Dakonblackblade Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό λέγεται αναποτελεσματική διοίκηση. Το πιθανότερο είναι να την είχαν κάνει όλοι , λες και δικαιολογείται στις μία το ακτινολογικό να είναι κλειστό . Το δεν έχουν προσωπικό είναι μια μπαρούφα και μισή. Έχουν, αλλά οι μισοί την έχουν κάνει από κει μέσα και απλά τους χτυπάνε την κάρτα. Και πάλι , ευθύνη έχει και ο γιατρός , που σε έγραψε, και ο διευθυντής και ο κάθε ένας που έλειπε από εκεί μέσα. 2.5 μήνες ραντεβού ε? Παλιότερα που ''λεφτά υπήρχαν'' ήταν καλύτερα? Το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έχουν νταραβέρια με δημόσιο. Ή τα σκας ή έχεις γνωστό ή τη γάμισες. Σε όλες τις περιπτώσεις. Χωρίς εξαίρεση. 2
FilipposMD Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Άλλο οι γιατροί στο ΕΣΥ, άλλο στα ιδιωτικά ιατρεία. Μπορεί ο ιδιώτης να ζητάει και να παίρνει 140 ευρώ την επίσκεψη, αλλά ο γιατρός στην εφημερία παίρνει 3 ευρώ την ώρα με το ζόρι. Εγώ δεν έχω συναντήσει κάνενα άλλο επάγγελμα στην Ελλάδα που να πληρώνεται 3 ευρώ την ώρα, ειδικά για υπερωριακή εργασία! Γι’ αυτό και η ατάκα «εγώ σε πληρώνω» σε γιατρό που εφημερεύει είναι δυστυχώς ατυχής. Ειδικά αυτόν τον καιρό που οι εφημερίες πληρώνονται με πολλούς μήνες καθυστέρηση. Οι συνθήκες εργασίας στο ΕΣΥ είναι άθλιες και η συμπεριφορά του κοινού απέναντι στους γιατρούς τραγική. Άπειρα τα περιστατικά που γιατροί έχουν φάει ξύλο και, ασχέτως αν κάποιοι έχουν άσχημη συμπεριφορά, το γεγονός ότι μπορεί στη δουλειά σου να φας ξύλο είναι κάτι που δεν είναι αστείο. Όλα τα παραπάνω δεν δικαιολογούν τη συμπεριφορά που περιγράφει ο φίλος. Όσο κουρασμένος κι αν είσαι, όσο δύσκολες οι συνθήκες, όσο χαμηλός ο μισθός, δεν επιτρέπεται να φέρεσαι έτσι. Έχεις άνθρωπο που πονάει απέναντί σου. Το κάπνισμα απαγορεύεται στο νοσοκομείο και, ακόμα κι αν δεν απαγορευόταν, είναι υπέρτατη ξεφτίλα για επαγγελματία υγείας να καπνίζει σε κλειστό χώρο. ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Το σύστημα ήταν χάλια, τώρα δεν έχει και λεφτά και έγινε ακόμα χειρότερο, με αποτέλεσμα να εξαγριώνει προσωπικό και ασθενείς. Η καλή διάθεση είναι ο μόνος τρόπος να γίνει μια δουλειά. Αν κάποια εκ των δύο πλευρών δεν την έχει, θα καταλήγουμε σε τραγικές καταστάσεις. Περαστικά στον φίλο. 23
gigisoni Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 ΧΕΣΤΗΚΑ (για να μην στα φρυδια μου), ποσες ωρες εχει δουλεψει σερι. ΧΕΣΤΗΚΑ για τα 10+ χρονια σπουδων του. ΧΕΣΤΗΚΑ για το μισθο του. ΟΛΟΙ μας εχουμε προβληματα στη δουλεια μας, παραπονα και και και και...τετοια συμπεριφορα δεν εχουμε ομως...ξερεις γιατι; Γιατι ειμαστε ιδιωτικοι υπαλληλοι και με την απειλη της απολυσης, κανουμε τις κοτες. Οχι να λυπηθουμε και τους γιατρους τωρα... Sent from my iPhone using Insomnia Δεν το επικροτώ, απλά κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Και αυτός χέστηκε, να πας το απόγευμα να πληρώσεις επίσκεψη, ή σε ιδιωτικό έξω. Αν δεν έχεις λεφτά, να πας στα φανάρια να πουλάς κουλούρια να μαζέψεις (όπως κάποιος άλλος πρότεινε να κάνουν οι γιατροί). Για την όποια κατάσταση του δημοσίου δεν φταίνε οι υπάλληλοι, να'ναι καλά το κράτος. Κι εσύ και εγώ, αν είχαμε το ελεύθερο στη δουλειά μας, τα ίδια και χειρότερα θα κάναμε. Anyway, γιατρός δεν είμαι, αρκετά τους υπερασπίστηκα, γιατί και αυτοί την έχουν χεσμένη την φωλιά τους πολλές φορές.. Αποχωρώ.
Δημοφιλής ανάρτηση doctorkostis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ειμαι γιατρος (ειδικευομενος) σε μεγαλο νοσοκομειο της Αθηνας. Διαβασα με λυπη μου την ιστορια του topic starter. Συνηθως καποιος αλλος στη θεση του θα πηγαινε στα επειγοντα επειδη το θυμηθηκε και θα γκρινιαζε που δεν εξυπηρετηθηκε. Αλλα οχι. Ο φιλος ακολουθησε τη σωστη διαδικασια, εκλεισε ραντεβου για κατι που δεν ηταν επειγον και περιμενε 2,5 μηνες. Τραγικος χρονος αναμονης, τριτοκοσμικος. Δεν εφτανε ολο αυτο ομως. Η συμπεριφορα που συναντησε ηταν απαραδεκτη. Αυτα που διαβασα περι καφε, διαλειμματος κλπ ειναι σχεδον κωμικα. Αλλο τοσο κωμικη βρισκω και τη δικαιολογια για το χαμηλα αμειβομενο εργαζομενο. Οποιος ειδικευμενος ιατρος (γιατι κανονικα μονο ειδικευμενος μπορει να κανει εξωτερικα ιατρεια) πιστευει οτι δεν αμοιβεται οσο αξιζει, μπορει 1ον να διεκδικησει με απεργια κλπ τα δικια του και 2ον να αναζητησει την τυχη του στον ιδιωτικο τομεα ή στο εξωτερικο. Ειναι προγραμματισμενα εξωτερικα ιατρεια της κλινικης, υπαρχουν 4-5 ραντεβου, συνολικα χρειαζεται 1.5 - 2 ωρες για ολα.Δεν ειναι κατι φοβερο. Καταλαβαινω οτι μπορει να συνεβη (θεωρητικα) κατι πανω στην κλινικη και να φωναξαν το γιατρο απο τα εξωτερικα ιατρεια να ανεβει. Οκ, οφειλει να δει τα περιστατικα που εκκρεμουν, εστω και σε ενα γραφειο στην κλινικη. Αν το ακτινολογικο ειναι κλειστο, πρεπει να δωσει παραπεμπτικο για τις εξετασεις που θελει. Να τις πραγματοποιησει ο ασθενής σε εξωτερικη βαση με το ταμειο του, πληρωνοντας συμμετοχη. Και στη συνεχεια, να πει στον ασθενη ποτε κανει ξανα πρωινο εξωτερικο ιατρειο για να τον δει ως υπεραριθμο μετα τα τακτικα ραντεβου. Κατα τη γνωμη μου και με τα οσα εχω δει στα λιγα χρονια που ειμαι στο νοσοκομειο, ετσι λειτουργει ενα σωστο εξωτερικο ιατρειο. Ολα τα υπολοιπα ειναι δυσφημηση για το γιατρο, την κλινικη, το διευθυντη της κλινικής και το επαγγελμα στο συνολο του. Προσωπικη αποψη τα παραπανω, το ξερω οτι ειμαι σχεδον ουτοπικος με αυτα που λεω. Δυστυχως, η δημοσια υγεια πεθαινει λιγο λιγο καθημερινα. Συντομα θα γινει η κηδεια της. 32
status Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Άλλο οι γιατροί στο ΕΣΥ, άλλο στα ιδιωτικά ιατρεία. Μπορεί ο ιδιώτης να ζητάει και να παίρνει 140 ευρώ την επίσκεψη, αλλά ο γιατρός στην εφημερία παίρνει 3 ευρώ την ώρα με το ζόρι. Εγώ δεν έχω συναντήσει κάνενα άλλο επάγγελμα στην Ελλάδα που να πληρώνεται 3 ευρώ την ώρα, ειδικά για υπερωριακή εργασία! Γι’ αυτό και η ατάκα «εγώ σε πληρώνω» σε γιατρό που εφημερεύει είναι δυστυχώς ατυχής. Ειδικά αυτόν τον καιρό που οι εφημερίες πληρώνονται με πολλούς μήνες καθυστέρηση. Περαστικά στον φίλο. Κάτσε ρε Φίλιππα, ποιος τον πληρώνει τον γιατρό του ΕΣΥ; Οι φορολογούμενοι, έμμεσα. Και φυσικά στέκει το "Εγώ σε πληρώνω!" όπως θα το έλεγες εσύ σε μια δημόσια υπάλληλο και θα είχες και δίκιο.
fylatos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Κάτσε ρε Φίλιππα, ποιος τον πληρώνει τον γιατρό του ΕΣΥ; Οι φορολογούμενοι, έμμεσα. Και φυσικά στέκει το "Εγώ σε πληρώνω!" όπως θα το έλεγες εσύ σε μια δημόσια υπάλληλο και θα είχες και δίκιο. Υπονοεί ή μάλλον γράφει άμεσα ότι πληρώνονται μετά από μήνες τις εφημερίες.
status Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Υπονοεί ή μάλλον γράφει άμεσα ότι πληρώνονται μετά από μήνες τις εφημερίες. Σε αυτό δεν φταίει ο Χ πολίτης που πληρώνει τις εισφορές του αλλά ο τρόπος διοίκησης, επειδή φταίει το κράτος κλπ τιμωρούμε τον πολίτη; 1
pantelis21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δυστυχώς έτσι είναι τα νοσοκομεία. Έχω ζήσει και εγώ την παράνοια πολλές φορές. Για τα ραντεβού απλά όποτε χρειαζόμουν έπαιρνα όλα τα δημόσια νοσοκομεία για να βρω το πιο κοντινό ραντεβού. Και φυσικά μερικά είναι γραμμένα σε 5ψήια εκτός 1535 άρα φεύγει 3-4 ευρώ έτσι για να βρεις ένα ραντεβού στον μήνα πάνω... Το καταπληκτικό το έζησα τώρα που πήγα σε ορθοπεδικό μετά από 1 μήνα που είχα κλείσει το ραντεβού. Μου γράφει μαγνητική και πάω στο ανάλογο τμήμα και τι μου λέει; Το πιο κοντινό ραντεβού είναι σε 1 μήνα και κάτι όπου θα έχει λήξει το παραπεμπτικό άρα εγώ θα πρέπει να πάω στον γιατρό να μου την ξαναγράψει ο οποίος όμως θα χρειαστεί 1 μήνας για να ξαναβρώ ραντεβού. Άρα;;; Πας ιδιωτικό εργαστήριο και δίνεις 35€; Πας σε εξωτερικό γιατρό να σου γράψει την μαγνητική ξανά λίγο πριν την εξέταση; Και φυσικά μετά από 2+ μήνες θα μάθεις τι σκατά έχεις και θα σου δώσουν κάποια κατάλληλη θεραπεία... Ελλάδα.................... Και φυσικά για κάποιον που δουλεύει που θα βρει τον χρόνο 1- Πάω για εξέταση 2- Πάω να ξαναγράψω την εξέταση 3- Κάνω την εξέταση 4- Πάω την εξέταση για διάγνωση Και αυτά αν όλα πάνε ΟΚ έχεις φάει ήδη 4 φούλ μέρες που άντε πάρε 4 μέρες διάσπαρτη άδεια από την δουλειά σου. Αλλιώς χώσε 50 εξέταση 35 μαγνητική 50 επανεξέταση 1
fylatos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Σε αυτό δεν φταίει ο Χ πολίτης που πληρώνει τις εισφορές του αλλά ο τρόπος διοίκησης, επειδή φταίει το κράτος κλπ τιμωρούμε τον πολίτη; http://www.insomnia.gr/topic/499844-πως-πέρασα-το-πρωινό-μου-καθημερινές-περιπέτει/?p=52641377 Η διοίκηση ενός νοσοκομείου έπρεπε να γίνεται με άλλο τρόπο, το ίδιο και οι εφημερίες, το ίδιο και η χρήση μηχανημάτων. Στα πιο πολλά νοσοκομεία του κόσμου υπάρχει 24ωρη εφημερία με τα μηχανήματα-χειρουργεία κλπ να δουλεύουν σε όλα τα νοσοκομεία (και όχι σε ένα-δύο ανά μεγάλη πόλη) 24ωρα. Το ότι το ακτινολογικό ήταν κλειστό οφείλεται α. στον διευθυντή, β. σε πιθανή έλλειψη προσωπικού, γ. στο ότι ο ακτινολόγος ή ο τεχνικός έφυγε γιατί έτσι γούσταρε (άρα πάλι το α. ). ΄Οπως και να έχει, έπρεπε να πάρει παραπεμπτικό και να του κλείσουν υπεράριθμα ραντεβού. Επίσης ΔΕΝ έπρεπε να λείπει ο ειδικευόμενος από το ιατρείο σε προκαθορισμένο ραντεβού, δεν έπρεπε να καπνίζει και δεν έπρεπε να έχει ύφος. Τέλος δεν πρέπει εγώ να δέχομαι να με βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με αυτόν, γιατί δεν κάνω τίποτα από τα παραπάνω και μάλιστα κάνω (τακτικά) φασαρία για τα παραπάνω. Που να δείτε τι γίνεται στα επείγοντα Παρασκευή βράδυ, χειμώνα. Η δική μου συμβουλή, να έχει ο καθένας και ιδιωτική ασφάλεια αν το παίρνει και να έχει γραμμένο το ΕΣΥ. Το ΕΣΥ δεν παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη, δεν έχει την οργάνωση που θα έπρεπε και σε σοβαρά προβλήματα πολλές φορές δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Όσο και να με πονάει που πληρώνω κρατική ασφάλεια, προσπαθώ να έχω και την ιδιωτική. Δυστυχώς.
FilipposMD Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Κάτσε ρε Φίλιππα, ποιος τον πληρώνει τον γιατρό του ΕΣΥ; Οι φορολογούμενοι, έμμεσα. Και φυσικά στέκει το "Εγώ σε πληρώνω!" όπως θα το έλεγες εσύ σε μια δημόσια υπάλληλο και θα είχες και δίκιο. Δε λέω ότι είναι λάθος η έκφραση, αλλά είναι ατυχής. Γιατί το "εγώ σε πληρώνω" υπονοεί ως ένα βαθμό ότι σε καλοπληρώνω, άρα πρέπει να με εξυπηρετήσεις. Όταν είναι 4 το πρωί, σε άθλιες συνθήκες, με μεγάλη ευθύνη, μετά από 10 χρόνια σπουδών και σου λέει ο άλλος "εγώ σε πληρώνω", είναι ατυχές. Δε λέω ότι έχει άδικο ο πολίτης, αλλά δεν είναι και η πιο αποτελεσματική ατάκα για να γίνει η δουλειά σου. Γιατί αν το ζήτημα πάει στην αμοιβή, θα του πει ο γιατρός "ΟΚ, έχω να πληρωθώ 6 μήνες, άρα πάρε τα @@ μου μέχρι να με πληρώσουν, δε σε βλέπω" ή "ΟΚ, 3 ευρώ την ώρα, άρα εσένα που θα σε δω για 30 λεπτά πάει 1,5 ευρώ, θα έχεις όση εξυπηρέτηση αγοράζεται με 1,5 ευρώ, οπότε πάλι πάρε τα @@ μου και ένα depon". Γενικά ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει το σύστημα, όπως είπαν και οι από πάνω είναι η κατανόηση και η ανθρωπιά. 4
The_Judas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Η δημόσια υγεία πεθαίνει με γρήγορους ρυθμούς. Πας σε ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και σου ζητάει επιπλέον χρήματα με χαζές δικαιολογίες... "ο εοπυυ πληρώνει μόνο επίσκεψη... για να σου γράψω φάρμακα δώσε 10 ευρω". Αυτό συμβαίνει στο 90% των συμβεβλημένων, αν ο εοπυυ λειτουργούσε σωστά θα έπρεπε να διακόψει τις συμβάσεις με αυτούς. Μιλάμε για γιατρούς που αν δεν ήταν στην λίστα του εοπυυ δεν θα είχαν ούτε το 10% της πελατείας... Στα δημόσια νοσοκομεία της επαρχίας, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αλλά στην Αθήνα απ' οτι ακούω είναι τραγική η κατάσταση.
Antwni Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Άμα του έσκαγε το 100αρικο (λέμε τώρα) θα έκανε έτσι άραγε... 2
Cossutius. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Αν όντως ισχύει το 3 ευρώ ανα ώρα, είμαι σίγουρος οτι ο καθένας απο εμάς θα έκανε μια εξαιρετική εργασία με αυτά τα χρήματα, ειδικά αν έχει σπουδάσει μια 10ετία. Να μου πεις, ο καθένας επιλέγει τι θα κάνει. Η διαφορά ειναι πως με άλλα κριτήρια επιλέγεις ένα επάγγελμα και στο τέλος αλλιώς καταλήγει. Βέβαια τα 3 ευρω την ώρα μπροστά στον σπουδαγμένο που απλά του καταργούν την ειδικότητα, ειναι αρκετά οπότε ο γιατρός θα πρέπει να νιώθει και τυχερός που έχει την "ευλογία" να παίρνει 3 ευρω την ώρα και να πρεπει να κάνει δουλειά 10 ανθρώπων, αφου ως γνωστών δεν υπάρχει νοσοκομείο που να έχει πληρότητα, τη στιγμή που δόξα τον Θεό, απο γιατρους έχουμε μπόλικους... Γιατρους έχουμε...επαγγελματίες έχουμε...λεφτά δεν έχουμε Y.Γ- Ο υποφαινόμενος έχει σκοτωθεί άπειρες φορές με ιατρους δημόσιων και ιδιωτικων νοσοκομείων λόγω παρόμοιας συμπεριφοράς. Γενικά ο επαγγελματίας από τον γιατρό της δεκάρας ξεχωρίζει. Και επειδή τυχαίνει κάποιος να έχει δώσει όρκο, το λιγότερο που μπορει να κάνει, ειναι να συμπεριφέρεται κόσμια στους ασθενής του. Αλλά και ο ασθενής να συμπεριφέρετε ανάλογα...και συνηθως ο δευτερος ειναι που έχει το πρόβλημα... 1
salonika91 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ 2,5 μήνες; Δυστυχώς έτσι είναι τα νοσοκομεία. Έχω ζήσει και εγώ την παράνοια πολλές φορές. Για τα ραντεβού απλά όποτε χρειαζόμουν έπαιρνα όλα τα δημόσια νοσοκομεία για να βρω το πιο κοντινό ραντεβού. Και φυσικά μερικά είναι γραμμένα σε 5ψήια εκτός 1535 άρα φεύγει 3-4 ευρώ έτσι για να βρεις ένα ραντεβού στον μήνα πάνω... Το καταπληκτικό το έζησα τώρα που πήγα σε ορθοπεδικό μετά από 1 μήνα που είχα κλείσει το ραντεβού. Μου γράφει μαγνητική και πάω στο ανάλογο τμήμα και τι μου λέει; Το πιο κοντινό ραντεβού είναι σε 1 μήνα και κάτι όπου θα έχει λήξει το παραπεμπτικό άρα εγώ θα πρέπει να πάω στον γιατρό να μου την ξαναγράψει ο οποίος όμως θα χρειαστεί 1 μήνας για να ξαναβρώ ραντεβού. Άρα;;; Πας ιδιωτικό εργαστήριο και δίνεις 35€; Πας σε εξωτερικό γιατρό να σου γράψει την μαγνητική ξανά λίγο πριν την εξέταση; Και φυσικά μετά από 2+ μήνες θα μάθεις τι σκατά έχεις και θα σου δώσουν κάποια κατάλληλη θεραπεία... Ελλάδα.................... Και φυσικά για κάποιον που δουλεύει που θα βρει τον χρόνο 1- Πάω για εξέταση 2- Πάω να ξαναγράψω την εξέταση 3- Κάνω την εξέταση 4- Πάω την εξέταση για διάγνωση Και αυτά αν όλα πάνε ΟΚ έχεις φάει ήδη 4 φούλ μέρες που άντε πάρε 4 μέρες διάσπαρτη άδεια από την δουλειά σου. Αλλιώς χώσε 50 εξέταση 35 μαγνητική 50 επανεξέταση Ποιο 1 και 2 μηνες τι λετε τωρα... 6 μηνες εμενα για μια εξεταση!Μα την παναγια σας μιλαω. Με το που το ακουω μενω με ανοιχτο το στομα.Λεω δεν μπορει με τρολλαρει 1
Cossutius. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 6 μηνες εμενα για μια εξεταση!Μα την παναγια σας μιλαω Πρέπει να απολυθούν οι τεμπέληδες γιατροι, να μείνουν οι λίγοι και καλοί κτλ κτλ κτλ. Το ότι ο λόγος που περιμένεις ειναι καταρχήν η έλλειψη προσωπικου, (και ΑΝ υπάρχει προβλημα συστημικο εμεις δε το γνωριζουμε γιατι δε ξέρουμε πως δουλεύει αυτο το συστημα) δεν ταράζει κανέναν :P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα