zoranb Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Τι λύση υπάρχει ώστε σε ταράτσα νησιώτικου (κυκλαδίτικου) σπιτιού να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα, που να μην εξέχει! Κάποια στιγμή σε κάποια έκθεση, είχα δεί κάτι ηλιακούς θερμοσίφωνες στους οποίους όμως το καζάνι τους βρισκόταν κάτω από το κάτοπτρο, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται άσχημοι καθώς είχε μειωθεί δραματικά ο όγκος τους;
Silverage Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Θα περιμένεις μερικά χρόνια για να βγεί αυτή η τεχνολογία και θα είσαι τζι-τζι
DrLo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Σε παλιό τευχος των Τεχνικών νέων είχα διαβάσει ακριβώς για αυτή τη περίπτωση. Δε θυμάμαι πως λέγεται η εφαρμογή, φαντάσου οριζόντιους σωλήνες που μπορούν να κρυφτούν από το μικρό τοιχείο της ταράτσας και περιβάλονται από καμπύλα κάτοπτρα τα οποία συγκεντρώνουν την ακτινοβολία τους σωλήνες. Ηταν μια εφαρμογή σε ξενοδοχείο. Απαιτεί μεγάλη επιφάνεια αλλά είναι σχεδόν επίπεδο. Θα το ψάξω και θα σου πω. κάτι σαν αυτό ίσως αλλα ελπίζω σε μικρότερη κλίμακα για 1 σπίτι http://www.sanet.gr/mag.php 1
leftermann Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 θες να μην φαίνεται ούτε καν ο συλλέκτης; Ή απλά να μην φαίνεται το καζάνι; Σε κεραμοσκεπές συχνά βάζουν μόνο τον συλλέκτη πάνω στα κεραμίδια, και το καζάνι κάτω από την σκεπή, μόνο που χρειάζεται κυκλοφορητής για να κυκλοφορεί το θερμικό υγρό στο σύστημα.
zoranb Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 ο συλλέκτης μπορεί να έχει κλίση ελάχιστη?
siracos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 http://www.thermostahl.gr/product_detail.jsp?prdId=SOLAR%20COMPACT&extLang= Για κοίτα μην σου κάνει
zoranb Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει αυτό το σύστημα όμως!
siracos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Βρες κανα μαγαζί να τον έχει σε έκθεση και τράβα κοίτα τον. Ούτε εγώ ξέρω πως δουλεύει απλά κάπου τον είχα δει και το θυμήθηκα 1
Liverpool89 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Σκεφτειται οτι ειναι ενας εναλλακτης νερου με νερου(σε αυτη την περιπτωση υγρου που χρησιμευει στην μεταδοση θερμοτητας) αλλα κλειστου τυπου με γυαλι που απορροφα οσον τον δυνατον περισσοτερη ηλιακη θερμοτητα. Το λεει κιολας ειναι συλλεκτης και δοχειο(καζανι) μαζι... Αλλα δεν ξερω το μεγεθος του(βασικα το παχος θα διαφερει) αναλογα με τα λιτρα που θες. Ή συνδεεις δυο σε σειρα η παραλληλα για να λειτουργουν εναλλαξ, αναλογα την ζητηση..
leftermann Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 ο συλλέκτης μπορεί να έχει κλίση ελάχιστη? ο συλλέκτης πρέπει να έχει συγκεκριμένη κλίση για να έχεις μέγιστη απόδοση, δεν θυμάμαι πόση. Όσο απομακρύνεσαι από αυτήν τόσο μειώνεις την απόδοση.
haris_216 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 ο συλλέκτης μπορεί να έχει κλίση ελάχιστη? εξαρτάται τι εννοείς "ελάχιστη" αν εννοείς τελείως οριζόντιο, όχι δεν μπορεί. αν εννοείς μικρή κλίση (20+ μοίρες) ναι μπορεί, αλλά...... αλλά θα έχεις πρόβλημα το χειμώνα. από αυτά που ξέρω η κλίση που δίνεται (40-50 μοίρες ανάλογα την εταιρία) έχει να κάνει με το να είναι κάθετος ο συλλέκτης με τις ακτίνες του χειμωνιάτικου ήλιου (έτσι ώστε να έχει την μέγιστη απόδοση τότε). αν λοιπόν δώσεις μικρότερη κλίση, η γωνία που δημιουργείται σε σχέση με τον ήλιο τότε (χειμωνιάτικο) είναι πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ απώλειες. αν δεν σε νοιάζει (που δεν το φαντάζομαι αφού αν βάλεις θερμοσίφωνα ηλιακό θέλεις να αποδίδει) τότε ναι, μπορείς να τον ξαπλώσεις αρκετά
zoranb Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Ελάχιστη εννώ τόση ώστε να μπορεί να ανεβαίνει το ζεστό νερό πάνω και να λειτουργεί το όλο κύκλωμα! Θυμάμαι κουβέντα με τον τεχνικό που μου εγκατέστησε τους ηλιακούς, που έλεγε πως ήδη έχουν πολύ μεγάλες αποδώσεις όλοι οι ηλιακο, ίσως και να παραθερμαίνουν όλο αυτό το νερό, να είναι δηλαδή κατάσταση overkill. Γιαυτό σκέφτομαι μήπως κ δεν χρειάζεται να είναι κ τόσο κάθετο το κάτοπτρο στις ακτίνες το ήλιου!
haris_216 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 ................ δηλαδή κατάσταση overkill................ τον χειμώνα με το ήλιο να χάνεται ήδη από τις 3-4 το απόγευμα τί overkill να έχεις; εκτός αν, αφού αναφέρεσαι σε κυκλαδίτικο σπίτι, μιλάς για χρήση ως εξοχικό (καλοκαίρι) btw βλέπω ότι τα diy απέδωσαν και μάζεψες φράγκα για σπίτι σε νησί πάντως αν η τρόϊκα δώσει κίνητρα (αμοιβή) για να καταγγέλουμε αυτούς με τα πολλά ακίνητα, θα σε δώσω στεγνά!!!
zoranb Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 το χειμώνα με τον ήλιο να χάνεται ήδη από τις 3-4 το απόγευμα τί overkill να έχεις; εκτός αν, αφού αναφέρεσαι σε κυκλαδίτικο σπίτι, μιλάς για χρήση ως εξοχικό (καλοκαίρι) Ναι σε κυκλαδίτικο αναφέρομαι, που πρέπει με κάποιο τρόπο να μην φαίνονται στην ταράτσα οι ηλιακοί. Νομίζω πως το πρωί θα έχει μαζέψει αρκετό νερό για όλη τη μέρα, μετά το μεσημέρι λες να περιμένω για να ζεστάνει; Τι λες; πάντως αν η Τρόικα δώσει κίνητρα (αμοιβή) για να καταγγείλουμε αυτούς με τα πολλά ακίνητα, θα σε δώσω στεγνά!!! Δώσε με... Βρούτε, αλλά δεν είναι δικά μου, να βοηθησω φίλους θέλω! btw βλέπω ότι τα diy απέδωσαν και μάζεψες φράγκα για σπίτι σε νησί Δεκάρα τσακιστή δεν έχω βγάλει από αυτά τα diy, ότι έχω κάνει το κάνω για δική μου ικανοποίηση κ να βοηθήσω φίλους! Εγώ κ η μητέρα Τερέζα είμαστε!
xagormark Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Η επιλογη ενος βαρυτικου συστυματος(κοινου ηλιακου) ο οποος δεν 8α φαινετε 8α πρεπει να εχει το καζανι στο ιδιο υψος με τον συλλεκτη ο οποιος ειναι οριζοντιος οποτε και χαμηλος!! το συστημα με το ενσωματομενο καζανι (λεγομενο μπανιερα) εχει αρκετο υψος λογω κα8ετης λειτουργειας οποτε 8α ειναι ορατο + σε μια ενδεχομενη ζημια πετας ολο τον ηλιακο χωρις να εχεις την δυνατοτητα να αντικαταστησεις το προβληματικο μερος(καζανι-συλλεκτη) προχωρησε σε αγορα χαμηλου προφιλ ηλιακου με τον οριζοντιο συλλεκτη ο οποιος εχει και την μεγιστη δυνατη κληση 45 μοιρες και το καζανι ακριβως απο πισω! προσοχη το συστημα αυτο 8α χρειαστει μια βαρυτικη αντεπιστροφη βαλβιδα στην επιστροφη του συλλεκτη γιατι οταν ο ηλιος σταματησει να ζεσταινει τον συλλεκτη γινεται αντιστροφη 8ερμικων φορτιων απο το καζανι (οντας πιο ζεστο εκεινη την ωρα απο τον συλλεκτη μιας και εχει απο8ηκευσει 8ερμοκρασια και ο συλλεκτης εχει πλεον σταματησει να αποδιδει μιας και ο ηλιος δυει) κοιτα σε skyland χαμηλο. Αλλο συστημα ειναι ενα βεβιασμενης στο οποιο 8α εχεις μονο τους συλλεκτες (flat panel η vacuum tubes)πανω και το μποιλερ κατω σε ενα δωματιο το οποιο ξεφευγει σε κοστος και σε αποσβεση χρηματων!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα