Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε εργασιακό σύμβουλο έχει πάει κανείς; Ποια είναι η διαδικασία, σκας εκεί χύμα ή πρέπει να κανονίσεις κάποια ραντεβού/ να έχεις βρει κάποιες συγκεκριμένες θέσεις που σε ενδιαφέρουν; Γενικά, αξίζει;

Πιο εύκολα θα σε βοηθήσει να βρεις δουλειά κανά συγγενής σου, παρά εργασιακός σύμβουλος του ΟΑΕΔ, εκτος αν ψάχνεις για ψήστης, γκαρσόνι, μπογιατζής κλπ

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εμενα δεν με αφηνει να την ανανεωσω online ισως επιδη μου εχουν δωσει 2 κλειδαριθουμους εβαλα τον δευτερο εκανα εγραφη και μου γραφει αυτο Χρονικό διάστημα για την επόμενη ανανέωση

του Δελτίου Ανεργίας  

και βγαζει - 

και πρεπει να δεινεις και φορολογικη δηλωση καθε χρονο

­

Ή φορολογική δήλωση που δεν κάνεις,λάθος αν κακό αναγκαίο κι ας μην έχουμε να δηλώσουμε κάτι!! 

Αλλά αν δεν την κάνεις, δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα γενικά σε έγγραφα δημόσια,επιδόματα κλπ...αν και με το ΑΜΚΑ γίνονται πλέον όλα τώρα.Ξέρω πως μπορεί και να ακυρωθεί ή κάρτα ανεργίας αν δεν έχεις κάνει φορολογική...αφού το έπαθα εγώ  :o αχαχαχαχ......Εύχομαι να μην έχεις πρόβλημα γενικά-ειδικά.

Καλό Μήνα

Δημοσ.

Πιο εύκολα θα σε βοηθήσει να βρεις δουλειά κανά συγγενής σου, παρά εργασιακός σύμβουλος του ΟΑΕΔ, εκτος αν ψάχνεις για ψήστης, γκαρσόνι, μπογιατζής κλπ

Μιας και το νήμα επανήλθε στη ζωή, πήγα συμπτωματικά σε εργασιακό σύμβουλο πριν λίγες μέρες. Όχι από επιλογή, αλλά επειδή πλέον κάποια στιγμή σου εμφανίζει ένα μήνυμα στο προφίλ στον ΟΑΕΔ: "Υπάρχει δήλωση μη αποδοχής εξατομικευμένης - δεν συντάχθηκε ΑΣΔ". Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα, αλλά για τον φόβο των Ιουδαίων έψαξα και έμαθα ότι πρέπει να πάω σε εργασιακό σύμβουλο.

Ε, λοιπόν, σκάω εκεί πρωί πρωί, τέρμα άδειος ο ΟΑΕΔ, Πάω στους εργασιακούς, ήταν εκεί τρεις γυναίκες κουτσομπόλευαν. Λέω το και το, δίνω στοιχεία. Μου λέει έχεις κάνει βιογραφικό στο προφίλ σου στον ΟΑΕΔ; Όχι λέω. Κάνε για να σε βρίσκουν οι εργοδότες, έχει ένα κουμπί εκεί, είσαι έτοιμος. Αυτά... :-)

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και το νήμα επανήλθε στη ζωή, πήγα συμπτωματικά σε εργασιακό σύμβουλο πριν λίγες μέρες. Όχι από επιλογή, αλλά επειδή πλέον κάποια στιγμή σου εμφανίζει ένα μήνυμα στο προφίλ στον ΟΑΕΔ: "Υπάρχει δήλωση μη αποδοχής εξατομικευμένης - δεν συντάχθηκε ΑΣΔ". Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα, αλλά για τον φόβο των Ιουδαίων έψαξα και έμαθα ότι πρέπει να πάω σε εργασιακό σύμβουλο.

Ε, λοιπόν, σκάω εκεί πρωί πρωί, τέρμα άδειος ο ΟΑΕΔ, Πάω στους εργασιακούς, ήταν εκεί τρεις γυναίκες κουτσομπόλευαν. Λέω το και το, δίνω στοιχεία. Μου λέει έχεις κάνει βιογραφικό στο προφίλ σου στον ΟΑΕΔ; Όχι λέω. Κάνε για να σε βρίσκουν οι εργοδότες, έχει ένα κουμπί εκεί, είσαι έτοιμος. Αυτά... :-)

Και? Τελικα βρηκες δουλεια?

Δημοσ.

Εγώ το βιογραφικό στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ το είχα συμπληρώσει από μόνος μου με δική μου πρωτοβουλία πριν πολύ καιρό και χωρίς να μου πει κανείς τίποτα. Βρήκα δουλειά (όχι από τον ΟΑΕΔ), μου κόπηκε η κάρτα, απολύθηκα, και ξαναπήγα στον ΟΑΕΔ για να ξαναβγάλω κάρτα. Το βιογραφικό μου υπήρχε μέσα και μου το διάβαζε η κοπέλα και εγώ απαντούσα με ένα ναι... ναι... ναι... σε κάθε πληροφορία που διάβαζε για να επιβεβαιώσω ότι είναι σωστά (αφού εγώ τα είχα συμπληρώσει, θα τα έβαζα λάθος ;) και τελικά δεν έκανε τίποτα, μου λέει όλα καλά.

• Like 1
Δημοσ.

κι εγω απο μονος , ψαχουλευοντας στην σελιδα μου στον αεδ  , ανεβασα το βιογραφικο μου, αλλα ακομα μου λεει δεν εχει συνταχθει ΑΣΔ... Η τραγικη ειρωνια ειναι οτι οταν πηγα να φτιαξω την καρτελα μου στον συμβουλο, με ρωταγε πραγματα και μου εχει βαλει 2 κατηγοριες επαγγελματων μονο... υπαλληλος γραφειου, και καθηγητης, λογω πτυχιου..

τωρα το αν τα βλεπει κανεις αυτα σαν εργοδοτης και πως με "επιλεγει" το ξερει κανεις? δεν νομιζω οτι εχει γινει σε κανεναν αλλα λεμε :P
παντως αξιζει αν εχεις καρτα ανεργιας, σε μια προκυρηξη που ειχα κανει πριν κατι μηνες μετρουσε 5 μορια ο μηνας ανεργιας.. ξερω , λιγα, αλλα φασουλι το φασουλι :devil: :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Από τη διαδικασία αυτή θα περάσεις έτσι κι αλλιώς αν πας να δουλέψεις κάπου με κάποιο πρόγραμμα

Δηλαδή ακόμα και αν έχεις βρει εργοδότη να σε πάρει, για να σε πάρει μέσω ΟΑΕΔ πρέπει να κάνεις αυτή τη διαδικασία, οπότε αν είσαι άνεργος μπορείς να την κάνεις προκαταβολικά για να μη το κάνεις μετά

Πάντως υπάρχουν εργοδότες που έχουν λογαριασμό στον ΟΑΕΔ και κοιτάνε από κει υποψήφια άτομα, αλλά συνήθως επειδή κοιτούν μέσω ΟΑΕΔ θέλουν και κάποια επιχορήγηση επειδή είναι και τσιπηδες, οπότε αν δε τρέχει κάνα πρόγραμμα απλά κοιτάνε..

• Like 1
Δημοσ.

Και? Τελικα βρηκες δουλεια?

Όχι ακόμα. Μάλλον πρέπει να μάθω να κάνω το βιογραφικό πιο ελκυστικό.  :P

Βέβαια είναι νωρίς ακόμα, θεωρητικά δε μπορώ να κρίνω.

Εγώ βασικά περίμενα μπας και υπήρχε καμιά προχειροδουλειά σε τίποτα σουπερμάρκετ, αποθήκες, jumbo, κτλ και με σμπρώχναν στο μιλητό να βγάλω κάνα μεροκάματο. Με πτυχίο και μεταπτυχιακό από "καλό" πανεπιστήμιο, δε νομίζω να μου δώσει κανένας σημασία. Οι δε εταιρίες του τομέα σπουδών μου ούτε για αστείο χωρίς καλή προϋπηρεσία. Οπότε άκλαφτο θα πάει. 

• Like 1
Δημοσ.

Όχι ακόμα. Μάλλον πρέπει να μάθω να κάνω το βιογραφικό πιο ελκυστικό.  :P

Βέβαια είναι νωρίς ακόμα, θεωρητικά δε μπορώ να κρίνω.

Εγώ βασικά περίμενα μπας και υπήρχε καμιά προχειροδουλειά σε τίποτα σουπερμάρκετ, αποθήκες, jumbo, κτλ και με σμπρώχναν στο μιλητό να βγάλω κάνα μεροκάματο. Με πτυχίο και μεταπτυχιακό από "καλό" πανεπιστήμιο, δε νομίζω να μου δώσει κανένας σημασία. Οι δε εταιρίες του τομέα σπουδών μου ούτε για αστείο χωρίς καλή προϋπηρεσία. Οπότε άκλαφτο θα πάει. 

Εκεί συνήθως πανε κάτι βιοτεχνίες κλπ που δεν τις ξέρει ούτε η μάνα τους για χαμαλοδουλειές ή τίποτα μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις εφόσον σε επιχορηγεί το κράτος. Για σοβαρή δουλειά δεν είναι. Ακόμα και οι σύμβουλοι θυμάμαι όταν ήμουν άνεργος και είχα πάει, τους έλεγα για μεταπτυχιακό που έχω, για 2 πολυεθνικές που είχα δουλέψει κλπ και η απάντηση ήταν... οκ υπάλληλος γραφείου. ECDL έχεις; Ψάχνει μια βιοτεχνία στην Δραπετσώνα για κορδελιάστρα και γραμματέα.

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει πως έχει αλλάξει ο νόμος και ο μέγιστος χρόνος επιδότησης ανεργίας είναι 12 μήνες χωρίς να δικαιούσαι ποτέ ξανά επιδότηση;

Δημοσ.

Χοντρικά, δικαιούσαι 12 μήνες επιδότησης ανα 4 χρόνια.

Πολύ σωστό μέτρο.

Μέχρι τώρα είχαμε φαινόμενα ο άλλος να δουλεύει με κάποια σύμβασή πχ 8μηνη, να λήγει η σύμβαση και να μπαίνει στο ταμείο και 1 χρόνο μετά να κάνει πάλι σύμβασή. Και γενικά αυτό το σύστημα να κάνει κύκλους.

Τρομερά πράγματα.

Ο άλλος να δουλεύει 1 χρόνο και τον άλλον να κάθεται και να πληρώνεται.

Που πολλοί απ αυτούς ίσως δουλεύαν μαύρα.

Δημοσ.

Πολύ σωστό μέτρο.

Λάθος κανονικά πρέπει να δίνεται χωρίς χρονικούς περιορισμούς, δηλαδή αν δουλέψεις ένα χρόνο σε διώξουν πάρεις το επίδομα μετά βρεις δουλειά για ένα χρόνο και όταν τελειώσεις από εκεί θα περιμένεις να περάσει ένας χρόνος και πως θα ζήσεις ?

Δημοσ.

Καλά αυτά που λες αλλά αν στην εξίσωση βάλουμε ότι τα λεφτά δεν έρχονται από τον ουρανό τότε αλλάζουν λίγο τα πράγματα.

Για να πάρει λεφτά κάποιος που δε δουλεύει θα πρέπει κάποιος που δουλεύει να δουλέψει περισσότερο για να τα καλύψει.

Και μη μου πεις βέβαια ότι ο άνεργος πληρώνεται από τις κρατήσεις που του έχουν γίνει.

Γιατί αυτές οι κρατήσεις πρέπει να καλύψουν σύνταξη, υγεία, επίδομα ανεργίας. Όπως και να το κάνουμε δε βγαίνει που να χτυπάμε τον κώλο μας κάτω.

Δε μπορεί ένας να δουλεύει 1 χρόνο και να πληρώνεται 2. Μη τρελαθούμε τελείως

Δημοσ.

αυτο που λεει ο torq

σε γνωστη αλυσιδα supermarket/delicatessen που δουλευε μελος της οικογενειας, ολους τους πακιστανους τους ειχε μονιμως με μαυρα και παραλληλα επαιρναν και το επιδομα απο τον οαεδ επι χρονια. καθαριζαν τον μηνα κοντα 1200

Δημοσ.

Ισχύει πως έχει αλλάξει ο νόμος και ο μέγιστος χρόνος επιδότησης ανεργίας είναι 12 μήνες χωρίς να δικαιούσαι ποτέ ξανά επιδότηση;

Δικαιούσαι 400 μέρες ταμείο ανεργίας την τετραετία.

Δηλαδή αν κατέθεσες τα χαρτιά σου για ταμείο πρώτη φορά

στις 15-10-2014 το πλαφόν των 400 ημερών ισχύει μέχρι

15-10-2018. Εννοείται δεν παίρνεις 400 ημέρες επιδότηση

συνεχόμενες, ότι το ποσοστό βγαίνει από τον χρόνο που

ήσουν ασφαλισμένος και ότι αν ξεπεράσεις τον αριθμό των

τετρακοσίων ημερών μέσα στη τετραετία μετά... πάπαλα.

Πολύ σωστό μέτρο.

Μέχρι τώρα είχαμε φαινόμενα ο άλλος να δουλεύει με κάποια σύμβασή πχ 8μηνη, να λήγει η σύμβαση και να μπαίνει στο ταμείο και 1 χρόνο μετά να κάνει πάλι σύμβασή. Και γενικά αυτό το σύστημα να κάνει κύκλους.

Τρομερά πράγματα.

Ο άλλος να δουλεύει 1 χρόνο και τον άλλον να κάθεται και να πληρώνεται.

Που πολλοί απ αυτούς ίσως δουλεύαν μαύρα.

Ποιο σωστό μέτρο;

Αυτοί που κάθονταν και πληρώνονταν ακόμα κάθονται και πληρώνονται

τίποτα δεν έχει αλλάξει. Απέναντίας με αυτό τα μέτρο (που θέλει

διόρθωμα) μέγαλο ποσοστό εργαζομένων π.χ. οικοδόμοι, λιμενεργάτες,

ξενοδοχοϋπάλληλοι κτλ ζουν με το άγχος κάθε χρόνο στην ανάγκη ότι

αν δεν έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα ασφάλισης για να πάρουν

ταμείο αν δε βρουν κάποια απασχόληση δεν ξέρουν πως θα ξεχειμωνιάσουν.

Καλά αυτά που λες αλλά αν στην εξίσωση βάλουμε ότι τα λεφτά δεν έρχονται από τον ουρανό τότε αλλάζουν λίγο τα πράγματα.

Για να πάρει λεφτά κάποιος που δε δουλεύει θα πρέπει κάποιος που δουλεύει να δουλέψει περισσότερο για να τα καλύψει.

Και μη μου πεις βέβαια ότι ο άνεργος πληρώνεται από τις κρατήσεις που του έχουν γίνει.

Γιατί αυτές οι κρατήσεις πρέπει να καλύψουν σύνταξη, υγεία, επίδομα ανεργίας. Όπως και να το κάνουμε δε βγαίνει που να χτυπάμε τον κώλο μας κάτω.

Δε μπορεί ένας να δουλεύει 1 χρόνο και να πληρώνεται 2. Μη τρελαθούμε τελείως

Το ποσοστό ημερών επιδότησης θα βγαίνει από το χρόνο ασφάλισης

του εργαζομένου. 100 ημέρες δούλεψε να πάρει το ανάλογο ταμείο που

δικαιούται για 100 ημέρες. 350 ημέρες ένσημα, ποσοστό για 350 κτλ.

Βρήκαμε τώρα αυτή τη μαλακία των 5μηνων συμβάσεων όπου ο εργαζόμενος

δε μπορεί να μαζέψει 125 ένσημα και δε έχει δικαίωμα να βγει ταμείο.

Είναι δυνατόν τώρα πατεράδες με δυο και τρια παιδιά να κυνηγούν 432€

και 468€ αντίστοιχα από το ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ για να ζήσουν την

οικογένεια τους; Δουλειά θέλουν οι άνθρωποι... και να πληρώνονται.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...