Star_Light Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 τι και πως παίζει ξέρει κανεις να με πει? Ρωτα στο υπουργειο εμπορικης ναυτιλιας. Καθε χρονο γινονται εξετασεις. Με εξετασεις θα μπεις. Οποτε οπως καταλαβαινεις μιλαμε για σοβαρές καταστασεις. Αν σε ενδιεφερε μονο η επαγγελματικη αποκατασταση θα σου ελεγα να δωσεις και για υπαξιωματικος στο λιμενικο με το πτυχιο σου θα ανεβαινες γρηγορα μετα. Η αλλη λυση που προτεινω εγω τουλαχιστον ειναι ψαξε εξωτερικο αμα δεν σου κατσουν τα προηγουμενα. Στην Γαλλια πρωτος μισθος στα MAC DONALDS 1200 ευρω και την βγαζεις με 1000 ενοικια - σπιτια κτλπ αμα πας εκει λογιστης θα παιρνεις χαλαρα ενα 1500αρι πρωτο μισθο. Μιλαμε για σοβαρα χρηματα ετσι? σε σέβονται δηλαδη. Οχι της πεινας. Τολμησε να ζοριστεις λιγο και να ξεσυνηθισεις απο οτι σου λεει το γενικο ρευμα και θα δικαιωθεις καλυτερα. ΥΓ Αν εχεις μεταπτυχιακο ισως βγει και προκυρηξη για εφοριακους. ΥΓ2 Και στην ευρωπαικη ενωση αμα κανεις αιτηση ζητανε προσωπικο... γενικα ψάχνε σοβαρες θέσεις.Για να εχεις και σοβαρη αντιμετωπιση οπου ακους εργασια αμισθι δεν ειναι σοβαροι οι ανθρωποι στην Ελλαδα εχουν μαθει να εχουν μονο δικαιωματα αλλα ποτε υποχρεώσεις. Μην καθεσαι να χασεις χρονο ριξε Χ και φυγε.
qsis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Εισαι λάθος. Διοτι τα λογιστικα γραφεία σε παιρνουν μεν χωρις μισθο αλλα δεν σε αφηνει ο πονηρος ο λογιστης να του φας τους πελάτες οποτε θα βρει σιγουρα τροπους να μην σε φερνει σε επαφη με τους πελατες ξερω γιατι εχει παει φιλος μου δουλεψε τσαμπα πηρε μια προυπηρεσια (με την οποια πλεον δεν βρισκει δουλεια γιατι υπαρχουν αλλοι με περισσοτερη) και δεν απεκτησε και κανεναν πελατη. Ουσιαστικα οι λογιστες αυτου του ειδους τι κανουν σε παιρνουν στο τσαμπα σε εκμεταλευονται και απλα σου δινουν και μια προυπηρεσια στο τελος που δεν τους ειναι τιποτα βγαζεις εσυ την δουλεια και σε κρατανε και σε αποσταση απο τους πελατες. Οσοι κανουν αυτη την εξήγηση ειναι απλα αλήτες. Να το εχεις υποψη σου δεν θα βγαλεις ακρη με τετοιους. ναι οκ δεν είπα ότι δεν παίζει εκμετάλλευση, ίσα ίσα, ούτε ότι δεν υπάρχουν λογιστές που δε θέλουν να σου μάθουν τη δουλειά επί της ουσίας και σε έχουν μόνο για λάτζα και καταχωρήσεις, είναι όμως και στο δικό σου χέρι το πώς θα κινηθείς και τι θα μάθεις και φυσικά όλα εξαρτώνται και από τις περιστάσεις μιας και μπορείς να είσαι άτυχος ή πολύ τυχερός όπως και σε κάθε κλάδο. μπορείς βέβαια να γίνεις κι εσύ πιο αλήτης από αυτόν που θα σε πάρει και να αρχίσεις να του παίρνεις πελάτες όταν θα μπορέσεις να σταθείς μόνος σου κάποια στιγμή και όχι απλά να στήσεις κάτι δικό σου, αυτό φυσικά έχει να κάνει και με τον άνθρωπο. επίσης οι επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες παίζουν αβέρτα και συνεχώς και δεν σε παίρνει να τσακωθείς , οπότε πάρτε μαζί σας και κάνα κουτί ηρεμιστικά για να βγει η μέρα Καλυτερα να ψάξει για εξετασεις ορκωτων λογιστων με τις προυπηρεσιες ετσι οπως ειναι η αγορα ακρη δεν θα βγαλει και θα τον εκμεταλευτει και ο καθε αληταράς. Επισης αμα του αρεσει η θαλασσα μπορει να δωσει και εξετασεις στο υπουργειο ναυτιλιας για αξιωματικος στο λογιστηριο ενος πλοιου. Τωρα σε μικρα μαγαζια αμα κοιταει να ξερει να περιμενει τις γνωστες κακομοιριες : αμισθι εργασια , ανασφαλιστος , ευτελιστικος μισθος κτλπ κτλπ. Καλυτερα να κοιταξει καμια καλυτερη θεση. Υπαρχουν και αλλου αμα ψαχθεις. Καμια θεση λογιστη στο δημοσιο τιποτα δεν παιζει? ή ορκωτος. Να δωσει εξετασεις στην τελικη να γλιτωσει μια και καλη. Κατι εχω ακουσει για εξετασεις στην σχολη δημοσιας διοικησης. έχεις την εντύπωση ότι στις εταιρείες ορκωτών παίζουν παχουλοί μισθοί (για όλους) και δεν υπάρχει εκμετάλλευση; μέχρι και κουπόνια από super market τους δίνουν.. μάλλον λάθος τα ξέρεις και η δική μου άποψη (που μπορεί να είναι και λάθος βέβαια) είναι ότι σαν απλός λογιστής βρίσκεις εκεί 5-6 πελάτες και βγάζεις κάνα μηνιάτικο δουλεύοντας για πάρτη σου με τους ρυθμούς σου, ορκωτός είσαι υποχρεωτικά υπάλληλος ό,τι κι αν γίνει, υπάρχει κι εκεί υπερπροσφορά και αν κάποια στιγμή μείνεις άνεργος έχεις πολύ περιορισμένο πεδίο πάνω στο οποίο μπορείς να εργαστείς μιας και ξέρεις να κάνεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα (και μέσα σε αυτά δεν είναι η απλή λογιστική) οπότε πιστεύω ότι τσάμπα το διάβασμα.. υπάρχουν βέβαια και αυτοί που παίρνουν τα καλά λεφτά, αλλά δεν είναι κανόνας 1
Star_Light Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 ναι οκ δεν είπα ότι δεν παίζει εκμετάλλευση, ίσα ίσα, ούτε ότι δεν υπάρχουν λογιστές που δε θέλουν να σου μάθουν τη δουλειά επί της ουσίας και σε έχουν μόνο για λάτζα και καταχωρήσεις, είναι όμως και στο δικό σου χέρι το πώς θα κινηθείς και τι θα μάθεις και φυσικά όλα εξαρτώνται και από τις περιστάσεις μιας και μπορείς να είσαι άτυχος ή πολύ τυχερός όπως και σε κάθε κλάδο. μπορείς βέβαια να γίνεις κι εσύ πιο αλήτης από αυτόν που θα σε πάρει και να αρχίσεις να του παίρνεις πελάτες όταν θα μπορέσεις να σταθείς μόνος σου κάποια στιγμή και όχι απλά να στήσεις κάτι δικό σου, αυτό φυσικά έχει να κάνει και με τον άνθρωπο. επίσης οι επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες παίζουν αβέρτα και συνεχώς και δεν σε παίρνει να τσακωθείς , οπότε πάρτε μαζί σας και κάνα κουτί ηρεμιστικά για να βγει η μέρα έχεις την εντύπωση ότι στις εταιρείες ορκωτών παίζουν παχουλοί μισθοί (για όλους) και δεν υπάρχει εκμετάλλευση; μέχρι και κουπόνια από super market τους δίνουν.. μάλλον λάθος τα ξέρεις και η δική μου άποψη (που μπορεί να είναι και λάθος βέβαια) είναι ότι σαν απλός λογιστής βρίσκεις εκεί 5-6 πελάτες και βγάζεις κάνα μηνιάτικο δουλεύοντας για πάρτη σου με τους ρυθμούς σου, ορκωτός είσαι υποχρεωτικά υπάλληλος ό,τι κι αν γίνει, υπάρχει κι εκεί υπερπροσφορά και αν κάποια στιγμή μείνεις άνεργος έχεις πολύ περιορισμένο πεδίο πάνω στο οποίο μπορείς να εργαστείς μιας και ξέρεις να κάνεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα (και μέσα σε αυτά δεν είναι η απλή λογιστική) οπότε πιστεύω ότι τσάμπα το διάβασμα.. υπάρχουν βέβαια και αυτοί που παίρνουν τα καλά λεφτά, αλλά δεν είναι κανόνας Παλι καλα που υπάρχουν και άνθρωποι που αναγνωριζουν το σωστο και δεν ειρωνεύονται. Για την πρωτη παράγραφο ναι μπορεις ειτε να γινεις πιο αλήτης ειτε να δεις εξαρχης οτι ειναι μλκας και να μην πας να δουλεψεις στο γραφειο του μετα την συνεντευξη (αμα σε εχει παρει) πες του κατι μου ετυχε. Για την δευτερη παράγραφο δεν ξερω καθολου για ορκοτους υποθεσεις εκανα και απλα το προτεινα σαν καλυτερο απο το να δουλευεις σε μικρο μαγαζι δηλαδη σε μεγαλυτερη εταιρεια ειναι σιγουρο (θελω να πιστευω) οτι θα σε ασφαλισουν και θα σου δωσουν εστω τα 600-700 ποσα ειναι. Οπως και να το κανεις αλλη δυναμικη εχει το να πας σε μια μεγαλη εταιρεια και αλλο να πας στο μαγαζι το μικρο. Για παράδειγμα φαντασου να τον επαιρναν λογιστη στο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ τουμπες (ακομα και οχι στην ειδικοτητα του στην αρχη) γιατι φανταζομαι και τι ευθυνη θα εχει να εισαι λογιστης εκει μεσα εχω ακουσει πολυ καλα λογια τους φροντιζει ολους τους υπαλληλους του. Για αυτο και εχει φτασει ψηλα. Eιναι μεγαλο λαθος να πας να δουλεψεις σε ΚΑΚΟ εργοδοτη ειναι χρυσος κανονας αυτος να επιλεξεις τον εργοδοτη σου (αν γινεται) οπως θα σε επιλεξει και αυτος.
CROM271 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Όσον αφορά την αντιπαράθεση που έχετε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ παλιός λογιστής να συνεργαστεί με το νεουδι κσι να παίρνουν 50-50. Και είναι απολυτα φυσιολογικο αυτό. Καταρχήν αυτή η συνεργασια είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Που στο διάολο θα βρει τον παλιο, έμπειρο λογιστή για να συνεργαστεί; Αν είναι παλιός και έμπειρος θα έχει γραφείο μόνος του και θα χεζεται στο φράγκο... Δεν χρειάζεται συνεργασια... Έστω ότι βρισκει όμως. Το κεφαλαιο που χρειάζεται για να ανοιξεις λογιστικο γραφείο ίσως είναι από τα πιο μικρά της αγοράς. Δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα. Νοικιάζεις ένα κατάστημα, γραφεία, υπολογιστές και τέλος. Δεν μπορώ να βρω τον λόγο να συνεργαστεί ένας έμπειρος λογιστής με έναν νέο ασχετο και να παίρνουν 50-50. ΑΝ του κάνει ΤΗΝ ΧΑΡΗ του νεοπα και συνεργαστούν αποκλείεται να παίρνουν 50-50. Αν ήταν κάποια επιχείρηση άλλου είδους που το κεφαλαιο που απαιτείται να ανοιξεις μια δουλεια ήταν μεγάλο τότε ναι μπορούσε να παίξει συνεργασια με έμπειρο και 50-50 τα κερδη. Με τα "ψίχουλα" που χρειάζεται να ανοιξεις λογιστικο το 50-50 στην ΑΠΙΘΑΝΗ περίπτωση που γίνει συνεργασια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ... 3
The_Judas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Αυτό ακριβώς. Μοναδική περίπτωση συνεργασίας είναι να βάζει τα χρήματα ο νέος και να πληρώνει τον παλιό ως υπάλληλο του. Άλλη περίπτωση δεν υφίσταται. Το κεφάλαιο που χρειάζεται είναι μικρό και είναι πολύ εύκολο να βρει έναν ακόμη έμπειρο συνεργάτη παρά να ρισκάρει με τον νέο.
The_Colonel Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Εδώ και 4 μήνες είμαι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Λόγω και των στρατιωτικών υποχρεώσεων που έκανα ταυτόχρονα δεν είχα ψαχτεί για δουλειά. Εδώ και λίγο καιρό που προσπαθώ τα πράγματα όπως καταλαβαίνετε είναι αποκρουστικά .Και λες να δουλέψεις για ένα μεροκάματο Η' έστω αμισθί σε ένα λογιστικό γραφείο για να αποκτήσεις μια εμπειρία? Αποφάσισα το 2ο λοιπόν. Αλλά και πάλι δύσκολα.Οπότε μου έχουν μπει ιδέες για να ανοίξω δικό μου λογιστικό γραφείο. Φυσικά εμπειρία δεν έχω. Και ξέρω ελάχιστα πράγματα πρακτικά. Έχω δει όμως ότι υπάρχουν κάποια σεμινάρια πάνω στην ίδρυση λογιστικού γραφείου και στην μηχανογραφημένη λογιστική που σου δίνουν τις γνώσεις και την εμπειρία πάνω σε πραγματικά γεγονότα να μάθεις την δουλειά. Κατά πόσο θεωρείτε ότι αυτά τα σεμινάρια μπορούν να βοηθήσουν??Φυσικά υπάρχει όρεξη και επιθυμία για πολύ μελέτη και δουλειά... Και επίσης ποιο θεωρείτε ότι είναι το κεφάλαιο για την ίδρυση ενός λογιστικού γραφείου? Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω απλά είναι η ειλικρινής μου άποψη.. Αν δεν μπορείς να υπολογίσεις τα έξοδα ίδρυσης ενός λογιστικού γραφείου (ενώ είσαι απόφοιτος οικονομικών επιστημων) δεν βλέπω το νόημα να το κανεις**.. μια από τις δουλειές ενός τέτοιου γραφείου είναι να υπολογίζουν κόστη ίδρυσης επιχειρήσεων ή κόστη ανάπτυξης τους σε έναν τομέα... είναι λοιπόν σαν να θέλεις να γίνεις ποδοσφαιριστής να έχεις τελειώσει γυμναστική ακαδημία και να μην ξέρεις πως να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα προπόνησης για τον εαυτό σου... **(ή μην το κανεις προς το παρόν ξεσκόνισε τα σχετικά βιβλία που έχεις μπες και λίγο στην πιάτσα όπως πηγες να κανεις και προσπάθησε να ρουφάς κάθε νέα πληροφορία και εμπειρία είτε δικη σου είτε βλέποντας τους άλλους και μετά από λίγα χρονια το σκέφτεσαι πάλι το γραφείο...)
OPOULOS_GR Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα σας, Είμαι 25 χρονών απόφοιτος ΤΕΙ Λογιστικής. Έχω δουλέψει σε λογιστικό γραφείο περίπου 1μιση χρόνο( μαζί με την 6μηνη πρακτική μου άσκηση). Το γραφείο αυτό ήταν παράλληλα και ασφαλιστικό γραφείο οπότε γνωρίζω κάποια πράγματα και από ασφάλειες. Ο λόγος που έφυγα ήταν η άθλια συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου από τον ο Θεός να τον κάνει εργοδότη. Κλασικός εργοδότης που έχει δουλέψει όλα του τα χρόνια ως πωλητής και έβγαλε μια οικονομικη σχολη στα 38 του χρόνια σε ανοικτό πανεπιστήμιο. Πέρα από το απίστευτο χώσιμο στη δουλειά και μιλάμε για τουλάχιστον 12 ώρες δουλειά(όχι σε περίοδο δηλώσεων), είχα μια απίστευτα άσχημη συμπεριφορά χωρίς λόγο. Ποτέ δεν προκάλεσα,ποτέ δεν έκανα λάθος σε κάτι που είχα αναλάβει.. Τέλοσπάντων έμαθα μετά ότι είχε ψυχολογικά. Για να μπω στο θέμα και να μην σας κουράζω, σηκώθηκα και έφυγα μετά από περίπου 1μιση χρόνο. Η εμπειρία μου στο γραφείο αυτό για 1μιση χρόνο είναι όπως καταλαβαίνετε μικρή. Καταχώρηση παραστατικών, δηλώσεις Φ.Ε. φυσικών προσώπων, ΦΠΑ, εκκαθαριστική ΦΠΑ, συγκεντρωτικές καταστάσεις, και όσον αφορά επαγγελματικές δηλώσεις ό,τι αφορά απλά πράγματα(σε σχέση με άλλα εννοώ) όπως ΤΑΞΙ,ΚΑΦΕΝΕΙΟ,ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ κλπ. πάντα για ατομικές επιχειρήσεις μιλάμε. Εταιρείες δεν με άφησε ποτέ να δω,όπως επίσης και μισθοδοσία.Όποτε πήγαινε να δω από τον άλλον υπάλληλο που ήταν πρόθυμος να μου δείξει, μου φώναζε μειώνοντάς με τύπου δεν είσαι ακόμη για αυτά. Όσον αφορά τις επαγγελματικές δηλώσεις που προανέφερα μόνος μου τις είδα, δεν μου έδειξε κανείς. Και φυσικά απέκτησα και κάποια εμπειρία στο ασφαλιστικό κομμάτι. Τώρα, όλοι μου έλεγαν σήκω φύγε και άνοιξε δικό σου στο σπίτι σου σιγά σιγά,προσπάθησε να βρείς μαγαζάκια στα μέτρα σου και όσο ψάχνεις και τρέχεις θα μαθαίνεις. Επίσης έδωσα εξετάσεις και πήρα πτυχίο και ασφαλιστή. Είμαι ένα βήμα πριν πω ξεκινάω. Ποιά είναι η γνώμη σας; Θα τα καταφέρω; Η δουλειά μας μου αρέσει πολύ και έχω όρεξη να τρέξω και να μάθω φυσικά. Απλά με ανησυχεί το θέμα ότι η εμπειρία μου ειναι περιορισμένη. Δ μπορώ να αναλάβω ούτε ετειρείες αλλά και μαγαζιά με μισθοδοσία. Ποια είναι η γνώμη σας; Είμαι σίγουρος πως θα με βοηθήσετε. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
qsis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Το καλύτερο για να σταθείς μόνος σου τα ήταν να έχεις περισσότερη εμπειρία και κάποια δικτύωση και σε συναδέλφους και να σε ξέρουν κάποιοι επιχειρηματίες, αλλά πάνω από όλα να νιώθεις εσύ βέβαιος για τον εαυτό σου ώστε να μπορείς να εμπνεύσεις εμπιστοσύνη στον άλλο. Ψάξε και βρες αλλά άτομα που θέλουν να κάνουν το ίδιο και ίσως να είναι πιο έμπειρα, γιατί εδώ που τα λέμε βιβλία Γ κατηγορίας δε μπορείς να αναλάβεις ακόμα. (Όχι ότι είναι απαραίτητο στη φάση που είσαι, αλλά καλό είναι να δουλεύεις και αυτά από ένα σημείο και μετά) Το να ανοίξεις γραφείο δεν έχει το μεγάλο κόστος που έχουν άλλες επιχειρήσεις, αλλά θα έχεις κάποια λειτουργικά κόστη , θα έχεις τη φορολογία του ελεύθερου επαγγελματία όπως επίσης θα σε σκίζει και ο οαεε. Γνώμη μου είναι να βρεις κάπου αλλού ως μισθωτός για κάποιο καιρό (νέος είσαι ακόμα) και να αφήσεις για αργότερα το δικό σου γραφείο, ή στη τελική ξεκινά με έδρα το σπίτι σου, αφού όμως εξασφαλίσεις ότι έχεις μερικούς πελάτες. Δυστυχώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να ξέρεις στη πράξη για να αναλάβεις μόνος σου και δυστυχώς ο κλάδος είναι πολύ σκληρός, η δουλειά πολλές φορές γίνεται σκατο/βρωμοδουλειά και θέλει πολύ γερά νεύρα ,όσο και αν σου αρέσει, και από πάνω παίζουν πολλά άσχημα από τη μεριά των εργοδοτών, όταν βλέπεις ότι υπάρχουν άτομα που δουλεύουν χωρίς καν αμοιβή μόνο και μόνο για να μάθουν. Καλή τύχη σου εύχομαι, αλλά δυστυχώς είναι πολύ ζόρι το πράγμα και το ότι σηκώθηκες και έφυγες από τη μια δουλειά χωρίς να έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου πώς θα κινηθείς στη συνέχεια για μένα είναι λάθος. 1
zio10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Το θέμα είναι να έχεις κάποιο κύκλο να σε στηρίξει στην αρχή και να σε προτείνει και σε άλλους. Υπάρχει? Θα αφήσουν δηλαδή τον λογιστή τους για να έρθουν σε σένα? Αλλιώς είναι αρκετά δύσκολο, πρέπει να υπάρχει και ένα κεφάλαιο για να πληρώνεις τον πρώτο καιρό τα έξοδά σου που δεν είναι και λίγα
qsis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Ακόμα και σπίτι σου να είσαι θες έναν υπολογιστή, ένα αξιοπρεπές πολυμηχάνημα (και τα αναλώσιμα/χαρτικά σου), τα προγράμματα που δεν είναι και φθηνά και τον οαεε. Άμα δεν έχεις εξασφαλίσει τουλάχιστον 4-5 πελάτες για να πεις ότι κάνεις κάτι θα μπεις πολύ μέσα όσο περνάει ο καιρός Και φυσικά θες και γνώσεις, αυτό είναι το μεγάλο θέμα
BritGreek Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Γνώμη μου, από εμπειρία. Διάλεξε ένα συγκεκριμένο κλάδο και εξειδικεύσου σ'αυτόν, πλησιάζοντας παράλληλα επιχειρήσεις με μια δελεαστική προσφορά. Παράδειγμα: φροντιστήρια. Τα περισσότερα στην Αττική βρίσκονται στο Κερατσίνι. Δικό σου γραφείο και προσφορά ως εξειδικευμένο γραφείο στην εκπαιδευτική φορολογία απευθείας στους ιδιοκτήτες, πολύ κάτω από το κανονικό.
qsis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Γνώμη μου, από εμπειρία. Διάλεξε ένα συγκεκριμένο κλάδο και εξειδικεύσου σ'αυτόν, πλησιάζοντας παράλληλα επιχειρήσεις με μια δελεαστική προσφορά. Παράδειγμα: φροντιστήρια. Τα περισσότερα στην Αττική βρίσκονται στο Κερατσίνι. Δικό σου γραφείο και προσφορά ως εξειδικευμένο γραφείο στην εκπαιδευτική φορολογία απευθείας στους ιδιοκτήτες, πολύ κάτω από το κανονικό.Δε κάνεις δουλειά έτσι σα λογιστής, άσε που δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο από λογιστικής άποψης τα φροντιστήρια για να εξειδικευτείς, βάλε ότι και τους μήνες το καλοκαίρι που θα απολύουν τους πάντες σχεδόν δε θα έχεις να κάνεις και μισθοδοσία της προκοπής για να δικαιολογείς και τα λεφτά σου.Συνταγή για καταστροφή θα ήταν κάτι τέτοιο, ειδικά αν έπεφτε η ντόπια αγορά Να μου πεις ότι θα ειδικευτείς σε ναυτιλιακές που η ταρίφα είναι υψηλή και ότι θα βρεις κονέ για τέτοιες να σου πω να αφήσεις τη μαρίδα στυλ ψιλικατζίδικο/ταξί και να ειδιξευτείς εκεί, αλλά όταν δουλεύεις με μικρούς καλό είναι ότι βρίσκεις το κάνεις. Άλλωστε η ποικιλία θα βοηθήσει πολύ παραπάνω στο να αποκτήσεις ουσιαστική γνώση
BritGreek Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δε κάνεις δουλειά έτσι σα λογιστής, άσε που δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο από λογιστικής άποψης τα φροντιστήρια για να εξειδικευτείς, βάλε ότι και τους μήνες το καλοκαίρι που θα απολύουν τους πάντες σχεδόν δε θα έχεις να κάνεις και μισθοδοσία της προκοπής για να δικαιολογείς και τα λεφτά σου. Συνταγή για καταστροφή θα ήταν κάτι τέτοιο, ειδικά αν έπεφτε η ντόπια αγορά Να μου πεις ότι θα ειδικευτείς σε ναυτιλιακές που η ταρίφα είναι υψηλή και ότι θα βρεις κονέ για τέτοιες να σου πω να αφήσεις τη μαρίδα στυλ ψιλικατζίδικο/ταξί και να ειδιξευτείς εκεί, αλλά όταν δουλεύεις με μικρούς καλό είναι ότι βρίσκεις το κάνεις. Άλλωστε η ποικιλία θα βοηθήσει πολύ παραπάνω στο να αποκτήσεις ουσιαστική γνώση Δεν υπαρχει φροντιστηριο / κεντρο δια βιου μαθησης κλπ που να μην πληρωνει λογιστικο γραφειο σε μηνιαια βαση, με ελαχιστο ποσο που εχω ακουσει, να ειναι τα 80 ευρω το μηνα. Επειδη σε εμας εχουν αλλαξει τα παντα απο 1/1/14, απο την πειρα μου εχω συμπερανει οτι πρεπει να ειναι πολυ ψαγμενος ο λογιστης για να αποφυγεις τους συνεχεις ελεγχους που εχουμε πια, λογω καταργησης του μητρωου σπουδαστων (μαθητολογιο). Ασχολουμαι εξαιρετικα ενεργα με το αντικειμενο, και σε πληροφορω οτι το να βρεις λογιστη που να εχει τη διαθεση και τη γνωση να ψαξει τι ισχυει απο αυτα που αλλαζουν σχεδον καθε μηνα, ειναι τρομερα δυσκολο. Ειναι μεν ευκολη δουλεια, αλλα το ψαχνουν πλεον τοσο πολυ, που μπορεις να βρεθεις με προστιμα χιλιαδων ευρω επειδη απλα δεν συμπληρωσες καποια εντυπα σωστα. Το εργο το βλεπω καθημερινα. Θα σου πω χαρακτηριστικο παραδειγμα που βιωσα εγω την προηγουμενη εβδομαδα. Γραφτηκε παιδι απο γονεα που δηλωσε λαθος επιπεδο. Εκοψα κανονικα αποδειξη, και ηρθε το παιδι για μαθημα. Επειδη ηταν λαθος το επιπεδο (διαφορετικα διδακτρα), επρεπε να ακυρωσω την αρχικη αποδειξη (1η δοση διδακτρων) και να κοψω νεα. γιατι το παιδι θα φοιτησει σε αλλο τμημα/ταξη. Οι τοπικοι λογιστες (πηρα τρεις), επεμεναν οτι δεν ακυρωνεται ΑΠΥ κι οτι αποτελει παραβαση, και μου ελεγαν να κοψω τη διαφορα στην επομενη ΑΠΥ. Ο δικος μου επεμεινε οτι σαφως ακυρωνεται σε περιπτωση λαθους, και κρατας και την πρωτοτυπη (ασπρη) και την περνας στο βιβλιο εσοδων-εξοδων ως ακυρη. Κανεις εκ νεου συμφωνητικο και κοβεις ξανα την πρωτη δοση με τα σωστα διδακτρα. Ε λοιπον, μετα απο τηλεφωνα παντου, ο δικος μου μονο ειχε δικιο, οπως και σε πολλα αλλα. Ξερεις γιατι; Γιατι εχει περιπου 70 φροντιστηρια ως λογιστης. Αυτο δεν το βρισκεις πουθενα. Εγω προσωπικα, που δεν εχω φαει ποτε προστιμο, του εχω στειλει αλλους 14 πελατες. Σε οτι αφορα στην κριση, θα σου πω οτι τα κεντρα που δουλευουν σωστα και σοβαρα, δεν εχουν βιωσει απολυτως καμια κριση, εκτος απο τα ιδιωτικα σχολεια. Απλα εχουμε ριξει τα διδακτρα, και παλι σε βιωσιμο επιπεδο.. Εγω προσωπικα δεν εχω χασει ουτε μισο ευρω και ειμαι πλεον πεπεισμενος οτι η ιδιωτικη εκπαιδευση δεν υποφερει οσο οι αλλοι κλαδοι. Σκεψου οτι στην περιοχη μου μονο, φετος ανοιξαν καινουργια φροντιστηρια και πηγαινουν καλα η τουλαχιστον βγαζουν τα εξοδα τους (ειμαι καλος γνωστος με ολους). Επειδή ασχολούμαστε με ναυτιλιακές ως οικογένεια, θα σου πω ότι πολλές από αυτές απασχολούν λογιστή με μισθό (βασικό) και κάνει τα πάντα, ενώ απαιτούνται πολλές γνωριμίες για να μπεις σε μια από αυτές. Ο προηγούμενος βάζει τον επόμενο, αρκετά συχνά.
OPOULOS_GR Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας αν και μπερδεύτηκα αρκετά. Κάτι άλλο τώρα. Ένας γνωστός μου ήρθε και μου είπε να του κλείσω μια ΟΕ. Δεν μιλήσαμε αναλυτικά γιατι τα είπαμε τηλεφωνικά.Έχουμε κλείσει ραντεβού για αύριο. Η υπόθεσή του έχει ως εξής από τα λίγα που μου είπε: Είχε μια ΟΕ με μια Κυρία. Ήταν εστιατόριο - ψαροταβέρνα. Άνοιξε τη δεκαετία του '90. Όμως δεν λειτούργησε ποτέ. Από την πρώτη στιγμή ήταν αδρανής. Ούτε ''Ζ'' υπήρξαν, ούτε τιμολόγια, ούτε τίποτα. Την άφησαν έτσι μέχρι και τώρα κωρίς να έχει λειτουργήσει δευτερόλεπτο. Τι θα χρειαστεί να κάνω για να προλάβω και την εκπρόθεσμη διακοπή που είναι μέχρι 26/09/2014;
zio10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ρωτάς έναν λογιστή? (πλάκα κάνω φίλε, ελπίζω να βρεις άκρη)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα