Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βέλγιο και Ελβετία δεν είναι γαλλόφωνα, οι χώρες αυτές είναι τρίγλωσσες, ανάλογα την περιοχή που κατοικείς.

Και κανείς δεν είπε πως τα γαλλικά δεν είναι χρήσιμα στο Βέλγιο και στην Ελβετία.

Και τι εννοείς με τους Ιταλούς; Ότι είναι απολίτιστοι; Τι να κάνουμε, δεν μοιάσαν φαίνεται στην Ελλάδα και στο μεγαλείο του πολιτισμού της.........

Η αληθεια να λεγεται...

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ιαπωνικά. Δεν νοητέ άνθρωπος που δεν ξέρει τι σημαίνει Rasenshuriken.

Ακομα μια σημαντικη λεξη ειναι και το Renzokuken:p

Εγώ απο την εμπειρία μου με συναναστροφές με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, έχω να πω τα εξής

1) Όποιος ξέρει μέτρια αγγλικά να μην ασχοληθεί με άλλή γλώσσα πριν τελειοποιήσει τα αγγλικά του , εκτός αν σκοπεύει να μεταναστεύσει σε χώρες που δεν πολυμιλούν αγγλικά

2

Εχεις ενα δικιο αλλα εχω ακουσει οτι πολλοι λαοι δεν γουσταρουν να μαθουν αλλοι γλωσσα με το σκεπτικο ηρθες στην χωρα μου ε μαθε εσυ την γλωσσα μου.

Πχ το εχω ακουσει για Ιταλια.

Δημοσ.

Δηλαδή θεωρείτε ότι μαθαίνουμε μία δεύτερη/τρίτη/τέταρτη γλώσσα μόνο αν χρειαστεί να πάμε στην αντίστοιχη χώρα για δουλειά; 

Είμαι η μόνη που της αρέσουν οι ξένες γλώσσες "έτσι"; ανώμαλη βγήκα! :P 

Ξέρω αγγλικά, τώρα μαθαίνω ιταλικά και ίσως συνεχίσω με γαλλικά αργότερα.

Πάντως αν δεν τα εξασκείς, είναι "άχρηστα". Ειδικά γλώσσες που δεν ακούς εύκολα, όπως μάνταριν ή ρώσικα κτλ. 
Μία γνωστή μου ξέρει 7 ή 8 γλώσσες. Απορώ πώς το κατάφερε!

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή θεωρείτε ότι μαθαίνουμε μία δεύτερη/τρίτη/τέταρτη γλώσσα μόνο αν χρειαστεί να πάμε στην αντίστοιχη χώρα για δουλειά; 

Είμαι η μόνη που της αρέσουν οι ξένες γλώσσες "έτσι"; ανώμαλη βγήκα! :P 

Ξέρω αγγλικά, τώρα μαθαίνω ιταλικά και ίσως συνεχίσω με γαλλικά αργότερα.

Πάντως αν δεν τα εξασκείς, είναι "άχρηστα". Ειδικά γλώσσες που δεν ακούς εύκολα, όπως μάνταριν ή ρώσικα κτλ. 

Μία γνωστή μου ξέρει 7 ή 8 γλώσσες. Απορώ πώς το κατάφερε!

Κοιτα και μενα μαρεσει να ειμαι πολυμαθης. Αλλα αν μια γνωση δεν ειναι πρακτικη, για οποιαδηποτε πληροφορια μιλαμε οχι μονο για ξενες γλωσσες, τοτε την ξεχνας. Αν ο εγκεφαλος ηταν σαν το σκληρο δισκο που με το που καταγραψει το δεδομενο το δεσμευει και το ανακτας κατα βουληση, και εγω καθε μερα με ενα βιβλιο στο χερι θα μουνα και θα μαθαινα την μια γλωσσα μετα την αλλη, και την μια πληροφορια μετα την αλλη.

Αλλα αν αυτο που διαβασεις και αμθαινεις δεν το αξιοποιησεις μετα παο καιρο εχει σβησει, οποτε παει τσαμπα ο χρονος...

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη αξία γλώσσα πλην των αγγλικών. Κινέζικα, Ινδικά και Ισπανικά ίσως. Ρώσσικα για κανέναν λόγο, χώρα 180 εκατομμυρίων είναι...

Γενικά τα συστήματα μεταφραστών θα βελτιωθούν πολύ την επόμενη δεκαετία που θα κάνουν την γνώση οποιασδήποτε γλώσσας πέρα από τα αγγλικά περιτή.

Δημοσ.

Είπε κάποιος κάποτε  "Όσες γλώσσες ξέρεις, τόσες φορές άνθρωπος είσαι" και ένας άλλος είχε πει "Όσες γλώσσες ξέρεις, τόσα πανεπιστήμια έχεις τελειώσει".

Βέβαια οι γνώμες είναι σαν τις -λογοκρισία- και ο καθένας έχει από μία αλλά εγώ συμφωνώ και με τις 2 παραπάνω απόψεις. Απλά εδώ στην Ελλάδα πάμε πιο πολύ με τις κουλ γλώσσες, βλέπε Ιταλικά,Ισπανικά, και όλα τ άλλα μας ακούγονται άγρια ενώ εμείς οι Έλληνες ψέλνουμε όπως ο Γαλιφιανάκης στο Hangover 3.

Ενημερωτικά να σας πω ότι από Σέρβικα έμαθα Ρώσικα,Σκοπιανά,Βουλγάρικα και φέτος που κάνω Γερμανικά η γραμματική μου φαίνεται εντελώς γνωστή λόγω της γνώσης που έχω στις σλάβικες γλώσσες.

Όποιος μαθαίνει γλώσσα για τα μόρια στο δημόσιο απλά παίρνει ένα χαρτί και δε ξέρει την τύφλα του.  Οι ξένες γλώσσες σου ανοίγουν απίστευτες πόρτες.

Δημοσ.

τα Βουλγάρικα μου φάνηκαν εύκολα όταν πήγα Βουλγαρία. Έμαθα πέντε πράγματα και τώρα δεν θυμάμαι τίποτα πέρα από το "σντράστι" χαχα!  Ρώσικα και Τούρκικα θέλω να μάθω επίσης. Νομίζω πως τα τούρκικα θα είναι και πιο εύκολα (μιας και έχουμε πάρει τόσες λέξεις από εκεί). 

Δημοσ.

Όποιος μαθαίνει γλώσσα για τα μόρια στο δημόσιο απλά παίρνει ένα χαρτί και δε ξέρει την τύφλα του.  Οι ξένες γλώσσες σου ανοίγουν απίστευτες πόρτες.

Όπως;;

Δεν το αμφισβητώ αλλά όσους ξέρω που γνωρίζουν 2+ γλώσσες.. μόνο την Αγγλική χρησιμοποιούν (αναγκαστικά ακόμα και στην Ελλάδα) και τις άλλες απλά τις έχουν για το βιογραφικό άντε και για κανένα ταξίδι στην αντίστοιχη χώρα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Συμφωνώ στο 1, διαφωνώ στο 2.

Εγώ απο την εμπειρία μου με συναναστροφές με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, έχω να πω τα εξής

1) Όποιος ξέρει μέτρια αγγλικά να μην ασχοληθεί με άλλή γλώσσα πριν τελειοποιήσει τα αγγλικά του , εκτός αν σκοπεύει να μεταναστεύσει σε χώρες που δεν πολυμιλούν αγγλικά

2) Οποιος έχει αποφασίσει να μάθει ξένη γλώσσα να μην κάνει το λάθος που κάναν οι περισσότεροι της γενιάς μου, που βαρούσανε ότι γλώσσα του έρθει και πηγαίναν και μάθαιναν Γερμανικά , Ιταλικά , Γαλικά και άλλα πανάχρηστα. 

Η επιλογή της ξένης γλώσσας, (αν εξαιρέσουμε κάποιον που θα μάθει μια συγκεκριμένη γλώσσα γιατί το έχει ανάγκη η δουλειά που θέλει να κάνει και η γλώσσα θα είναι συγκεκριμένη) πρέπει να είναι με την εξής πολύ απλή λογική.

Η γλώσσα που αξίζει να μάθει κανείς είναι γλώσσα που χρησιμοποιείται από δυνατές εμπορικά χώρες , που οι κάτοικοί τους ξέρουν σκατά , τραγικά αγγλικά του ελέους. Τα καλύτερα παραδείγματα που μπορώ να σκεφτώ είναι : Ρωσικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα. 

Έχω μιλήσει με άτομα upper management με 10 πτυχία και από τις τρεις χώρες που δεν ξέραν καν τι σημαίνει "hello"

Το να πάει να μάθει κάποιος γερμανικά ενώ δεν υπάρχει γερμανός με μόρφωση πάνω απο γυμνάσιο που να μην μιλάει αγγλικά είναι άκυρο. 

Δημοσ.

Αν θες να δουλεψεις σε μια χωρα της Κεντρικης ή της Βορειας Ευρωπης, το οτι μιλανε αγγλικα βοηθαει αλλα αν δεν ξερεις τη γλωσσα της χωρας, δεν κανεις τιποτα σε δουλεια. Ειδικα Γερμανια ειναι απιθανο να βρεις δουλεια χωρις να γνωριζεις εστω νορμαλ γερμανικα, εκτος αν μιλαμε σε καμια λατζα ελληνικης ταβερνας για 800€/μηνα. Επισης τα γερμανικα, που αντικειμενικα ειναι μια δυσκολη γλωσσα, ειναι πολυ καλη βαση για να μαθεις και τις υπολοιπες γερμανικες γλωσσες, δηλαδη ολλανδικα (πρωτη γλωσσα περιπου 22 εκ ανθρωπων στην Ευρωπη) και σουηδικα/δανεζικα/νορβηγικα τα οποια απο οσο εχω καταλαβει ειναι πολυ συγγενικα μεταξυ τους. 

Ομοιως αν μαθεις Ιταλικα πχ θα σου ειναι πιο ευκολο να μαθεις Ισπανικα στη συνεχεια. Γενικα οι λατινικες γλωσσες μου φαινονται πιο ευκολες απο τις γερμανικες παροτι δεν εχω ποτε σοβαρα κατσει να μαθω καμια τους

Δημοσ.

Αν θες να δουλεψεις σε μια χωρα της Κεντρικης ή της Βορειας Ευρωπης, το οτι μιλανε αγγλικα βοηθαει αλλα αν δεν ξερεις τη γλωσσα της χωρας, δεν κανεις τιποτα σε δουλεια. Ειδικα Γερμανια ειναι απιθανο να βρεις δουλεια χωρις να γνωριζεις εστω νορμαλ γερμανικα, εκτος αν μιλαμε σε καμια λατζα ελληνικης ταβερνας για 800€/μηνα. Επισης τα γερμανικα, που αντικειμενικα ειναι μια δυσκολη γλωσσα, ειναι πολυ καλη βαση για να μαθεις και τις υπολοιπες γερμανικες γλωσσες, δηλαδη ολλανδικα (πρωτη γλωσσα περιπου 22 εκ ανθρωπων στην Ευρωπη) και σουηδικα/δανεζικα/νορβηγικα τα οποια απο οσο εχω καταλαβει ειναι πολυ συγγενικα μεταξυ τους. 

Ομοιως αν μαθεις Ιταλικα πχ θα σου ειναι πιο ευκολο να μαθεις Ισπανικα στη συνεχεια. Γενικα οι λατινικες γλωσσες μου φαινονται πιο ευκολες απο τις γερμανικες παροτι δεν εχω ποτε σοβαρα κατσει να μαθω καμια τους

Συμφωνω. Σε οποιαδηποτε απο Γερμανια, Ελβετια, Αυστρια, Ολλανδια, Βελγιο, Σκανδιναβικες, ισως να μπορεις να βρεις δουλεια μονο με τα Αγγλικα, αλλα θα απευθυνεσαι σε ενα αντε 30% των θεσεων, και επιπλεον θα εισαι πολυ πισω απο ατομα που μιλανε την εκαστοτε μητρικη γλωσσα. Και φυσικα ξεχνα οποιοδηποτε ανοδο στην ιεραρχια.

Αμα κοιταξεις προς Αμερικα η Αγγλια φυσικα αλλη ιστορια, αλλα και αλλος ανταγωνισμος.

Δημοσ.

Συμφωνω. Σε οποιαδηποτε απο Γερμανια, Ελβετια, Αυστρια, Ολλανδια, Βελγιο, Σκανδιναβικες, ισως να μπορεις να βρεις δουλεια μονο με τα Αγγλικα, αλλα θα απευθυνεσαι σε ενα αντε 30% των θεσεων, και επιπλεον θα εισαι πολυ πισω απο ατομα που μιλανε την εκαστοτε μητρικη γλωσσα. Και φυσικα ξεχνα οποιοδηποτε ανοδο στην ιεραρχια.

Αμα κοιταξεις προς Αμερικα η Αγγλια φυσικα αλλη ιστορια, αλλα και αλλος ανταγωνισμος.

Στη Γερμανια και την Αυστρια καν'το 10%. Στις υπολοιπες ειναι καπως πιο ευκολο και κυριως σε πολυεθνικη ή πανεπιστημιο. 

Ακομα και στη Βρετανια, η γνωση καποιας αλλης ευρωπαϊκης γλωσσας θεωρειται σημαντικο προσον για αρκετες θεσεις. Στις ΗΠΑ και ειδικα Φλοριντα, Τεξας ή στη νοτια Καλιφορνια τα ισπανικα ειναι +

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καποιος επανεφερε το τοπικ μου μετα απο καιρο.

Εν παση περιπτωση σκεφτηκα κατι αλλο. Στην Ελλαδα μιλαμε σχεδον ολοι Αγγλικα. Ποσους μεταναστες εχετε δει να ερχονται και να μιλανε Αγγλικα? Ενταξει θα πειτε οσοι φαινονται δτη χωρα μας ειναι Πακιστανοι-Αλβανοι, αλλα και αυτοι ελληνικα μαθανε και μιλανε οχι Αγγλικα. Σκεψου να συνενοησε με εναν Αλβανο στα Αγγλικα

Οπως και να χει αν πας καπου σα τουριστας θα μιλησεις αγγλικα και οποιος καταλαβε και οι αλλα να πανε να γθουνε. Αν ομως πας επαγγελματικα εκτος και αν τοσο εσυ οσο και ο πελατης/ενδιαφερομενος τα μιλατε σα μητρικη γλωσσα θα υπαρχει τρυπα στην επικοινωνια και παντα σε ζητηση επαγγελματικου σκοπου θα προτιματε η γλωωσα που μιλαει η χωρα.

Για αυτο το λογο μην υποτιματε Γερμανικα/Γαλλικα που μιλουνται στις ισχυρες Χωρες της κεντρικης Ευρωπης Γαλλια/Γερμανια/Ελβετια κτλ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...