Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά μη με βαρέσετε :ph34r: ( αν και σε μένα βγήκε συμπτοματικά πιστέυω ) αλλά στα 14-15 που είχα το ίδιο πρόβλημα, η μάνα μου μου είπε οτι η ακμή φέυγει με το sex και καλά οτι κάτι αλάζει στις ορμόνες....... είναι εφικτό??

και κάτι για τον ts.. εάν στο gym πέρνεις τπτ σταμάτα το.. και γενικά για υγεία παράτα τα φόρουμ και πιάσε τους ιατρούς...

Δημοσ.

Plz no trolling (κόψε το τάκα τάκα και λοιπά αναμενόμενα αστειάκια :mad:  )

''η ακμή θα υποχωρήσει εντελώς όταν θα έχει περάσει η πρώτη νεότης'' γράφει ο Ιατρικός Οδηγός (1980) της βιβλιοθήκης μου. Δλδ και το τάκα τάκα να κόψεις , πρέπει να μαμείς για να δεις αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Μακριά απο Accutane.

Stiefotrex gel + Dalacin C lotion χρησιμοποιούσα εγώ. Το Dalacin το βάζεις ανα δεύτερη βδομάδα για να εμποδίσεις την ανοσία των μικροβίων. Ενδιάμεσα πλένεσαι με Antibacter. Το Stiefotrex το έχω σταματήσει εδώ και μήνες, αλλά μόνο του το Dalacin έκανε φοβερή δουλειά. Μπορεί να ξαναρχίσω το πρώτο αλλά μου προκαλούσε ξηροδερμία, συν οτι σταδιακά αρχίζει και μου εξαφανίζεται εντελώς η ακμή.

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε μια και έχω ταλαιπωρηθεί και εγώ χρόνια από ακμή. Η καλύτερη κρέμα και η πιο ακριβή ειναι η Indoxyl.http://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/12860 Βάζε την κάθε βράδυ το μεσημέρι έβαζα adaferin http://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/6715 συνδύασε τα με ένα καλό σαπούνι πχ sebamed και θα είσαι εντάξει μπορείς να τα πάρεις χωρίς συνταγή γιατρού αλλά κάνουν κανά 40αρι όλα μαζί αν δεν είναι κυστική ακμή και δεν υπάρχει κίνδυνος για σημάδια μην πάρεις τα χάπια. Α και μια και ανοίξαμε συζητηση για την ακμή υπάρχει κρέμα για μετά για τα σημάδια η kelosoft κάνει δουλεία? Η είναι χαμένα λεφτα?

Δημοσ.

Η κυστική ακμή τι ακριβώς είναι? 

Επίσης επειδή το indoxyl είχε δουλέψει και σε μένα στο παρελθόν, αλλά τώρα έχω και στην πλάτη, λέτε να μπορώ να το βάλω στην πλάτη as well? 

Δημοσ.

Επειδη και εγω εχω το ιδιο θεμα σπυρακια στο προσωπο και στην πλατη ο γιατρος μου προτεινε τα isotroin και βλεπω οτι εχει καλα αποτελεσματα το μονο κακο ειναι οτι δεν μπορεις να φας γαλακτοκομικα στο φαγητο σου πριν παρεις τα χαπια.

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε μια και έχω ταλαιπωρηθεί και εγώ χρόνια από ακμή. Η καλύτερη κρέμα και η πιο ακριβή ειναι η Indoxyl.http://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/12860 Βάζε την κάθε βράδυ το μεσημέρι έβαζα adaferin http://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/6715 συνδύασε τα με ένα καλό σαπούνι πχ sebamed και θα είσαι εντάξει μπορείς να τα πάρεις χωρίς συνταγή γιατρού αλλά κάνουν κανά 40αρι όλα μαζί αν δεν είναι κυστική ακμή και δεν υπάρχει κίνδυνος για σημάδια μην πάρεις τα χάπια. Α και μια και ανοίξαμε συζητηση για την ακμή υπάρχει κρέμα για μετά για τα σημάδια η kelosoft κάνει δουλεία? Η είναι χαμένα λεφτα?

Adaferin και γω βαζω οταν δω κανα σπυρι με πύο μεσα και θα ελεγα πως ειναι πολυ αποτελεσματικη. Η τζελ ομως, οχι η απλή.

Δημοσ.

Acne hermal, adaferin, indoxyl, epiduo , sebamed, avene cleanance (κρεμα σε συνδυασμο με το σαπουνι) & χαπια vibramicyn. Τελικα ολα εχουν παροδικη δραση, και ειδικα τα τζελ μετα απο καποιες μερες χρησης μου φερνουν καψιμο σ ολο το προσωπο. Καλα μια μερα το σεπτεμβρη δε μπορουσα να σταθω, ολο το προσωπο εκαιγε. Τοτε εβαζα καθε βραδυ το τζελ & μου πε η γιατρος να το σταματησω και να βαζω μονο αν βγαζω καποιο σπυρι.

Το προβλημα μου εμενα ειναι οτι ανα χ διαστηματα βγαζω μεγαλα σπυρια με πυον σε συγκεκριμενα σημεια. Οχι πολλα, ενα καθε φορα. Ειναι σημεια στο προσωπο που ΕΚΕΙ βγαινουν οταν ειναι, παντα.

Αυτο εμενα με οδηγει στο να σκεφτω οτι αυτες οι θεραπειες ειναι επιφανειακες και το προβλημα δεν λυνεται αλλα κουκουλωνεται.

Γι αυτο θελω να παω σε αλλο γιατρο να παρω γνωμη, και σκεφτομαι πολυ σοβαρα ν αρχισω τα χαπια ΑΝ μου τα προτεινει. Απο το να πληρωνω ενα καρο λεφτα, και να βγαζω σπυρια που αφηνουν σημαδια ε καλυτερα να ταλαιπωρηθω δυο μηνες κ μετα να ησυχασω. Τα χει παρει η κολλητη μου και δεν ειχε καποια ιδιαιτερη ενοχληση, σιγουρα ειναι στον ανθρωπο...

Δημοσ.

Το προβλημα μου εμενα ειναι οτι ανα χ διαστηματα βγαζω μεγαλα σπυρια με πυον σε συγκεκριμενα σημεια. Οχι πολλα, ενα καθε φορα. Ειναι σημεια στο προσωπο που ΕΚΕΙ βγαινουν οταν ειναι, παντα.

Και γω το ιδιο παθαινω. Ειναι πολυ συγκεκριμενα σημεια που βγαζω σπυρια και σε συγκεκριμενες περιόδους, πχ οταν ειμαι διαθετη...

Παρ'όλα αυτά, δεν ειχα ποτέ ιδιαιτερο πρόβλημα με την ακμη σε σημειο να παω σε δερματολογο. Ασε που απο φιλες που άκουγα τι επαθαν, το απεκλεια να παω.

Το επερνα πολυ χαλαρά, ε βγηκε ενα σπυρι σε 3 μερες θα φυγει....Ποιος ο λογος να τρεχω να με χαπακώνουν... :-)

Δημοσ.

Καλα με την αδιαθεσια ειναι κι αναμενομενο, εμενα βγαινουνε και σε ασχετα διαστηματα. Και τα σημεια ρε γαμωτο ειναι καραμπαμ, πανω στη μυτη ας πουμε. Και δεν ειναι απλα σπυρακια, ειναι θηρια γεματα πυον. Πριν λιγους μηνες ειχα παει στο λαικο και μου πηραν δειγμα απο ενα που εσκασε, μηπως ητανε σταφυλοκοκκος αλλα βγηκε αρνητικο.. Το κακο βασικα ειναι οτι μου αφηνουν σημαδια

Δημοσ.

Acne hermal, adaferin, indoxyl, epiduo , sebamed, avene cleanance (κρεμα σε συνδυασμο με το σαπουνι) & χαπια vibramicyn. Τελικα ολα εχουν παροδικη δραση, και ειδικα τα τζελ μετα απο καποιες μερες χρησης μου φερνουν καψιμο σ ολο το προσωπο. Καλα μια μερα το σεπτεμβρη δε μπορουσα να σταθω, ολο το προσωπο εκαιγε. Τοτε εβαζα καθε βραδυ το τζελ & μου πε η γιατρος να το σταματησω και να βαζω μονο αν βγαζω καποιο σπυρι.

Αυτο εμενα με οδηγει στο να σκεφτω οτι αυτες οι θεραπειες ειναι επιφανειακες και το προβλημα δεν λυνεται αλλα κουκουλωνεται.

Γι αυτο θελω να παω σε αλλο γιατρο να παρω γνωμη, και σκεφτομαι πολυ σοβαρα ν αρχισω τα χαπια ΑΝ μου τα προτεινει. Απο το να πληρωνω ενα καρο λεφτα, και να βγαζω σπυρια που αφηνουν σημαδια ε καλυτερα να ταλαιπωρηθω δυο μηνες κ μετα να ησυχασω. Τα χει παρει η κολλητη μου και δεν ειχε καποια ιδιαιτερη ενοχληση, σιγουρα ειναι στον ανθρωπο...

Απλά σκέψου το πολύ πριν το αρχίσεις. Ένα απλό google να κάνεις, accutane dangers και τέτοιου στυλ θα βρείς άπειρα. Μέχρι άτομα που έχουν πάθει τρομερές αρρώστιες (έως και καρκίνο) με το που τελείωσαν το accutane. Δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις και συκοφαντίες.

Δημοσ.

Τα είχα πάρει και εγώ αυτά τα χάπια στα 18.5 περίπου όταν ήμουν πρωτοετής. 

Αν γύρναγα πίσω στον χρόνο ΔΕ θα τα έπαιρνα.

Όχι γιατί δε δούλεψαν, δούλεψαν και μάλιστα πολύ καλά. Ούτε πως είχα τις τρελές παρενέργειες (σκασμένα χείλη, καμιά μύτη που μάτωνε στο άσχετο αυτά μόνο) αλλά γιατί το αντιμετώπισα τότε πολύ ανώριμα το όλο θέμα.

Δεν έψαξα και πολλές πολλές λύσεις. Έβαζα κρέμες από τα 14-15 περίπου και μάλιστα πολύ απλές. Ξεκίνησα στα 18 αντιβιώσεις και ανυπόμονος πια λέω δε βαριέσαι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ΕΓΩ επέμενα για τα χάπια (ακούγοντας τότε μόνο θετικά αποτελέσματα από άτομα που τα είχαν πάρει και θέλοντας να τελειώνω μια και καλή).

Είναι χάπια βαριά. Το γεγονός και μόνο πως κάνεις εξετάσεις αίματος κάθε μήνα είναι αρκετό.

Κάτι άλλο που δε λένε είναι ότι το δέρμα γίνεται ιδιαιτέρως ευαίσθητο και αν πειράζεις τα σπυράκια όσο παίρνεις τα χάπια έχεις τεράστια πιθανότητα να καταλήξεις με δέρμα χωρίς σπυράκια μεν, με ουλές δε.

Αν ήμουν σήμερα σε αυτή την κατάσταση δε θα έπαιρνα καν αντιβίωση.

Ότι και να λένε μερικοί πως δεν παίζει ρόλο η διατροφή κτλ εγώ θα ξεκινούσα με τα στοιχειώδη (αποχή από ζάχαρη - λίπη - junk food) απο τα οποία έτσι και αλλιώς όταν έπαιρνα τα χάπια μου έλεγε να απέχω (αλλιώς χτύπαγαν οι εξετάσεις κακά επίπεδα) και όσο το δυνατό φυτικά σκευάσματα - σαπούνια και ίσως κάποια βιταμίνη (β-καροτένιο, ψευδάργυρο, σελήνιο κτλ).

Εϊμαι 23 και να πω την αλήθεια σπυριά σπυριά δεν ξαναέβγαλα από τότε. Μόνο σε περιόδους έντονου άγχους που τσακίζω και τόνους γλυκά βγάζω σπυράκια τα οποία φεύγουν σε 3 μέρες το πολύ μόνα τους.

Δημοσ.

Τα είχα πάρει και εγώ αυτά τα χάπια στα 18.5 περίπου όταν ήμουν πρωτοετής. 

Αν γύρναγα πίσω στον χρόνο ΔΕ θα τα έπαιρνα.

Όχι γιατί δε δούλεψαν, δούλεψαν και μάλιστα πολύ καλά. Ούτε πως είχα τις τρελές παρενέργειες (σκασμένα χείλη, καμιά μύτη που μάτωνε στο άσχετο αυτά μόνο) αλλά γιατί το αντιμετώπισα τότε πολύ ανώριμα το όλο θέμα.

Δεν έψαξα και πολλές πολλές λύσεις. Έβαζα κρέμες από τα 14-15 περίπου και μάλιστα πολύ απλές. Ξεκίνησα στα 18 αντιβιώσεις και ανυπόμονος πια λέω δε βαριέσαι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ΕΓΩ επέμενα για τα χάπια (ακούγοντας τότε μόνο θετικά αποτελέσματα από άτομα που τα είχαν πάρει και θέλοντας να τελειώνω μια και καλή).

Είναι χάπια βαριά. Το γεγονός και μόνο πως κάνεις εξετάσεις αίματος κάθε μήνα είναι αρκετό.

Κάτι άλλο που δε λένε είναι ότι το δέρμα γίνεται ιδιαιτέρως ευαίσθητο και αν πειράζεις τα σπυράκια όσο παίρνεις τα χάπια έχεις τεράστια πιθανότητα να καταλήξεις με δέρμα χωρίς σπυράκια μεν, με ουλές δε.

Αν ήμουν σήμερα σε αυτή την κατάσταση δε θα έπαιρνα καν αντιβίωση.

Ότι και να λένε μερικοί πως δεν παίζει ρόλο η διατροφή κτλ εγώ θα ξεκινούσα με τα στοιχειώδη (αποχή από ζάχαρη - λίπη - junk food) απο τα οποία έτσι και αλλιώς όταν έπαιρνα τα χάπια μου έλεγε να απέχω (αλλιώς χτύπαγαν οι εξετάσεις κακά επίπεδα) και όσο το δυνατό φυτικά σκευάσματα - σαπούνια και ίσως κάποια βιταμίνη (β-καροτένιο, ψευδάργυρο, σελήνιο κτλ).

Εϊμαι 23 και να πω την αλήθεια σπυριά σπυριά δεν ξαναέβγαλα από τότε. Μόνο σε περιόδους έντονου άγχους που τσακίζω και τόνους γλυκά βγάζω σπυράκια τα οποία φεύγουν σε 3 μέρες το πολύ μόνα τους.

Το θέμα είναι ότι πέρα από τα side effects που δεν έπαθες, δεν ξέρεις αν οτι προκληθει στο μέλλον ευθυνεται απο αυτό.

Για παραδειγμα googlάρετε, τους κινδυνους αν φας συκωτι απο πολική αρκούδα. Είναι απαγορευτικό, γιατί μπορείς να πεθάνεις, (το συκώτι της πολικής αρκούδας έχει τρομερές ποσότητες βιταμίνης Α, το ίδιο δηλαδή με το accutane)

Δημοσ.

Και τα γαλακτοκομικά παίζουν ρόλο. Και φυσικά τα γλυκά (που περιέχουν γάλα). Μια-δυο βδομάδες να τα κόψω εντελώς, δεν βγαίνει το παραμικρό. Μόλις τα ξαναρχίσω αυξάνονται αμέσως οι πιθανότητες να βγάλω κάποιο σπυράκι τις επόμενες μέρες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...