Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχω εδώ και μήνες κάτι περίεργους πόνους στα χέρια, πιθανώς από την υπερβολική χρήση υπολογιστή.
Ας κλείσω λέω ένα ραντεβού να με δει κανάς γιατρός. Το ραντεβού κλείστηκε αρχές Ιούλη και το πρώτο 
διαθέσιμο ήταν για σήμερα, σχεδόν 2.5 μήνες αργότερα.

Πάω στο νοσοκομείο και αφού μου πήρε 45 λεπτά να βρω που είναι επιτέλους αυτή η "κλινική" και αφού με έστελνε ο κάθε άσχετος από εδώ και από εκεί, τελικά το βρίσκω το μέρος.

Ερημιά. Μια 20χρονη νοσηλεύτρια (??) μου εξηγεί ότι ναι, εδώ είναι το μέρος που ψάχνω, αλλά ο γιατρός έχει φύγει, είναι αργά (13:00 ήταν το ραντεβού). Λέω πως γίνεται να έχει φύγει, αφού έχει ραντεβού, τι πάει να πει είναι αργά, δεν την διάλεξα εγώ την ώρα. Με τα πολλά βρίσκω την προισταμένη σε ένα άλλο γραφείο, ναι μου λέει, το βλέπω το ραντεβού αλλά ο γιατρός έχει φύγει. 

Ξεκινάει παίρνει τηλέφωνα μπας και τον βρει. Μετά από κανά μισάωρο, με στέλνει αλλού, "πάνε πάνω στην κλινική να τον βρεις". Ξανά πάνω, ψάχνω ψάχνω, ψυχή πουθενά. Τελικά ρωτάω μια άλλη νοσοκόμα, με στέλνει σε ένα γραφείο και ναι, βρίσκω τον γιατρό. Έπινε καφέ και κάπνιζε αραχτός με 4-5 γιατρούς ακόμα. (Δεν υπερβάλλω, όλοι με καφέδες και τσιγάρα στα χέρια και κουβεντολόι).

"Α, έλα, περίμενε εκεί παραδίπλα, έρχομαι". 

Περιμένω. Έρχεται. "Τί έχουμε;" 
Αυτό και αυτό, με πονάνε τα χέρια.
"Χμμ...πρόβλημα. Τι να σε κάνω τώρα όμως, το ακτινολογικό έχει κλείσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα."

Τον κοιτάω σαν χαζός. 
Γιατρέ, περιμένω 2.5 μήνες για να σας δω, τι μπορούμε να κάνουμε;
"Ξέρω 'γω...έλα κάποια άλλη στιγμή να βγάλουμε καμιά ακτινογραφία".
Γυρνάει πλάτη (ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΛΑΤΗ!!) και την κάνει ενώ μένω να κοιτάω σαν μαλάκας.

2.5 μήνες αναμονή, 2 ώρες ψάξιμο και στο περίμενε στο νοσοκομείο, 5 ευρώ παράβολο (εννοείται!) και άλλα 8 ευρώ ταξί πήγαινε-έλα για αυτήν την εξαιρετική διάγνωση.

Και το τραγικό της υπόθεσης, ενώ περίμενα, διάβαζα στους τοίχους την ανακοίνωση που είχανε βγάλει ότι οι γιατροί "δεν νιώθουν ασφαλείς στον χώρο εργασίας γιατί 8 στους 10 έχουν δεχτεί λεκτική και μερικοί και σωματική βία".

Και απλά αναρωτιέμαι το άλλο 20% πως την πήδηξε...

ΝΤΡΟΠΗ τους και σε αυτούς και σε αυτό το κράτος που είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε.

• Like 27
  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και το τραγικό της υπόθεσης, ενώ περίμενα, διάβαζα στους τοίχους την ανακοίνωση που είχανε βγάλει ότι οι γιατροί "δεν νιώθουν ασφαλείς στον χώρο εργασίας γιατί 8 στους 10 έχουν δεχτεί λεκτική και μερικοί και σωματική βία".

χαχαχαχαχα

• Like 4
Δημοσ.

Τον γιατρό τον ρώτησες πόσες ώρες σερί είχε δουλέψει πριν τον βρεις εσύ να πίνει αραχτός τον καφέ του και το τσιγάρο του;

Ή τα 10 + χρόνια σπουδών για να δουλεύει τόσες ώρες και να παίρνει 1,5 χιλιάρικο τον μήνα; (Ασχέτως το τι νομίζεις, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν είναι πλούσιοι).

Και αφού το ακτινολογικό είχε κλείσει τι ήθελες να κάνει, να σου δώσει ματζούνια ή να απευθυνθεί στην έκτη του αίσθηση για να δώσει διάγνωση;

Γιατί δεν τον ρωτούσες αν μπορούσες να πας αύριο το πρωί παρά τον άφησες να φύγει;

Δημοσ.

Θέμα διευθυντή του νοσοκομείου και του επιμελητή είναι όλο αυτό (ότι δεν τους έχουν σκίσει λίγο). Υπάρχουν (λίγα) νοσοκομεία που λειτουργούν καλά, ελάχιστες μονάδες υποδειγματικά και άπειρες όπως τα περιγράφεις. Το ΕΣΥ απλά έχει καταρρεύσει και το λέω αυτό εκ των έσω.  

Τέλος έπεσες σε κομπλεξικό μλκ που πιστεύει ότι έγινε μέγας άνθρωπος επειδή έγινε γιατρός. Κι από αυτούς έχουμε πολλούς, φαίνονται από τα πρώτα έτη της σχολής που φέρνουν βόλτες με τα στηθοσκόπια στα πεζοδρόμια και τα κυλικεία μπας και ρίξουν γκόμενα. 

• Like 4
Δημοσ.

Τον γιατρό τον ρώτησες πόσες ώρες σερί είχε δουλέψει πριν τον βρεις εσύ να πίνει αραχτός τον καφέ του και το τσιγάρο του;

Ή τα 10 + χρόνια σπουδών για να δουλεύει τόσες ώρες και να παίρνει 1,5 χιλιάρικο τον μήνα; (Ασχέτως το τι νομίζεις, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν είναι πλούσιοι).

Και αφού το ακτινολογικό είχε κλείσει τι ήθελες να κάνει, να σου δώσει ματζούνια ή να απευθυνθεί στην έκτη του αίσθηση για να δώσει διάγνωση;

Γιατί δεν τον ρωτούσες αν μπορούσες να πας αύριο το πρωί παρά τον άφησες να φύγει;

δικο του προβλημα ποσες ωρες δουλεψε.

αν δε του αρεσει μπορει να γινει κουλουρτζης στα φαναρια

και εκει θα μπορει να καπνιζει,γιατι μεσα στο νοσοκομειο απαγορευεται.

και αφου ηταν τοσο κουρασμενος γιατι του εκλεισε ραντεβου τοτε που ηταν και ολα κλειστα?

και φυσικα ηταν λαθος του Arc που τον ΑΦΗΣΕ να φυγει!επρεπε να τον δεσει εκει μεχρι αυριο για να του κανει την εξεταση!

• Like 10
Δημοσ.

Κρίμα και οι γιατροί. Πεινάνε. Πήγα τις προάλλες τη μάνα μου σε ένα γαστρεντερολόγο, και έκλεινε ραντεβού από το τηλέφωνο "γαστροσκόπιση 140 ευρώ με απόδειξη, 100 χωρίς". Θα καθαρίζει κανα 500άρικο την ημέρα μαύρα. Δεν μου αρέσει να τσουβαλιάζω κλάδους, αλλά οι γιατροί έχουν κερδίσει επάξια τίτλους μίσους από πολλούς ασθενείς.

• Like 12
Δημοσ.

Πρέπει να ρωτάω τον καθε επαγγελματία με τον οποίο συναναστρέφομαι καθημερινά πόσες ώρες δούλεψε σήμερα, πόσα χρόνια σπούδασε, και τι μισθό παίρνει πριν του ζητήσω το αυτονόητο, το οποίο είναι να κάνει την δουλειά του?

Όχι. Αλλά δεν μπορείς να παραπονιέσαι ότι τον βρήκες "αραχτό να πίνει τον καφέ του και να καπνίζει".

Εσύ στο διάλειμμά σου, πώς τον πίνεις τον καφέ, στο πόδι;

Το διάλειμμα λογικά εκείνη την ώρα είναι., γύρω στις μία. Αν το νοσοκομείο έχει έλλειψη από γιατρούς, αν οι μαλάκες κλείνουν ραντεβού τις ώρες που ο ένας γιατρός θα ΠΡΕΠΕΙ να κάνει διάλειμμα, αν δεν υπάρχει άλλος να τον αντικαταστήσει για να πάει διάλειμμα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ο γιατρός να κάνει διάλειμμα.

Αν μη τι άλλο, αν κάποιος εργαζόμενος χρειάζεται κάποια ξεκούραση και διάλειμμα, αυτός είναι ο γιατρός που παίζει με τις υγείες μας.

δικο του προβλημα ποσες ωρες δουλεψε.

αν δε του αρεσει μπορει να γινει κουλουρτζης στα φαναρια

και εκει θα μπορει να καπνιζει,γιατι μεσα στο νοσοκομειο απαγορευεται.

και αφου ηταν τοσο κουρασμενος γιατι του εκλεισε ραντεβου τοτε που ηταν και ολα κλειστα?

και φυσικα ηταν λαθος του Arc που τον ΑΦΗΣΕ να φυγει!επρεπε να τον δεσει εκει μεχρι αυριο για να του κανει την εξεταση!

Ο γιατρός του έκλεισε το ραντεβού; Στο ιατρείο του πήγε, ή στο δημόσιο νοσοκομείο; Ποιος τα κλείνει τα ραντεβου;

Κρίμα και οι γιατροί. Πεινάνε. Πήγα τις προάλλες τη μάνα μου σε ένα γαστρεντερολόγο, και έκλεινε ραντεβού από το τηλέφωνο "γαστροσκόπιση 140 ευρώ με απόδειξη, 100 χωρίς". Θα καθαρίζει κανα 500άρικο την ημέρα μαύρα. Δεν μου αρέσει να τσουβαλιάζω κλάδους, αλλά οι γιατροί έχουν κερδίσει επάξια τίτλους μίσους από πολλούς ασθενείς.

Η πλειοψηφία των γιατρών δεν έχουν δικά τους ιατρεία. Με τον μισθό που δίνουν στα νοσοκομεία είναι.

• Like 1
Δημοσ.

σου πε κανεις οτι επιτρεπεται το καπνισμα στα νοσοκομεια?

εσυ οταν μιλας με καποιον πελατη η μη σηκωνεσαι και φευγεις και του γυρνας τη πλατη?

• Like 1
Δημοσ.

Το "πρόβλημα" στην όλη διαδικασία ξεκινά από το ότι κάποιος που αισθάνεται πόνο στα χέρια πάει (πιθανόν γιατί αυτή είναι η μόνη του επιλογή) στο νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο, κανονικά, δεν είναι για αυτή τη δουλειά αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

• Like 3
Δημοσ.

Όχι. Αλλά δεν μπορείς να παραπονιέσαι ότι τον βρήκες "αραχτό να πίνει τον καφέ του και να καπνίζει".

Έκλεισαν ραντεβού σε ασφαλιζόμενο πάνω στην ώρα του διαλλείματος του γιατρού?

Δεν λέω πως οι γιατροί δεν έχουν τα προβλήματα τους, και συμφωνώ με πολλούς στο ότι μετά απο τόσα χρόνια σπουδών προφανώς και πρέπει ενας γιατρός να ανήκει στην κάστα των ''ακριβοπληρωμένων'', ΑΛΛΑ ο τοπικ σταρτερ, όπως κι εγω κι εσύ, δεν πήγαμε τσάμπα στο νοσκομείο. Πέρα απο το 5ευρω που δώσαμε για το παράβολο πληρώνουμε την ασφάλεια μας κάθε μήνα. Δεν είναι αντιμετώπιση επαγγελματία ιατρου προς ασθενή ο οποίος τον πληρώνει αυτην που περιγράφει ο τοπικ σταρτερ.

• Like 2
Δημοσ.

σου πε κανεις οτι επιτρεπεται το καπνισμα στα νοσοκομεια?

εσυ οταν μιλας με καποιον πελατη η μη σηκωνεσαι και φευγεις και του γυρνας τη πλατη?

Στο γραφείο του ήταν. Εκεί καπνίζουν οι γιατροί. Αν τον δεις στον διάδρομο με το τσιγάρο, διαολόστειλέ τον.

Όσον αγορά το δεύτερο, εξαρτάται τον πελάτη και την περίπτωση. Γιατί ναι, το έχω κάνει να γυρίσω πλάτη γιατί μου τα έπρηζε και δεν ήξερε τι ήθελε (όχι ότι αυτό έγινε με τον γιατρό και τον ts, απλά με ρώτησες προσωπικά και σου απαντώ).

Δημοσ.

Μα φίλε μου, δεν ήταν διάλειμμά , ήταν το ραντεβού του.

Στο γραφείο του ήταν. Εκεί καπνίζουν οι γιατροί.

Από πότε επιτ΄ρεπεται το κάπνισμα στα γιατρεία των γιατρών ?

• Like 1
Δημοσ.

Στο γραφείο του ήταν. Εκεί καπνίζουν οι γιατροί. Αν τον δεις στον διάδρομο με το τσιγάρο, διαολόστειλέ τον.

Όσον αγορά το δεύτερο, εξαρτάται τον πελάτη και την περίπτωση. Γιατί ναι, το έχω κάνει να γυρίσω πλάτη γιατί μου τα έπρηζε και δεν ήξερε τι ήθελε (όχι ότι αυτό έγινε με τον γιατρό και τον ts, απλά με ρώτησες προσωπικά και σου απαντώ).

ΔΕΝ επιτρέπεται το τσιγάρο σε κανένα κλειστό χώρο του νοσοκομείου.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...