Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τον φίλο που λεει οτι ζητανε πωλητές δηλαδη τι ακριβώς περιμενεις; Με το καλημερα θεση manager;

Απλά σχολιάζει μια τάση της σύγχρονης αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. Αν κοιτάξεις σε μια οποιαδήποτε εφημερίδα ή site αγγελιών, μεγάλο μέρος των διαθέσιμων θέσεων αφορά στελέχη πωλήσεων.

Είτε ζητούν χαμηλόμισθους, χωρίς ιδιαίτερη εκπαίδευση, πωλητές, είτε ζητούν άτομα για θέσεις μάρκετινγκ και προώθησης μέσω τηλεφώνου (κοινώς πλασιέ). Στους τελευταίους μάλιστα συχνά δεν δίνεται βασικός μισθός, αλλά πληρώνονται με ποσοστά επί των πωλήσεων τους. Για να είμαι ακριβής, δίνεται ένα στάνταρ ποσό ως "μισθός" μετά από συγκεκριμένο αριθμό πωλήσεων και από εκεί και πέρα έξτρα έσοδα μπορεί να προκύψουν ως μπόνους, βάσει των όποιων επιπλέον πωλήσεων επιτευχθούν.

Ε σκέψου τώρα και το ότι αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να πουλήσουν προϊόντα "πολυτελείας" (κινητά τηλέφωνα και πακέτα τηλεφωνίας, πιστωτικές/εκπτωτικές κάρτες, δάνεια, ασφάλειες κ.λ.π) σε μια νεκρή αγορά, καταλαβαίνεις τι ήθελε να πει.

• Like 3
  • Απαντ. 334
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο που λες για το μεταπτυχιακό δεν ισχυει και στο εγραψα. Απλα δραματοποιεις τα πραγματα. Αν δεν έχεις τα χρήματα δουλεύεις κάποια χρονια και μετα κάνεις executive. Οσο για το αν τα 3.000 ευρω ειναι το πρόβλημα για ενα μεταπτυχιακό που δεν ειναι και πρωτης αναγκης τι να πουνε και οσοι απο μικρες πολεις μετακομίζουν στην Αθηνα για το πρώτο πτυχιο;

Οσο για το παράδειγμα της τραπεζας που λες προφανώς ισχύει αλλα δεν ειναι ο κανόνας. Τωρα παιδια εχετε δυο επιλογες. Ή θα κλαιτε την μοιρα σας ή θα κάνετε κάτι για να την αλλαξετε πχ να ξεκινήσετε με λιγότερα χρήματα σε χαμηλοτερες θεσεις ακομα και αν δεν ειναι ακριβως στο αντικείμενο σας ή να την κανετε για εξω και να αναζητήσετε την τυχη σας.

Τελος για τους πωλητες που ξαναγραφετε σε ολες τις εταιριες απο τον πρώτο έως τον τελευταίο ολοι κάνουν καποιου ειδους πωλήσεις. Οποιος εχει πρόβλημα με αυτο και το ματι του δεν γυαλιζει θα εχει προβλημα.

Δημοσ.
Aν δεν έχεις τα χρήματα δουλεύεις κάποια χρονια και μετα κάνεις executive.

Που θα δουλέψεις? Αντιλαμβάνεσαι οτι οι προσληψεις γινονται με το σταγονόμετρο? Εκτος αν εργασθεις δωρέαν ωστε να κάνεις executive μετά το οποιο φυσικά θέλει πλάτες γονέων απο πισω...πως θα ζησεις?

Αυτό εννοω. Αν ο άλλος δεν μπορει να βρει δουλειά και η οικογένεια του δεν έχει ισχυρο εισόδημα, δε μπορει να κάνει μεταπτυχιακό που πλέον δυστυχώς ειναι must σε αρκετές εργασίες...

Βασικά δεν ειδα κανέναν να κλαιει τη μοιρα του εδω...κουβέντα για τα εργασιακά κάνουμε. Δοξα το Θεό τα παιδιά που συζητάνε φαίνεται οτι το κυνηγάνε αρκετά.

• Like 2
Δημοσ.

Τελος για τους πωλητες που ξαναγραφετε σε ολες τις εταιριες απο τον πρώτο έως τον τελευταίο ολοι κάνουν καποιου ειδους πωλήσεις. Οποιος εχει πρόβλημα με αυτο και το ματι του δεν γυαλιζει θα εχει προβλημα.

Ναι ρε συ, δε διαφωνώ.

Το "επίμαχο" σχόλιό του όμως αφορούσε μια πολύ συγκεκριμένη τάση της ελληνικής αγοράς εργασίας και όχι το καπιταλιστικό σύστημα γενικότερα. 

Να στο θέσω διαφορετικά: Ο τηλεπλασιέ πακέτων κινητής πουλάει κάτι το οποίο πρακτικά δε θέλει πλέον κανείς, δεν πληρώνεται κανονικά και κυρίως, δεν έχει προοπτικές εργασιακής εξέλιξης - είναι αναλώσιμος. Το ίδιο λίγο πολύ ισχύει και για τα ρομπότ στο Πλαίσιο κ.λ.π.

Δημοσ.

Αυτο που λέει ο N3k21

Ανοιξε μια εφημεριδα, μπες σε ενα σάιτ με αγγελίες...Ζητάνε απο επιστημονες πλασιέ (βιολόγους, χημικους κτλ, να πουλάνε φαρμακευτικά προιόντα), μέχρι και πωλητές σε κατσαρολες (ξέρω άνθρωπο που οι κατσαρολες ηταν η δουλειά του μέχρι και πριν 4 χρονια...πλέον δε πουλάει ούτε μια την εβδομάδα...τον κρατάνε επειδή αν δε πουλήσει αυτος, δε πουλάει κανεις άλλος...)

Κάθε μέρα 10 τηλέφωνα σε κινητά και σταθερά για "προσφορές" κτλ κτλ...Ολοι αυτοι δουλευουν με ποσοστά...πωλητές.

Δημοσ.

Ξέρουν και οι ιδιοι οτι η δουλεια που προσφέρουν ειναι της πλάκας αλλα σκεφτονται οτι για να ηρθε καποιος εκει θα εχει μεγαλη αναγκη και καμια μοιρα στον ηλιο οποτε δεν τους απασχολει πως θα του φερθούν. 

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια εγω μπορει να μην είμαι σε αυτη την φαση αλλα ειναι ο αδερφός μου και βλέπω σε καθημερινή βαση τα ζορια και δεν τα αμφισβητώ. Αυτο που συζηταμε είναι ενας φαυλος κυκλος παρομοιος με αυτόν που αντιμετωπισαμε καποιοι παλιοτεροι οταν για να βρεις δουλεια ηταν απαραίτητη η προϋπηρεσία αλλα πως θα ειχες προϋπηρεσία αν δεν εβρισκες δουλειά;

Αποψη μου ειναι να στέλνετε καθε μερα 1.000 βιογραφικα και να κυνηγάτε οποια θεση υπαρχει εκτος φυσικα καποιως γνωστων εταιριων direct marketing (και καλα) που ειναι μουφα. Ακομα και αν δεν ειναι η θέση ή τα χρήματα που αξίζετε ειναι καλύτερο απο το να μην κανετε τιποτα. Δυστυχως εξω υπάρχουν λιγοτερες θέσεις απο το παρελθόν αλλα καποιοι θα τις παρουν και δεν ειναι κατ ανάγκη ολοι βύσματα.

• Like 1
Δημοσ.

Nαι απο το να μην κανεις τιποτα συμφωνω και εγω απο καπου θα ξεκινησεις. Αλλα αυτο με τα βιογραφικα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αποτελεσματικο να καθεσαι σπιτι δηλαδη και να περιμενεις. Δεν μου φαινεται καλη τακτικη.

Εδω θα πω και κατι αλλο πάντως. Καμια φορα η αναμονη αν εχεις την δυνατοτητα ειναι καλη τακτικη προσφατα φιλη μου της ειπανε να παει να δουλεψει αμισθι σε ενα λογιστικο γραφειο και καλα για την προυπηρεσια και να την εκμεταλευτουν δεν δεχθηκε φυσικα περιμενε και τελικα μπηκε στον δημο με 480 το μηνα και στον τομεα της εστω 5 μηνες αλλα θα κερδισει απο εκει την προυπηρεσια και καποια χρηματα. Δεν την χαλασε 

Δημοσ.

Βλέπω καθημερινά άτομα με πιστοποιήσεις πληροφορικής, για τη γραμματεία, τα οποία δεν μπορούν καν να γράψουν ένα τύπο σε excel/calc για να βγάλουν το μέσο όρο ή το άθροισμα από μια στήλη, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να τους εκπαιδεύσω εγώ, παρά το γεγονός ότι ζητάω συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και γνώσεις σε εφαρμογές γραφείου.

Πόσες φορές έχω δείξει σε συνάδελφο ταξινόμηση/φιλτράρισμα κ.λ.π. Καλά οι τύποι είναι μη σου πω και Ανώτερα Μαθηματικά για κάποιους. Και δεν το κάνω επειδή είμαι μεγάλη καρδιά, το κάνω προσπαθώντας να πασάρω tasks που δεν προλαβαίνω σε άλλους.

Στοίχιση δεν κάνουν, διάστιχο δε βάζουν  ( στο Word ), πολλά συντακτικά λάθη ( και ορθογραφικά ), το τελευταίο που είδα ήταν να έχουν βάλει Enter σε κάθε γραμμή...

Και όλο ακούω ότι τους φταίει η τάδε version του Office και ότι δήθεν ξέρουν, ότι δυσκολεύονται με open source λογισμικό κ.λ.π.

Δεν είναι τυχαίο που στα interview μπαίνουν όλο και πιο συχνά τεστ στο χειρισμό H/Y, οι εργοδότες δεν τις εμπιστεύονται και έχουν δίκιο.

Δεν είμαι εργοδότης, μία κουρασμένη υπάλληλος είμαι !

• Like 1
Δημοσ.

Εδω θα πω και κατι αλλο πάντως. Καμια φορα η αναμονη αν εχεις την δυνατοτητα ειναι καλη τακτικη προσφατα φιλη μου της ειπανε να παει να δουλεψει αμισθι σε ενα λογιστικο γραφειο και καλα για την προυπηρεσια και να την εκμεταλευτουν δεν δεχθηκε φυσικα περιμενε και τελικα μπηκε στον δημο με 480 το μηνα και στον τομεα της εστω 5 μηνες αλλα θα κερδισει απο εκει την προυπηρεσια και καποια χρηματα. Δεν την χαλασε 

Η φιλη σου βεβαια εκανε την λαθος επιλογη.

Ενταξει προσκαιρα θα παρει καποια φραγκακια αλλα μετα θα ειναι παλι στο μηδεν.

Την προυπηρεσια του 5μηνου που λες δεν προκειται να την λαβει σοβαρα υποψην του ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδοτης. Μην σου πω πως δημιουργει και αρνητικο αντικτυπο τετοια προυπηρεσια.

Αντιθετα αν πηγαινε στο λογιστικο θα αποκτουσε οντως προυπηρεσια που ενας μελλοντικος εργοδοτης θα λαμβανε υποψην και θα μαθαινε καποια βασικα πραγματα πανω στη δουλεια.

Εκτος και αν η φιλη σου εχει την δυνατοτητα αφου τελειωσει το 5μηνο να παει μετα στο λογιστικο και δεν την ''εκαψε'' αυτην την περιπτωση. Ετσι το δεχομαι...

• Like 1
Δημοσ.

Η φιλη σου βεβαια εκανε την λαθος επιλογη.

Ενταξει προσκαιρα θα παρει καποια φραγκακια αλλα μετα θα ειναι παλι στο μηδεν.

Την προυπηρεσια του 5μηνου που λες δεν προκειται να την λαβει σοβαρα υποψην του ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδοτης. Μην σου πω πως δημιουργει και αρνητικο αντικτυπο τετοια προυπηρεσια.

Αντιθετα αν πηγαινε στο λογιστικο θα αποκτουσε οντως προυπηρεσια που ενας μελλοντικος εργοδοτης θα λαμβανε υποψην και θα μαθαινε καποια βασικα πραγματα πανω στη δουλεια.

Εκτος και αν η φιλη σου εχει την δυνατοτητα αφου τελειωσει το 5μηνο να παει μετα στο λογιστικο και δεν την ''εκαψε'' αυτην την περιπτωση. Ετσι το δεχομαι...

Οποτε θελει πηγαινει σε λογιστικα γραφεια που ζητάνε να δουλέψεις τσαμπαρία. Σιγα την ευκαιρια χαχα. Αν και εγω θα προτιμουσα να μην πάει καποιος σε τέτοια μαγαζάκια ή πληρωνεις τον υπαλληλο εξαρχής ακομα και εκπαιδευομενος ή κοροιδευομαστε και τον εκμεταλεύεσαι.  

Σιγουρα εκανε λαθος επιλογη 5 μηνες * 480 ποσο βγαινει? ελεος τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα. 

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε θελει πηγαινει σε λογιστικα γραφεια που ζητάνε να δουλέψεις τσαμπαρία. Σιγα την ευκαιρια χαχα. Αν και εγω θα προτιμουσα να μην πάει καποιος σε τέτοια μαγαζάκια. 

Καλως ή κακως αυτο που μετραει πολυ σημερα στην ευρεση εργασιας ειναι η προυπηρεσια. Αυτο θελω να τονισω.

Με προυπηρεσια δημοσιου δεν πας πουθενα στον ιδιωτικο τομεα. Δεν την λαμβανει κανενας υποψην.

Η φιλη σου μετα το 5μηνο θα βρισκεται εκει που αρχισε.

Μετα απο προυπηρεσια ομως στο λογιστικο αυξανονται οι πιθανοτητες της να βρει μετεπειτα μια σοβαρη δουλεια.

Βραχυπροθεσμα η δουλεια στο λογιστικο ειναι εκμεταλλευση. Μακροπροθεσμα ειναι επενδυση για κατι καλυτερο.

Αντιθετα το 5μηνο ειναι μια ψευδαισθηση οτι κατι εκανε ενω ουσιαστικα εχει παραμεινει στο μηδεν.

• Like 2
Δημοσ.

Η προυπηρεσια δεν φαινεται απο τα ένσημα? Αν καποιος δουλέψει τσάμπα σε ενα λογιστικο γραφείο πως θα μπορέσει να αποδειξει μετα οτι οντως δουλεψε εκεί? 

Δημοσ.

Οταν πας σε μια ιδιωτικη επιχειρηση για συνεντευξη π.χ. δεν θα κοιταξουν ποσα ενσημα εχεις. Θα σε ρωτησουν συγκεκριμενα που εχεις δουλεψει.

Σε πολλες περιπτωσεις επισης η συγκεκριμενη προυπηρεσια απαιτειται εξαρχης. Π.χ. αν ενα λογιστικο γραφειο αναζητα υπαλληλο πολυ πιθανον στην αγγελια να λεει απαραιτητη η προυπηρεσια σε αναλογο αντικειμενο. Να εχει δουλεψει δηλαδη σε λογιστικο γραφειο.

Η προυπηρεσια του δημοσιου ''μετραει'' ουσιαστικα ΜΟΝΟ σε προκηρυξεις του δημοσιου.

ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδοτης δεν προκειται να λαβει σοβαρα υποψην του προυπηρεσια δημοσιου το ξαναλεω. Πολλες φορες αποτελει και τροχοπεδη αυτη η προυπηρεσια. Με την εννοια πως ο εργοδοτης θα σκεφτει αυτος εχει δουλεψει μονο στο δημοσιο αρα ειναι ''τεμπελακος'', δεν ειναι ανθρωπος της πιατσας κλπ.

Μου εχει συμβει σε συνεντευξη στα πρωτα χρονια μου μετα την αποφοιτηση απο την σχολη. Ειχα κανει μονο 2 συμβασεις στο δημοσιο πανω στο αντικειμενο τοτε. Ε το 90% της συνεντευξης ειχε επικεντρωθει εκει. Για ποιο λογο επελεξα το δημοσιο κλπ.

Απο την στιγμη που απεκτησα προυπηρεσια σε ιδιωτικο τομεα (πηγα μονος μου και προσφερθηκα εθελοντικα αμισθι αρχικα, ασχετα αν ο ανθρωπος τελικα με πληρωνε) βρηκα δουλειες πολυ πιο ευκολα μετα.

Και να εισαι σιγουρος. Αν πανε σε ενα λογιστικο γραφειο 2 ατομα απο τα οποια το Α εχει τριπλασια π.χ. ενσημα απο το Β, αλλα το Α τα εχει στο δημοσιο ενω το Β σε λογιστικο γραφειο, το 2ο ατομο εχει τεραστιο προβαδισμα.

• Like 2
Δημοσ.

Οταν πας σε μια ιδιωτικη επιχειρηση για συνεντευξη π.χ. δεν θα κοιταξουν ποσα ενσημα εχεις. Θα σε ρωτησουν συγκεκριμενα που εχεις δουλεψει.

Σε πολλες περιπτωσεις επισης η συγκεκριμενη προυπηρεσια απαιτειται εξαρχης. Π.χ. αν ενα λογιστικο γραφειο αναζητα υπαλληλο πολυ πιθανον στην αγγελια να λεει απαραιτητη η προυπηρεσια σε αναλογο αντικειμενο. Να εχει δουλεψει δηλαδη σε λογιστικο γραφειο.

Η προυπηρεσια του δημοσιου ''μετραει'' ουσιαστικα ΜΟΝΟ σε προκηρυξεις του δημοσιου.

ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδοτης δεν προκειται να λαβει σοβαρα υποψην του προυπηρεσια δημοσιου το ξαναλεω.

Και να εισαι σιγουρος. Αν πανε σε ενα λογιστικο γραφειο 2 ατομα απο τα οποια το Α εχει τριπλασια π.χ. ενσημα απο το Β, αλλα το Α τα εχει στο δημοσιο ενω το Β σε λογιστικο γραφειο, το 2ο ατομο εχει τεραστιο προβαδισμα.

Ωραια. Θα με ρωτησουν που έχω δουλέψει και έστω οτι τους λέω ψέμματα. Πως θα αποδειχθει αυτο? 

πάω εγω τωρα σε εναν φιλο μου λογιστη και του λεω να μου κανει μια χαρη και να μου δωσει ενα χαρτι που θα λεει οτι δουλεψα σε αυτον 3 μηνες ενω πηγα 1 εβδομαδα και πιναμε καφέ και μου εδειξε στο ποδι 3-4 πραγματακια... αυτο το χαρτι ποιος θα το παρει στα σοβαρα? θα υπάρξει κάποιος? γιατι εγω ξερω ηδη εναν που εκανε αυτο που λες και ειναι ακομα άνεργος. Δεν βρισκει πουθενα εργασια και κανεις δεν υπολογισε αυτη την προυπηρεσια και καλα (και δεν ξερω αν τελικα ο αλλος του εδωσε καποιο χαρτι μπορει να μην του εδωσε και τιποτα) δεν μπορεις να τον κυνηγησεις εφοσον δεν σου εχει κάνει προσληψη. Καταλαβες τι προτεινεις να κανουμε? αυτες φιλε δεν ειναι συμφωνιες με συγχωρεις.

Μου μιλας τωρα για λογιστες που ο αλλος κατεκλεψε και δεν πληρωνε τους λογαριασμους που του εδινε η θεια μου που ειχε επιχειρηση την εβαλε μεσα και μετα οταν πηγε να του ζητησει το λογο της το επαιζε και τρελος και κινεζος χαχαχα οι λογιστες ειναι σκατόφαρα μαζι με τους δικηγορους.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...