οποία δεν έχουμε παρά μικρή τεκμηρίωση (controled clinical trials, reviews αλλά όχι systematic reviews). Γενικά πρέπει να ποντάρεις σε κάτι ως σχεδόν σίγουρο μετά από μετα ανάλυση των systematic reviews. Δηλαδή αφού γίνουν 3-4 και κάποιος τα συντήξει σε ένα με 20.000 μελέτες από πίσω. Αυτά, δεν το συνεχίζω είμαι εκτός θέματος άλλωστε.

Για τον κύριο που θέλει να χάσει 2-3 κιλά, υποθέτω ότι μπορεί να τα χάσει μέχρι τα Χριστούγεννα περιορίζοντας την λήψη ζάχαρης με υποκατάστατα στον καφέ κλπ και με μία ώρα πρωινό περπάτημα.  

Δημοσ.

Με το περπάτημα έξω έχω πρόβλημα, δεν έχω συνηθίσει και νοιώθω άβολα, νομίζω-σκέφτομαι ότι θα με κοιτάνε περίεργα στον δρόμο και θα με σχολιάζουν (άλλη δουλειά δεν είχε ο κόσμος...)

Παιδιά, θα σας πω τι έκανα όσο ήμουν σχολή (πριν τις διακοπές, αν και, ακόμα και τώρα...)

• Έτρωγα καθημερινά 3 γεύματα, ενδιάμεσα έτρωγα και κάτι ακόμα.
  • Συνήθως, όταν έτρωγα το μεσημέρι στην λέσχη, όταν έφευγα έπαιρνα πάντα χυμό από το περίπτερο.
  • Αρκετές φορές, αφού είχα φάει μεσημεριανό, είχα πάρει και έναν χυμό, μετά από 1 ώρα περίπου έπαιρνα και μια πίτσα-τυρόπιτα ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΙΑ ΜΕ ΧΥΜΟ από το κυλικείο.
  • Πολλές φορές ήμουν φαγωμένος από το σπίτι και έπαιρνα από το κυλικείο της σχολής πάλι τυρόπιτα+χυμό
  • ΠΑΝΤΑ όταν έχω 2 μαθήματα στο καπάκι, όταν τελειώσω το 1 μάθημα, αγοράζω κάτι από το κυλικείο.
  • Γενικά πίνω πολλούς χυμούς και Redbull πολύ σπάνια.
  • Αν βγω έξω, για παράδειγμα να πάω να βγάλω κάποιες φωτοτυπίες... 50% θα πάρω μια ΑΜΙΤΑ και ένα κρουασαν.

Γενικά η κατάσταση είναι χάλια! μεγάλη εξάρτηση με τα φαγητά!

Πιστεύω ότι αν διορθώσω αυτό, ακόμα και χωρίς γυμναστική θα χάσω μερικά κιλά.

Δεν με ενδιαφέρει να χάσω πολλά κιλά, δεν έχω πρόβλημα να είμαι χοντρός απλά μέχρι ένα σημείο, μην έχω προβλήματα δηλαδή (όπως αυτό με τα ρούχα)

Δημοσ.

Απλά πράγματα.

Τρως σαν ανθρωπος ανθρώπινες μερίδες. Το πρόβλημα δεν είναι η μπλούζα. Είναι που θα πας να κάνεις εξετάσεις και θα βγουν όλες σκατά. Και πες τώρα που μάλλον απο τα γραφόμενα σου είσαι πιτσιρικάς, την παλευεις. Μεθαυριο που θα κάνεις οικογένεια γιατί να σε τραβάνε στους γιατρούς και να μην μπορείς να κουνηθείς. ?

Ο μεταβολισμός μειώνεται περίπου 1% ετησίως μετά τα 20. Αυτό σημαίνει για να παραμείνεις ίδιος, αυξημένη άσκηση.

Τι πρέπει να κάνεις. Με το που ξυπνάς 2 ποτήρια νερό καπάκι. Αν ρίξεις και λίγο λεμόνι, ακόμα καλύτερα. Φαγητό μικρές μερίδες ανα 4 ώρες. Τίποτα μετά τις 22.00 το βράδυ.

Περιορισμός έως και κατάργηση της ζάχαρης, coca cola, σοκολάτες κλπ. Φρούτα αρκετά και κυρίως σαλάτες. Το σημαντικότερο όλων όμως? Περπάτημα. Αποστάσεις μέχρι 20 λεπτά, πάντα με τα πόδια. Είναι το μόνο δώρο που μπορείς να κάνεις στο εαυτό σου. Και φυσικά δεν τρώμε έτοιμα φαγητά απο fast food κλπ.

Επόμενος στόχος? Εξετάσεις αίματος κάθε χρόνο. πάρε σημείο αναφοράς την καλή χοληστερίνη. Χαρακτηριστικός δείκτης μακροζωίας που εξαρτάται άμεσα απο τη σωματική άσκηση.

Αυτά. Είδες? Ούτε γυμναστήρια ούτε κολύμπια σου είπα. Τα αυτονόητα έγραψα.

Ξερω εναν που ειναι 55+ 160 κιλα και ουτε γιατρους ουτε τιποτα ειναι μια χαρα. Οποτε οχι γενικευσεις

Δημοσ.

Με το περπάτημα έξω έχω πρόβλημα, δεν έχω συνηθίσει και νοιώθω άβολα, νομίζω-σκέφτομαι ότι θα με κοιτάνε περίεργα στον δρόμο και θα με σχολιάζουν (άλλη δουλειά δεν είχε ο κόσμος...)

Παιδιά, θα σας πω τι έκανα όσο ήμουν σχολή (πριν τις διακοπές, αν και, ακόμα και τώρα...)

• Έτρωγα καθημερινά 3 γεύματα, ενδιάμεσα έτρωγα και κάτι ακόμα.
  • Συνήθως, όταν έτρωγα το μεσημέρι στην λέσχη, όταν έφευγα έπερνα πάντα χυμό από το περίπτερο.
  • Αρκετές φορές, αφού είχα φάει μεσημεριανό, είχα πάρει και έναν χυμό, μετά από 1 ώρα περίπου έπαιρνα και μια πίτσα-τυρόπιτα ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΙΑ ΜΕ ΧΥΜΟ από το κυλικίο.
  • Πολλές φορές ήμουν φαγκωμένος από το σπίτι και έπαιρνα από το κυλικείο της σχολής πάλι τυρόπιτα+χυμό
  • ΠΑΝΤΑ όταν έχω 2 μαθήματα στο καπάκι, όταν τελειώσω το 1 μάθημα, αγοράζω κάτι από το κυλικείο.
  • Γενικά πίνω πολλούς χυμούς και Redbull πολύ σπάνια.
  • Αν βγω έξω, για παράδειγμα να πάω να βγάλω κάποιες φωτοτυπίες... 50% θα πάρω μια ΑΜΙΤΑ και ένα κρουασαν.

Γενικά η κατάσταση είναι χάλια! μεγάλη εξάρτηση με τα φαγητά!

Πιστεύω ότι αν διορθώσω αυτό, ακόμα και χωρίς γυμναστική θα χάσω μερικά κιλά.

Δεν με ενδιαφέρει να χάσω πολλά κιλά, δεν έχω πρόβλημα να είμαι χοντρός απλά μέχρι ένα σημείο, μην έχω προβλήματα δηλαδή (όπως αυτό με τα ρούχα)

Δεν σε κοιτάει κανένας παράξενα, αν θες να μην σε κοιτάνε βγες νωρίς το πρωί που θα είναι λίγος κόσμος έξω. Δεν σου λέω να τρέξεις να περπατάς όπως όταν γυρνάς από την σχολή στο σπίτι λέω. Για του χυμούς: επειδή δεν θα τους κόψεις ότι κι αν πω,  περιόρισε τους ή καλύτερα πίνε φυσικό στυμμένο χυμό και αναψυκτικά με stevia ή γλυκαντικά. Αν περπατάς λίγο και δημιουργήσεις και ένα μικρό θερμιδικό έλλειμμα τότε θα τα χάσεις τα 2-3 κιλά που λες και πιθανώς πολλά παραπάνω μακροπρόθεσμα. Η εξάρτηση με το φαγητό πάντως φεύγει.  

Ξερω εναν που ειναι 55+ 160 κιλα και ουτε γιατρους ουτε τιποτα ειναι μια χαρα. Οποτε οχι γενικευσεις

Δεν χρειάζεται να κάνει αυτός την γενίκευση. Αν κάποιος έχει BMI (που είναι αδρότατος τρόπος να μετράς το πόσο χοντρός-λεπτός είναι κάποιος) πάνω από 28 έχει σαφώς μικρότερο προσδόκιμο και χειρότερη ποιότητα ζωής. Στατιστικό είναι όχι γενίκευση. 

Δημοσ.

χαχα και έχεις απο την άλλη κάποιον να χάνει 2-3 κιλά ενώ είναι ήδη φέτες για να γραμμώσει. 

Μα αυτό έχει νόημα να το ψάχνεις. Είναι δύσκολο, είναι ψυχοφθόρο, ενώ ο φίλος μας με μικρές αλλαγές στο lifestyle του πιθανώς να χάσει παραπάνω μόνο από υγρά. 

Δημοσ.

Και εγώ ξέρω έναν και πετάει... Ε και? Λέει κάτι αυτό?

Δημοσ.

Επειδή κι εγώ βάζω κιλά μόνο στην κοιλιά οπότε πρέπει να κάνω κράτη, υπάρχει τρόπος να τα βάζω ομοιόμορφα? Γιατί γενικά είμαι αδύνατος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...