*nenya* Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 http://gonaturalenglish.com/why-you-cant-understand-some-native-english-speakers/ [για να συνδυάσουμε τα σχόλια του spect και του paoki] 1
BigBOSS Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 δηλαδη ολλανδικα (πρωτη γλωσσα περιπου 22 εκ ανθρωπων στην Ευρωπη) αν εννοεις Ολλανδία δεν έχει 22 εκατομμύρια πληθυσμό αλλά γύρω στα 17 (78% οι Ολλανδοί) με έκταση μικρότερη απο Πελοπόννησο και Στερεά.
gdriver Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 ερώτηση. αυτοί οι παγκόσμιοι μεταφραστές που google και microsoft προωθούν, λέτε να εξομαλύνουν την όποια κατάσταση; εννοείται όταν φτάσουν σε άριστα επίπεδα μετάφρασης και έχουν όλες τις γλώσσες.
alxlightning Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 ολο αυτό το ντιμπεητ επειδή βαριεται κοσμος να μαθει ξενες γλωσσες και παμε να το δικαιολογήσουμε τυπου ελα μωρε δε βαριεσαι σιγα (?)δε μπορω να πω ότι μπορω να ακολουθησω το διαλογο
ribo7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Αν ποτέ κάνω παιδιά, θα προσπαθήσω να μάθουν 2 μητρικές γλώσσες (ελληνικά - αγγλικά) και εξαιρετικά γαλλικά - γερμανικά από μικρή ηλικία. Μεγάλο πράγμα να μιλάς καλά ξένες γλώσες και να είσαι ευέλικτος είτε σε εργασιακό επίπεδο (π.χ. με γαλλικά μπορείς να δουλέψεις Γαλλία, μέρος Βέλγιου, Λουξεμβούργο, Δυτική Ελβετία) είτε σε προσωπικό επίπεδο (ταξίδια και international κόσμο που γνωρίζεις). Γνωρίζω και θαυμάζω άτομα που μιλάνε 5-6 ή και παραπάνω γλώσσες σε εξαιρετικό επίπεδο. Είναι και χάρισμα αλλά υπάρχουν οικογένειες γλωσσών. Π.χ. αν ξέρεις ιταλικά, μαθαίνεις πιο εύκολα γαλλικά κλπ. Λατινογενείς γλώσσες δλδ μοιάζουν και βοηθάνε. Ένα άλλο που θέλω να σχολιάσω είναι πως πιστεύω έχει διαφορά που εξασκείς μια ξένη γλώσσα. Π.χ. μίλησα ουσιαστικά Αγγλικά όσο σπούδαζα στην Ολλανδία. Εκεί το μεγαλύτερο ποσοστό (αν όχι όλοι) μιλάνε πολύ καλά αγγλικά. Επίσης έκανα παρέα με διάφορες εθνικότητες και αρκετοί μιλούσαν εξαιρετικά αγγλικά. Το θέμα είναι πως σχεδόν κανείς δεν ήταν native speaker αγγλικών. Και ίσως έτσι δεν μαθαίνεις/εξασκείς και συ καλά αγγλικά. Πιστεύω δηλαδή ότι αν ζούσα Αγγλία θα είχα πρόβλημα να καταλάβω τους Άγγλους. Και συμφωνώ με το videaκι της Νένυας σε πολλά σημεία και κυρίως ότι τα phrasal verbs είναι μεγάλο πράγμα! Γιατί αλλιώς έχεις περιορισμένο λεξιλόγιο και κακή μετάφραση από την μητρική στην ξένη γλώσσα. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 αν εννοεις Ολλανδία δεν έχει 22 εκατομμύρια πληθυσμό αλλά γύρω στα 17 (78% οι Ολλανδοί) με έκταση μικρότερη απο Πελοπόννησο και Στερεά. Ολλανδια 16 περιπου εκατομμυρια και αλλα 6 η Φλανδρα. Επισης μικρη η Ολλανδια σε εκταση αλλα 3 και βαλε φορες μεγαλυτερη οικονομια απο την Ελλαδα...
Papakaliati Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Food for thought, ακομη και στην Ολλανδια που μιλανε απταιστα Αγγλικα, αμα θελεις να ανεβεις στην ιεραρχια μιας εταιριας, χωρις Ολλανδικα εχεις τρελο handicap. Δεν μιλαμε να εισαι junior, αντε senior, μιλαω να κανεις κατι παραπανω. Αμα μιλας Γαλλικα, Γερμανικα, Αγγλικα πολυ καλα, μπορεις να δεις πολλες πορτες να σου ανοιγουνε στις καλυτερες οικονομιες τις Ευρωπης. Και στην τελικη, αντιπροσωπευουν χωρες που θα ηθελα προσωπικα να ζησω ( καλυπτεις Βελγιο, Γερμανια, Γαλλια, UK, US, Ελβετια ). Ρωσικα, Κινεζικα, προσωπικα τα θεωρω αδιαφορα, εκτος αμα εισαι σε συγκεκριμενο εμπορικα επαγγελμα. Δεν πιστευω οτι οτι και να μαθεις παει χαμενο βασικα.
StormGr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Τα αγγλικα μου εχουν χρησιμευσει απιστευτα σε πολλα πραγματα. Στο ιντερνετ πιο πιθανο ειναι να βρεις σωστη πληροφορια για κατι που ψαχνεις και ειδικα πανω στην τεχνολογια στα αγγλικα παρα στα ελληνικα. Games -> χωρις αγγλικα απορω πως παιζει ο κοσμος Στο youtube -> ολοι οι youtubers που παρακολουθω και μου αρεσουν ειναι απο το εξωτερικο, αρα αγγλικα και εκει. Αnime -> Παντα ιαπωνεζικα με αγγλικους υποτιτλους Ταξιδια -> Δεν μιλανε ολοι στο εξωτερικο αγγλικα αλλα ολο και καποιον θα βρεις να συνενοηθεις Επαγγελμα τουριστικα -> Αγγλικα και παλι αγγλικα (εκτος απο ρωσους πελατες που το 95% μονο ρωσικα μιλαει) Προσωπικη ζωη στα τουριστικα (δηλαδη γκομενακια) -> Με την μεγαλη πλειοψηφια των σερβιτορων αλλα και των τουριστριων να ειναι απο κεντρικη ευρωπη παλι τα αγγλικα με σωσανε. Και πολλα ακομη μικροτερης σημασιας. Μακαρι να ηξερα και γερμανικα ή γαλλικα να ανοιγε η ευρεση εργασιας και προς εκεινες τις χωρες
alxlightning Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μεγαλωσα με μητρικες τα Ελληνικα, τα Κροατικα και τα Αγγλικα. Μιλουσα Ελληνικα με τον πατερα μου, Κροατικα με τη μητερα μου και Αγγλικα με μπειμπισιτερ και φιλους, η μαμα μου δουλευε σε πρεσβεια και επαιζα με παιδια από τέτοιους κυκλους. Δευτερα δημοτικου ξεκινησα Γαλλικα, η πρωτη μου ξενη γλωσσα ουσιαστικα. Μετα τεταρτη Γερμανικα, γυμνασιο-λυκειο πηγα Γερμανικη σχολη οποτε αναγκαστικα να τα μαθω γρηγορα, και δευτερα γυμνασιου ξεκινησα Ισπανικα.Μετα το σχολειο επιχειρησα να ξεκινησω Αραβικα αλλα μου φανηκε παρανοια να μαθω καν το διαφορετικο αλφαβητο, τα παρατησα στο διμηνο. Μου φανηκε υπερβολικα δυσκολο να μαθω άλλη γλωσσα ως ενηλικας, νιώθω ότι δε συγκρατω καμια πληροφορια. Ωστόσο παρατηρω ότι περα από τα αμεσα εφοδια που σου δινουν οι γλωσσες (δουλευω σε ολες τις γλωσσες που μιλαω, λιγοτερο σε Γαλλικα, κυριως γιατι εγω δε νιώθω ανετα με τις γνωσεις μου), παρατηρησα ότι επεξεργάζομαι πολύ διαφορετικα τις πληροφοριες. Ασυναίσθητα υπεραναλυω λεξεις και νοηματα. Μου αρεσει η γλωσσολογια, επισης, και μου φαινεται συναρπαστικο το ποσες γλωσσες υπαρχουν. Μου φαινεται παραξενο να προσεγγίζονται οι γλωσσες μονο ως εργαλειο ενώ στην ουσια εχουν πολλες ομορφιες να προσφερουν.Οι λεξεις σε κάθε γλωσσα μπορει να μεταφράζονται, αλλα εχουν και διαφορετικες χροιες, πιο διακριτικες και λιγοτερο εξηγισιμες σε οσους δε μιλανε την κάθε γλωσσα. Είναι ολοκληρα συμπαντα.Επισης θαυμαζω οσους μετακομιζουν σε χωρες που δε μιλαν την τοπικη γλωσσα, δεν το χωραει ο νους μου ακριβως να βρίσκομαι σε χωρα που δε μπορω να μιλησω η να καταλαβω τι λενε οι γυρω μου. Μου φαινεται παρα πολύ δυσκολο, ακομα κι αν μιλαμε για Ολλανδια, πχ, οπου ολοι μιλουν Αγγλικα, από εμπειρια μου. Παλι ενιωθα πιο ανετα που λογω Γερμανικων καταλαβαινα και τους περαστικούς, εστω μια στις τρεις λεξεις, να ξερω εστω περιπου τι λενε.Δε θελω να καταληξω καπου, δεν ξερω καν γιατι τα ειπα όλα αυτά. Στηρίζω παντως να μαθαινουν πολλες γλωσσες τα παιδια. Αυτό που μου ειπε η μαμα μου (καθηγητρια Αγγλικων και γλωσσολόγος) είναι πως τα μικρα παιδια βαριούνται να μαθουν ξενες γλωσσες, τους είναι πιο ευκολο να μιλησουν όπως ξερουν. Η μητερα μου με "αναγκαζε" να μαθω άλλες γλωσσες, η ιδια το επαιζε ότι δεν ξερει τιποτα άλλο περα από Κροατικα και εκανε ότι δεν καταλαβαινει όταν της μιλαγα Ελληνικα. Η μπειμπισιτερ ηταν αγγλιδα, δε μιλαγε οντως καποια άλλη γλωσσα. Αναγκαστικα μιλησα. Και μετα θελει συντηρηση, γιατι οσο γρηγορα μαθαινουν, άλλο τοσο γρηγορα ξεχνιούνται. Πρωτη δημοτικου ειχα περασει το καλοκαιρι Σλοβενια και μιλαγα κανονικότατα και απλα δεν τα ξαναχρησιμοποιησα όταν εφυγα και ξεχασα τα παντα εντος εξαμηνου. Τρομακτικο λιγο. 3
zio10 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Εννοείται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χρήσιμες οι ξένες γλώσσες. Επίσης πιστεύω ότι καλύτερα να μιλάς παραπάνω γλώσσες σε επίπεδο συνεννόησης παρά μία άπταιστα - σαν μητρική. (Σε γενικές γραμμές αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται να μιλάς μία άπταιστα).
alxlightning Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Εννοείται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χρήσιμες οι ξένες γλώσσες. Επίσης πιστεύω ότι καλύτερα να μιλάς παραπάνω γλώσσες σε επίπεδο συνεννόησης παρά μία άπταιστα - σαν μητρική. (Σε γενικές γραμμές αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται να μιλάς μία άπταιστα). εχω φιλη στην Καλιφορνια, μανα από Φιλιπινες, πατερας Πουερτο Ρικο. Η τυπισσα μιλαει χαλια και Αγγλικα και Φιλιπινο και Ισπανικα. Σχολειο Αγγλικα δεν επειδή "ε σπιτι δε μιλαμε και κανω παρεα με αλλους λατινους", σπιτι ισπανικα δεν επειδή "ε σχολειο κανουμε Αγγλικα όχι Ισπανικα η Φιλιπινο", με φιλους λατινους "ε δεν είμαι φουλ λατινα και ο πατερας μου λειπει απ το σπιτι συχνα" εν τελει καμια γλωσσα σε καλο επιπεδο. πρόβλημα. Δεν το χωραει ο νους μου να μην εχεις εργαλειο να ακριβολογήσεις.
zio10 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 εχω φιλη στην Καλιφορνια, μανα από Φιλιπινες, πατερας Πουερτο Ρικο. Η τυπισσα μιλαει χαλια και Αγγλικα και Φιλιπινο και Ισπανικα. Σχολειο Αγγλικα δεν επειδή "ε σπιτι δε μιλαμε και κανω παρεα με αλλους λατινους", σπιτι ισπανικα δεν επειδή "ε σχολειο κανουμε Αγγλικα όχι Ισπανικα η Φιλιπινο", με φιλους λατινους "ε δεν είμαι φουλ λατινα και ο πατερας μου λειπει απ το σπιτι συχνα" εν τελει καμια γλωσσα σε καλο επιπεδο. πρόβλημα. Δεν το χωραει ο νους μου να μην εχεις εργαλειο να ακριβολογήσεις. Όπως το βλέπει κανείς Σε επίπεδο συνεννόησης έγραψα, όχι για να δώσεις διάλεξη αλλά ούτε να μην σε καταλαβαίνει ο άλλος!
alxlightning Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Όπως το βλέπει κανείς Σε επίπεδο συνεννόησης έγραψα, όχι για να δώσεις διάλεξη αλλά ούτε να μην σε καταλαβαίνει ο άλλος! μωρε συνεννοείται, λειτουργικη είναι. αλλα μου φαινεται καπως χάντικαπ το να μην εχεις λεξεις να μιλησεις, να πρεπει όλα να τα πεις με ένα λεξιλογιο 2000ων λεξεων. χμ.
zio10 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 μωρε συνεννοείται, λειτουργικη είναι. αλλα μου φαινεται καπως χάντικαπ το να μην εχεις λεξεις να μιλησεις, να πρεπει όλα να τα πεις με ένα λεξιλογιο 2000ων λεξεων. χμ. Θα το προτιμούσα!
Fotis13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Εγω παντως αν ειχα παιδια θα εδινα το βαρος να μαθουν αγγλικα σαν κυρια γλωσσα . Τα Ελληνικα και ολες οι παρομοιες εθνικες γλωσσες χωρων που ειναι ανυπαρκτες στον παγκοσμιο οικονομικο χαρτη δεν εχουν να προσφερουν κατι πλεον . Αν συνυπολογισεις το γεγονος πως εχουν μεινει πισω σε πολλους τεχνολογικους ορους και οχι μονο κατι που ειναι απολυτα λογικο , τις καθιστα πλεον δυσχρηστες και ειναι απλα θεμα χρονου ποτε θα ειναι νεκρες γλωσσες . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα