gigisoni Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Επιμενεις να θεωρεις το εξωτερικο μια χωρα. Εμενα παλι γνωστοι μου πηγανε σε Γερμανια (κουζινα - απολυτηριο λυκειου), Καναδα (εστιατοριο), Βελγιο (δουλεια γραφειου), Αγγλια (προγραμματιστης). Καναδα (ηλεκτρολογος απο ΤΕΙ), Μαροκο (πολ. μηχανικος), Αυστρια (χημικος) και ενα σωρο αλλες περιπτωσεις που απλα ψαξαν, ψαχτηκαν και ξεκινησαν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΔΙΕΣ. Ολα σιγουρα οι δυτικες πιο οργανωμενες Δεν ειπε κανεις οτι ειναι ευκολο αλλα οχι ακατορθωτο οπως το παρουσιαζεις. Σημαντικο ειναι να μην θεωρει ο ts το "εξω" γη της επαγγελιας γιατι θα φαει τα μουτρα του. Αλλα το κυριοτερο, αυτο που με προβληματιζει εξ' αρχης ειναι οτι δεν εχει πλανο. Θελει να παει στο εξωτερικο να δουλεψει σε ξενοδοχειο. Ελπιζω να ειναι μια πρωιμη αγουρη σκεψη, γιατι αλλιως ειναι πολυ χαοτικη. Για κουζίνες και εστιατόρια σε Γερμανία και Ολλανδία (και Βέλγιο) ήδη αναφέρθηκα τι παίζεται. Δεν το συνιστώ, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αν είσαι τυχερός. Το συνιστώ μόνο όταν ξέρεις την γλώσσα της χώρας για να ψάχνεσαι ταυτόχρονα για κάτι άλλο. Καναδά για τις δουλειές που αναφέρεις αποκλείεται να πήραν άδεια παραμονής εργασίας εκτός και αν είχαν την υπηκοότητα ή έχουν συγγενή πρώτου βαθμού ή παντρεύτηκαν εκεί. Ιδίως για το εστιατόριο, σε καμιά περίπτωση. Βέλγιο, δουλειά γραφείου χωρίς να γνωρίζεις τα γαλλικά και ολλανδικά, καλύτερα να παίξεις λόττο. Εκτός αν μιλάμε για γραφεία της ευρωπαικής ένωσης, εκεί παίζουν άλλα κριτήρια και εξετάσεις. Πολιτικός μηχανικός και χημικός, μου μιλάς για εργασίες εξειδικευμένες με χρόνια σπουδών (ίσως και προυπηρεσίας). Δεν είναι εργασίες που απευθύνονται σε απλό εργατικό δυναμικό, όπως ο ts.
Septum Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις. Η αληθεια ειναι πως οσο πολυ το εχω ψαξει/μελετησει αλλο τοσο χαμενος ειμαι. Η αποφαση/χωρα προς την οποια τεινω ειναι τα αραβικα εμιρατα,dubai η καταρ συγκεκριμενα. Γνωριζω οτι τα αγγλικα και η μητρικη σου γλωσσα συνηθως αρκουν. Επισης παρεχουν διαμονη, φαγητο οχι σε ολα. Απλα απο οτι εχω καταλαβει και διαβασει απο γνωμες αλλων, το να πας και να ψαξεις μετα για δουλεια ειναι προτιμοτερο γιατι βλεποντας στα βιογραφικα οι εργοδοτες οτι απεχεις τοσες χιλιαδες χιλιομετρα, πιθανο να μην μπουν στον κοπο να σε "περιμενουν" για μια τετοια απλη θεση. Απ την αλλη υπαρχει μεγαλο ρισκο και θα φυγουν αρκετα χρηματα στο -ψαξε-περιμενε- αλλα δεν φαινεται αν υπαρχουν και αλλες επιλογες Οποιαδηποτε εμπειρια και γνωμη ευπροσδεκτη.
saab_21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις. Η αληθεια ειναι πως οσο πολυ το εχω ψαξει/μελετησει αλλο τοσο χαμενος ειμαι. Η αποφαση/χωρα προς την οποια τεινω ειναι τα αραβικα εμιρατα,dubai η καταρ συγκεκριμενα. Γνωριζω οτι τα αγγλικα και η μητρικη σου γλωσσα συνηθως αρκουν. Επισης παρεχουν διαμονη, φαγητο οχι σε ολα. Απλα απο οτι εχω καταλαβει και διαβασει απο γνωμες αλλων, το να πας και να ψαξεις μετα για δουλεια ειναι προτιμοτερο γιατι βλεποντας στα βιογραφικα οι εργοδοτες οτι απεχεις τοσες χιλιαδες χιλιομετρα, πιθανο να μην μπουν στον κοπο να σε "περιμενουν" για μια τετοια απλη θεση. Απ την αλλη υπαρχει μεγαλο ρισκο και θα φυγουν αρκετα χρηματα στο -ψαξε-περιμενε- αλλα δεν φαινεται αν υπαρχουν και αλλες επιλογες Οποιαδηποτε εμπειρια και γνωμη ευπροσδεκτη. φιλε δεν πας ετσι στο ξεκαρφωτο χωρις να ξερεις κανενα σε μια ξενη χωρα να ψαξεις εκει για δουλεια.θα σου φυγουν πολλα λεφτα και στο τελος δεν θα βρεις τιποτα.υπαρχουν γραφεια ευρεσης εργασιας που μπορουν να σου βρουν δουλεια αλλα για ενα διαστημα πρεπει να τους πληρωνεις 300 ευρω το μηνα νταβατζιλικι επειδη σου βρηκαν την δουλεια.
tsifotis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Για κουζίνες και εστιατόρια σε Γερμανία και Ολλανδία (και Βέλγιο) ήδη αναφέρθηκα τι παίζεται. Δεν το συνιστώ, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αν είσαι τυχερός. Το συνιστώ μόνο όταν ξέρεις την γλώσσα της χώρας για να ψάχνεσαι ταυτόχρονα για κάτι άλλο. Καναδά για τις δουλειές που αναφέρεις αποκλείεται να πήραν άδεια παραμονής εργασίας εκτός και αν είχαν την υπηκοότητα ή έχουν συγγενή πρώτου βαθμού ή παντρεύτηκαν εκεί. Ιδίως για το εστιατόριο, σε καμιά περίπτωση. Βέλγιο, δουλειά γραφείου χωρίς να γνωρίζεις τα γαλλικά και ολλανδικά, καλύτερα να παίξεις λόττο. Εκτός αν μιλάμε για γραφεία της ευρωπαικής ένωσης, εκεί παίζουν άλλα κριτήρια και εξετάσεις. Πολιτικός μηχανικός και χημικός, μου μιλάς για εργασίες εξειδικευμένες με χρόνια σπουδών (ίσως και προυπηρεσίας). Δεν είναι εργασίες που απευθύνονται σε απλό εργατικό δυναμικό, όπως ο ts. Ο ενας στον καναδα ειχε θειο μακρυνο που τον βοηθησε στην χαρτουρα. Αλλα για εστιατοριο ξερω συγκεκριμενα δυο ατομα που δεν εχουνε συγγενη εκει, αλλα ειχανε και αυτοι βοηθεια απο αλλους ελληνες γιατι δεν ξερανε τα γραφειοκρατικα. Κοστισε αρχικα αλλα πια βγαζουνε καλα λεφτα που αξιζει . Οποτε κρατα μια πισινη. Για τια αλλες χωρες δεν ειπε κανεις οτι δεν γνωριζαν γλωσσα. Ακομα κι o ts λεει θα κανει εντατικα αμα χρειαστει. Επισης παιρνεις πολλα πραγματα δεδομενα, οπως οτι ο ts δεν θελει να δουλεψει μαυρα και πολλα αλλα. Γι αυτο καθομαι και σχολιαζω το "για ποιον λογο να τον προτιμησει ο εργοδοτης". Λες και καθε θεση χειρωνακτικη τους περναν απο καστιγκ. Ο οποιος ts ακομα δεν μας εχει πει τα προσοντα του του και τι ψαχνει ακριβως. Οπως και να χει του ευχομαι καλη επιτυχια και πολλη υπομονη.
gigisoni Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Ο ενας στον καναδα ειχε θειο μακρυνο που τον βοηθησε στην χαρτουρα. Αλλα για εστιατοριο ξερω συγκεκριμενα δυο ατομα που δεν εχουνε συγγενη εκει, αλλα ειχανε και αυτοι βοηθεια απο αλλους ελληνες γιατι δεν ξερανε τα γραφειοκρατικα. Κοστισε αρχικα αλλα πια βγαζουνε καλα λεφτα που αξιζει . Οποτε κρατα μια πισινη. Για τια αλλες χωρες δεν ειπε κανεις οτι δεν γνωριζαν γλωσσα. Ακομα κι o ts λεει θα κανει εντατικα αμα χρειαστει. Επισης παιρνεις πολλα πραγματα δεδομενα, οπως οτι ο ts δεν θελει να δουλεψει μαυρα και πολλα αλλα. Γι αυτο καθομαι και σχολιαζω το "για ποιον λογο να τον προτιμησει ο εργοδοτης". Λες και καθε θεση χειρωνακτικη τους περναν απο καστιγκ. Ο οποιος ts ακομα δεν μας εχει πει τα προσοντα του του και τι ψαχνει ακριβως. Οπως και να χει του ευχομαι καλη επιτυχια και πολλη υπομονη. Καλά θα μας τρελάνεις για Καναδά.Πάρε λινκ να έχεις να διαβάζεις. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp Αν βρεις δυνατότητα ανεδίκευτου εργάτη να πάει να δουλέψει εκεί, σφύρα μας κι εσύ κλέφτικα. Πάρε και άλλο λινκ από άτομα που πήγαν εκεί, τι προυποθέσεις χρειάζονται και αν μπορεί ανιδείκευτος να πάει για δουλειά http://www.patriotaki.net/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%AC-73/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%AC-3902/ Για τις άλλες χώρες από την αρχή είπα ότι μόνο με αγγλικά δεν κάνει τίποτα. Και δεν είναι χώρες, χώρα είναι το Βέλγιο. Μαρόκο και Αυστρία ή ποια άλλη χώρα είπες, ήταν για δουλειές πανεπιστημιακού επιπέδου. Για τα μαύρα πάλι, ο ts από την αρχή δηλώνει ότι θέλει χώρα με βασικό υψηλό. Τι μαύρα μου λες; Και να θέλει να βρει μαύρα (σε οργανωμένη δυτική χώρα) αν δεν έχει γνωστό δεν βρίσκει, και πάλι δύσκολα, δεν είναι το ξέφρενο αμπέλι της Ελλάδας. Για κάθε χειρωνακτική εργασία όχι, από κάστινγκ δεν θα τον περάσουν, απλά δεν θα ασχοληθούν καθόλου. Για χώρες Ευρώπης μιλώ. Για αραβία τι παίζει, εκεί θα σε γελάσω, ούτε και το σκέφτηκα να το προτείνω γιατί μιλάμε για τελείως διαφορετικό κόσμο και νοοτροπία. Αν δεν έχεις λεφτά από την άλλη..... Όσον αφορά τι λένε κάποιοι....από γνωστό συνήθως την αλήθεια δεν την μαθαίνεις. Από άγνωστο πιο πολλές πιθανότητες έχεις. Χάρη σ'εμένα, μετά από εμένα, ήρθαν εδώ 10 άτομα για δουλειά. Όχι τώρα με την κρίση, πριν. Αν τους ρωτήσεις ακόμα και σήμερα, μόνοι τους τη βρήκαν, έκαναν αίτηση. Αν δεν ήμουν εγώ να μεσολαβήσω και να μιλήσω, το τρίτο το μακρύτερο θα έπαιρναν. Όχι ότι με νοιάζει, απλά συζητάμε τώρα.
gigisoni Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Αχ! Τι ψυχούλα είσαι βρε!Ήμουν. Κάποτε. Δεν είμαι πια. Για γνωστούς. Στο ίντερνετ, δεν με νοιάζει, αυτά που ξέρω τα λέω. Εξάλλου κι εγώ από το ίντερνετ βοηθήθηκα.
tsifotis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ενταξει βρε μπαρουτοκαπνισμενε εργαζομενε του εξωτερικου. Η γνωμη σου μετραει περισσοτερο απο τους αλλους 10 που θα ελεγαν οτι εκαναν αιτηση και τους πηραν. Εισαι ο μπαρμπας της Κορωνης ενω αυτοι αχαριστοι που η γνωμη τους δεν μετραει. Ετοιμαζομουνα να γραψω οτι εισαι επιμονος και απολυτος αλλα δεν χρειαζεται, Με καλυψες. Παω να μιλησω στο skype με τους "φανταστικους" μου ανυπαντρους φιλους στον Καναδα χωρις συγγενη που πηγαν ανειδίκευτοι,
gigisoni Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ενταξει βρε μπαρουτοκαπνισμενε εργαζομενε του εξωτερικου. Η γνωμη σου μετραει περισσοτερο απο τους αλλους 10 που θα ελεγαν οτι εκαναν αιτηση και τους πηραν. Εισαι ο μπαρμπας της Κορωνης ενω αυτοι αχαριστοι που η γνωμη τους δεν μετραει. Ετοιμαζομουνα να γραψω οτι εισαι επιμονος και απολυτος αλλα δεν χρειαζεται, Με καλυψες. Παω να μιλησω στο skype με τους "φανταστικους" μου ανυπαντρους φιλους στον Καναδα χωρις συγγενη που πηγαν ανειδίκευτοι, Γνώμη μου η επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Καναδά; Γελάσαμε βραδιάτικα, να'σαι καλά! Σε κάνω quote για να μην το κάνεις edit και έφαγες report. Φυσικά, όταν δεν έχουμε links να στηρίξουμε αυτά που γράφουμε, αρχίζουμε τις προσβολές και επιθέσεις. Παλιό το κολπάκι φίλε. 1
tsifotis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Σε κάνω quote για να μην το κάνεις edit και έφαγες report. Φυσικά, όταν δεν έχουμε links να στηρίξουμε αυτά που γράφουμε, αρχίζουμε τις προσβολές και επιθέσεις. Παλιό το κολπάκι φίλε. LOL Αμαν με τσακωσες να σε λεω απολυτο και επιμονο. Πωπω ντροπη Θα αλλαζα χωρα, αλλα αυτη θα ηταν η χειροτερη καταδικη. θα πεθαινα νηστικος και ρακενδυτος αφου χωρις εξειδικευμενα προσοντα δεν θα εβρισκα δουλεια! Αλλα σοβαρα τωρα, νομιζω εχεις ενα θεματακι που πρεπει να δουλεψεις. Μην χαλιεσαι τοσο με ιντερνετικες κουβεντες. Απο την αλλη αν με τρολαρεις, τα σεβη μου...
gigisoni Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 LOL Αμαν με τσακωσες να σε λεω απολυτο και επιμονο. Πωπω ντροπη Θα αλλαζα χωρα, αλλα αυτη θα ηταν η χειροτερη καταδικη. θα πεθαινα νηστικος και ρακενδυτος αφου χωρις εξειδικευμενα προσοντα δεν θα εβρισκα δουλεια! Αλλα σοβαρα τωρα, νομιζω εχεις ενα θεματακι που πρεπει να δουλεψεις. Μην χαλιεσαι τοσο με ιντερνετικες κουβεντες. Απο την αλλη αν με τρολαρεις, τα σεβη μου... Είπαμε, σε τρολάρω τόσο πολύ που έχω χακάρει και έχω αλλάξει το περιεχόμενο της επίσημης ιστοσελίδας της κυβέρνησης του Καναδά. Τρολάρισμα, όχι αστεία. Τι παίζουμε τώρα; Και συνεχίζεις τις ειρωνείες και προσβολές αντί να δώσεις επιχειρήματα. Περιττό να σου πω ότι θα σβηστούν τα μηνύματα. Συνέχισέ το αν γουστάρεις, εγώ αποχωρώ από τη συζήτηση μαζί σου ( εεε, σόρι, το τρολάρισμα) εκτός αν έχεις να παρουσιάσεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα και όχι του στυλ "μου είπε ο μπατζανάκης του ξαδέρφου της θείας του συζύγου της κουνιάδας αυτό και ισχύει". @tehallantin Θεός στο τρολάρισμα, είπαμε..
filipN Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Για να βρείς εργασία στη Δυτική Ευρώπη, όταν δεν έχεις και πολλά προσόντα, χρειάζονται: 1. (Αν ξεκινήσεις από σερβιτόρος ή προσωπικό κουζίνας σε ελληνικό εστιατόριο.) Μέτρια (ο σερβιτόρος) ως φτωχά Αγγλικά, μικρή προϋπηρεσία, γερά μπράτσα, διάθεση για σκληρή δουλειά στις μικρές χώρες, στη Γερμανία μέτρια γνώση της γλώσσας τους. Οι περισσότεροι παρέχουν τροφή και κατοικία αλλά οι συνθήκες, στα περισσότερα εστιατόρια, είναι μεσαιωνικές. (Ρεπό καθημερινή συνήθως Δευτέρα, πολλές ώρες εργασίας-οι σερβιτόροι λιγότερες, μπορεί να έχεις δικό σου δωμάτιο με κοινή τουαλέτα αλλά μπορεί και να κοιμάστε 3-4 νομά σ’ ένα δωμά, άμα πέσεις σε Θεσσαλό εργοδότη και όχι μόνο). Ανάλογα με την περίπτωση, οι μισθοί ήταν παλαιότερα από μικροί έως καλοί. (Όταν έχεις στέγη και τροφή) Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα, που όλοι θέλουν να πάνε έξω. Πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους από Ελλάδα, δεν συμφέρει να πας και να ψάχνεις, δεν είναι όλες οι εποχές κατάλληλες. 2. Αν πας εκεί πιστεύοντας ότι «ο τολμών νικά», χρειάζεται: Να είσαι νέος, να έχεις μόνιμη κατοικία (άρα πας με κάποια χιλιάρικα στην τσέπη), γερά μπράτσα, διάθεση για σκληρή δουλειά, να ξέρεις Αγγλικά και διάθεση να μάθεις γρήγορα τη γλώσσα της χώρας που θα εργασθείς. Οι εργασίες στην αρχή θα είναι λίγες και περιστασιακές (καθαρισμοί, αγροτικές εργασίες, κατασκευές, βιομηχανία), χρειάζεται μικρή έστω, προϋπηρεσία. Αν δουλέψεις ένα εξάμηνο, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα. Οι καλές σχέσεις με τους ντόπιους από την πρώτη μέρα απαραίτητες. Άμα βρεις ταίρι από την πρώτη βδομάδα, θα έχεις και καλύτερη ενημέρωση. (ξέρω γίνομαι κυνικός) Από τους Έλληνες μην περιμένεις πολλά και καλύτερα μακριά από Έλληνες! Παρακαλώ όχι τούβλα, όπως: Για να βρεις εργασία σερβιτόρου στο Άμστερνταμ, χρειάζεται να ξέρεις Ολλανδικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, γιατί τέθοιους τουρίστες έχει. Και Νιγηριανά, άμα λάχει, να έχεις κάνει σπουδές στο κλασικό τραγούδι, αν το εστιατόριο έχει και πιάνο. Και ότι περισσότερες πιθανότητες έχεις αν γνωρίζεις καλιαρντά και Capoeira. 1
gigisoni Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Παρακαλώ όχι τούβλα, όπως: Για να βρεις εργασία σερβιτόρου στο Άμστερνταμ, χρειάζεται να ξέρεις Ολλανδικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, γιατί τέθοιους τουρίστες έχει. Και Νιγηριανά, άμα λάχει, να έχεις κάνει σπουδές στο κλασικό τραγούδι, αν το εστιατόριο έχει και πιάνο. Και ότι περισσότερες πιθανότητες έχεις αν γνωρίζεις καλιαρντά και Capoeira. Αν αναφέρεσαι στα δικά μου ποσταρίσματα, μιλούσα για δουλειά σε ξενοδοχείο. Για τα εστιατόρια της Γερμανίας, Ολλανδίας και του Βέλγιου το ίδιο λέμε, εσύ αναφέρθηκες πιο αναλυτικά. Όπως είπα, ο μόνος λόγος να το συνιστήσω είναι να ξέρεις την γλώσσα της χώρας κάπως και ταυτόχρονα να ψάχνεσαι για άλλη δουλειά. (Αν βρεις τον χρόνο, αλλά έστω και μια Δευτέρα είναι καλύτερη από το τίποτα).
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 3. Τουλάχιστον 4 ξένες γλώσσες, και οπωσδήποτε ΠΡΙΝ πιάσεις δουλειά να γνωρίζεις πολύ καλά την γλώσσα της χώρας. Αν η χώρα είναι δίγλωσση, πχ Βέλγιο ή τρίγλωσση πχ Ελβετία, θα έχουν την απαίτηση να γνωρίζεις πολύ καλά όλες τις επίσημες γλώσσες της χώρας. Και λέω τουλάχιστον 4 γιατί θα έχεις να συναγωνιστείς άτομα από χώρες όπου η πολυγλωσσία είναι καθημερινό φαινόμενο της χώρας. Παράδειγμα αναφέρω το Βέλγιο που κατοικώ, όπου τα παιδιά στα 18 μιλάν ήδη γαλλικά, ολλανδικά και αγγλικά. Εξαιτίας των ολλανδικών μπορούν να συνεννοηθούν και στα γερμανικά και σε σκανδιναβικές γλώσσες με μικρή προσπάθεια. Αν μιλάμε για παιδί μεταναστών θα μιλάει και την μητρική γλώσσα των γονιών του. Αν πάει στο πανεπιστήμιο θα προστεθεί και άλλη γλώσσα στο βιογραφικό του, οπότε καταλαβαίνεις.. Εγώ με αγγλικά, ιταλικά, ελληνικά και γαλλικά ΔΕΝ μπορώ να τους συναγωνιστώ γιατί δεν γνωρίζω ολλανδικά. Φανταζομαι μενεις στη Φλανδρα ή στις Βρυξελλες για να ειναι οι συμπολιτες σου τοσο πολυγλωσσοι. Γιατι στη Βαλωνια (που ειναι και στην επικαιροτητα) ακομα και τα Αγγλικα δεν θεωρουνται αυτονοητα, ποσο μαλλον τα ολλανδικα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα