Tenshi Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Και στον mozilla, και στον opera!!! Άμεσο όφελος μπορεί να μην είχες, είχες όμως έμμεσο, αν δεν το καταλαβαίνεις θα στο εξηγήσω αναλυτικά: Οι Ιταλοί τουρίστες που εξυπηρέτησες από και προς το αεροδρόμιο τυγχάνουν εκτός από φίλοι σου(κατά δήλωσή σου) και πελάτες στο κατάλυμα σου. Πάντως το θέμα δεν είναι αν έχεις ή δεν έχεις εσύ κάποιο οικονομικό ή άλλο όφελος από αυτή την "εξυπηρέτηση". Το θέμα είναι ότι αυτή η εξυπηρέτηση θίγει τα συμφέροντα των επαγγελματιών του χώρου(συντεχνία θα έλεγα εγώ), χάνουν μια κούρσα, και κάνουν το αδύνατο δυνατό ώστε να μην χάνουν κούρσες. Αν το πάρουν χαμπάρι ο μόνος τρόπος να αντιδράσουν είναι να καταγγείλουν ότι χρησιμοποιείς το ΕΙΧ σου για εξυπηρέτηση της επιχείρησης σου, κάτι που απαγορεύεται. Μόνο στην περίπτωση που είχες επαγγελματικό ΕΙΧ θα ήσουν νόμιμος να μεταφέρεις τους πελάτες της επιχείρησης σου. Και όχι μόνο από και προς το αεροδρόμιο αλλά και σε παραλίες και σε αρχαιολογικούς χώρους και παντού. Δεν είδα καν το άρθρο που έκανες παράθεση, απλά είπα συγκεκριμένα ότι "άγρα πελατών είναι κάτι άλλο, άσχετο με την περίπτωση σου". Κάτι στο οποίο συμφωνούμε Δέν ξέρω,εξακολουθώ να πιστεύω είναι gray zone γιατί όσο και αν έψαξα,δέν βρήκα κάποιο νομοθετικό πλαίσιο που θίγει το συγκεκριμένο παράδειγμα.Σε όσες αναφορές βρήκα με ένα πρόχειρο search,υπήρχε μια κοινή συνιστώσα και αυτή δέν ήταν άλλη απο την πληρωμή του οδηγού ΙΧ για την κούρσα. Δέν είναι κάτι που κάνω βιοποριστικά σε καθημερινή βάση,ούτε κάν περιστασιακά.Δέν κάνω "πιάτσα" έξω απο το λιμάνι/αεροδρόμιο και σίγουρα δέν λειτουργώ ώς σοφέρ κατα την διαμονή των φίλων μου,για να πείς οτι στερώ ένα σεβαστό εισόδημα απο τους επαγγελματίες (ο Θεός να τους κάνει) αυτοκινητιστές. Τυχαίνει να έχω ξενοδοχείο και φιλοξενώ φιλικά μου πρόσωπα όπως τυχαίνει ένα ιατρός να διατηρεί ιατρείο και εξετάζει φιλικά του πρόσωπα.Με την λογική της χαμένης κούρσας και όσο βρίσκομαι στο νησί,οποιοσδήποτε μετακινείται με αποσκευές σάν επιβάτης στο ΙΧ μου,αποτελεί κόκκινο πανι.Ακόμα και αυτοί που φιλοξενώ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στο κατάλυμα μου (που έχει γίνει και αυτό).Δηλαδή,με λίγα λόγια,φιλοξενώ τον κολλητό μου (αφιλοκερδώς),τον πάω απο και πρός το αεροδρόμιο (επίσης αφιλοκερδώς) και κινδυνεύω με δίωξη επειδή θίγονται συμφέροντα της συντεχνίας, όπως είπες;Το γεγονός οτι βρίσκονται κάποια ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο όνομά μου,δέν μου δίνει κάποια ιδιότητα ή αφαιρεί κάποια άλλη.Φέυ,οι προαναφερθέντες επαγγελματίες χάνουν χρήματα και όταν μεταφέρω την αδελφή μου απο και πρός το αεροδρόμιο (έρχεται απο Αγγλία σήμερα btw). Θα ρωτήσεις,και με το δίκιο σου,αν μπορώ να αποδείξω στις αρχές οτι δέν διαπράττω το συγκεκριμένο "αδίκημα" κατ εξακολούθηση.Η απάντηση είναι απλή,δέν μπορώ! Στην προαναφερθείσα περίπτωση όμως της μεταφοράς πελατών απο το ξενοδοχείο πρός ένα συγκεκριμένο εστιατόριο τα πράγματα είναι πιο χειροπιαστά,άσχετα αν μιλάμε πάλι για μια υπηρεσία αφιλοκερδώς.Αφενώς είναι κάτι που γίνεται κατα συρροή και εξακολούθηση,αφετέρου ο προορισμός των πελατών είναι πολύ συγκεκριμένος.Εκεί μια καταγγελία,όπως και οι διατάξεις του νόμου,ναί,έχουν βάση. Σίγουρα θα ήθελα και την άποψη κάποιου νομικού επι του θέματος.
kage Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) με λιγα sec googlarisma δεν θα χρειαζοταν καν ποστ ουτε δικηγοροι ουτε τιποτα...αυτο ζηταγαν(τουριστικα γραφεια και μετα τα ξενοδοχεια κτλ) χρονια να μπορουν να εχουν limo,mini van(μικροτερο απο 10θεσεις ) για μεταφορες-ξεναγησεις πελατων...2012http://www.mindev.gov.gr/?p=8729 http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/15031 http://www.coralenergy.gr/media/FEK.pdfhttps://www.google.gr/#q=μεταφορα+πελατων+ξενοδοχειουΥπηρεσίες μεταφοράς πελατών ξενοδοχείων (ShuttleService)Δίνεται η δυνατότητα σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα να χρησιμοποιούν είτε δικά τους ιδιόκτητα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, είτε αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους (με leasing), για να μεταφέρουν χωρίς κόμιστρο τους πελάτες τους από το ξενοδοχείο σε σημείο εισόδου/εξόδου (δηλαδή, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς) και αντίστροφα. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία αυτή (shuttle service) ήδη επιτρέπεται με λεωφορεία (δηλαδή οχήματα άνω των 10 θέσεων)...... Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2013 από kage 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 με λιγα sec googlarisma δεν θα χρειαζοταν καν ποστ ουτε δικηγοροι ουτε τιποτα... αυτο ζηταγαν(τουριστικα γραφεια και μετα τα ξενοδοχεια κτλ) χρονια να μπορουν να εχουν limo,mini van(μικροτερο απο 10θεσεις ) για μεταφορες-ξεναγησεις πελατων... 2012 http://www.mindev.gov.gr/?p=8729 https://www.google.gr/#q=μεταφορα+πελατων+ξενοδοχειου Υπηρεσίες μεταφοράς πελατών ξενοδοχείων (ShuttleService) Δίνεται η δυνατότητα σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα να χρησιμοποιούν είτε δικά τους ιδιόκτητα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, είτε αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους (με leasing), για να μεταφέρουν χωρίς κόμιστρο τους πελάτες τους από το ξενοδοχείο σε σημείο εισόδου/εξόδου (δηλαδή, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς) και αντίστροφα. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία αυτή (shuttle service) ήδη επιτρέπεται με λεωφορεία (δηλαδή οχήματα άνω των 10 θέσεων). ..... Ειναι που συμφωνα με τον crom4536213 μπουζουριασανε τον ξενοδοχο της γειτονιας του Epic true (urban) story... Αμα λεω εγω... 1
kage Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 μπορει να μην ηταν σε κατηγορια "κυρια ξενοδοχειακα καταλυματα" ή απλα να μην ειχε κινησεις διαδικασιες(ελοτ)ή να μην εφερε τα διακριτικα που επρεπε κτλ... δεκαετιες ολοκληρες λειτουργουσαν ετσι οι περισσοτεροι με τα ταμπελακια και με απλο ιχ και πολυ πιθανο να συνεχισουν να το κανουν τα μικρα καταλυματα. οτι στο στορυ μπορει να υπαρχει "χαλασμενο τηλ." ειναι φυσιολογικο.π.χ. τον τραβηξαν στο α.τ. και βρηκαν οτι χρωσταει χιλιαρικα σε φορους... ή οτι πηγε α.τ. και μπορει να τον τραβηξαν εισαγγελεα για εξηγησεις κτλ... 1
CROM271 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Ειναι που συμφωνα με τον crom4536213 μπουζουριασανε τον ξενοδοχο της γειτονιας του Epic true (urban) story... Αμα λεω εγω... Τις προυποθεσεις τις διαβασες αγορινα μου? Ριξτα ενα διαβασμα μια ακομα φορα και μην προτρεχεις γιατι παλι %$@& (να μην το ξαναπω) λες. Τωρα, περι γραφικοτητος να μιλα ο τυπος που εχει ανοιξει τετοιο thread http://www.insomnia.gr/topic/488280-ζοζε-μουρινιο-ο-special-one/ και οι μισοι απ'οσους συμετειχαν ζητανε ban για το τρολαρισμα σου, ε παραπαει Και τωρα καταλαβαινουν ολοι για ποιο λογο ανεχτηκαμε ολο το απογευμα το τρολαρισμα του εν λογω κυριου. Να το θεμα που τον καιει και αποφασισε να βγαλει το αχτι του εδω... Θελει η π....α να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Συνεχισε τζουτζουκο, συνεχισε...Εξαλλου μονος σου μπαινεις αυτογκολ, εχεις ηδη αυτοαναιρεθει περι τις 3 φορες σε αυτο το τοπικ και συνεχιζεις, δεν χρειαζεται καν να ποσταρω πλεον Παντως εχω απορια στις ποσες βρισιες καιγεσαι...
CROM271 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Χαχαχα. Τις διαβασες τις προυποθεσεις ή οχι ακομα? Εβγαλες κανενα αλλο συμπερασμα ή επιμενεις ακομα σε αυτο που ειπες? Για καφε δεν πρεπει να βγηκες μαλλον παρα την προτροπη μου.... Βγες τουλαχιστον σε καμια βεραντα να σε βαρεσει λιγο ο αερας... Χαχαχα. Ακρα του ταφου σιωπη...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Ποσο θεουλης. Γραφεις τα δικα σου, δεν ασχολουμαι καν να απαντησω και κανεις edit μετα απο 5 λεπτα, για να γραψεις "χαχαχαχα, ακρα του ταφου σιωπη". Ο μονος λογος που δεν σε κανω ignore ειναι επειδη το γελιο προσφερει μακροζωια, λενε οι γιατροι Αυτο δε σημαινει οτι θα συνεχισω να απανταω στα παραληρηματα σου κιολας, γιαυτο μην αρχισεις παλι να μονολογεις και να βαυκαλιζεσαι "χαχαχαχα δεν απαντας, χαχαχα ακρα του ταφου σιωπη" κλπ. ΥΓ. Ναι ξερω. Δεν ειπα για τις προυποθεσεις.
CROM271 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Σε περιμενα κανενα δεκαλεπτο αλλα εκανες την παπια... . Και συνεχιζεις βεβαιως βεβαιως... Ενταξει στριμωχτηκες αλλα γραψε τουλαχιστον κατι παρομοιο με αυτα που εγραφες το απογευμα να γελασουμε στο κατω κατω... Τα δεν ασχολουμαι αλλου... Ολο το απογευμα κλειστηκες στο σπιτι και εγραφες επη! Τωρα μας το παιζεις σνομπ? Χαχαχα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Κλεινω με αυτο το ποστ, γιατι αυτα που γραφεις ειναι κριμα να περασουν ανεκμεταλλευτα. Αφενος οσο γραφω εγω, τοσο γραφεις κι εσυ. Συνεπως απορω τι καυχιεσαι κιολας παριστανοντας τον Lifer. Πραγματικα, κρινεις την οξυδερκεια οσων σε διαβαζουν εξ'ιδιων και νομιζεις οτι και οι υπολοιποι στο φορουμ οταν πανε μαναβικο ανοιγουνε κουβεντα με τα μαρουλια ? Δευτερον, καταλαβαινω οτι να σου ανοιξουν το κεφαλι να σου βαλουν μυαλο δε γινεται, αλλα ουτε αφαιρεση δε σου μαθανε? Πώς γινεται να με περιμενες ενα 10λεπτο οταν το ποστ σου ειναι 00:39 και το δικο μου 00:46 (το edit με την ακρα του ταφου σιωπη το εκανες πανω στο 3λεπτο btw, δηλαδη μιλαμε για ατελειωτα επιπεδα γραφικοτητας).
CROM271 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Χαχαχα ειλικρινα δεν παιζεσαι! Ολη την μερα γραφεις εδω, χωρις να εχεις πει τιποτα ουσιαστικο επι του θεματος, και πιανεσαι απο την παραμικρη λεπτομερεια προσπαθωντας να το παιξεις εξυπνος... Αλλα επειδη με διασκεδαζεις θα σου απαντησω. Εγραψα το μηνυμα 39 κατα τις 0:29 ας πουμε (δεν κοιταξα και το ρολοι βεβαια...). Ειδα πως δεν απαντας και εγραψα μετα απο κανενα δεκαλεπτο το ''Χαχαχα. Ακρα του ταφου σιωπη...'' σε καινουργιο μηνυμα (δεν εκανα επεξεργασια το προηγουμενο). Μιας και δεν ειχε γραφτει μηνυμα απο αλλο χρηστη εντωμεταξυ, τα δυο μηνυματα ενσωματωθηκαν και η ωρα αλλαξε σε αυτη του τελευταιου μηνυματος (δηλ 0:39). Ψαξε εσυ για αφαιρεσεις! Χαχαχα. Ελεος εχω πεσει κατω απο τα γελια... Στην ταμπακιερα και στο ερωτημα ακομα δεν απαντας. Γραψε τουλαχιστον ενα μηνυμα σχετικο με το θεμα πριν το κλεισουμε... Εεεεππ! Γιατι κοιτας το προφιλ μου? Ψαχνεις να βρεις τρωτο σημειο? Χαχαχαχαχαχ!!!!!!!!!!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 A-καλα...Οποιος δε σε ηξερε, σε εμαθε πλεον
Joshua21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δέν ξέρω,εξακολουθώ να πιστεύω είναι gray zone γιατί όσο και αν έψαξα,δέν βρήκα κάποιο νομοθετικό πλαίσιο που θίγει το συγκεκριμένο παράδειγμα.Σε όσες αναφορές βρήκα με ένα πρόχειρο search,υπήρχε μια κοινή συνιστώσα και αυτή δέν ήταν άλλη απο την πληρωμή του οδηγού ΙΧ για την κούρσα. Σου εξήγησα αναλυτικά ποια ακριβώς ήταν η "παρανομία" σου στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Ότι έκανες άλλη χρήση του ΙΧ σου από αυτή που προβλέπεται. Δεν μπορώ να το θέσω πιο απλά. Δέν είναι κάτι που κάνω βιοποριστικά σε καθημερινή βάση,ούτε κάν περιστασιακά.Δέν κάνω "πιάτσα" έξω απο το λιμάνι/αεροδρόμιο και σίγουρα δέν λειτουργώ ώς σοφέρ κατα την διαμονή των φίλων μου,για να πείς οτι στερώ ένα σεβαστό εισόδημα απο τους επαγγελματίες (ο Θεός να τους κάνει) αυτοκινητιστές. Δεν έχει σημασία αν το κάνεις καθημερινά ή όχι, αν σε πιάσουν να το κάνεις θα τιμωρηθείς επειδή το έκανες όταν σε έπιασαν. Όπως όταν παίρνεις κλήση για παράνομο παρκάρισμα την παίρνεις γιατί πάρκαρες παράνομα τη στιγμή που βεβαιώθηκε η παράβαση, και όχι γιατί γενικά παρκάρεις παράνομα. Επίσης οι σεβαστοί επαγγελματίες αυτοκινητιστές(που τους συμπαθούμε εξίσου πολύ) όπως είπα και παραπάνω δεν θα σε καταγγείλουν για διαφυγόντα κέρδη, αλλά γιατί παραβίασες τη χρήση του ΙΧ σου, το έγραψα και παραπάνω. Τυχαίνει να έχω ξενοδοχείο και φιλοξενώ φιλικά μου πρόσωπα όπως τυχαίνει ένα ιατρός να διατηρεί ιατρείο και εξετάζει φιλικά του πρόσωπα.Με την λογική της χαμένης κούρσας και όσο βρίσκομαι στο νησί,οποιοσδήποτε μετακινείται με αποσκευές σάν επιβάτης στο ΙΧ μου,αποτελεί κόκκινο πανι.Ακόμα και αυτοί που φιλοξενώ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στο κατάλυμα μου (που έχει γίνει και αυτό).Δηλαδή,με λίγα λόγια,φιλοξενώ τον κολλητό μου (αφιλοκερδώς),τον πάω απο και πρός το αεροδρόμιο (επίσης αφιλοκερδώς) και κινδυνεύω με δίωξη επειδή θίγονται συμφέροντα της συντεχνίας, όπως είπες;Το γεγονός οτι βρίσκονται κάποια ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο όνομά μου,δέν μου δίνει κάποια ιδιότητα ή αφαιρεί κάποια άλλη.Φέυ,οι προαναφερθέντες επαγγελματίες χάνουν χρήματα και όταν μεταφέρω την αδελφή μου απο και πρός το αεροδρόμιο (έρχεται απο Αγγλία σήμερα btw). Θα ρωτήσεις,και με το δίκιο σου,αν μπορώ να αποδείξω στις αρχές οτι δέν διαπράττω το συγκεκριμένο "αδίκημα" κατ εξακολούθηση.Η απάντηση είναι απλή,δέν μπορώ! Ναι, όποιος παραλαμβάνει με ΙΧ επιβάτες από το αεροδρόμιο αποτελεί κόκκινο πανί για τους επαγγελματίες του χώρου, επειδή ακριβώς χάνουν κούρσες. Και αυτοί αντιδρούν με όποιο τρόπο μπορούν. Στην περίπτωση της αδερφής σου φυσικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, δεν έχεις κάνει κάποια παράβαση. Όταν όμως τυγχάνει τα άτομα που παραλαμβάνεις να είναι πελάτες/ένοικοι/φιλοξενούμενοι στο ξενοδοχείου σου... τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? Έστω και αν η διαμονή τους στο ξενοδοχείο είναι κερασμένη! Στην προαναφερθείσα περίπτωση όμως της μεταφοράς πελατών απο το ξενοδοχείο πρός ένα συγκεκριμένο εστιατόριο τα πράγματα είναι πιο χειροπιαστά,άσχετα αν μιλάμε πάλι για μια υπηρεσία αφιλοκερδώς.Αφενώς είναι κάτι που γίνεται κατα συρροή και εξακολούθηση,αφετέρου ο προορισμός των πελατών είναι πολύ συγκεκριμένος.Εκεί μια καταγγελία,όπως και οι διατάξεις του νόμου,ναί,έχουν βάση. Θα το ξαναπώ για άλλη μια φορά. Η "παρανομία" σου όταν μεταφέρεις με το ΙΧ σου πελάτες του ξενοδοχείου σου είναι η ίδια, είτε σε εστιατόριο τους πας, είτε σε μουσείο, είτε από/προς το αεροδρόμιο. Το ΙΧ σου απαγορεύεται να εξυπηρετεί το επάγγελμα σου/την επιχείρηση σου, τελεία και παύλα. Δίνεται η δυνατότητα σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα να χρησιμοποιούν είτε δικά τους ιδιόκτητα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, είτε αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους (με leasing), για να μεταφέρουν χωρίς κόμιστρο τους πελάτες τους από το ξενοδοχείο σε σημείο εισόδου/εξόδου (δηλαδή, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς) και αντίστροφα. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία αυτή (shuttle service) ήδη επιτρέπεται με λεωφορεία (δηλαδή οχήματα άνω των 10 θέσεων). ..... Το άρθρο αυτό είναι ελλειπές, δεν αναφέρει ότι τα ΕΙΧ που μπορούν να χρησιμοποιούν από τα ξενοδοχεία πρέπει να είναι επαγγελματικά ΕΙΧ... Με λίγα λόγια πρέπει να είναι στο όνομα της επιχείρησης και η άδεια τους να είναι επαγγελματική.
CROM271 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Το θεμα μπορει να κλειδωσει νομιζω το καλυψαμε. Ολοι νομιζω καταλαβαν τι παιζει πανω κατω. Υπαρχει και μια εξαιρεση βεβαια που δεν πρεπει να πηρε πρεφα ακομα τι γινεται, αλλα εκει νομιζω σηκωνει η επιστημη τα χερια ψηλα... Δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα