N3k21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Βρε μαζι σου, δεν ειπαμε βουρ να τον καταργησουμε απλα πρεπει απαραιτητα να μεταρρυθμιστει ωστε να παραγει ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ και οχι αγγαριομαχους. Μαζί σου 100%, μπέσα. Πες μου όμως, πόσοι ψήνονται να γίνουν στρατιώτες; Μήπως απλά βολευόμαστε με βύσμα ή ελλείψει αυτού αγγαριομαχεία; Μήπως είμαστε τελικά καλομαθημένη γενιά; 1
John323 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Πες μου όμως, πόσοι ψήνονται να γίνουν στρατιώτες; Μήπως απλά βολευόμαστε με βύσμα ή ελλείψει αυτού αγγαριομαχεία; Μήπως είμαστε τελικά καλομαθημένη γενιά; Καλα δεν ειπαμε να γινει ο μεσος στρατιωτης Ραμπο απλα η θητεια να περιλαμβανει περισσοτερη γυμναστικη, περισσοτερα σχολεια θεωρητικα και πρακτικα και φυσικα περισσοτερες ασκησεις. Πιστευω ενα μεγαλο μερος θα προτιμουσε κατι τετοιο απο το να σαπιζει στο ΚΨΜ η να κανει γοπινγκ και θα περναγε και καλυτερα ο χρονος. Ειναι ντροπη οτι μετα την θητεια ενα μεγαλο μερος των στρατιωτων βγαινουν με πολυ περισσοτερα κιλα απ`οσα μπηκαν, αυτο και μονο δειχνει την ποιοτητα της "εκπαιδευσης". Βεβαια οτι και να κανεις θα εχεις και την φυρρα... Για να τρολαρω τον φιλο που αρχισε το νημα...:
N3k21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Καλα δεν ειπαμε να γινει ο μεσος στρατιωτης Ραμπο απλα η θητεια να περιλαμβανει περισσοτερη γυμναστικη, περισσοτερα σχολεια θεωρητικα και πρακτικα και φυσικα περισσοτερες ασκησεις. Πιστευω ενα μεγαλο μερος θα προτιμουσε κατι τετοιο απο το να σαπιζει στο ΚΨΜ η να κανει γοπινγκ και θα περναγε και καλυτερα ο χρονος. Ειναι ντροπη οτι μετα την θητεια ενα μεγαλο μερος των στρατιωτων βγαινουν με πολυ περισσοτερα κιλα απ`οσα μπηκαν, αυτο και μονο δειχνει την ποιοτητα της "εκπαιδευσης". Βεβαια οτι και να κανεις θα εχεις και την φυρρα... Εκεί που υπηρέτησα εγώ πάντως μας τρέχανε αρκετά (τα έχω γράψει στο άλλο thread, μην τα ξαναγράφω κι εδώ). Το τι κλάμα και γκρίνια έπεφτε δε φαντάζεσαι... Τέλος πάντων, δεν είναι στο χέρι μας η όποια αλλαγή, κουβέντα να γίνεται.
DrLo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Καλα δεν ειπαμε να γινει ο μεσος στρατιωτης Ραμπο απλα η θητεια να περιλαμβανει περισσοτερη γυμναστικη, περισσοτερα σχολεια θεωρητικα και πρακτικα και φυσικα περισσοτερες ασκησεις. Πιστευω ενα μεγαλο μερος θα προτιμουσε κατι τετοιο απο το να σαπιζει στο ΚΨΜ η να κανει γοπινγκ και θα περναγε και καλυτερα ο χρονος. Ειναι ντροπη οτι μετα την θητεια ενα μεγαλο μερος των στρατιωτων βγαινουν με πολυ περισσοτερα κιλα απ`οσα μπηκαν, αυτο και μονο δειχνει την ποιοτητα της "εκπαιδευσης". Βεβαια οτι και να κανεις θα εχεις και την φυρρα... Για να τρολαρω τον φιλο που αρχισε το νημα...: Να προτιμα ασκησεις απο γοπινγκ (το οποιο παρεπιπτοντως δεν συναντισα στο στρατο ... αλλα και να υπηρχε καλως υπηρχε και δε θεωρω "αγγαρεια" το να μαζευεις τις γουρουνιες σου— στη τελικη αν δε θες αγγαρεια μη βρωμιζεις) ισως ... απο το να σαπιζει στο κψμ ΠΟΛΥ αμφιβαλω
De@th L0rd Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 323 δυστυχώς Και σύνταγμα... όχι δεν τον ήξερα Έλα ρε μαν οι 2 πρώτοι μήνες ήταν κακοί για τους ΓΕΠατζήδες, μετά είχε ταινίες, Psp κ Άγ. Ο θεός. Όταν μπούκαρε η σειρά σου εμείς η γκαντεμοσειρά 320, ρίχναμε σκοπιές ακόμη χάρη στον Ανδρείκο, αναγκάστηκαν ακόμη κ τα φίδια του ΓΕΠ να ξεσπιτωθούν...
Ntinaras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Μαζί σου 100%, μπέσα. Πες μου όμως, πόσοι ψήνονται να γίνουν στρατιώτες; Μήπως απλά βολευόμαστε με βύσμα ή ελλείψει αυτού αγγαριομαχεία; Μήπως είμαστε τελικά καλομαθημένη γενιά; προτιμω 2 μηνες εκπαιδευση ουσιας,παρα 12 μηνες μαλακιας. α και επισης,να πανε και οι γυναικες αφου θελουν και ισοτητα. 3
gdriver Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 φίλε μου πολλά πράγματα στο στρατό θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. προσωπικως για μένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο όπου πραγματικώς με ετοίμασε για το τι θα βρώ μπροστά μου. τί εννοώ; για παράδειγμα το υποχρεωτικό χιτώνιο εργασίας αλλά και ΄τωρα που μας δίνει η εργοδοσία μας συγκεκριμένα πουκάμισα να φοράμε στη δουλειά. στο στρατό ξύπνημα στις 5.30 και γενικώς συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας όπως και ΄τωρα ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα για δουλειά . επίσης στο στρατό ξύρισμα , γυάλισμα, τσάκιση και όπλο στην πλάτη συνεχώς και ποτέ στο οπλοβαστό , έτσι και τώρα ξυρισμα και πάρα πολύ καλή εμφάνιση και περιποίηση γιατί δεν πας όπως θες στη δουλειά, κακά τα ψέματα. επίσης η έκφραση ''εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει ο στρατός'' ισχύει και στην εργασία σου από σιχάματα και αλήτες προϊσταμένους μέχρι και ψώνια ελληνάρες συναδέλφους. αυτό που για μένα θα έπρεπε να έχει συμβεί στο στρατό είναι να πηγαίνεις σε ένα μέρος και γιατί όχι στην πόλη σου, αλλά αυτό είναι αδύνατο όταν το 50% του πληθυσμού στην ελλάδα ,είναι μαζεμένο σε 1 πόλη, και να μένεις σε αυτό καθ'όλη τη θητεία σου. επίσης αγκαρίες, δουλειές και άλλες μπούρδες να γινόντουσαν από συγκεκριμένο προσωπικό και ο στρατιώτης να ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση του η οποία να είναι και πραγματική. τότε μπορεί και να το έβλεπες πιο διασκεδαστικά. για παράδειγμα , όλοι πηγαμε για βολή αλλά σε λιγους δεν άρεσε η εμπειρια. οι περισσότεροι γουστάραμε. όλοι ριξαμε χειροβομδίδες, όλμους, μιλαν και άλλα , πάντα όμως τα γουστάραμε αυτά. με αυτά θα έπρεπε να ασχολειται ο στρατιώτης και όχι να χανει το χρόνο σε μαλακίες. στο κάτω κάτω στρατό πας ,δε θα πας στον πολεμο με σκουπόξυλο και σφουγγαρίστρα. βέβαια το ξέρω πως η δικαιολογία του πολέμου μπορει να είναι τραβηγμένη αλλά όπως είπα, αυτός είναι ο σκοπός του στρατού. και εννοείται πως όλοι πρέπει να μπαινουν στο ίδιο όπλο.γιατί όσο πιο πολλοί σε ένα όπλο τόσο λιγότερες υπηρεσίες. κάτι ναυτικό, αεροπορίες, και άλλα βυσματικά στρατού ξηράς ,κομμένα για τους εφέδρους. όπως επίσης και λίγο ορθότερες επιλογές στις υπηρεσίες. δηλαδη ανεξηγήτως να ανοίγουν νέες σκοπιές σε σημεία που δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. αυτές δεν έχουν΄λόγο ύπαρξης. τέλος φίλε μου να ξέρεις πως το ότι δεν έχεις τώρα δουλειά περισσότερο οφείλεται στη γενικότερη συγκυρία της εποχής και όχι τόσο λόγο στρατού όπως είπαν κάποια παιδιά πιο πάνω. το πιο πιθανό θα ήταν ή να μην είχες δουλειά σήμερα λόγω απόλυσης είτε να δουλεύεις πολλές περισσότερες ώρες με το μισό μισθό και αν. 1
rounsmith Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Έλα ρε μαν οι 2 πρώτοι μήνες ήταν κακοί για τους ΓΕΠατζήδες, μετά είχε ταινίες, Psp κ Άγ. Ο θεός. Όταν μπούκαρε η σειρά σου εμείς η γκαντεμοσειρά 320, ρίχναμε σκοπιές ακόμη χάρη στον Ανδρείκο, αναγκάστηκαν ακόμη κ τα φίδια του ΓΕΠ να ξεσπιτωθούν... Ο αντρίκος έδωσε νόημα στην λέξη τρολ, είχε βάλει σκοπούς στα πεύκα να φυλάνε τους σκοπούς των πυρομαχικών να μην γδέρνουν τα πεύκα! α ρε αντρίκο εσένα θα θυμάμαι πάντα Εμένα με πιάσανε δύο έμπλοκες και επιλοχίες γτπ που βάζανε παλαιότερες σειρές να βαράνε υπηρεσίες και σκοπέτα μέσα στην εμπλοκή... fixed. Του μονούς αιώνες υπάρχει παγκόσμια εκεχειρία ? Τώρα σοβαρά ... @TS αφού δούλευες που δούλευες σα το σκύλο για μισθό πρακτικής και όπως λες στον στρατό έκανες κάτι που σε ενιέφερε έστω και λίγο γιατί δε πας ΕΠΟΠ να σου "ξαναφτιάξει" τη δουλειά σου ο στρατός ? άκυρο... τελείως!
Miracle Worker Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Να προτιμα ασκησεις απο γοπινγκ (το οποιο παρεπιπτοντως δεν συναντισα στο στρατο ... αλλα και να υπηρχε καλως υπηρχε και δε θεωρω "αγγαρεια" το να μαζευεις τις γουρουνιες σου— στη τελικη αν δε θες αγγαρεια μη βρωμιζεις) ισως ... απο το να σαπιζει στο κψμ ΠΟΛΥ αμφιβαλω. Οι καπνιστές είναι οι πρώτοι λουφαδόροι, με την κλασσική δικαιολογία, που για κάποιο λόγο στην Ελλάδα είναι εργατικός νόμος, 'Κάνω διάλλειμα για τσιγάρο', και μετά τους ξαναέβλεπες στο τέλος της θητείας. Δεν είναι τόσο σημαντικό και εγώ μόνο μία φορά έκανα γόπινγκ, αλλά να μην καπνίζεις και να καταλήξεις να μαζεύεις γόπες, επειδή τό γουρούνι ο καπνίζων βαριόνταν να πάει μέχρι τον ειδικό χώρο 2 μέτρα παραπέρα, είναι ενδεικτικό της ανώμαλης λειτουργίας του στρατού.
andreapaog328 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 φίλε μου πολλά πράγματα στο στρατό θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. προσωπικως για μένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο όπου πραγματικώς με ετοίμασε για το τι θα βρώ μπροστά μου. τί εννοώ; για παράδειγμα το υποχρεωτικό χιτώνιο εργασίας αλλά και ΄τωρα που μας δίνει η εργοδοσία μας συγκεκριμένα πουκάμισα να φοράμε στη δουλειά. στο στρατό ξύπνημα στις 5.30 και γενικώς συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας όπως και ΄τωρα ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα για δουλειά . επίσης στο στρατό ξύρισμα , γυάλισμα, τσάκιση και όπλο στην πλάτη συνεχώς και ποτέ στο οπλοβαστό , έτσι και τώρα ξυρισμα και πάρα πολύ καλή εμφάνιση και περιποίηση γιατί δεν πας όπως θες στη δουλειά, κακά τα ψέματα. επίσης η έκφραση ''εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει ο στρατός'' ισχύει και στην εργασία σου από σιχάματα και αλήτες προϊσταμένους μέχρι και ψώνια ελληνάρες συναδέλφους. αυτό που για μένα θα έπρεπε να έχει συμβεί στο στρατό είναι να πηγαίνεις σε ένα μέρος και γιατί όχι στην πόλη σου, αλλά αυτό είναι αδύνατο όταν το 50% του πληθυσμού στην ελλάδα ,είναι μαζεμένο σε 1 πόλη, και να μένεις σε αυτό καθ'όλη τη θητεία σου. επίσης αγκαρίες, δουλειές και άλλες μπούρδες να γινόντουσαν από συγκεκριμένο προσωπικό και ο στρατιώτης να ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση του η οποία να είναι και πραγματική. τότε μπορεί και να το έβλεπες πιο διασκεδαστικά. για παράδειγμα , όλοι πηγαμε για βολή αλλά σε λιγους δεν άρεσε η εμπειρια. οι περισσότεροι γουστάραμε. όλοι ριξαμε χειροβομδίδες, όλμους, μιλαν και άλλα , πάντα όμως τα γουστάραμε αυτά. με αυτά θα έπρεπε να ασχολειται ο στρατιώτης και όχι να χανει το χρόνο σε μαλακίες. στο κάτω κάτω στρατό πας ,δε θα πας στον πολεμο με σκουπόξυλο και σφουγγαρίστρα. βέβαια το ξέρω πως η δικαιολογία του πολέμου μπορει να είναι τραβηγμένη αλλά όπως είπα, αυτός είναι ο σκοπός του στρατού. και εννοείται πως όλοι πρέπει να μπαινουν στο ίδιο όπλο.γιατί όσο πιο πολλοί σε ένα όπλο τόσο λιγότερες υπηρεσίες. κάτι ναυτικό, αεροπορίες, και άλλα βυσματικά στρατού ξηράς ,κομμένα για τους εφέδρους. όπως επίσης και λίγο ορθότερες επιλογές στις υπηρεσίες. δηλαδη ανεξηγήτως να ανοίγουν νέες σκοπιές σε σημεία που δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. αυτές δεν έχουν΄λόγο ύπαρξης. τέλος φίλε μου να ξέρεις πως το ότι δεν έχεις τώρα δουλειά περισσότερο οφείλεται στη γενικότερη συγκυρία της εποχής και όχι τόσο λόγο στρατού όπως είπαν κάποια παιδιά πιο πάνω. το πιο πιθανό θα ήταν ή να μην είχες δουλειά σήμερα λόγω απόλυσης είτε να δουλεύεις πολλές περισσότερες ώρες με το μισό μισθό και αν. έπρεπε να πας στρατό για να μαθεις να είσαι συνεπής και να βαλεις μια τάξη στη ζωή σου? 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Ντροπή σου που θεωρείς αυτή τη τρισμέγιστη προσφορά προς την πατρίδα άχρηστη. Άλλωστε ο στρατός διαφυλάττει με απόλυτη επιτυχια την Εθνική μας Κυριαρχ... erm...ok nevermind 1
gdriver Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 έπρεπε να πας στρατό για να μαθεις να είσαι συνεπής και να βαλεις μια τάξη στη ζωή σου? συνεπής ήμουν μία ολόκληρη ζωή , τάξη είχα από 16 χρονών νιάνιαρο γιατί όλοι πήγαμε σχολείο (ξύπνημα στις 7 και μάθημα απο 8 μέχρι τις 16.00) απλώς επισημαίνω τις βαρβάτες ομοιότητες με την εργασία ενώ πολλοί λένε πως δεν υπάρχει σχέση. βέβαια δεν ξέρω πριν πόσες δεκαετίες πήγες στρατό και τί αντιμετώπισες, μπορεί και να πήγες μετά το 2000 που μπορεί να ήταν καλλίτερα τα πράγματα από όταν πήγα εγώ. δεν ξέρω πλέον τί όμοιότητες είδες με την καθημερινότητα σου. εγώ είδα σε όλους σχεδόν τους τομείς καραμπινάτες ομοιότητες. μάλλον έιναι θέμα νοοτροπίας λαού.
qsis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Οι καπνιστές είναι οι πρώτοι λουφαδόροι, με την κλασσική δικαιολογία, που για κάποιο λόγο στην Ελλάδα είναι εργατικός νόμος, 'Κάνω διάλλειμα για τσιγάρο', και μετά τους ξαναέβλεπες στο τέλος της θητείας. Δεν είναι τόσο σημαντικό και εγώ μόνο μία φορά έκανα γόπινγκ, αλλά να μην καπνίζεις και να καταλήξεις να μαζεύεις γόπες, επειδή τό γουρούνι ο καπνίζων βαριόνταν να πάει μέχρι τον ειδικό χώρο 2 μέτρα παραπέρα, είναι ενδεικτικό της ανώμαλης λειτουργίας του στρατού. φοβερό το τσουβάλιασμά σου όταν εγώ σαν καπνιστής έλεγα να έχουμε κάποιο ειδικό δοχείο έξω από την επιλαρχία για να σβήνουμε τις γόπες (και συμφωνούσε ο ίλαρχος μας παρόλο που δεν κάπνιζε, γιατί το να τα πετάμε μες στα σκουπίδια= κίνδυνος φωτιάς) τα ζώα οι καραβανάδες το απομάκρυναν και συνέχιζαν να πετάνε (όπως και πολλοί άλλοι φαντάροι βέβαια) τις γόπες κάτω για να τις μαζέψουμε στη συνέχεια εγώ σαν καπνιστής έκανα συνέχεια γοπινγκ (γιατί τους καπνιστές έβαζαν κυρίως) παρόλο που σχεδόν πάντα πήγαινα μέχρι το κάδο και έτριβα το τσιγάρο να σβήσει σε κάποια μεταλλική επιφάνεια πριν το ρίξω μέσα, οπότε μάζευα των υπολοίπων όπως και ξεσκάτιζα το χαμό των υπολοίπων που δε μπορούν να χέσουν σαν άνθρωποι και στη συνέχεια δε σιχαίνονταν να καθαρίσουν.. καπνιστές ή μη 1
filipN Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Αν σε οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία, μικρή ή μεγάλη, στην συνέντευξη ή σε κάποιο γραπτό κείμενο που θα ζητούσαν να συντάξεις, εκφραζόσουν όπως εδώ (στο #1) ή έδειχνες στοιχεία «παρτάκια» και «γκρινιάρη», το βιογραφικό σου δεν θα έφτανε ποτέ στα χέρια του υπεύθυνου για τις προσλήψεις. Ακόμα και αν η θέση ήταν κενή, είχες πτυχίο με άριστα, συστατικές επιστολές και προϋπηρεσία… 1
Miracle Worker Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 φοβερό το τσουβάλιασμά σου Εντάξει, μην κάνεις και εσύ σαν τα δελτία ειδήσεων. Μια γενίκευση δε σημαίνει και 100%. Στο κάτω κάτω οι περισσότεροι Έλληνες, ειδικά οι άντρες είναι τουλάχιστον περιστασιακοί καπνιστές. Απλά στο στρατό ειδικά, τσιγάρο και λούφα πολλές φορές είναι αδιαίρετα. Γιατί συνήθως οι καραβανάδες χώνουν τον πρώτο που θα δουν μπροστά τους, έστω και αν είναι ο ίδιος κάθε φόρα. Έβγαιναν οι μάγκες για τσιγάρο και κάθονταν και καλά μέχρι 'να τους φωνάξουν', που σιγά μην έψαχνε ο καραβανάς όσο είχε φρέσκο κρέας στο μισό μέτρο. Και στο τέλος έστελνε κανένα φλωροπαίδι που είχε λιώσει στην αγγαρεία να τους φωνάξει και αυτοί του το έπαιζαν μάγκες. Και μπορεί εσύ να ήσουν η εξαίρεση, αλλά σπάνια κάποιος καπνιστής θα γύριζε οικειοθελώς από τη λούφα και αυτός με καθυστέρηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις