feniakom Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 1) Μην περιμένεις οι μεσίτες να ασχοληθούν με την περίπτωσή σου, ειδικά για αμοιβή 1/2 του μισθώματος (από το οποίο το μισό μπορεί να το δίνουν στο γραφείο, άρα τους μένει το 1/4). Δηλαδή 50 ευρώ αμοιβή αν το μίσθωμα είναι 200 ευρώ πχ. Ασχολήσου μόνη σου και πες τους να κατεβάσουν τις όποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο (εκεί θα αναρτήσεις εσύ τις δικές σου και μόνο εσύ) πλην των δικών τους sites! 2) Αν αμφιβάλλεις για τον ενοικιαστή καλά καλά πριν μπουν μέσα, μην τους το δώσεις. Χίλιες φορές κλειστό παρά να σου κατσικωθούν μέσα, να μην πληρώνουν και να στο διαλύσουν και από πάνω. 3) Αν σου καθυστερήσουν έστω και ένα μίσθωμα, κατ' ευθείαν σε δικηγόρο. Δε ξέρω αν το κατάλαβες αυτό που λέω. Έστω και 1 μήνα!!!! Ούτε υπομονή, ούτε θα δούμε, ούτε θα τα βρούμε, ούτε τίποτα. Κατευθείαν σε δικηγόρο! Ξεκαθάρισε μαζί τους τα πάντα από την αρχή. 1) Αυριο κιολας γιατι ουτως η αλλως μονο εναν μου εφεραν μεχρι τωρα..ολοι οι υπολοιποι ηταν απο δικες μου τοιχοκολλησεις. 2)Εχεις δικιο 3)Και παλι εχεις δικιο... 4)Ευχαριστω...
Joshua21 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Απλα πιστευω οτι ενας "νοικοκυρης" ανθρωπος δεν θα ψαξει να βρει σπιτι για να κανει μετακομιση χειμωνιατικα οπου τα λεγομενα "καλα" σπιτια εχουν νοικιαστει.Δεν μιλαω φυσικα για ατομα τα οποια αναγκαστηκα βρεθηκαν σε αλλη πολη και επρεπε να βρουν σπιτι τελευταια στιγμη.Δεν ξερω αν το εθεσα σωστα ελπιζω να καταλαβες τι εννοω..Εσυ δηλαδη θα επελεγες να κανεις μετακομιση αρχες χειμωνα? Τωρα το αν δεν το προωθω σωστα δεν ξερω..και τοιχοκολλησεις εχω βαλει παντου,και σε μεσιτες οι οποιοι το εχουν αναρτησει στο ιντερνετ .Ελικρινα δεν ξερω τι αλλο να κανω.Οσο για το ενοικιο οσοι το ειδαν και τους αρεσε συμφωνα με τα λεγομενα τους ειπαν καλο σπιτι για την τιμη του και σε οσους ειπαν αν γινεται καλυτερη κατεβασα..Ε τι αλλο πια!Ελπιζω ολος αυτος ο κοπος να βγει σε καλο.Μακαρι να ειχα δουλεια και ειλικρινα θα το εκλεινα χωρις να ανησυχω ποτε θα νοικιαστει. Ναι αλλα αν μου δωσει εγγυηση και του κανω συμβολαιο οταν "μπει" δεν πρεπει να του δωσω κλειδια οταν μου δωσει την εγγυηση?Δεν εμπιστευομαι να δωσω κλειδια του σπιτιου σε καποιον με τον οποιο δεν εχω καποιο συμβολαιο στα χερια μου.Μου ακουγεται παρακινδυνευμενο..... Καθολου λογικο και σου εδωσα και παραδειγμα παραπανω.Αν ειναι ετσι τοτε ας ερθει να το νοικιασει οταν θα θελησει να κανει χρηση του ακινητου και δινει και ενοικιο και εγγυηση μαζι.Αυτο ειναι το λογικο. Όλες τις εποχές του χρόνου υπάρχουν και διαθέσιμα σπίτια και υποψήφιοι ενοικιαστές. Εγώ προσωπικά ναι, θα επέλεγα να κάνω μετακόμιση οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και μέσα στο χειμώνα. Όσο για την προώθηση, εκτός από τις "τοιχοκολλήσεις" βάλε αγγελία σε όσο περισσότερες εφημερίδες γίνεται, καταχώρηση σε όσα περισσότερα sites μπορείς με λεπτομέρειες και φωτογραφίες, και ενημέρωσε φίλους-γνωστούς-συγγενείς αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Και τέλος, σε καμία περίπτωση δεν δίνεις κλειδιά αν πρώτα δεν εισπράξεις ενοίκιο+εγγύηση και αν δεν υπογραφεί συμβόλαιο. 1
feniakom Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Όσο για την προώθηση, εκτός από τις "τοιχοκολλήσεις" βάλε αγγελία σε όσο περισσότερες εφημερίδες γίνεται, καταχώρηση σε όσα περισσότερα sites μπορείς με λεπτομέρειες και φωτογραφίες, και ενημέρωσε φίλους-γνωστούς-συγγενείς αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Στο παρελθον που ειχα βαλει αγγελια σε τοπικη εφημεριδα ειχα πληρωσει 30 ευρω για 2 εβδομαδες οποτε στην καλυτερη περιπτωση σε μια εφημεριδα θα το δηλωσω.Στα site εχουν βαλει εννοειται και φωτογραφιες του σπιτιου οι μεσιτες.Σε αυτες τις ιστοσελιδες οπως ο spitogatos για παραδειγμα μπορω να αναρτησω κι εγω παρολο που δεν εχω μεσιτικο γραφειο ή θα χρεωθω κατι? Και τέλος, σε καμία περίπτωση δεν δίνεις κλειδιά αν πρώτα δεν εισπράξεις ενοίκιο+εγγύηση και αν δεν υπογραφεί συμβόλαιο. Κι εγω ετσι πιστευω ..απλα ηθελα να ειμαι σιγουρη αν μονο εγω σκεφτομαι ετσι. Σε ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου και τις απαντησεις!
daPro Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά κάτι άσχετο...το service του λέβητα ποιος πληρώνει?ο ιδιοκτήτης η ενοικιαστης?
tstavrou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά κάτι άσχετο...το service του λέβητα ποιος πληρώνει?ο ιδιοκτήτης η ενοικιαστης? Αυτος που τον χρησιμοποιει. Αποστολή από το κινητό με τη χρήση Insomnia App
Gannicus Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Ερωτηματα 1 Πως εξασφαλιζεσαι αν ο ενοικιαστης ειναι αλλοδαπος ; (αυτος σε μια στραβη μπορει να εξαφανιστει σε αλλη χωρα) 2 Πως αποφευγεις αλλοδαπους ως υποψηφιους ενοικιαστες ; (υπαρχει σχετικος νομος που απαγορευει διακρισεις) 3 Ελληνες ενοικιαστες δεν υπαρχουν πια ; (ολο ξενοι παιρνουν τηλεφωνο και καπου εχω βαρεθει)
Joshua21 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Ερωτηματα 1 Πως εξασφαλιζεσαι αν ο ενοικιαστης ειναι αλλοδαπος ; (αυτος σε μια στραβη μπορει να εξαφανιστει σε αλλη χωρα) 2 Πως αποφευγεις αλλοδαπους ως υποψηφιους ενοικιαστες ; (υπαρχει σχετικος νομος που απαγορευει διακρισεις) 3 Ελληνες ενοικιαστες δεν υπαρχουν πια ; (ολο ξενοι παιρνουν τηλεφωνο και καπου εχω βαρεθει) 1. Γιατί, εξασφαλίζεσαι αν ο ενοικιαστής είναι ημεδαπός? 2. Πολύ θα ήθελα να δω το σχετικό με μισθώσεις νόμο που απαγορεύει διακρίσεις! 3. Υπάρχουν, μήπως αυτό που θες να νοικιάσεις είναι σε περιοχή-γκέτο αλλοδαπών? 1
Gannicus Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 1. Γιατί, εξασφαλίζεσαι αν ο ενοικιαστής είναι ημεδαπός? 2. Πολύ θα ήθελα να δω το σχετικό με μισθώσεις νόμο που απαγορεύει διακρίσεις! 3. Υπάρχουν, μήπως αυτό που θες να νοικιάσεις είναι σε περιοχή-γκέτο αλλοδαπών? 1. Σωστο κι αυτο αλλα ειναι διαφορετικο γιατι τουλαχιστον μπορεις να τον κυνηγησεις νομικα 2. Ειναι μια φημη που λεει οτι απαγορευεται να λεμε δεν νοικιαζω σε αλλοδαπους ως νομος κατα του ρατσισμου και καλα (ακουστα το εχω δηλαδη) 3. Οχι η περιοχη ειναι πολυ καθαρη αν και τα τελευταια 3-4 ετη εχουν ερθει αρκετοι ξενοι κι εδω αλλα εξω δεν βλεπεις σχεδον καθολου ξενους
Joshua21 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 1. Σωστο κι αυτο αλλα ειναι διαφορετικο γιατι τουλαχιστον μπορεις να τον κυνηγησεις νομικα 2. Ειναι μια φημη που λεει οτι απαγορευεται να λεμε δεν νοικιαζω σε αλλοδαπους ως νομος κατα του ρατσισμου και καλα (ακουστα το εχω δηλαδη) 3. Οχι η περιοχη ειναι πολυ καθαρη αν και τα τελευταια 3-4 ετη εχουν ερθει αρκετοι ξενοι κι εδω αλλα εξω δεν βλεπεις σχεδον καθολου ξενους 1. Αν δεν έχει κάτι στο όνομα του(που πιθανότατα για να νοικιάζει ΔΕΝ έχει) δεν θα καταφέρεις κάτι. 2. Και να υπάρχει τέτοιος νόμος(που χλωμό το κόβω), αν βάλεις αγγελία που γράφει "αποκλείονται αλλοδαποί" θα σε μηνύσει κανένας? Ή θα σου κάνει αυτεπάγγελτα μήνυση η αστυνομία σε περίπτωση καταγγελίας? 3. Τότε απλά έτυχε.
gigisoni Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Ερωτηματα 1 Πως εξασφαλιζεσαι αν ο ενοικιαστης ειναι αλλοδαπος ; (αυτος σε μια στραβη μπορει να εξαφανιστει σε αλλη χωρα) 2 Πως αποφευγεις αλλοδαπους ως υποψηφιους ενοικιαστες ; (υπαρχει σχετικος νομος που απαγορευει διακρισεις) 3 Ελληνες ενοικιαστες δεν υπαρχουν πια ; (ολο ξενοι παιρνουν τηλεφωνο και καπου εχω βαρεθει) 1. Ζητάς ταυτότητα, αν είναι αλλοδαπός δεν του το νοικιάζεις. 2. Αρχίζεις τα περίεργα, φουσκώνεις και την τιμή του ενοικίου και εξαφανίζεται με ελαφρά πηδηματάκια. 3. Φυσικά και υπάρχουν.
Miracle Worker Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Μόνο που πρέπει να φουσκώσεις πολύ την τιμή, γιατί έτσι κι αλλιώς μόνο την εγγύηση και το πρώτο ενοίκιο θα δώσουν. @Cannicus, μη λυγίσεις απ' την απελπισία και το δώσεις σε αλλοπαδό, χωρίς να έχεις κάποιες συστάσεις. Θα μαζευτούν καμιά 6αδα αλλοδαποί μέσα και θα έχεις μπλεξίματα.
haris_216 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 ααααχ αυτό το τσουβάλιασμα που τόσο μας αρέσει. "οι αλλοδαποί αυτό, εκείνο και το άλλο". αφού έτσι κι αλλιώς γίνεται η ρατσιστική (ή "ρατσιστική") αναφορά γιατί δεν λέτε τα πράγματα με το όνομά τους; δεν θέλω να μου έρθουν πακιστανοί, αφγανοί, κλπ. γιατί σε πολλές περιπώσεις θα παρακαλούσες να έρθουν "αλλοδαποί" αν είναι γάλλοι, ιταλοί ή σέρβοι. ναι, ακόμα έρχονται στην ελλάδα αλλοδαποί για εργασία ή και σπουδές από χώρες που δεν τελειώνουν σε -αν (γιατί αυτό είναι που φοβάστε αλλά δεν αναφέρετε). τυχαίνει να το ξέρω από πρώτο χέρι λόγω γνωστών. και μάλιστα θα παρακαλούσες να σου νοικιάσουν το σπίτι (το "σου" κλπ δεν τα λέω για κάποιον συγκεκριμένα) αφού ακόμα δεν έχουν αντιγράψει τα ελληνικά χούγια (αναβολή στις πληρωμές, φθορά του σπιτιού, κλπ)
Miracle Worker Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 ααααχ αυτό το τσουβάλιασμα που τόσο μας αρέσει. "οι αλλοδαποί αυτό, εκείνο και το άλλο". αφού έτσι κι αλλιώς γίνεται η ρατσιστική (ή "ρατσιστική") αναφορά γιατί δεν λέτε τα πράγματα με το όνομά τους; δεν θέλω να μου έρθουν πακιστανοί, αφγανοί, κλπ. γιατί σε πολλές περιπώσεις θα παρακαλούσες να έρθουν "αλλοδαποί" αν είναι γάλλοι, ιταλοί ή σέρβοι. ναι, ακόμα έρχονται στην ελλάδα αλλοδαποί για εργασία ή και σπουδές από χώρες που δεν τελειώνουν σε -αν (γιατί αυτό είναι που φοβάστε αλλά δεν αναφέρετε). τυχαίνει να το ξέρω από πρώτο χέρι λόγω γνωστών. και μάλιστα θα παρακαλούσες να σου νοικιάσουν το σπίτι (το "σου" κλπ δεν τα λέω για κάποιον συγκεκριμένα) αφού ακόμα δεν έχουν αντιγράψει τα ελληνικά χούγια (αναβολή στις πληρωμές, φθορά του σπιτιού, κλπ) Το ότι είναι τσουβάλιασμα το δέχομαι, αλλά η διαχείριση ενός σπιτιού είναι μεγάλη ευθύνη και δεν είναι απλά αριθμοί. Δε σε παίρνει να είσαι φιλότιμος και το έχω ζήσει από πρώτο χέρι. Κατά τα άλλα, κατηγορείς τους άλλους ότι δήθεν θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από τον Πακιστανό, τον Αφγανό, αλλά το μόνο που δείχνεις είναι ότι θεωρείς τα μούτρα σου ανώτερα από τον Πακιστανό, τον Αφγανό και τον Έλληνα. Ε, δεν είσαι. Live with it.
haris_216 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 ........................Κατά τα άλλα, κατηγορείς τους άλλους ότι δήθεν θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από τον Πακιστανό, τον Αφγανό, αλλά το μόνο που δείχνεις είναι ότι θεωρείς τα μούτρα σου ανώτερα από τον Πακιστανό, τον Αφγανό και τον Έλληνα. Ε, δεν είσαι. Live with it. λυπάμαι αλλά δεν το πιασες. δεν κατηγορώ κάποιον για ανώτερο και κατώτερο. και ούτε μίλησα για φιλοτιμία, φιλανθρωπία ή ότι άλλο. σαφώς και το σπίτι είναι περιουσία σου και θα την διαφυλάξεις με κάθε τρόπο. κι εσύ κι εγώ. εκείνο που είπα είναι ότι όταν έχει κάποιος πρόβλημα να το λέει απλά και ξεκάθαρα όχι "έτσι κάνουν οι αλλοδαποί". γιατί πραγματικά θα έκαναν πολλοί το παν για να τους νοικιάσει το σπίτι ο Χ γάλλος "αλλοδαπός" διευθυντής της Ψ εταιρίας. αλλά μάλλον δεν θέλουμε να καρφωνόμαστε κι έτσι λέμε γενικότητες ελπίζω να σου είνα ξεκάθαρο και να μην θεωρείς ότι βάζω τον εαυτό μου υπεράνω. απλά προσπαθώ να λέω τα πράγματα με το όνομά τους γιατί τα πάντα έχουν όνομα ..................@Cannicus, μη λυγίσεις απ' την απελπισία και το δώσεις σε αλλοπαδό, χωρίς να έχεις κάποιες συστάσεις. Θα μαζευτούν καμιά 6αδα αλλοδαποί μέσα και θα έχεις μπλεξίματα. και για του λόγου το αληθές βάζω εδώ το σχόλιό σου. για πες μου ακριβώς που έχεις δει μαζεμένους σε ένα σπίτι ευρωπαίους "αλλοδαπούς"; πουθενά άρα ξεκάθαρα (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με) αναφέρεσε σε συγκεκριμένες εθνικότητες που συνηθίζουν την group διαμονή. αν όντως είναι έτσι γιατί δεν το λες; αφού η φωτογράφιση που τους κάνεις είναι τελείως συγκεκριμένη
Joshua21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 για πες μου ακριβώς που έχεις δει μαζεμένους σε ένα σπίτι ευρωπαίους "αλλοδαπούς"; πουθενά Αν και δεν ρώτησες εμένα, μπορώ να σου φτιάξω και λίστα με περιοχές που έχω δει μαζεμένους σε ένα σπίτι Ευρωπαίους αλλοδαπούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα