Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μ@λ@κιες ελεγες MIDI...

Αυτα που παραθετεις αφορουν το 2ο συγκεκριμενο ερωτημα.

Θεωρεις ειναι νομιμο αυτο? Αν εχεις αποψη πες την αλλιως απλα κουραζεις παλι...

Κοιταξε. Οπως διαφαινεται στην κρασοσυζητηση που ειχες χθες με (ατυχο) φιλο σου, εσυ ησουν αυτος που υποστηριζε οτι η μεταφορα ατομων με ΙΧ δεν επιτρεπεται. Νταξει , γενικα τετοιου τυπου αποριες ολοι δικαιολογουνται να εχουν, μια αντιστοιχη απορια ειχα κι εγω, ητοι πως λεγονται οι κατοικοι του Πεκινου πχ. Μεγαλωσα και μου περασε, γιαυτο και δεν σε κατηγορω.

Λογικα εφαγες τετοιο στριμωγμα που θεωρησες ορθο να ερθεις να κανεις εδω ενα τοπικ για να σιγουρευτεις οτι χθες ΕΣΥ ειχες δικιο στη συζητηση. Εν τελει εγινε το αντιθετο κι εδω. Το λαθος σου (βλεπεις ε, ειμαι ευγενικος σε αντιθεση με εσενα), ειναι οτι επιμενεις ενω μια απτις απαντησεις που εχεις λαβει παραπανω προερχεται απο δικηγορο στο επαγγελμα. Τι παραπανω χρειαζεσαι για να σταματησεις να αμφισβητεις 1-2-3-13 ατομα ταυτοχρονα συν ενα δικηγορο, οτι ειναι νομιμο να μεταφερεις οποιον γουσταρεις με το ΙΧ σου?

Θεωρεις οτι οι παραλλαγες της ιδιας ερωτησης (τυπου, αν μια ταβερνα μεταφερει τους πελατες χωρις να χρεωνει) θα σου αποφερουν την επιθυμητη απαντηση?!

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Και για να μην συνεχισει τις μ@λ@κιες ο MIDI να γραψω ακριβως πως εγινε η συζητηση.

Εγινε στην περιοχη μου το περιστατικο που περιγραφω με ξενοδοχο της περιοχης τον οποιον μπουζουριασαν.

Και συζητουσα με ενα τυπο που τον υποστηριζε και ελεγε πως δεν φταιει ο ξενοδοχος γιατι δεν πληρωθηκε για την μεταφορα.

Εγω του ελεγα πως κανει λαθος και φταιει ο ξενοδοχος ακομα και αν δεν πληρωθηκε για την μεταφορα.

Και μου λεει μετα ο τυπος πως τοτε για τον ιδιο λογο ειναι και παρανομο να μεταφερεις συγγενεις κλπ (οσα αναφερω στο 1ο ερωτημα).

Και εγω εγραψα αυτο το θεμα για να δω μηπως ξερει κανενας τον διαχωρισμο νομικα των δυο περιπτωσεων.

Α και ο δικηγορος εγραψε για την 1η περιπτωση (στην οποια δεν διαφωνω και εγω). Για το 2ο συγκεκριμενο περιστατικο δεν εγραψε, αν και πιστευω δεν χρειαζεται γιατι ειναι σιγουρακι...

Επομενως τα βιαστικα συμπερασματα σου κρατα τα για τον εαυτο σου MIDI. Αν ξερεις κατι απαντα αλλιως κουραζεις στο ξαναειπα..

• Like 1
Δημοσ.

Παρεμπιπτοντως, η διευκρινηση σου περι επαγγελματικης δραστηριοτητας με το ΙΧ εγινε εκ των υστερων.

Επισης κοψε τις βρισιες, δεν μιλας με το παρεακι σου, σε φορουμ μιλας. Οχι οτι εχω καποιο προβλημα, αλλα ειναι κριμα να (ξανα)πας για μπανιο χειμωνιατικα.

Δημοσ.

Η διευκρινηση εγινε πριν το post 14 που εκανες παντως. Δεν ειδα να σε πτοησε ομως να γραψεις τις ασυναρτησιες σου...

Δημοσ.

Mιας που αναφερθηκες σε ασυναρτησιες θες να σου δωσω τον ορισμο τους?

Στο ποστ #11 χρηστης λεει:

Ok παιδια. Και εγω απο το ψαξιμο που εκανα δεν βρηκα κατι που να τα απαγορευει αυτα. Απλα κυκλοφορει γενικα σαν ραδιο αρβυλα κατι τετοιο και ειπα μηπως υπαρχει κανενα καταλοιπο νομου κλπ...

7 post αργοτερα, στο ποστ #18 ο ιδιος χρηστης υποστηριζει οτι υπαρχει "πραγματικο" περιστατικο που συνεβη. Απτην ραδιο αρβυλα δηλαδη, καταληξαμε σε πραγματικο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ-γεγονος με διαφορα 7 ποστς!

Αυτο λοιπον, ειναι ασυναρτησια.

Οταν αποφασισεις αν μιλας για ραδιο αρβυλες που ακουσες ή για περιστατικο που συνεβη, ελα να ξανασυζητησουμε. Με (εκ των υστερων) επικλησεις σε "περιστατικα που ειδες" δεν κερδιζεις κατι πλην του να προκαλεις γελωτα, μιας και λιγο πριν αναφεροσουν απλα σε φιλοσοφικου τυπου συζητηση πανω σε ραδιο αρβυλα που ακουσες.

Δημοσ.

Το ξενοδοχείο το "μπουζουριάσαν" επειδή

1. μετέφερε 

2. μετέφερε χωρίς κάποια άδεια

3. μετέφερε επειδή μετέφερε σε παραβίαση των όρων της άδειας (πχ με τι αυτοκίνητο και ποιόν οδηγό)

???

Δημοσ.

Φαντάζομαι το όλο θέμα υπάγεται στην νομοθεσία περι άγρας πελατών.

Βέβαια,επειδή και εγώ στο παρελθόν χρειάστηκε να μεταφέρω άτομα απο/πρός το αεροδρόμιο με το ΙΧ μου (διατηρώ μικρό τουριστικό κατάλυμα),μου φαίνεται τελείως ηλίθιο να κατηγορηθώ για άγρα,απο την στιγμή που που ο πελάτης έχει ήδη κράτηση σε εμένα και μου έχει ζητήσει ο ίδιος προσωπικά να επιληφθώ για την μεταφορά του (υπάρχει και η αλληλογραφία μέσω e-mail).

Τωρα για το παράδειγμα του εστιατορίου...(?)

Δημοσ.

Βέβαια,επειδή και εγώ στο παρελθόν χρειάστηκε να μεταφέρω άτομα απο/πρός το αεροδρόμιο με το ΙΧ μου (διατηρώ μικρό τουριστικό κατάλυμα),μου φαίνεται τελείως ηλίθιο να κατηγορηθώ για άγρα,απο την στιγμή που που ο πελάτης έχει ήδη κράτηση σε εμένα και μου έχει ζητήσει ο ίδιος προσωπικά να επιληφθώ για την μεταφορά του (υπάρχει και η αλληλογραφία μέσω e-mail).

Ναι, αλλά εσύ δεν έχεις ταξί να αποκλείσεις το λιμάνι.

Δημοσ.

Τωρα για το παράδειγμα του εστιατορίου...(?)

Το θέμα στη δική σου περίπτωση είναι ότι χρησιμοποίησες το ΙΧ σου για εξυπηρέτηση της επιχείρησης σου. Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις μόνο αν είχες επαγγελματικό ΙΧ. Η άγρα πελατών είναι κάτι άλλο, άσχετο με την περίπτωση σου, κάτι σαν αυτό:

Δημοσ.

MIDI άστο παλικάρι μου. Επειδή θελεις να σκοτώσεις εσύ την ώρα σου θα υποφέρουμε εμείς; Εχεις κάνει μέχρι τώρα 5 ποστ και σε ούτε ένα δεν εχεις αναφερθεί στο θέμα...

Από εκεί και πέρα στην υπόθεση μας.

Η μεταφορά έγινε με το ΙΧ του ιδιοκτητη. Παρόμοια περίπτωση με του tenshi...

Δεν υπήρχε κάποια ειδική άδεια για το αυτοκινητο. Ένα απλό ΙΧ ηταν...

Tenshi όσο παράλογο και ηλίθιο να σου φαίνεται αυτό που έκανες είναι παράνομο. Αν σε εκαναν τσακωτό οι ταριφες π.χ. και εφερναν την αστυνομια την είχες βάψει...

Ακομα και αυτό που λες πως σου ζήτησε ο πελάτης να επιληφθεις για την μεταφορά του δεν σε δικαιολογεί μπροστά στο νομο.

Εγώ αυτό που θέλω να δω είναι ποια είναι η διαφορα μεταξυ αυτής της περίπτωσης με αυτής του 1ου ποστ.

Και στις δυο περιπτώσεις η μεταφορά γίνεται χωρίς αντίτιμο. Γιατί το ενα επιτρέπεται και το άλλο όχι...

Δημοσ.

MIDI άστο παλικάρι μου. Επειδή θελεις να σκοτώσεις εσύ την ώρα σου θα υποφέρουμε εμείς; Εχεις κάνει μέχρι τώρα 5 ποστ και σε ούτε ένα δεν εχεις αναφερθεί στο θέμα...

Μετα απο βρισιες, πρσοβολες και ασυναρτησιες, αυτη τη φορα μου απαντησες με επιχειρηματα στα περι ασυναρτησιων που αναφερθηκα και κερδισες τις εντυπωσεις. Ευγε.

ΥΓ. Τελικα το τοπικ το ανοιξες για μια ραδιο αρβυλα που ακουσες, το ανοιξες για εναν ξενοδοχο που μπουζουριασαν εκει στη γειτονια σου, ή το ανοιξες για μια ραδιοαρβυλα οτι μπουζουριασαν ξενοδοχο της γειτονιας σου? :devil:

Nα αποφασισεις πληζ.

ΥΓ2. Οσο ποσταρεις, τοσο λυπαμαι τον/τους ατυχο/ους που ειχε face2face την ιδια συζητηση μαζι σου. Σκεψου οτι εμεις σε βλεπουμε σε demo version μεσα απτο φορουμ...

Δημοσ.

Το θέμα στη δική σου περίπτωση είναι ότι χρησιμοποίησες το ΙΧ σου για εξυπηρέτηση της επιχείρησης σου. Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις μόνο αν είχες επαγγελματικό ΙΧ. Η άγρα πελατών είναι κάτι άλλο, άσχετο με την περίπτωση σου, κάτι σαν αυτό:

Μα εκεί είναι το θέμα,δέν εξυπηρετώ συμφέροντα της επιχείρησης,όχι τουλάχιστον έχοντας άμεσο (οικονομικό) όφελος. Δέν τίθεται θέμα πληρωμής για την συγκεκριμένη εξυπηρέτηση που έχει γίνει 2 φορές σε βάθος χρόνου 7ετίας, για φίλους Ιταλούς που έρχονται επι συναπτά έτη.Ακόμα και αν με κάρφωναν οι επαγγελματίες του χώρου,θα μπορούσα κάλλιστα να υποστηρίξω το αυτονόητο,οτι εξυπηρετώ φίλο μου.

Πέρα απο την άγρα,μέσα στο άρθρο που παρέθεσα γίνεται αναφορά για κατευθυνόμενες αγορές.Νομίζω οτι το συγκεκριμένο κομμάτι θίγει την μεταφορά των πελατών απο το ξενοδοχείο προς το εστιατόριο.

Δημοσ.

Βγες να πιεις κανενα καφεδάκι να ξελαμπικαρεις ΜIDI...

Πέρα από κουραστικός άρχισες να γίνεσαι και γραφικός...

• Like 1
Δημοσ.

Σπείρε ban στον Chrome271 να τελειώνουμε...

Και στον mozilla, και στον opera!!!

Μα εκεί είναι το θέμα,δέν εξυπηρετώ συμφέροντα της επιχείρησης,όχι τουλάχιστον έχοντας άμεσο (οικονομικό) όφελος. Δέν τίθεται θέμα πληρωμής για την συγκεκριμένη εξυπηρέτηση που έχει γίνει 2 φορές σε βάθος χρόνου 7ετίας, για φίλους Ιταλούς που έρχονται επι συναπτά έτη.Ακόμα και αν με κάρφωναν οι επαγγελματίες του χώρου,θα μπορούσα κάλλιστα να υποστηρίξω το αυτονόητο,οτι εξυπηρετώ φίλο μου.

Άμεσο όφελος μπορεί να μην είχες, είχες όμως έμμεσο, αν δεν το καταλαβαίνεις θα στο εξηγήσω αναλυτικά: Οι Ιταλοί τουρίστες που εξυπηρέτησες από και προς το αεροδρόμιο τυγχάνουν εκτός από φίλοι σου(κατά δήλωσή σου) και πελάτες στο κατάλυμα σου.

Πάντως το θέμα δεν είναι αν έχεις ή δεν έχεις εσύ κάποιο οικονομικό ή άλλο όφελος από αυτή την "εξυπηρέτηση". Το θέμα είναι ότι αυτή η εξυπηρέτηση θίγει τα συμφέροντα των επαγγελματιών του χώρου(συντεχνία θα έλεγα εγώ), χάνουν μια κούρσα, και κάνουν το αδύνατο δυνατό ώστε να μην χάνουν κούρσες. Αν το πάρουν χαμπάρι ο μόνος τρόπος να αντιδράσουν είναι να καταγγείλουν ότι χρησιμοποιείς το ΕΙΧ σου για εξυπηρέτηση της επιχείρησης σου, κάτι που απαγορεύεται. Μόνο στην περίπτωση που είχες επαγγελματικό ΕΙΧ θα ήσουν νόμιμος να μεταφέρεις τους πελάτες της επιχείρησης σου. Και όχι μόνο από και προς το αεροδρόμιο αλλά και σε παραλίες και σε αρχαιολογικούς χώρους και παντού.

Πέρα απο την άγρα,μέσα στο άρθρο που παρέθεσα γίνεται αναφορά για κατευθυνόμενες αγορές.Νομίζω οτι το συγκεκριμένο κομμάτι θίγει την μεταφορά των πελατών απο το ξενοδοχείο προς το εστιατόριο.

Δεν είδα καν το άρθρο που έκανες παράθεση, απλά είπα συγκεκριμένα ότι "άγρα πελατών είναι κάτι άλλο, άσχετο με την περίπτωση σου". Κάτι στο οποίο συμφωνούμε :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...