Κολοκυθοσπορος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Εγω απ την αλλη τελευταια υποπτευομαι και τις εθελοντικες οργανωσεις στις οποιες προσφερουμε κατα κυριο λογο παλια ρουχα και παππουτσια. Εχετε παει ποτε σε παζαρια της Αθηνας? Ποσα ρουχα πουλανε διαφοροι τσιγγανοι ή πακιστανοι?.. Που τα βρισκουν και τα πουλανε? Η λογικη λλει, απο τις οργανωσεις που τα μαζευουν. Τα παιρνουν απο εκει και μετα τα πουλανε ισως. Δεν εξηγειται αλλιως. Εχω και εγω καποια παλια ρουχα να δωσω που δεν μου κανουν, αλλα δεν ξερω σε ποια οργανωση να τα δωσω. Γιατι πολυ φοβαμαι οτι θα γινουν εμπορευμα. Και αν ειναι να γινουν ετσι, με συμφερει να ειμαι εγω ο πωλητης.. τι νουμερο ειναι τα ρουχα ?
noob Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 ΥΓ: κάτι που μόλις έμαθα: είναι 2 τύποι στο μετρό και στον προαστιακό που ζητιανεύουν μέσα. Σίγουρα θα τους έχετε δει, είναι δύο καμμένοι στο πρόσωπο (αδέρφια είναι). Σήμερα έμαθα ότι πάνε και ανοίγουν τα αυτοκίνητα στην Δ.Πλακεντίας (στο πάρκινγ) και κλέβουν τα ράδιο. Χθες τους κυνηγούσε η αστυνομία γιατί πήγαν να κλέψουν ένα μηχανάκι. Οπότε προσοχή πού αφήνετε το αυτοκίνητό σας! Ο ένας είναι και χωρίς χέρια? Πες μου ότι η αστυνομία κυνηγούσε τον σακάτη και δεν μπορούσε να τον πιάσει..! :Ρ 1
CROM271 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 δεν είπα τα στέλνω προσωπικά (δηλαδή σε άτομο). Είπα "εγώ προσωπικά" τα στέλνω εκεί. (έμφαση στο τι κάνω εγώ για τους λόγους που είπα). Πραγματικά, μην αρχίζουμε και σε αυτό το θέμα περί οργανώσεων κτλ. υπάρχει ήδη θέμα. Ο καθένας δίνει όπου θέλει. Εγώ προτιμάω να δίνω σε οργανισμούς με παιδιά με αναπηρία ή παιδιά που φιλοξενούνται κάπου. Είτε στην Ελλάδα (όπως χαμόγελο και Εργαστήρι -δύο οργανώσεις που προτιμώ να δίνω) είτε στο εξωτερικό. Οχι δεν θελω να αρχισω συζητηση για το που δινει καποιος βοηθεια. Διαφωνω μεν αλλα δικαιωμα του καθενος να δινει οπου θελει ειναι... Εγω θελω να σταθω στο γεγονος οτι με αυτον τον τροπο δεν ξερεις αν τα λεφτα που δινεις οντως βοηθανε τους ανθρωπους που θελεις (εστω και μεσω σχολειων, υποδομων κλπ) ή πανε στις τσεπες των ...γνωστων αγνωστων ειτε αμεσα (με κλεψια δηλαδη) ειτε εμμεσα με τους παχυλους μισθους που απολαμβανουν. Δηλαδη αν στελνεις π.χ. 10 ευρω τον μηνα που ξερεις πως τα 9 ευρω δεν πανε στις τσεπες των λαμογιων και το 1 μονο εκει που θες εσυ. Και χωρις να εχω στοιχεια ειμαι βεβαιος πως κατι τετοιο συμβαινει... Κατι σαν αυτο δηλαδη... http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s01e09-starvin-marvin Πιστευω μιλαμε για μια απο τις μεγαλυτερες βιομηχανιες παγκοσμιως που κατι λαμογια πλουτιζουν εκμεταλλευομενα την φιλανθρωπια απλων ανθρωπων... Με τα λεφτα που εχει μαζεψει η unisef και αλλες παρομοιες οργανωσεις η Αφρικη επρεπε να ειναι αυτη τη στιγμη....το πιο κοσμοπολιτικο μερος στη γη. Καταλαβαινετε για τι τζιρους μιλαμε?
Silenzio Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 και πάλι για να το έχει κάνει "επάγγελμα" ας πούμε, κάποιο λόγο θα έχει, δε ξέρεις σε τι συνθηκες ζει αυτός ο άνθρωπος για να επιλέγει αυτό το τρόπο ζωής που είναι ταπεινωτικός και δε νομίζω επιθυμητός για κάποιον, αυτο το αναφέρω γιατι πολλοί εύκολα ασκουν κριτική και αναφέρουν οτι τέτοιοι άνρθωποι καταλήγουν με χιλιαδες και εκατομμυρια ευρω..τέτοια ευήθεια όμως και ρατσισμός
TeZaS Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Εγώ δεν δίνω σε όσους έρχονται στον καφέ και σου πρήζουν το πέος, ειδικά δε σε αυτούς που δίνουν χαρτάκι οτι ήταν στην τάδε εκπομπή της πάνιας και έχει αδερφό με πρόβλημα και πίπες.... Στον δρόμο θα δώσω μόνο αν με κάνει να πιστέψω οτι πραγματικά τα χρειάζεται τα χρήματα.... Πχ μια μέρα περπατούσαμε με τον πατέρα μου (αυτός δίνει πολύ περισσότερες φορές απο μένα) και πετυχαίνουμε έναν τυπάκο μέσα στον κάδο σκουπιδιών να παλεύει να φάει κάτι που είχε βρεί. Εκεί μάγκες μου εμένα μου κόπηκαν τα πόδια και έλεγε με το που μας είδε, σωμί σωμί τέσπα του δώσαμε ένα τάλιρο και έτυχε να ξαναπεράσουμε μετά απο λίγο και είχε κάτσει σε μιαν άκρη και έτρωγε 2 φρατζόλες ψωμί. Πραγματικά άλλη αίσθηση εκείνη την στιγμή. Και πάλι αλλη μια φορά με έναν μετανάστη μας παρακάλαγε οτι θέλει να φάει, τέσπα του δίνουμε κάτι ψιλά κανα 4-5 ευρώ ήταν και παλι τον πετυχαίνουμε μετά απο λίγο που κατεβήκαμε απο την πολυκατοικία, είχε πάει σε μαγέρικο και είχε πάρει μια μερίδα να φάι και με το που μας είδε σχεδόν προσκύναγε. Του πατέρα μου του κόπηκαν τα πόδια και πήγαμε και του δώσαμε και άλλο ένα 10ρικο και έβαλε τα κλάματα ο τύπος. Αυτές οι 2 περιπτώσεις που ουσιαστικά πρόσφερε ο πατέρας μου, με έκαναν να νιώσω και εγώ για λίγο καλύτερος άνθρωπος. 2
FilipposMD Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Με τα λεφτα που εχει μαζεψει η unisef και αλλες παρομοιες οργανωσεις η Αφρικη επρεπε να ειναι αυτη τη στιγμη....το πιο κοσμοπολιτικο μερος στη γη. Καταλαβαινετε για τι τζιρους μιλαμε? Επειδή είδα αυτό και τώρα που ξεθάφτηκε το θέμα μπορεί να το δει και κάποιος άλλος, ας αναφέρω μερικά νούμερα που χρειάζεται 5 λεπτά για να τα βρεις στο ίντερνετ. Η Αφρική έχει πληθυσμό 1,1 δισεκατομμύριο. Ας υποθέσουμε για ευκολία ότι η UNICEF και οι λοιποί δεν ασχολούνται με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά μόνο με την Αφρική. Τα έσοδα της UNICEF είναι 3,3 δις δολλάρια ετησίως (στοιχεία 2008). Τα έσοδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι 1 δις ετησίως. Το ίδρυμα του Bill Gates, που είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, ξόδεψε 3,6 δις για βοήθεια το 2012. H USAID που είναι οργανισμός της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχει μπάτζετ για υγεία, ανθρωπιστκές αποστολές και τρόφιμα γύρω στα 13 δις ετησίως. Άρα, ΑΝ υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα λεφτά πάνε στην Αφρική (που προφανώς δεν ισχύει), αναλογούν περίπου $20 το χρόνο ανά κάτοικο. Προφανώς και δεν είναι μόνο αυτοί οι οργανισμοί που λειτουργούν, αλλά όταν η UNICEF έχει 3,3 δις μπάτζετ, πόσα δις να έχουν οι άλλοι; Να πούμε για $100 ευρώ ανά κάτοικο; Για $150; Όταν η μέση δαπάνη για την υγεία στην Ελλάδα είναι $2500 ετησίως, καταλαβαίνετε ότι όχι, δε φτάνουν τα λεφτά για να γίνει η Αφρική επίγειος παράδεισος. 6
GreyHorse Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Επειδή είδα αυτό και τώρα που ξεθάφτηκε το θέμα μπορεί να το δει και κάποιος άλλος, ας αναφέρω μερικά νούμερα που χρειάζεται 5 λεπτά για να τα βρεις στο ίντερνετ. Η Αφρική έχει πληθυσμό 1,1 δισεκατομμύριο. Ας υποθέσουμε για ευκολία ότι η UNICEF και οι λοιποί δεν ασχολούνται με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά μόνο με την Αφρική. Τα έσοδα της UNICEF είναι 3,3 δις δολλάρια ετησίως (στοιχεία 2008). Τα έσοδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι 1 δις ετησίως. Το ίδρυμα του Bill Gates, που είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, ξόδεψε 3,6 δις για βοήθεια το 2012. H USAID που είναι οργανισμός της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχει μπάτζετ για υγεία, ανθρωπιστκές αποστολές και τρόφιμα γύρω στα 13 δις ετησίως. Άρα, ΑΝ υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα λεφτά πάνε στην Αφρική (που προφανώς δεν ισχύει), αναλογούν περίπου $20 το χρόνο ανά κάτοικο. Προφανώς και δεν είναι μόνο αυτοί οι οργανισμοί που λειτουργούν, αλλά όταν η UNICEF έχει 3,3 δις μπάτζετ, πόσα δις να έχουν οι άλλοι; Να πούμε για $100 ευρώ ανά κάτοικο; Για $150; Όταν η μέση δαπάνη για την υγεία στην Ελλάδα είναι $2500 ετησίως, καταλαβαίνετε ότι όχι, δε φτάνουν τα λεφτά για να γίνει η Αφρική επίγειος παράδεισος. Και όλα αυτά μόνο ως οικονομική βοήθεια σε ανθρώπους. Τα τρις που χρειάζονται για να δημιουργηθούν υποδομές, τα ξεχνάμε φυσικά. Δρόμοι, πρόσβαση παντού σε πόσιμο νερό, ρεύμα παντού, νοσοκομεία, σχολεία, σπίτια και ένα κατεβατό αγαθών που εμείς τα έχουμε δεδομένα. Κατά τ'άλλα, κοσμοπολίτικο μέρος πανεύκολα.
filipN Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Αγαπητοί «συμφορουμίτες»! Καλή η ελεημοσύνη (σε αυτόν που πραγματικά έχει ανάγκη) αλλά καλύτερη η αλληλεγγύη. 3
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 και πάλι για να το έχει κάνει "επάγγελμα" ας πούμε, κάποιο λόγο θα έχει, δε ξέρεις σε τι συνθηκες ζει αυτός ο άνθρωπος για να επιλέγει αυτό το τρόπο ζωής που είναι ταπεινωτικός και δε νομίζω επιθυμητός για κάποιον, αυτο το αναφέρω γιατι πολλοί εύκολα ασκουν κριτική και αναφέρουν οτι τέτοιοι άνρθωποι καταλήγουν με χιλιαδες και εκατομμυρια ευρω..τέτοια ευήθεια όμως και ρατσισμός Eπιτρεψε μου να διαφωνησω σε αυτο. Το τι αντιμετωπιζεται ως ταπεινωτικο και τι οχι διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Ενα αυτο. Απο κει και περα δε θα μιλησω για τον τυπο του αρθρου γιατι δεν εχει τυχει να τον πετυχω ποτε. Αλλα επειδη χρησιμοποιω τον ΗΣΑΠ καθημερινα τα τελευταια 12 χρονια, ειχα την ευκαιρια να δω πολλους "επαγγελματιες". Μιλαω για ανθρωπους που το παιδι τους ειναι "εδω και 3 μηνες στο νοσοκομειο" επανειλημμενως, για τυπους με ογκο στον εγκεφαλο εδω και πολλα χρονια, για τοξικομανεις που "μολις αποφυλακιστηκαν" επι χρονια κλπ. Κανεις απο αυτους δε μου φανηκε να ζει σε αθλιες συνθηκες, με κυριο επιχειρημα την ενεργητικοτητα τους. Ε λοιπον φυσικα και θα ασκησω κριτικη σε αυτους που στην ουσια εκμεταλλευονται το συναισθημα και τη συμπονοια των αλλων. Δεν θα πω τιποτα ακραιο (ουτε σκεφτομαι κιολας, δεν το κανω για το politically correct της υποθεσης, ετσι κι αλλιως ειμαι απο τους πρωτους που λενε πως καποιοι ανθρωποι δεν πειραζει αν αποχωριζονται τα χρηματα τους) αλλα σιγουρα θα τους ασκησω κριτικη. Και μαλιστα ασχημη. Σε καμια περιπτωση δε θα αφορισω λεγοντας πως ολοι οι επαιτες ειναι επαγγελματιες και δεν πρεπει να τους δινει κανεις ελεημοσυνη, αλλα με τον ιδιο τροπο δε θα πω πως ολοι οι επαιτες εχουν αναγκη την ελεημοσυνη. Γιατι αν πω το τελευταιο θα πρεπει να συμπεριλαβω τις ατθιγγανες με τα μωρα που αλλαζουν βαρδιες και τον τοξικομανη που ακουσα ο ιδιος να κοροιδευει οσους του εδιναν οταν ηταν στα αρχικα σταδια (5 χρονια πριν) πριν ανεβει γελωντας στη μηχανη του που ειχε παρκαρισμενη στον Περισσο (βεβαια μετα οντως ειχε αναγκη γιατι εξελιχθηκε στα μαυρα χαλια εδω και κανα μηνα). 10
Adon1s Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Νομίζω το έχω ξαναγράψει : α) Τσιμισκή με Αγ.Σοφίας . Αστεγη , καφέ , βαμένη με βρωμιά και με μωρό * στα γόνατα και καλά πεινασμένο . "Πειναω-Πεινάω" .. Την λυπήθηκα , της δίνω τα 2 κουλούρια που είχα πριν 5 λεπτά αγοράζει απο την θεια Λένα και φεύγω . Κάθομαι στην γωνία και περιμένω εναν φίλο . Παράλληλα αυτη δεν με βλέπει οτι δεν εφυγα τελειως , αλλα την παρατηρώ για να περάσει η ωρα . Σηκώνεται , πάει στον κάδο , πετάει τα κουλούρια , επιστρέφει και συνεχίζει το "πειναω-πεινάω" β) Γιαγιάδες με τσεμπέρια που κανουν βολτες στα καφε λεγοντας (βασικα δεν μιλανε καν , βγαζουν δίφθογγους) οτι πεινάνε . Δίνω πριν σε μια , ερχεται αλλη και δεν της δίνω . Με βρίζει και ενω πριν και καλά κούτσαινε , νομιζοντας οτι δεν της δινουμε σημασια , αρχιζει ενα γρηγορο βάδην και φευγει κακην κακως . Αυτα ειναι τα 2 γεγονότα που με ανάγκασαν χωρις τύψεις να λέω οχι σε οποιον με παρακαλάει . * εΊΧΑ διαβάσει τις προάλλες οτι για να κοιμούνται τα μωρα τους δίνουν βότκα/ρετσίνα/τουμπαλίμπρε , δε ξερω αν ειναι χόαξ (ο , του χόακος) 1
HALF EVIL Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Η απάτη είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση. Το ίδιο και η γενίκευση. Δεν είναι όλοι οι ζητιάνοι απατεώνες, ούτε και όλοι έχουν πραγματική ανάγκη. Να μην πώ ότι τις περισσότερες φορές υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα, με σχέδιο, αρκετά μέλη σ' αυτό και μπορείς να το αποκαλέσεις και μαφία της επαιτίας. Όλοι έχουμε παραδείγματα να διηγηθούμε είτε από την μιά πλευρά, είτε από την άλλη. Το να διαλέγει κάποιος να ζήσει έτσι λόγω ανάγκης και να περνάει καλά, έστω και αν "ταπεινώνεται" το καταννοώ μεν , δεν μου αρέσει δε. Ας εξετάσουμε όμως και την προσωπική μας στάση απέναντι στο γενικότερο πλαίσιο της φτώχειας. Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν αισθάνομαι ένοχος απέναντι σε κανέναν επειδή εγώ έχω και ζώ και κάποιος άλλος όχι. Δεν φταίω εγώ γι' αυτό στο βαθμό που είμαι σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις μου και δεν κλέβω το κράτος που είναι αρμόδιο για την ευημερία των πολιτών του. Από την άλλη, ξέροντας το πρόβλημα που υπάρχει και το παραδέχομαι, από αυτά που μου περισσεύουν και όχι από το υστέρημά μου προσπαθώ να βοηθήσω με διάφορους τρόπους. πχ. δίνοντας ρούχα σε καλή κατάσταση που δεν χρειάζομαι, βάζοντας στα ειδικά καλάθια των super markets τρόφιμα όταν ψωνίζω, δίνοντας μια μικρή δωρεά σε συλλόγους που ασχολούνται με την ανακούφιση αρρώστων, άστεγων, εγκαταλελειμμένων παιδιών κλπ. Στο θέμα της ζητιανιάς στο δρόμο τώρα, γενικά αποφεύγω να δώσω σε Ρομά, που το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για κύκλωμα και το πιθανότερο επίσης να είναι ότι βγάζουν πολύ περισσότερα το μήνα απ' ότι εγώ. Παράδειγμα. Είμαι κυριακή στην ουρά σε περίπτερο για εφημερίδες. Περνά από δίπλα μας ένα όντως εξαθλιωμένος άνθρωπος , αλλοδαπός, ημεδαπός, δύσκολο να το καταλάβεις, λέγοντας μόνο "πεινάω, πεινάω". Εκνευρισμένοι από την αναμονή οι περισσότεροι, μαζί και εγώ δεν δώσαμε σηασία. Μόλις έφτασε η σειρά μου στο ταμείο , κάτι μου γύρισε μέσα μου και σκέφτηκα. " Καλά ρε κοπρίτη , δίνει 5 ευρώ για τις κωλοφυλλάδες σου και ένας που πείναγε σου ζήτησε κάτι και εσύ τον έγραψες" . Αμέσως έκανα έναν σύντομο γύρο μπας και τον βρώ, αποφασισμένος να του δώσω ένα 10αρικό να πάρει κάτι να΄φάει. Δυστυχώς είχε εξαφανιστεί. Ακόμα και σήμερα κατά καιρούς μου έρχεται στο μυαλό η όλη σκηνή και αισθάνομαι ντροπή. Θα μου πείτε, ρε υποκριτή θα έκανες τον καλό Σαμαρείτη με 10 ευρώ και θα αισθανόσουν και καλά με την συνείδησή σου ότι κάτι έκανες. Σωστότατο , αλλά για τον άλλον στα π@π@ρι@ του τι θα αισθανόμουν εγώ και πόσο καλό θα θεωρούσα τον εαυτό μου. Αυτός απλώς ήθελε να φάει κάτι αμέσως για να μην λιποθυμήσει από την πείνα. Από αυτή τη σκοπιά και μόνο καλό θα έκανα. Δυστυχώς δεν το έκανα. 3
Cossutius. Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Παντα η ελεημοσύνη ήταν φαγητο. Πλέον τους κόβω απο χιλιόμετρα αυτους που έχουν ανάγκη. Η Σέρβα με τη μπέμπα στην Πανεπιστημίου πρόπερσυ, πανηγύριζε κάθε πρωί με τον λουκουμά και τα νεράκια που τους πήγαινα. Το ίδιο έκανε και ο τυπάς στη Καραγεώργη Σερβίας έξω απ το υπουργείο που του πήγα 2 φορές τυρόπιτα και μόνο δε μου φίλαγε τα χέρια ο άνθρωπος. Οκ για να φθάσεις στη ζητιανιά δεν ειναι μόνο το φαγητό ο παράγοντας αλλά εγω αυτό μπορώ να προσφέρω. 3
zio10 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 ^Συμφωνώ! Οι "επαγγελματίες" στραβώνουν αν τους δώσεις φαγητό και όχι λεφτά. Με τόσους απατεώνες δυστυχώς παίρνει η μπάλα και αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη...σπάνια δίνω πλέον έτσι στην τύχη, προτιμώ να τα δώσω κάπου που ξέρω ότι θα πιάσουν τόπο. Όπως σε μια οικογένεια ή ένα γείτονα που ξέρω ότι έχει ανάγκη, ή σε κάποιο σύλλογο-οργάνωση που ξέρω ότι προσφέρει...σε άγνωστους πολύ δύσκολα πλέον, μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά προτιμώ να δώσω το φαΐ που σνομπάρουν πολλοί απ'αυτούς σε ένα αδέσποτο που θα το εκτιμήσει! 1
tehAllantin Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Ήμανε σαλονίκη στον τερκενλή στην πλατεία Αγίας σοφίας κ έρχεται ένα πιτσιρίκι στα 12-14, μέλος φυλετικής ομάδας. Με λέει πεινάω. Ωραία του λέω, πάμε μέσα να πάρεις κάτι να φας. Πήρε ένα μους σοκολάτας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα