Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα παίδες, έχει προκύψει αυτό το θέμα και δεν ξέρω τι παίζει. Χθες την Παρασκευή, πήγα να κάνω ανάληψη λίγων ευρώ από το βιβλιάριο αποταμίευσης που έχω. Το βιβλιάριο είναι του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου. Πάω λοιπόν στην κοπέλα, και της λέω ότι θέλω να κάνω ανάληψη. Με ρωτάει πόσα και τη λέω τόσα ευρώ. Της δίνω και την ταυτότητα που χρειάζεται, και σε μια στιγμή μου λέει ότι δεν γίνεται να γίνει η ανάληψη γιατί λείπουν στοιχεία!! Ξαφνιάστηκα, γιατί πρώτη φορά συνέβαινε αυτό. Της λέω τι στοιχεία λείπουν και μου απαντάει "τόπος γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, αφμ, και κάτι ακόμα που δεν το άκουσα πολύ καλά, κάτι «εφορίας» είπε μήπως εκκαθαριστικό; Τέσπα, όπως είπα πρώτη φορά έγινε αυτό. Έχω κάνει αναλήψεις αρκετές φορές εδώ και χρόνια και δεν έχει υπάρξει το παραμικρό. Η τελευταία ανάληψη που έκανα ήταν τον Ιούνιο φέτος, και η τελευταία κατάθεση τον φετινό Ιούλιο. Δεν είχα κάνει το παραμικρό από τότε είτε με το λογαριασμό είτε με το βιβλιάριο. Τι να συμβαίνει; Μήπως επειδή το ΤΤ συγχωνεύτηκε με μια άλλη τράπεζα και να συμβαίνει κάτι μ'αυτό; Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Να 'στε καλά.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Εδώ μπορείς να διαβάσεις ποια έγγραφα απαιτούνται για την τήρηση λογαριασμού σε τράπεζα, σύμφωνα με το νόμο 3691/2008. (η τράπεζα ενδεικτικά, για όλες τα ίδια ισχύουν).
mylo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 στην αργοτική (πειραιως πλέον) μου είπαν οτι κάθε 2 χρόνια γίνεται ενημερωση στοιχείων και θέλει τα συγκεκριμένα έγραφα.πολύ πιθανο να συμβαινει κάτι παρόμοιο. με κάρτα βέβαια μπορείς να κάνεις κανονικότατα ανάληψη. το υπόδειγμα της υπογραφλης σε τη χρειάζεται όταν μιλάμε για απλό καταθετικό λογαριασμό?
Joshua21 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Τι να συμβαίνει; Μήπως επειδή το ΤΤ συγχωνεύτηκε με μια άλλη τράπεζα και να συμβαίνει κάτι μ'αυτό; Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Να 'στε καλά. Όχι. Όλες οι τράπεζες ζητάνε επιπλέον στοιχεία(που παλιότερα δεν ήταν απαραίτητα). Και ναι, καλά άκουσες, ζητάνε και εκκαθαριστικό. Δες σχετικά άρθρα εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_30/11/2012_503335 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112876121
DrLo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Όχι. Όλες οι τράπεζες ζητάνε επιπλέον στοιχεία(που παλιότερα δεν ήταν απαραίτητα). Και ναι, καλά άκουσες, ζητάνε και εκκαθαριστικό. Δες σχετικά άρθρα εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_30/11/2012_503335 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112876121 Δε ζητάνε απαραιτητα εκκαθαριστικό νομίζω. Κάτι που να φαίνεται το ΑΦΜ έχω την εντύπωση. Αν θυμαμαι καλά εγώ τους είχα πάει την έναρξη επαγγελματός.
Joshua21 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δε ζητάνε απαραιτητα εκκαθαριστικό νομίζω. Κάτι που να φαίνεται το ΑΦΜ έχω την εντύπωση. Αν θυμαμαι καλά εγώ τους είχα πάει την έναρξη επαγγελματός. Σε μένα προσωπικά έχουν ζητήσει ένα κάρο χαρτιά στην Πειραιώς που έχω δοσοληψίες, συμπεριλαμβανομένου και του εκκαθαριστικού. Και μάλιστα σε προσωπικό λογαριασμό που δεν είχε καμία σχέση με το επάγγελμά μου. Το ίδιο ακούω και από ΟΛΟΥΣ όσους προσπάθησαν να κάνουν ανάληψη στο γκισέ τους τελευταίους μήνες. Το ίδιο γράφουν και όλα όσα δημοσιεύματα έχω δει. Μάλλον λανθασμένη εντύπωση έχεις
Silverage Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 το υπόδειγμα της υπογραφλης σε τη χρειάζεται όταν μιλάμε για απλό καταθετικό λογαριασμό? Έχω διαβάσει πολλά.Π.χ. πάει κάποιος να πάρει λευτά απο κάποιον που πέθανε ενώ δεν είναι το όνομά του στο βιβλιάριο και πλαστογραφεί την υπογραφή.Κάποια στιγμή, συγγενείς αυτουνού που πέθανε πάνε να πάρουν τα λευτά και βλέπουν το λογαριασμό άδειο.Γϊνεται της Πόπης και τελικά συγκρίνουν την υπογραφή απο τα χαρτιά που χρησιμοποίησε ο άλλος με αυτά που κρατούν στο ΣΥ.ΔΙ.ΠΕΛ. και μπαμ! βλέπουν δεν ταιριάζουν.
Toufas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Υπογραφη και συγκριση για αναληψη το 2013... Τι αλλο θα ακουσω...
mary Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Ρε παιδιά που ζειτε;; Τη περασμενη βδομαδα πηγα ανοιξα λογαριασμο στη Πειραιως και μου ζητησαν: ταυτοτητα, καρτα ανεργιας οαεδ ή βεβαιωση εργοδοτη, εκκαθαριστικο, δεη και οτε. Και πριν 10 χρονια που ειχα ανοιξει στην Αλφα, τα ιδια μου ζητησαν με τη διαφορά πως επειδη ημουν φοιτητρια ηθελαν βεβαιωση σπουδων. Προσφατα ομως συνεβη και το εξης: Ο πατερας μου εχει λογαριασμο σε Αλφα και Εμπορική, οι οποιες συγχωνευτηκαν τωρα. Οταν πηγε προχθες σε καταστημα της Αλφα να βγαλει λεφτά του ειπαν πως δε μπορουν να του δωσουν γιατι εχει άλλα στοιχεια δηλωμενα στη μια τραπεζα και άλλα στην άλλη. Λογικο αν σκεφτεις πως ο ενας λογαριασμος ανοιχθηκε πριν 20 χρονια και ο άλλος πριν 10. Άλλαξε και ταυτοτητα και σπιτι κ.ο.κ. Οποτε πηγε στη τραπεζα με τα δικαιολογητικα και ξεκαθαριστηκε το θεμα! 1
black_widow Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δε ζητάνε απαραιτητα εκκαθαριστικό νομίζω. Κάτι που να φαίνεται το ΑΦΜ έχω την εντύπωση. Αν θυμαμαι καλά εγώ τους είχα πάει την έναρξη επαγγελματός. Εκκαθαριστικό ή υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής, όχι απλά κάτι που να φαίνεται το ΑΦΜ ( κάπου στα μέσα του 2012 άλλαξανε τα χαρτιά που ζητάνε )...
The_Judas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Υπογραφη και συγκριση για αναληψη το 2013... Τι αλλο θα ακουσω... Που είναι το παράξενο; Δεν έχεις ακούσει ποτέ για πλαστογραφία ταυτότητας ή και υπογραφής; Αν κάνεις ανάληψη τεράστιο ποσό μάλλον θα το ψάξουν λίγο καλύτερα (είτε για περίπτωση απάτης είτε γιατί θέλουν να σε κρατήσουν) Σε μικρά ποσά δεν πολυασχολούνται.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 ωραία, ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Θα πάω βέβαια τη Δευτέρα να δω τι γίνεται, και να κανονίσω και αυτό. Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να πάρω (από κεπ; ) καινούριο χαρτί που έχει πάνω το αφμ, γιατί το παρόν το έχω χρόνια και κοντεύουν να εξαφανιστούν τα γράμματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα