Physics_Rulez Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Ούτε εγώ βγάζω ... what's your point ... Το ότι δε μπορείς να με πάρεις στα σοβαρά δε μου λέει κάτι ... Επίσης δεν έκανα παραλληλισμό της σημαίας με το ψάρεμα ... αλλά ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ (ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ ΓΑΜΩΤΟ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ) να βγάζει κάποιος σημαία με το να πηγαίνει για ψάρεμα. Γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις ? Ακόμα κι αυτό κάτι λέει για την προσωπικότητά του. Το ότι απλώνει σημαία από συνήθεια χωρίς να σημαίνει κάτι πιο σημαντικό γι΄ αυτόν, είναι λίγο επιφανειακό για έναν ενήλικα, καμία σχέση με πολιτικά πιστεύω όμως (ή μήπως όχι ) Από την άλλη μεριά, πραγματικά δε βλέπω τη συσχέτιση ενός όχι αριστερού φασίστα, με κάποιον που βγάζει τη σημαία μια τέτοια μέρα. Μπορεί να θέλει να τιμήσει αυτούς που πολέμησαν για το έδαφος στο οποίο πατάει σήμερα και δεν το βρίσκω καθόλου φασιστικό αυτό, ούτε καν να συσχετίζεται με κάποια φασιστική συνιστώσα, όσο κάποιοι εύκολα θέλουν να δημιουργούν τέτοιους συσχετισμούς. Συσχετισμούς κάνω και γω όσους θες. Έχεις ενυδρείο; Άρα εγώ που προσωπικά δε βγάζω σημαία σημαίνει ότι δεν είμαι ενδεχομένως όλα αυτά; σημαίνει ότι είμαι αλλά ξέχασα να βγάλω; ότι λείπω από το σπίτι; είμαι αμελής; διεθνιστής; να γκρεμίσουμε τα σύνορα; τι; 4
deesnider Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Όχι φίλε είσαι λάθος. Όποιος βάζει σημαία πιστεύει στην "καθαρότητα των εθνών" ... το λέει και το google ... ψάξ' το φίλε Έχεις δίκιο! Όταν κάνω αναζήτηση συνδυάζοντας τους όρους «καθαρότητα», «έθνος» και «σημαία», με πετάει απευθείας στο προφίλ τού caution στο insomnia... @deesnider Είδες ότι δεν κάνεις αντίλογο; Αναφέρεις τι δεν είπες. Είναι καλό παιχνιδάκι αυτό αλλά χωλαίνει γρήγορα. Γιατί δεν παίρνεις μια θέση επί της ουσίας; Δεν συμβολίζει κάτι η σημαία. Δεν υπάρχουν "προσυμφωνημένα υπονοούμενα" μεταξύ αυτών που τις υψώνουν. Τι λες τελικά; Ρε καραμήτρο, βλέπεις τι γράφεται, ή πρέπει να βρω τρόπο να ποστάρω σε Braille; Στη δεύτερη περίπτωση, έχεις hardware που το υποστηρίζει, ή τσάμπα θα παιδεύομαι; Άντε άλλη μία: Γιατί, σε ποιο σημείο είπα εγώ ότι δε συμφωνώ με τους συμβολισμούς τής σημαίας; Αυτό που είπα είναι ότι εσύ τής έχεις αποδώσει εσφαλμένους συμβολισμούς. Όσο γι' αυτό: Θες τώρα να παραθέσεις εδώ, το απόσπασμα από το λήμμα «σημαία» - οποιουδήποτε λεξικού, διεστραμμένου ή μη - στο οποίο αναφέρεται ότι η ανάρτηση σημαίας κατά τη διάρκεια μιας εθνικής επετείου, «χρωματίζει» πολιτικά αυτόν που την αναρτά; Α! Επίσης μ' ενδιαφέρει και η ...απόχρωση που αποδίδεται από το λεξικό πού θα διαλέξεις. περιμένω. Με την ησυχία σου, έτσι; Άλλωστε, δική σου ιδέα ήταν η αναφορά σε λήμματα λεξικών...
antonl Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Στο σπίτι που νοικιάζω δε θα σηκώσω σημαία γιατί δεν υπάρχει η «υποδομή» στο μπαλκόνι (και δεν ψήνομαι ν ασχοληθώ τόσο ώστε να τη φτιάξω) και αν φυσήξει θα την κυνηγάμε. Στο πατρικό μου θα τη σηκώσω γιατί έτσι έκανε κάθε χρόνο ο πατέρας μου και μ αυτόν τον τρόπο θέλω να τιμήσω όσους πέθαναν πριν κάμποσα χρόνια. Τώρα τι σχέση έχει η πολιτική με την ύψωση της σημαίας την 28η, αδυνατώ να καταλάβω. Για την ακρίβεια μου φαίνεται περίεργο κάποιος να το φιλοσοφεί τόσο πολύ για να προβεί σε μια τέτοια απλή κίνηση.
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Γιατί ...δεν μου είναι δύσκολο! Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδράτε όταν λέω ότι όσοι μοιράζονται παραδόσεις έχουν κοινούς τόπους. Δεν αντέδρασε κανείς σε αυτό. Άλλωστε αυτό που γράφεις είναι ταυτολογία (ή στο περίπου) ... κάποιος που μοιράζεται κάτι με κάποιον έχει κοινά με τον κάποιο ... "αξιωματικά" θα έλεγε κάποιος .... Αυτό στο οποίο αντιδράμε (ή μάλλον αντιδρώ) είναι ότι αυτόματα κάποιος που βγάζει σημαία ή συνεχίζει μια παράδοση έχει αυτόματα να κάνει με την "πολιτική του θεώρηση" και το ότι κάποιος που φυσικά δε πιστεύει στην "καθαρότητα" των εθνών άυτοαναιρείται αν βγάλει μια σημαία στο μπαλκόνι. Αν στο μυαλό σου αυτό είναι "αυτοαναίρεση" και ασύμβατο με το να να μη πιστεύει κάποιος στην "καθαρότητα" των εθνών ... τότε sorry μάλλον το άλμα στη λογική βρίσκεται στο μυαλό σου και όχι στις πράξεις των άλλων. Και επειδή όπως είπε κάποιος σοφός "μη προσπαθείς να μάθεις στο γουρούνι να τραγουδά" νομίζω ότι φτάσαμε στο τέλος της "διαμάχης" μας.
georgekz750 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Εγώ! Ενοχλούμαι με όλες τις σημαίες ναι. Αλίμονο αν επιδιώκουμε να απαγορεύουμε ότι μας ενοχλεί. Ψήνεσαι να με διώξεις; Εσυ δεν ψηνεσαι να πας καπου που να μην εχουν σημαιες ωστε να μην ενοχλεισαι?
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Ακόμα κι αυτό κάτι λέει για την προσωπικότητά του. Το ότι απλώνει σημαία από συνήθεια χωρίς να σημαίνει κάτι πιο σημαντικό γι΄ αυτόν, είναι λίγο επιφανειακό για έναν ενήλικα, καμία σχέση με πολιτικά πιστεύω όμως (ή μήπως όχι ) Ναι ρε φίλε ... με την ίδια λογική ΟΛΑ ΚΑΤΙ ΛΕΝΕ για τον άλλο. και το να πείνεις γάλα Light κάτι λέει ... ότι κάνεις δίαιτα ... μη το ξεφτιλήσουμε το θέμα Άλλο το "κάτι λέει" και άλλο αν λέει κάτι "για την πολιτική θεώρησή του" και για το αν μπορεί να συνεχίζει να πιστεύει στην μη ύπαρξη καθαρών εθνών. Δε βρίσκεις ότι είναι διαφορετικά πράγματα ?
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 @#64 Σιγά που είχαμε διαμάχη, "τραγουδιστή" μου... @georgekz750 Κοίταξε, περίμενα κάποιον να μου τον προτείνει είναι η αλήθεια. Hi5! @deesnider ούτε καν απάντηση σε αυτό το ύφος. Και το report είναι υπερβολή για άτομα του φυράματός σου. 1
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Έχεις δίκιο! Όταν κάνω αναζήτηση συνδυάζοντας τους όρους «καθαρότητα», «έθνος» και «σημαία», με πετάει απευθείας στο προφίλ τού caution στο insomnia... Είδες που στα έλεγα ... είναι βαθύτερο το νόημα φίλε ... σου κρύβουνε τη γνώση ... ψάξε και μάθε ... για να το λέει το google ...
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Άλλο το "κάτι λέει" και άλλο αν λέει κάτι "για την πολιτική θεώρησή του" και για το αν μπορεί να συνεχίζει να πιστεύει στην μη ύπαρξη καθαρών εθνών. Δε βρίσκεις ότι είναι διαφορετικά πράγματα ? Είναι διαφορετικά. Το μόνο "πολιτικό" συμπέρασμα που βάζω για κάποιον που απλώνει σημαία είναι ότι δεν είναι διεθνιστής ή νεομοντέρνος αριστερός. Μπορώ δηλαδή να αποκλείσω πολιτικό status παρά να συγκεκριμενοποιήσω κάποιο. Εκτός αν είναι πια κανένας που μισεί την Ελλάδα γενικά σαν έδαφος ή σαν οτιδήποτε, ή δεν πιστεύει σε χώρες γενικά αλλά έχει συνηθίσει να βγάζει σημαία, οπότε πάω πάσο. τρολφέης.jpg
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Είναι διαφορετικά. Το μόνο "πολιτικό" συμπέρασμα που βάζω για κάποιον που απλώνει σημαία είναι ότι δεν είναι διεθνιστής ή νεομοντέρνος αριστερός. Μπορώ δηλαδή να αποκλείσω πολιτικό status παρά να συγκεκριμενοποιήσω κάποιο. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αν ποτέ ξεβαρεθώ και βγάλω σημαία αλλά θεωρώ τον εαυτό μου "διεθνιστή" (εως και στις παρυφες του Ευρωπαϊκού φεντεραλισμού) αλλά δε θεωρώ ότι αυτό είναι ασύμβατο από το να βγάλω μια ελληνική σημαία ... όπως έχω και ελληνική σημαία στο avatar μου 1
kostask91 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δεν εχω διαβασει τα προηγουμενα σχολια . Εγω παντως δε βαζω και ουτε σκοπευω να βαλω , ενω οι δικοι μου βαζουν , καθως πιστευω οτι ακομα και αυτο ( οπως και οι παρελασεις, καταθεση στεφανου κτλ ) εχουν χασει πια το νοημα τους. Ο καθενας σεβεται με τον τροπο του αυτους τους ανθρωπους που πολεμησαν με τη ζωη τους για μας. Και απευχθανομαι και αυτους που βαζουν "τιτλους" σε αυτους που βαζουν σημαια , και αυτους που βαζουν "τιτλους" σε αυτους που δε βαζουν.
deesnider Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 @deesnider ούτε καν απάντηση σε αυτό το ύφος. Και το report είναι υπερβολή για άτομα του φυράματός σου. Είδες που στα έλεγα ... είναι βαθύτερο το νόημα φίλε ... σου κρύβουνε τη γνώση ... ψάξε και μάθε ... για να το λέει το google ... Τι τρίχες μού τσαμπουνάς κι εσύ τώρα, για βαθύτερα νοήματα και κρυμμένες γνώσεις... ...χαμπάρι δεν πήρες τι έγινε μόλις πριν από λίγο; Ο τύπος, όχι μόνο δεν ...καταδέχεται - τι έκπληξη, αλήθεια!... - να μού απαντήσει, αλλά ούτε καν ένα report δεν ξοδεύει για πάρτη μου! Είδες πόσο ακριβά μπορεί να πληρώσει κανείς το ...φύραμά του;
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 όπως έχω και ελληνική σημαία στο avatar μου έλα ρε φασιστάκι, λευκέ, hail! δεν το είχα προσέξει, τα έβγαλα τα συμπεράσματά μου τώρα. Ντάξ, πιστεύω όμως ότι ένα μεγάλο μέρος του δείγματος εντάσσεται στο σκεπτικό μου. όχι;
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Ντάξ, πιστεύω όμως ότι ένα μεγάλο μέρος του δείγματος εντάσσεται στο σκεπτικό μου. όχι;Ισως. ... αλλα και παλι δε θα τολμούσα να μαντεψω αν αν ενας της ιδεολογιας που περιγραφεις αποδιδει τοσο μεγάλη σημασία σε αυτο ... αλλωστε ακομα και στον Περισσο δίπλα στο σφυροδρεπανο έχουν "απλωσει" την ελληνικη σημάια ΥΓ: το "λευκε" χτύπησε διανα ... οι κολλητοι μου δτο λυκειο με λεγανε "Βlack Russian" και επι 2.5 χρονια στο Πακισταν καημο το ειχα να με περασει κάποιος για ξενο.
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Σκέφτομαι να το παρομοιάσω με κάτι: Άθεος που φοράει σταυρό. Μπορεί να του θυμίζει κάτι, συναισθηματικά κτλ γονείς, συγγενείς, αλλά δεν το βλέπεις να συμβαίνει συχνά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις