haris_216 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 καταλαβαίνεις ότι το θέμα δεν τίθεται ακριβώς κυριολεκτικά, σωστά; είναι ξεκάθαρο ότι όταν πέφτει ατάκα του τύπου "Θα μαζευτούν καμιά 6αδα αλλοδαποί μέσα και θα έχεις μπλεξίματα" δεν αναφέρεται σε άγγλους, γάλλους, πορτογάλους.
Joshua21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 καταλαβαίνεις ότι το θέμα δεν τίθεται ακριβώς κυριολεκτικά, σωστά; είναι ξεκάθαρο ότι όταν πέφτει ατάκα του τύπου "Θα μαζευτούν καμιά 6αδα αλλοδαποί μέσα και θα έχεις μπλεξίματα" δεν αναφέρεται σε άγγλους, γάλλους, πορτογάλους. Ξέρω προσωπικά περίπτωση που έγινε αυτό που περιγράφει η συγκεκριμένη ατάκα με Ιταλούς. 3 Ιταλοί έστησαν εδώ μια πιτσαρία, δεν πήγε καλά, και στο τέλος μπαστακώθηκαν στο σπίτι που είχε νοικιασμένο ένας από αυτούς. Η κατάληξη ήταν να καταφέρει ο ιδιοκτήτης να κάνει έξωση μετά από 2-3 χρόνια και να παραλάβει ένα διαλυμένο σπίτι! Τώρα από κει και πέρα εσύ μπορείς να καταλάβεις ότι αν ένας ενοικιαστής είναι αλλοδαπός υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να δημιουργήσει προβλήματα στον ιδιοκτήτη? Για το λόγο ότι ο αλλοδαπός μπορεί να εξαφανιστεί επιστρέφοντας στη χώρα του? Εσύ πάντως είσαι αυτός που προσπαθεί να κάνει ρατσιστική αναφορά, εσύ προσπαθείς να κατηγοριοποιήσεις τους αλλοδαπούς ενοικιαστές βάση εθνικότητας.
haris_216 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 ................Εσύ πάντως είσαι αυτός που προσπαθεί να κάνει ρατσιστική αναφορά, εσύ προσπαθείς να κατηγοριοποιήσεις τους αλλοδαπούς ενοικιαστές βάση εθνικότητας. ενώ η γενικότερη κατηγοριοποίηση ανάμεσα σε αλλοδαπούς και ημεδαπούς είναι οκ, σωστά; σίγουρα καλοί και κακοί υπάρχουν σε όλους τους χώρους, λαούς και οικογένειες. από κει και πέρα όμως το να πιστεύουμε ότι κάποιος έχει την "φιλοδοξία" να μας "χέσει" το σπίτι και αμέσως μετά να την κοπανήσει, νομίζω δείχνει μια μανία καταδίωξης. σε τελευταία ανάλυση πριν δεχτείς οποιοδήποτε νοικάρη κάνεις πάντα ένα screening. αν τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις τον άλλο, λυπάμαι αλλά θα την πατήσεις άνετα και από έλληνα. και μπορούν πολλοί να σε βεβαιώσουν ότι υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις με δικούς μας (όχι αλλοδαπούς ) που είτε έφυγαν κανονικά από σπίτι (εννοώ με τη λήξη συμβολαίου) αλλά εφάρμοσαν την τεχνική της "καμμένης γης" πίσω τους είτε μπαστακώθηκαν εκεί για χρόνια απλήρωτα. αν καμιά μέρα έχεις ώρα για σκότωμα, πέρνα από τα δικαστήρια να δεις τι υποθέσεις εκδικάζονται καθημερινά με τέτοια θέματα. anyway, εγώ είπα πιο πάνω την παρατήρηση που ήθελα να κάνω, είναι σαφές ότι διαφωνείτε (κάποιοι) και όπως σε όλους τους καλούς διαλόγους, ο καθένας μας θα φύγει έχοντας τις...ίδιες απόψεις που είχε και πριν. σταματώ εδώ λοιπόν αφού (και με ευθύνη δική μου) εκτροχιάστηκε το θέμα από το ζητούμενο του TS, από την οποία και ζητώ συγνώμη. καλό βράδυ και καλή συνέχεια
Joshua21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 ενώ η γενικότερη κατηγοριοποίηση ανάμεσα σε αλλοδαπούς και ημεδαπούς είναι οκ, σωστά; Ναι, και σου εξήγησα ήδη γιατί: εσύ μπορείς να καταλάβεις ότι αν ένας ενοικιαστής είναι αλλοδαπός υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να δημιουργήσει προβλήματα στον ιδιοκτήτη? Για το λόγο ότι ο αλλοδαπός μπορεί να εξαφανιστεί επιστρέφοντας στη χώρα του? Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτή την απλή διαφορά, τότε δεν έχει νόημα να συζητήσουμε περαιτέρω. Καλό βράδυ και σε σένα.
feniakom Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 ενώ η γενικότερη κατηγοριοποίηση ανάμεσα σε αλλοδαπούς και ημεδαπούς είναι οκ, σωστά; σίγουρα καλοί και κακοί υπάρχουν σε όλους τους χώρους, λαούς και οικογένειες. από κει και πέρα όμως το να πιστεύουμε ότι κάποιος έχει την "φιλοδοξία" να μας "χέσει" το σπίτι και αμέσως μετά να την κοπανήσει, νομίζω δείχνει μια μανία καταδίωξης. Δεν συμφωνω οτι ειναι μανια καταδιωξης διοτι αμα καεις μια φορα οπως λεει η παροιμια μετα φυσας και το γιαουρτι. σε τελευταία ανάλυση πριν δεχτείς οποιοδήποτε νοικάρη κάνεις πάντα ένα screening. αν τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις τον άλλο, λυπάμαι αλλά θα την πατήσεις άνετα και από έλληνα. και μπορούν πολλοί να σε βεβαιώσουν ότι υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις με δικούς μας (όχι αλλοδαπούς ) που είτε έφυγαν κανονικά από σπίτι (εννοώ με τη λήξη συμβολαίου) αλλά εφάρμοσαν την τεχνική της "καμμένης γης" πίσω τους είτε μπαστακώθηκαν εκεί για χρόνια απλήρωτα. αν καμιά μέρα έχεις ώρα για σκότωμα, πέρνα από τα δικαστήρια να δεις τι υποθέσεις εκδικάζονται καθημερινά με τέτοια θέματα. Σιγουρα προσπαθεις να ψυχολογησεις τον αλλον ομως ειναι αδυατο να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για τον υποψηφο ενοικιαστη μεσα σε μιση ωρα και δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να πιστεψεις οτι σου πει ο ιδιος.Εκτος φυσικα αν προσπαθησεις να ελεγξεις αν ειναι αληθεια τα οσα λεει πραγμα το οποιο ολοι ξερουμε οτι ειναι αδυνατο ή αν υπαρχουν καποια "σημαδια" που σε βαζουν σε υποψια οπως στην δικη μου περιπτωση οποτε λες οτι το φταιξιμο ειναι ολο δικο μου. Καλοι και κακοι υπαρχουν σε καθε φυλη,εθνικοτητα.Κι εγω ειχα περιπτωση ημεδαπου ζευγαριου το οποιο παρουσιαζε την εικονα του "ιδανικου" ενοικιαστη και μου παρεδωσε το σπιτι οταν εφυγε σε αθλια κατασταση.Φυσικα σε τετοιες περιπτωσεις δεν κανεις τιποτα γιατι ξερεις οτι και να τους κυνηγησεις η διαδικασια ειναι χρονοβορα και σπαταλη χρηματων οπου το πιο πιθανο ειναι να μην βρεις το δικιο σου ποτε και για αυτο προτιμας να τα δορθωσεις μονος σου.Εχω ομως και γειτονες μια οικογενεια απο την Αλβανια οι οποιοι ειναι Κυριοι σε ολα τους!Απλα κακα τα ψεματα δυσκολα θα νοικιαζαμε σε αλλοδαπους γιατι μας εχουν αφησει λαθος αισθηση και γιατι νοιωθουμε λιγοτερο "ασφαλεις" ως προς τις υποχρεωσεις τους σε εμας. anyway, εγώ είπα πιο πάνω την παρατήρηση που ήθελα να κάνω, είναι σαφές ότι διαφωνείτε (κάποιοι) και όπως σε όλους τους καλούς διαλόγους, ο καθένας μας θα φύγει έχοντας τις...ίδιες απόψεις που είχε και πριν. σταματώ εδώ λοιπόν αφού (και με ευθύνη δική μου) εκτροχιάστηκε το θέμα από το ζητούμενο του TS, από την οποία και ζητώ συγνώμη. καλό βράδυ και καλή συνέχεια Ο καθενας εχει το δικαιωμα να εκφερει την αποψη του.Αλλοιμονο αν καταδικασουμε τον καθενα επειδη δεν συμφωνει με εμας ποσο μαλλον επειδη παρεκλινε του αρχικου θεματος. Αυτη ειναι νομιζω και η ουσια του,να δημιουργουνται θεματα προς συζητηση Οποτε δεν χρειαζεται να ζητας συγγνωμη..Καλο βραδυ και σε σενα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα