Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο χρηστης bchris 24/10/2007 8.35 γραφει αυτο:

http://www.insomnia.gr/topic/210300-%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/page-9?do=findComment&comment=1840347

8.36 παταει για τελευταια φορα "αποσυνδεση"....   http://www.insomnia.gr/user/57216-bchris/

:confused:

• Like 1
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο χρηστης bchris 24/10/2007 8.35 γραφει αυτο:

http://www.insomnia.gr/topic/210300-%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/page-9?do=findComment&comment=1840347

8.36 παταει για τελευταια φορα "αποσυνδεση"....   http://www.insomnia.gr/user/57216-bchris/

:confused:

Μάγκας πάντως γιατί κράτησε τον λόγο του.

H απάντηση του Hal9000 δεν ήταν δυστυχώς διαθέσιμη αν ήταν εύκολο να βρεθεί για να έχουμε όσο πιο γίνεται πιο αντικειμενική άποψη.

Δημοσ.

Από τα πιο ισοπεδωτικά σχόλια που έχω διαβάσει    

Φυσικά και δεν εννοώ ότι όποιος γράφει με greeklish δεν πρέπει να τον παίρνουμε στα σοβαρά. Απλώς, εμένα προσωπικά μου χτυπάει πολύ αρνητικά στο μάτι ακόμα και εάν το περιεχόμενο είναι αξιόλογο. Σκεφτείτε κάποιον που έχει πρόβλημα ομιλίας και θέλει να κάνει συζήτηση, ό,τι και να πει, η πρώτη εντύπωση δεν θα είναι θετική.

Δημοσ.

Φυσικά και δεν εννοώ ότι όποιος γράφει με greeklish δεν πρέπει να τον παίρνουμε στα σοβαρά. Απλώς, εμένα προσωπικά μου χτυπάει πολύ αρνητικά στο μάτι ακόμα και εάν το περιεχόμενο είναι αξιόλογο. Σκεφτείτε κάποιον που έχει πρόβλημα ομιλίας και θέλει να κάνει συζήτηση, ό,τι και να πει, η πρώτη εντύπωση δεν θα είναι θετική.

Συγγνώμη αν σε παρεξήγησα, ok έχεις ένα δίκιο αλλα θα συμφωνήσεις ότι δεν πρέπει να μένουμε στην πρώτη εντύπωση.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι,ποιος,ειπε,οτι,αμα,γραφουμε στα ελληνικα. Δεν θα, κανουμε συντακτικα λαθη και, θα χρησιμοποιουμε τα σημεια στιξης. ΣΩΣΤΑ!

Δημοσ.

Υπάρχουν άτομα που βρίσκουν την προσθήκη ορθογράφου βουνό και πάλι ο ορθογράφος δεν έχει συντακτικό αλλά ούτε και σημασιολογικό έλεγχο πχ ίσως και ίσος τι να σου κάνει εδώ ο ορθογράφος.

Κάποιος βρίσκει ...βουνό, το να εγκαταστήσει μία φορά, ένα πρόσθετο το οποίο, χωρίς ο ίδιος να ασχοληθεί ποτέ ξανά, θα επισημαίνει τα ορθογραφικά λάθη του, καθιστώντας το γραπτό του ευανάγνωστο και ξεκούραστο για όσους το διαβάζουν; Λυπάμαι, αλλά δεν συμπάσχω μαζί του. Είναι απλώς αγύριστο κεφάλι και, όπως είπα νωρίτερα, επιμένει να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και δεν υπολογίζει το διαδικτυακό συνομιλητή του.

Όσο για την έλλειψη συντακτικού και σημασιολογικού ελέγχου...ωραία, δεν υπάρχει. Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν κάποιες επιπλέον λειτουργίες, αρνούμαστε τη χρήση ακόμα κι αυτών που υπάρχουν. Δε χρησιμοποιούμε τον ορθογράφο, ώστε να έχουμε ένα πρόβλημα λιγότερο να ασχοληθούμε, επειδή δεν παρέχεται και διορθωτής σφαλμάτων συντακτικού. Σα να λέμε: «Το αμάξι μου δεν έχει αερόσακους, οπότε κι εγώ δε φοράω ούτε ζώνη ασφαλείας»......τρομερή λογική!

Νιώθω πραγματικά ηλίθιος με το να συνεχίζω αυτή την κουβέντα...γράψτε με ορνιθοσκαλίσματα, μιλήστε με μουγκρητά, αντικαταστήστε τη χειραψία με σφαλιάρες και το καλημέρα με ροχάλες στη μάπα. Αδυνατώ και αρνούμαι να μπω στη «λογική» σας...over and out! 

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιος βρίσκει ...βουνό, το να εγκαταστήσει μία φορά, ένα πρόσθετο το οποίο, χωρίς ο ίδιος να ασχοληθεί ποτέ ξανά, θα επισημαίνει τα ορθογραφικά λάθη του, καθιστώντας το γραπτό του ευανάγνωστο και ξεκούραστο για όσους το διαβάζουν; Λυπάμαι, αλλά δεν συμπάσχω μαζί του. Είναι απλώς αγύριστο κεφάλι και, όπως είπα νωρίτερα, επιμένει να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και δεν υπολογίζει το διαδικτυακό συνομιλητή του.

Όσο για την έλλειψη συντακτικού και σημασιολογικού ελέγχου...ωραία, δεν υπάρχει. Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν κάποιες επιπλέον λειτουργίες, αρνούμαστε τη χρήση ακόμα κι αυτών που υπάρχουν. Δε χρησιμοποιούμε τον ορθογράφο, ώστε να έχουμε ένα πρόβλημα λιγότερο να ασχοληθούμε, επειδή δεν παρέχεται και διορθωτής σφαλμάτων συντακτικού. Σα να λέμε: «Το αμάξι μου δεν έχει αερόσακους, οπότε κι εγώ δε φοράω ούτε ζώνη ασφαλείας»......τρομερή λογική!

Νιώθω πραγματικά ηλίθιος με το να συνεχίζω αυτή την κουβέντα...γράψτε με ορνιθοσκαλίσματα, μιλήστε με μουγκρητά, αντικαταστήστε τη χειραψία με σφαλιάρες και το καλημέρα με ροχάλες στη μάπα. Αδυνατώ και αρνούμαι να μπω στη «λογική» σας...over and out! 

Ο καθενας μπορει να εχει τον λογο του μπορει και απλα να μην γουσταρει εγω προσωπικα δεν εχω καποιο προβλημα με τον λογο απου το κανει απλα αν μπορω βοηθαω αν οχι απλα δεν του τι λεω.

Εσυ φυσικα εχεις καθε δικαιωμα να κανεις οτι θες παντως η γνωμη ειναι οτι αν θες καποιον να τον διορθωσεις το καλυτερο ειναι με πμ και οχι να τον κανεις βουκινο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι,ποιος,ειπε,οτι,αμα,γραφουμε στα ελληνικα. Δεν θα, κανουμε συντακτικα λαθη και, θα χρησιμοποιουμε τα σημεια στιξης. ΣΩΣΤΑ!

Κανεις δεν το λέει. Αλλα αμα δεις ενα συντακτικό ή και άλλο λάθος σε αυτα που έχω γράψει μπορεις να το επισημάνεις. Oλοι κανουν λάθη. To χειροτερο απο ολα ειναι να μην δέχεσαι την βελτιωση. 

Επεξ/σία από Star_Light
Δημοσ.

Ο καθενας μπορει να εχει τον λογο του μπορει και απλα να μην γουσταρει εγω προσωπικα δεν εχω καποιο προβλημα με τον λογο απου το κανει απλα αν μπορω βοηθαω αν οχι απλα δεν του τι λεω.

Εσυ φυσικα εχεις καθε δικαιωμα να κανεις οτι θες παντως η γνωμη ειναι οτι αν θες καποιον να τον διορθωσεις το καλυτερο ειναι με πμ και οχι να τον κανεις βουκινο.

Οχι δημόσια θα γινει αυτο για να το βλέπουν και άλλοι. Δεν ειμαστε προσωπικοι καθηγητες φιλολογοι του καθενος. Αυτο που λες ειναι τελειως ακυρο και ποιο θα γινει βουκινο? νομιζεις οι αλλοι δεν ξερουν ορθογραφια? για χαζους τους περνας? χαχαχ

και δεν ειναι του τι λεω... ειναι του ΤΗΝ λέω. Η αιτιατικη ειναι με 'η' οχι με 'ι'. Με συγχωρεις αλλα πρεπει να προφυλάξουμε την ορθογραφια προέχει αυτο απο το αν θα παρεξηθουν ορισμενα άτομα επειδη απλα δεν θελουν να παραδεχθουν το σωστό απο πεισμα και αντιδραση. 

http://www.rhodes.aegean.gr/sxedia/grafdaskalou/fila%20ergasias/grammarE/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF

%81%CE%B1.htm

Δημοσ.

To να θεωρείται η έλλειψη ορθογραφίας πρόβλημα το 2013 με αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο κτλ... που είναι το πρόβλημα δηλαδή? Έχω να γράψω σε χαρτί μια δεκαετία.  Έξω δουλεύουμε και κάνουμε θαύματα με ομάδες πολυεθνής

Ο καλύτερος ορθογράφος του 2013 όμως, δεν μπορεί να διορθώσει το παραπάνω :)

Και σκέψου ότι δεν έγραφες στο insomnia πχ αλλά έγραφες επίσημο business proposal που θα το διάβαζε κανας Director.

Φυσικά και δεν κάνω υποδείξεις σε κανένα, καθένας γράφει ό,τι/όπως θέλει. Προσωπικά συμφωνώ με τον deesnider και λοιπούς, άτομα ειδικά στην τριτοβάθμια είναι ντροπή να πέρνουν** πτυχίο και να χρειάζονται ορθογράφο για να γράψουν μια πρόταση.

Κι όσο για το "συνεννοούμαστε" και με τα greeklish, αν μου μουγκανίσει κάποιος και μου δείξει ένα μπουκάλι νερό θα καταλάβω μεν τι θέλει, αλλά δικαίωμα μου πχ να τον γράψω.

** :P

• Like 4
Δημοσ.

από τη μία ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει όπως θέλει, από την άλλη έχει δικαίωμα ο καθένας να αγνοεί κείμενα σε "άπταιστα" greeklish :)

Και σκέψου ότι δεν έγραφες στο insomnia πχ αλλά έγραφες επίσημο business proposal που θα το διάβαζε κανας Director.

Φυσικά και δεν κάνω υποδείξεις σε κανένα, καθένας γράφει ό,τι/όπως θέλει. Προσωπικά συμφωνώ με τον deesnider και λοιπούς, άτομα ειδικά στην τριτοβάθμια είναι ντροπή να πέρνουν** πτυχίο και να χρειάζονται ορθογράφο για να γράψουν μια πρόταση.

Κι όσο για το "συνεννοούμαστε" και με τα greeklish, αν μου μουγκανίσει κάποιος και μου δείξει ένα μπουκάλι νερό θα καταλάβω μεν τι θέλει, αλλά δικαίωμα μου πχ να τον γράψω.

** :P

κάπως έτσι το βλέπω και εγώ. Αύριο μεθαύριο πας σε μια δουλειά και στέλνεις ένα κείμενο.. δεν γίνεται να είναι ανορθόγραφο ή κυρίως δίχως σωστή δομή κλπ..

Αν δεν παίζουν όλα αυτά ρόλο τότε τι μαθαίνουμε Γλώσσα στο σχολείο? ...
Δημοσ.

Αν όμως γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια κάποιον ανορθόγραφο, ή που γράφει με greeklish, ή χωρίς σημεία στίξης και σύνταξη γενικότερα, κατά ένα περίεργο τρόπο εκείνος θα έχει το δικαίωμα να σε χαρακτηρίσει όπως εκείνος νομίζει.

Για σωπάτε ρε μάγκες...

Δημοσ.

Οχι δημόσια θα γινει αυτο για να το βλέπουν και άλλοι. Δεν ειμαστε προσωπικοι καθηγητες φιλολογοι του καθενος. Αυτο που λες ειναι τελειως ακυρο και ποιο θα γινει βουκινο? νομιζεις οι αλλοι δεν ξερουν ορθογραφια? για χαζους τους περνας? χαχαχ

και δεν ειναι του τι λεω... ειναι του ΤΗΝ λέω. Η αιτιατικη ειναι με 'η' οχι με 'ι'. Με συγχωρεις αλλα πρεπει να προφυλάξουμε την ορθογραφια προέχει αυτο απο το αν θα παρεξηθουν ορισμενα άτομα επειδη απλα δεν θελουν να παραδεχθουν το σωστό απο πεισμα και αντιδραση. 

http://www.rhodes.aegean.gr/sxedia/grafdaskalou/fila%20ergasias/grammarE/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF

%81%CE%B1.htm

Δεν ειπε κανεις να του κανεις ιδιαιτερα απλα να εισαι ευγενικος και να μην κανεις τον αλλο ενοχικο μου θυμιζεις τους καθηγητες που νομιζαν οτι αμα κανουν ενα μαθητη ρομπα με στην ταξη θα βαλει μυαλο.

Σημασια εχει να ειμαστε καλη κοινωνια και να βοηθαμε τον αλλο η ορθογραφια καλη ειναι αλλα ερχεται δευτερη.

Αν όμως γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια κάποιον ανορθόγραφο, ή που γράφει με greeklish, ή χωρίς σημεία στίξης και σύνταξη γενικότερα, κατά ένα περίεργο τρόπο εκείνος θα έχει το δικαίωμα να σε χαρακτηρίσει όπως εκείνος νομίζει.

Για σωπάτε ρε μάγκες...

Αμα σου πει ψαχνω κινητο αμα θες τον αγνωεις αμα σου πει επαθα κατι σοβαρο πχ ειχα ενα ατυχημα και εσυ τον γραφεις για την ορθογραφια του ε τοτε εισαι γαιδουρι σορρυ κιολας.

Δημοσ.

Όταν υπάρχουν κατεβατά σχόλια με γκρίκλις στο facebook κάνω copy-paste και χρησιμοποιώ μηχανές μετάφρασης "greeklish to greek" προκειμένου να διαβάσω το μήνυμα στα ελληνικά .

Άυτό κυρίως παλαιότερα 

Πλέον δεν μπαίνω καν στον κόπο να διαβάσω greeklish και απλά προσπερνώ το κείμενο .

Αν πρόκειται για μικρό μήνυμα στο κινητό πάει και έρχεται . Όταν πρόκειται για κάποιο email ή κάτι εκτεταμένο , είτε στέλνω μήνυμα ζητώντας να το στείλει ξανά στην Ελληνική γλώσσα , είτε παίρνω τηλέφωνο προκειμένου να μου πουν προφορικά αυτό που έγραψαν . 

Δημοσ.

Τραγικο ειναι να μην ξέρεις να γράφεις ελληνικά. Και ο αλλος μπορει να θεωρησει καθηκον του να σε πλακώσει στις σφαλιάρες αμα τον βρισεις χωρις λογο. Αμα θες παιζουμε και έτσι. 

Και ασε τον τσαμπουκά οταν έχεις αδικο. Ειναι καθηκον οταν υπάρχουν και αλλοι μπροστα αυτος που κανει λάθος να διορθώνεται για να μην παιρνει στο λαιμο του και άλλους.

Οπως θές παίζουμε , δεν υπάρχει πρόβλημα

Το αν έχω δίκιο ή άδικο δεν θα το κρίνεις εσύ πάντως. 

Βασικά είμαι director στην εταιρία που δουλεύω και δεν συνηθίζω να γράφω proposal στον εαυτό μου. Είδες ποσο πισω με πήγαν τα ελληνικά μου στην καριέρα μου :)

Με το συμπάθιο μόνο έλληνας director θα ήταν τόσο μαλάκας ώστε να διαβάζει proposals και να κολάει σε ένα συντακτικό λάθος. Το έχουμε στο αίμα μας. (δεν το λέω για να προσβάλω κάποιον στο thread από την προσωπική μου επαγγελματική εμπειρία μιλάω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...