Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το παράδειγμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα στην περίπτωση που συζητάμε γιατί μπορεί ο ιδιοκτήτης να κόψει τη σύνδεση με τη ΔΕΗ και να ζητήσει ο ενοικιαστής την επανασύνδεση, όπως είναι και πιο σωστό για να αποφεύγει ο ιδιοκτήτης και το φέσι του ηλεκτρικού στην περίπτωση του "κακοπληρωτή" ενοικιαστή.

Αντίθετα, στο φυσικό αέριο καταβάλλεται η εγγύηση και επιστρέφεται σ' αυτόν, με τη διακοπή, αφού ξενοικιαστεί το διαμέρισμα. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν στην έννοια του "Πελάτη", που καταβάλλει την εγγύηση και αναφέρεται στο προηγούμενο post, μπορεί να περιληφθεί και ο ενοικιαστής. Αλλά αυτό είναι εύκολο να το διερευνήσει ο TS με ένα τηλεφώνημα στην εταιρεία.

Νοικιάζεις ένα σπίτι ΜΕ αέριο (πιαθανότατα το "διαφημίζεις" και έτσι) .... άρα αυτός που θα έρθει θα πρέπει να έχει αέριο.

Αλλιώς μπορείς να γράφεις σε αγγελία "Νοικιάζεται σπίτι με ενδυνάμει ρευμα, νερό, αέριο"

...

νομίζω δε χρειάζεται να το συζητάμε παραπάνω.

Δημοσ.

Νοικιάζεις ένα σπίτι ΜΕ αέριο (πιαθανότατα το "διαφημίζεις" και έτσι) .... άρα αυτός που θα έρθει θα πρέπει να έχει αέριο.

Αλλιώς μπορείς να γράφεις σε αγγελία "Νοικιάζεται σπίτι με ενδυνάμει ρευμα, νερό, αέριο"

...

νομίζω δε χρειάζεται να το συζητάμε παραπάνω.

Εγώ θα έλεγα ότι νοικιάζεις ένα σπίτι με εγκατάσταση αερίου, και όχι με αέριο. Όπως όταν νοικιάζεις σπίτι με ηλεκτρική εγκατάσταση, και όχι με ρεύμα. Έστω και αν στην αγγελία έχεις γράψει(κακώς αν επιμένεις) "νοικιάζεται σπίτι με αέριο και ρεύμα".

Να φανταστώ όταν μπει ενοικιαστής στο σπίτι κάνει ο ίδιος λογαρισμό για φυσικό αέριο έτσι ; Υπάρχει ήδη η εγκατάσταση εννοείται

Έχω την εντύπωση ότι ειναι σαν τη ΔΕΗ.

Όταν ανοίξει λοιπόν λογαριασμό φυσικού αερίου ο ενοικιαστής, πληρώνει και το τέλος σύνδεσης (80 ευρώ) ή αυτό βαρύνει τον ιδιοκτήτη;

Λογικά σκεφτόμενος έχω την εντύπωση πως βαρύνει το ενοικιαστή

Δεν αναφέρομαι στην εγγύηση αλλά στο τέλος σύνδεσης που δεν επιστρέφεται

Αν έχετε και κανα επίσημο λινκ ακόμα καλύτερα

Είναι απλά τα πράγματα. Αυτό που αναφέρεις ως "τέλος σύνδεσης" τι ακριβώς είναι?

Πληρώνεται μόνο μια φορά στην αρχική σύνδεση και δεν ξαναπληρώνεται όσες φορές αλλάξει όνομα το συμβόλαιο όπως το αρχικό τέλος σύνδεσης που εισπράττει η ΔΕΗ? Αν είναι έτσι, τότε το πληρώνει ο ιδιοκτήτης.

Αν όμως πληρώνεται κάθε φορά που αλλάζει ο ενοικιαστής, τότε επιβαρύνει τον ενοικιαστή.

Δημοσ.

Όντως είναι μπέρδεμα. Στο αέριο Αττικής τα διαχωρίζουν ξεκάθαρα σε τέλος σύνδεσης και εγγύηση. Εγώ αναφερόμουν στο τέλος σύνδεσης. Στο αέριο θεσσαλονίκης έχουν ένα τέλος σύνδεσης αλλά αυτό είναι όταν πρωτοκάνεις την εγκατάσταση. Εμείς προφανώς έχουμε σύνδεση και απλά την κόψαμε γιατί ήταν ανοίκιαστο. Ψάχνωντας στο site τους τελικά το βρήκα

http://www.epathessaloniki.gr/index.php?cid=43&mn=27

Παράγραφος 3.3.2

--------------------------------

Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί για την έναρξη Υπηρεσίας Αερίου, στην περίπτωση ενεργοποίησης μιας ήδη υφιστάμενης εγκατάστασης σε ακίνητο, η οποία έχει απενεργοποιηθεί από την Εταιρία, σύμφωνα με τον όρο 6.4 των παρόντων Γ.Ο.Σ.είναι αντίστοιχη προς την αξία 100 m³ αερίου για μετρητή διαμετρήματος G4, 200 m³ αερίου για μετρητή διαμετρήματος G6 και G10, 300 m³ αερίου για μετρητή διαμετρήματος από G16 έως G65 και 400 m³ αερίου για μετρητή διαμετρήματος μεγαλύτερο του G65.

Στην περίπτωση όπου μια εγκατάσταση είναι ήδη ενεργοποιημένη και μεταβιβάζεται σε άλλο χρήστη (μεταβίβαση Σύμβασης Σύνδεσης και Παροχής), τότε ο νέος χρήστης πρέπει να καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί σε 25 m³ αερίου.

Ως τιμή πώλησης θεωρείται αυτή που ισχύει την 1η Ιανουαρίου κάθε τρέχοντος έτους.

----------------------------------

Μικρή σημασία έχει φυσικά γιατί η ερώτησή μου ήταν ποιος το πληρώνει. Κατάλαβα τη λογική σας.

Φαντάζομαι αν κάνεις διακοπή στη ΔΕΗ και επανασύνδεση με το που βρεις ενοικιαστή πάλι ο ιδιοκτήτης το πληρώνει.

Το επόμενο ερώτημα είναι ποιος πληρώνει το ποσό που αντιστοιχεί σε 25 m³ αερίου σε περίπτωση αλλαγής ονόματος.

Δημοσ.

Σου έδωσα όλες τις πληροφορές, από το Αέριο Θεσσαλονίκης, στο post #13.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η εγγύηση κατανάλωσης και νομίζω ότι με ένα τηλεφώνημα στο Αέριο μπορείς να διευκρινίσεις το ερώτημά σου.

Δημοσ.

Φαντάζομαι αν κάνεις διακοπή στη ΔΕΗ και επανασύνδεση με το που βρεις ενοικιαστή πάλι ο ιδιοκτήτης το πληρώνει.

Στη ΔΕΗ όπως έγραψα παραπάνω, υπάρχει το αρχικό τέλος σύνδεσης που πληρώνεται μια φορά. Όσες φορές και να αλλάξει όνομα στην παροχή, όσες φορές και να κοπεί/επανασυνδεθεί.

Τώρα όταν νοικιάζεται ένα διαμέρισμα, ο ενοικιαστής πάει στη ΔΕΗ με το συμβόλαιο και ζητάει αλλαγή ονόματος αν έχει ρεύμα ή επανασύνδεση αν δεν έχει. Εγγύηση πληρώνει μόνο.

Δημοσ.

Σου έδωσα όλες τις πληροφορές, από το Αέριο Θεσσαλονίκης, στο post #13.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η εγγύηση κατανάλωσης και νομίζω ότι με ένα τηλεφώνημα στο Αέριο μπορείς να διευκρινίσεις το ερώτημά σου.

Εσύ μου έδωσες πληροφορίες για την εγγύηση αλλά εγώ δεν ζήτησα πληροφορίες για την εγγύηση αλλά για το κόστος επανασύνδεσης. Η εγγύηση σαφώς και επιστρέφεται και την έχει πληρώσει ήδη ο ενοικιαστής ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτό.

@Joshua21

Ευχαριστώ. Άρα εδώ υπάρχει διαφορά μεταξύ αερίου και ΔΕΗ. Στο φυσικό αέριο αν το κόψεις ξαναπληρώνεις αλλά όχι το τέλος σύνδεσης όπως έγραψα και παραπάνω.

Νομίζω οι απορίες μου λύθηκαν

• Like 1
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά, σαν ενοικιαστής εγώ, ποιος πληρώνει τελικά τα τέλη σύνδεσης και τα τέλη αλλαγής ονόματος? Μου φαίνεται ξεκάθαρο ότι είναι του ιδιοκτήτη, ας μην το είχε κομμένο ας πούμε, αλλά υπάρχει κάτι επίσημο που να μου δίνει δίκιο?

Ευχαριστώ...

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 13/10/2014 στις 12:55 ΜΜ, Tzimmys είπε

Παιδιά, σαν ενοικιαστής εγώ, ποιος πληρώνει τελικά τα τέλη σύνδεσης και τα τέλη αλλαγής ονόματος? Μου φαίνεται ξεκάθαρο ότι είναι του ιδιοκτήτη, ας μην το είχε κομμένο ας πούμε, αλλά υπάρχει κάτι επίσημο που να μου δίνει δίκιο?

Ευχαριστώ...

Αν έχει κανένας οποιαδήποτε πληροφορία;

Η αλλαγή ονόματος είναι δωρεάν αλλά αν το κόψει ο ιδιοκτήτης και το ξανασυνδεσεις πληρώνεις 34+ΦΠΑ. Αυτά είναι έξοδα ενοικιαστή ή ιδιοκτήτη;

Το κόβουν για να μην πληρώνουν πάγιο 3ε το μήνα που είναι ξενοίκιαστο δηλαδή τι να πεις. Και δεν τους ενημερώνει και ο μεσίτης.

Δημοσ.

Το ίδιο δεν γίνεται στα ενοικιαζόμενα,  για τη σύνδεση με τη ΔΕΗ ή τον οποιονδήποτε πάροχο;

Δεν νομίζω ότι γίνεται για το πάγιο, αλλά για το οποιοδήποτε φέσι που είναι δυνατόν να αφήσει ο "κακός" ενοικιαστής.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, makfil είπε

Το ίδιο δεν γίνεται στα ενοικιαζόμενα,  για τη σύνδεση με τη ΔΕΗ ή τον οποιονδήποτε πάροχο;

Δεν νομίζω ότι γίνεται για το πάγιο, αλλά για το οποιοδήποτε φέσι που είναι δυνατόν να αφήσει ο "κακός" ενοικιαστής.

Δεν μιλάμε για την εγγύηση. Επίσης η ΔΕΗ είναι άλλη υπόθεση, δεν έχει κάποια χρέωση. Όταν το αέριο σου ζητάει Χ μέρες (πολλές) συν τέλη σύνδεσης είναι θέμα. Για το φέσι, ο λογαριασμός ούτως ή άλλως στο όνομα του παλιού ενοικιαστή είναι. Μετά αλλάζει στο όνομα του ιδιοκτήτη και μετά στου νέου ενοικιαστή. Αυτό γίνεται με μια απλή αίτηση ενώ η επανασύνδεση είναι ολόκληρη διαδικασία ειδικά αν έχει μείνει καιρό κλειστό (θέλουν βεβαίωση εγκαταστατη κλπ.).

Τελικά ποιον βαρύνει το τέλος επανασύνδεσης; Όχι εγγύηση, το τέλος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fylatos είπε

Δεν μιλάμε για την εγγύηση. Επίσης η ΔΕΗ είναι άλλη υπόθεση, δεν έχει κάποια χρέωση. Όταν το αέριο σου ζητάει Χ μέρες (πολλές) συν τέλη σύνδεσης είναι θέμα. Για το φέσι, ο λογαριασμός ούτως ή άλλως στο όνομα του παλιού ενοικιαστή είναι. Μετά αλλάζει στο όνομα του ιδιοκτήτη και μετά στου νέου ενοικιαστή. Αυτό γίνεται με μια απλή αίτηση ενώ η επανασύνδεση είναι ολόκληρη διαδικασία ειδικά αν έχει μείνει καιρό κλειστό (θέλουν βεβαίωση εγκαταστατη κλπ.).

Τελικά ποιον βαρύνει το τέλος επανασύνδεσης; Όχι εγγύηση, το τέλος.

Σε ποια πόλη?

Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη εκτός από την αρχική σύνδεση το 2008, το αέριο ήταν πάντα στο όνομα του εκάστοτε ενοικιαστή.

Όταν ξενοικιάστηκε το 2012, φυσικά και δεν έκανε επανασύνδεση ο ιδιοκτήτης καθώς δεν ήξερε αν και πότε θα το νοικιάσει και το πάγιο τότε δεν ήταν 3 ευρώ!

Τώρα που νοικιάστηκε, ο ιδιοκτήτης πλήρωσε τη βεβαίωση εγκαταστάτη -το αντίστοιχο της βεβαίωσης ηλεκτρολόγου για το ρεύμα-  και την κατέθεσε στην εταιρία διανομής -το αντίστοιχο του ΔΕΔΗΕ- και μετά πήγε ο ενοικιαστής σε όποιον πάροχο αερίου ήθελε και έκανε σύνδεση στο όνομά του, πληρώνοντας ό,τι του ζήτησαν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Σε ποια πόλη?

Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη εκτός από την αρχική σύνδεση το 2008, το αέριο ήταν πάντα στο όνομα του εκάστοτε ενοικιαστή.

Όταν ξενοικιάστηκε το 2012, φυσικά και δεν έκανε επανασύνδεση ο ιδιοκτήτης καθώς δεν ήξερε αν και πότε θα το νοικιάσει και το πάγιο τότε δεν ήταν 3 ευρώ!

Τώρα που νοικιάστηκε, ο ιδιοκτήτης πλήρωσε τη βεβαίωση εγκαταστάτη -το αντίστοιχο της βεβαίωσης ηλεκτρολόγου για το ρεύμα-  και την κατέθεσε στην εταιρία διανομής -το αντίστοιχο του ΔΕΔΗΕ- και μετά πήγε ο ενοικιαστής σε όποιον πάροχο αερίου ήθελε και έκανε σύνδεση στο όνομά του, πληρώνοντας ό,τι του ζήτησαν!

Ναι άρα έκανε τη διαδικασία με την ΕΔΑΘΕΣΣ αυτός. Εγώ μιλάω για περίπτωση που απλά πήρα τον τελευταίο λογαριασμό από τον προηγούμενο ενοικιαστή πήγα εγώ στην εταιρία διανομής και στον πάροχο και μου ήρθε στον δικό μου λογαριασμό 95.48€ τέλη επανασύνδεσης (χρεώσεις ΕΔΑ Θεσσαλονίκης λέει).

Αυτά γιατί είναι υποχρέωση μου; Δεν είναι κόστος μεταβίβασης/αλλαγής ονόματος, είναι 3 επισκέψεις τεχνικών της ΕΔΑ για τεστ στεγανότητας, αλλαγή ρολογιού και αποσφράγιση του σφραγισμένου μετρητή (διαπιστώθηκε ότι ο προηγούμενος ένοικος είχε πειράξει το μετρητή).

Σαν να σου λέω ότι έχεις χαλασμένο ρολόι στη ΔΕΗ και στον πρώτο λογαριασμό σου έρχεται το κόστος αλλαγής του ρολογιού (αν χρεώνονταν) και έπρεπε να το πληρώσεις εσύ κι όχι ο ιδιοκτήτης.

Επεξ/σία από fylatos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fylatos είπε

Ναι άρα έκανε τη διαδικασία με την ΕΔΑΘΕΣΣ αυτός. Εγώ μιλάω για περίπτωση που απλά πήρα τον τελευταίο λογαριασμό από τον προηγούμενο ενοικιαστή πήγα εγώ στην εταιρία διανομής και στον πάροχο και μου ήρθε στον δικό μου λογαριασμό 95.48€ τέλη επανασύνδεσης (χρεώσεις ΕΔΑ Θεσσαλονίκης λέει).

Αυτά γιατί είναι υποχρέωση μου; Δεν είναι κόστος μεταβίβασης/αλλαγής ονόματος, είναι 3 επισκέψεις τεχνικών της ΕΔΑ για τεστ στεγανότητας, αλλαγή ρολογιού και αποσφράγιση του σφραγισμένου μετρητή (διαπιστώθηκε ότι ο προηγούμενος ένοικος είχε πειράξει το μετρητή).

Σαν να σου λέω ότι έχεις χαλασμένο ρολόι στη ΔΕΗ και στον πρώτο λογαριασμό σου έρχεται το κόστος αλλαγές του ρολογιού (αν χρεώνονταν) και έπρεπε να το πληρώσεις εσύ κι όχι ο ιδιοκτήτης.

Έτσι όπως το περιγράφεις είναι έξοδα του ιδιοκτήτη.

Σου εύχομαι ο ιδιοκτήτης να το αναγνωρίσει και να μην έρθετε σε ρήξη από την αρχή!

Δημοσ.

Το κόστος επανασύνδεσης φυσικά και είναι του ιδιοκτήτη.

Δεν ζήτησε ο νέος ενοικιαστής διακοπη του αερίου.

Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να αναλάβει το κόστος επανασύνδεσης(καθώς αυτός ζήτησε την διακοπή), να φέρει εσωτερικό εγκαταστάτη να κάνει service στο μηχάνημα και να κάνει και το άναμα αν πρόκειται για μηχάνημα που ήταν καιρό κλειστό (μπορεί να μην έχει νερά, να έχει θέμα με την πλακέτα, να μην δίνει φλόγα κ.τ.λ).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Έτσι όπως το περιγράφεις είναι έξοδα του ιδιοκτήτη.

Σου εύχομαι ο ιδιοκτήτης να το αναγνωρίσει και να μην έρθετε σε ρήξη από την αρχή!

Δυστυχώς παρότι το σπίτι είναι σε άριστη κατάσταση είχαμε θέματα με το σύστημα αερίου από την αρχή. Για αρχή όταν κάναμε την αίτηση και ήρθε τεχνικός της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι έλειπαν σφραγίδες από τον μετρητή. Οπότε έφυγε βγάζοντας τον μετρητή, σφράγισε την εγκατάσταση και μας είπε ξανά αίτηση (όλα αυτά Νοεμβρίο), μετά έγινε αλλαγή του μετρητή και δεύτερη επίσκεψη για αποσφράγιση. Μετά 5 μέρες διαπιστώθηκε διαρροή αερίου στον καυστήρα και φυσικά σφράγιση και μετά από βεβαίωση μηχανικού αποσφράγιση (3 και τέταρτο ραντεβού). Μετά χάλασε ο κυκλοφορητής (επίσκεψη ιδιώτη τεχνικού) και βούλωσε το μανόμετρο.

Αποτελέσμα όλων των παραπάνω 300 κυβικά κατανάλωση σε 1 μήνα και πολλά τηλέφωνα στην ιδιοκτήτρια και όλα αυτά μέσα στο κρύο. Ευτυχώς κάλυψε τα έξοδα του μηχανικού και του κυκλοφορητή, αλλά τώρα ήρθαν τα τέλη της ΕΔΑ για όλες τις παραπάνω επισκέψεις συν το τέλος σύνδεσης.

Ο πάροχος μου είπε ο ιδιοκτήτης ακινήτου, η ΕΔΑ μου είπε επίσης ο ιδιοκτήτης, βασικά δε μου έδινε καν ανάλυση του ποσού παρότι έχω το λογαριασμό στο όνομα μου.

1 λεπτό πριν, tuxpower είπε

Το κόστος επανασύνδεσης φυσικά και είναι του ιδιοκτήτη.

Δεν ζήτησε ο νέος ενοικιαστής διακοπη του αερίου.

Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να αναλάβει το κόστος επανασύνδεσης(καθώς αυτός ζήτησε την διακοπή), να φέρει εσωτερικό εγκαταστάτη να κάνει service στο μηχάνημα και να κάνει και το άναμα αν πρόκειται για μηχάνημα που ήταν καιρό κλειστό (μπορεί να μην έχει νερά, να έχει θέμα με την πλακέτα, να μην δίνει φλόγα κ.τ.λ).

Ναι δυστυχώς δεν παίχτηκε τίποτα από όλα αυτά. Μόνο έλεγχος από τεχνικό που ήταν όμως απαραίτητος για την βεβαίωση εγκαταστατη (τον πληρώσε η ιδιοκτήτρια). 

Βέβαια όταν αναδείχτηκε η κατάσταση της εγκατάστασης δεν έγιναν προληπτικά ενέργειες (αλλαγή εξαρτημάτων). Πήγαμε στη λογική όσο πάει και όταν χαλάσει το αλλάζουμε. Αυτό ωστόσο οδήγησε σε διαρροή και έλλειψη θέρμανσης 1-5 Δεκεμβρίου, 23-28 Δεκεμβρίου και 10-12 Ιανουαρίου και αρκετό τρέξιμο από εμένα (κακώς έπρεπε να απαιτήσω να λυθούν από την ιδιοκτησία αλλά είπα μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας).

Επεξ/σία από fylatos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...