Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικο...δε θα περιμενα να δω γυναικες και 50αρηδες με χρονια γραφειακης εργασίας να πάνε οικοδομη...πως να αντέξουν οι άνθρωποι. Αν έχεις δουλέψει οικοδομη (φαντάζομαι πως έχεις), ξέρεις οτι δεν ειναι εργασία για τους πολλους αλλά για όσους αντέχει η σωματοδομή τους.

Δεν εβαζα και τις γυναικες μεσα.

Αλλα το περιοριζω και αλλο.

Γκαλοπ σε ανδρες 20-35 που να αντεχει η σωματοδομη τους.

Το ποσοστο που θα αρνηθουν πιστευω θα φτασει το 70% τωρα μιας και βγαλαμε τους πενηνταρηδες που μαλλον θα πηγαιναν...

• Απαντ. 334
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ποσοστο που θα αρνηθουν πιστευω θα φτασει το 70% τωρα μιας και βγαλαμε τους πενηνταρηδες που μπορει να πηγαιναν...

To οποιο ποσοστο , αν ηταν αυτο κιολας , θα μειωνοταν δραματικα αν η ιδια σκληρη δουλεια γινοταν σε καποιο εργοστασιο οπου η εργασια α μη τι αλλο δεν θα ηταν εποχιακη και ανασφαλιστη (συχνα ).Αλλα γιατι δεν βαζουν μια αγγελια σε οαεδ οι μαστορες να δουμε την προσελευση ? Γιατι μπορει να ειναι ελαφρως και εργασιακος μυθος , σαν τους εργατες φραουλας και καμαριερες και αλλα τετοια.Μηπως δεν την βαζουν γιατι τους βολευει και η λαθρομεταναστευση ?

• Like 1
Δημοσ.

Το ποσοστο που θα αρνηθουν πιστευω θα φτασει το 70% τωρα μιας και βγαλαμε τους πενηνταρηδες που μπορει να πηγαιναν...

Αναφέρθηκες γενικα στους άνεργους γιαυτο και στο είπα.

Εξακολουθει να ειναι λογικο αυτο που γράφεις. Δεν ειναι μια εργασία για όλους ομως οπως σου επανέλαβα. Το ότι κάποιος δε θέλει να εργασθει οικοδομή δε σημαίνει οτι δε θέλει να εργασθεί γενικά όμως.

Δωσε εσυ εργασία σε 10 φίλους σου 25 30 ετων με καλη σωματοδομή. Εγω σου λέω οτι το 70% θα έρθει. Το θέμα ειναι οτι δε θα αντέξει για πάνω απο 2-3 μέρες. Θα παραιτηθούν. Αυτο δε τους κάνει άεργους. Τους κάνει μη συνηθισμένους σε τόσο κακές συνθήκες. (εγω οταν εργαστηκα οικοδομη ημουν 16 και είχα μαζί τον θείο μου να μου δίνει κουράγιο...άντεξα επειδή ημουν πιτσιρικάς και επειδη σκεφτόμουν τα φράγκα που τότε ήταν όντως πολλα...πλέον? Ξερεις τι τους δινουν?

Ειναι θέμα και το οικονομικο.

Δημοσ.

Αναφέρθηκες γενικα στους άνεργους γιαυτο και στο είπα.

Εξακολουθει να ειναι λογικο αυτο που γράφεις. Δεν ειναι μια εργασία για όλους ομως οπως σου επανέλαβα. Το ότι κάποιος δε θέλει να εργασθει οικοδομή δε σημαίνει οτι δε θέλει να εργασθεί γενικά όμως.

Δωσε εσυ εργασία σε 10 φίλους σου 25 30 ετων με καλη σωματοδομή. Εγω σου λέω οτι το 70% θα έρθει. Το θέμα ειναι οτι δε θα αντέξει για πάνω απο 2-3 μέρες. Θα παραιτηθούν. Αυτο δε τους κάνει άεργους. Τους κάνει μη συνηθισμένους σε τόσο κακές συνθήκες. (εγω οταν εργαστηκα οικοδομη ημουν 16 και είχα μαζί τον θείο μου να μου δίνει κουράγιο...άντεξα επειδή ημουν πιτσιρικάς και επειδη σκεφτόμουν τα φράγκα που τότε ήταν όντως πολλα...πλέον? Ξερεις τι τους δινουν?

Ειναι θέμα και το οικονομικο.

Χαλαρά. Ένα 70% αμα δεν έχει σοβαρό κινητρο θα πάει για παραίτηση. Αμα δεν ειναι συνηθισμενος ο αλλος δεν γινονται αυτά.

Φαντασου να πάς ασυνηθιστος να δουλέψεις σε οικοδομή και απο την 2η μέρα να αρχισουν τα γονατα , η μέση κτλπ αντι να τα δινεις στους γιατρους και να παραμείνεις στην δουλειά θα την κάνεις ταχέως.

Δημοσ.

Ερχεστε στα λογια μου επομενως.

Παρα πολλοι ειναι ανεργοι οχι γιατι δεν βρισκουν δουλεια αλλα γιατι περιοριζουν την αναζητηση τους αποκλειστικα σε δουλειες στο αντικειμενο τους ή καθιστικες σε γραφεια.

Ε sorry ρε παιδια αλλα αν εχεις τελειωσει φιλολογος ξερω εγω και περιμενεις να διοριστεις σε σχολειο χαιρετα μου τον πλατανο.

Η οικοδομη ηταν παραδειγμα ''ακραιο'' για να φανει αυτο που ηθελα να πω.

Πολλοι απο αυτους που λεω αναλογα δεν προκειται να πανε και σε δουλειες πιο ''ηπιες''.

Οσο για το οτι ειναι βαρια δουλεια η οικοδομη. Ειναι δυσκολη ok αλλα μην το παραχεζουμε κιολας... Εσυ πηγες 16 χρονων πιτσιρικι cossutius και τα καταφερες.

Απλα ολοι θελουν γραφειο και αραλικι και αν δεν κατσει καλυτερα α(ν)εργια...

Δημοσ.

Παρα πολλοι ειναι ανεργοι οχι γιατι δεν βρισκουν δουλεια αλλα γιατι περιοριζουν την αναζητηση τους αποκλειστικα σε δουλειες στο αντικειμενο τους ή καθιστικες σε γραφεια.

Ε sorry ρε παιδια αλλα αν εχεις τελειωσει φιλολογος ξερω εγω και περιμενεις να διοριστεις σε σχολειο χαιρετα μου τον πλατανο.

Πολλοι απο αυτους που λεω αναλογα δεν προκειται να πανε και σε δουλειες πιο ''ηπιες''.

Οσο για το οτι ειναι βαρια δουλεια η οικοδομη. Ειναι δυσκολη ok αλλα μην το παραχεζουμε κιολας... Εσυ πηγες 16 χρονων πιτσιρικι cossutius και τα καταφερες.

Που θα διοριστεί ο φιλόλογος στην οικοδομη? έχεις δουλέψει ποτε σου σε οικοδομη? 

Δεν γινεται να τσιμπήσεις ενα άτομο που μέχρι τα 23 - 25 του διάβαζε και να το βάλεις να κάνει χειρονακτικές εργασίες εκτος του οτι δεν θα ειναι καλός σε αυτο που κάνει δεν θα μπορεί και να το κάνει.

Δημοσ.

Οι συζητήσεις για αεργους την εποχή που ζούμε είναι άκυρη!

Οποίος μπορεί να φύγει έξω να το κάνει χωρίς δευτερη σκέψη

• Like 3
Δημοσ.

Σοβαρή κουβέντα με τη λογική "Εγώ πιστεύω πως το ποσοστό..."

δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θες, η πραγματικότητα όμως είναι εκεί έξω...

Δημοσ.

Σοβαρή κουβέντα με τη λογική "Εγώ πιστεύω πως το ποσοστό..."

δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θες, η πραγματικότητα όμως είναι εκεί έξω...

Για μενα το λες αυτο? εγω πιστευω ειναι λιγοι αυτοι που θα αντεξουν σε τέτοιες δουλειες ενω ειναι ασυνηθιστοι. 

Δεν παιζει δηλαδη. Ειμαι σιγουρος.

Δημοσ.

Όχι δεν θέλουν όλοι αραλίκι. Υπάρχουν και κάποιοι που απλά γουστάρουν πολύ αυτό που σπούδασαν, αλλά οι δυνατότητες εργασίας στο τομέα τους είναι πολύ μικρές στην Ελλάδα.

Ποια η ουσία να φας 4+ χρόνια σε Πανεπιστήμια - ΤΕΙ και να κάνεις μια δουλειά άσχετη με αυτό που σπούδασες;

Το μεγάλο κακό που έγινε στην Ελλάδα είναι με τις άπειρες σχολές που υπάρχουν. Έτσι δημιούργησε τόσους πτυχιούχους που είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπουν όλοι (έστω ένα μεγάλο ποσοστό) στην αγορά εργασίας με βάση το αντικείμενο σπουδών τους.

• Like 1
Δημοσ.

Κανεις δεν αρνειται οτι υπαρχει τεραστια ανεργια. Αναμεσα στους πολλους ανεργους, υπαρχουν και ωχαδελφιστες ανεργοι πολυτελειας (αυτο δεν μου κανει, σιγα μη δουλεψω εγω για 500 ευρω, σιγα μην δουλεψω ντελιβερας κλπ). Απτον κυκλο μου μπορω να σκεφτω τουλαχιστον καμια 10ρια τετοιους.

Επισης οι αυτοκτονιες δεν μου λενε απολυτως τιποτα ως προς την ανεχεια, την ανεργια, τα προβληματα κλπ. Οι παππουδες αυτων που αυτοκτονουν τωρα, περασαν πολυ χειροτερα, πολυ μεγαλυτερες κακουχιες, μερικοι και πολεμους και δεν αυτοκτονουσαν τουναντιον τα εβγαζαν περα και χτισαν τη ζωη τους αριστα, σε βαθος χρονου. Το οτι πολλοι σημερινοι νεοι λακιζουν στα δυσκολα ή οτι μεγαλωσαν με ψυχολογικα σε πολυ μεγαλυτερα ποσοστα ως μαζες αποτι οι παππουδες τους, δεν σημαινει οτι ολα τα προβληματα ειναι ανυπερβλητα κι οτι η ανεργια τους στελνει στο θανατο κλπ. Γιαυτο ειπα οτι ειναι αστειο επιχειρημα αυτο με τις αυτοκτονιες.

Ένας άνθρωπος που έχει επενδύσει ένα τεράστιο ποσο στις σπουδές του δεν μπορεί να κατηγορηθεί σαν τεμπέλης επειδή δεν πάει σε μια δουλειά ανειδικευτου  εργάτη με πενιχρό  μισθό.

Για το θέμα των αυτοκτονιών αλλά και των ψυχολογικών προβλημάτων όλοι οι άνθρωποι δεν αντιδρούμε το ίδιο γιατί είμαστε διαφορετική πχ στην γειτονιά μου κάποτε μια κοπέλα αυτοκτόνησε γιατί δεν έγραψε κακά στις πανελλήνιες, εμένα αυτό μου φάνηκε "χαζό" αλλά μετά κατάλαβα ότι ο καθένας αντιδρά διαφορετικά.  

Για το θέμα των παππούδων μας που λες υπάρχει μια βασική διαφορά αυτοί γεννήθηκαν στην φτώχεια και είχαν την ελπίδα ότι θα πάνε καλύτερα ενώ εμείς τώρα έχουμε πέσει απότομα από ένα A ποιοτικό επίπεδο ζωής και έχουμε μάθει αλλιώς οπότε είναι ένα σοκ.

Επίσης μην ξεχνάς ότι αυτά που τράβηξαν ήταν ο βασικός λόγος για τις επιλογές που έκαναν στην μεταπολίτευση και περνάμε αυτά που περνάμε.   
Δημοσ.

Πήραν μια φίλη μου σε αυτα τα προγράμματα δημων για 5 μήνες. Ξέρει κανεις άμα πήραν καθηγητες αναπληρωτές καθολου?

Άσχετο αλλα θεωρώ τραγικό το γεγονός οτι ζητάνε καθηγητές με voucher. Πραγματικά όμως.

Πάντως, τουλάχιστον στην περιοχή που είμαι εγώ, κάνουν καθημερινά ελέγχους, με μικτά κλιμάκια. Επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ, εφορία, κλπ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν μπει παντού και ξαναμπαίνουν μετά από μερικές ημέρες άλλοι. Έχουν σφραγίσει επιχειρήσεις μέσα σε μισή ώρα. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτό το ξεκαθάρισμα που γίνεται. Σ'εμένα δεν βρήκαν τίποτα, και από φιλοσοφία δεν θα επέτρεπα ποτέ να βρουν κάτι μεμπτό. Απλά θα ήθελα να είχαν κι άλλοι την αντίληψή μου για να είναι δίκαιο το παιχνίδι. Διαφορετικά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στον αιώνα τον άπαντα.

Ποτέ δεν θα "έδινα" κανένα ανταγωνιστή, γιατί απλά το θεωρώ ρουφιανιά. Θα πρέπει το κράτος να έχει τους μηχανισμούς για να προστατεύει αυτούς που παλεύουν τίμια. Το να μην κολλάς ένσημα για μένα είναι έγκλημα και ακόμα κι εκ του πονηρού, σε αφήνει απροστάτευτο σαν επιχείρηση.

Υπάρχει παιχνίδι αλλα δεν ειναι δίκαιο γιατι το κράτος σε θεωρεί κλέφτη απο την στιγμή που θα σκεφτείς να ανοίξεις την επιχείρηση... Όλα τα υπόλοιπα ειναι debatable.

Δημοσ.

Υπάρχει κόσμος που δεν θα κοιτάξει το χειρότερο, αλλά το καλυτερο. Υπάρχουν και χειρότερα μας λένε. Υπάρχουν ομως και καλυτερα.

Φαντάσου τον εαυτό σου, να έχεις δουλέψει για χρόνια και να βλέπεις τους καρπους της εργασίας σου να διαλύονται σε μια νυχτα.

Ναι και εγω αυτο λεω. Καποιοι μαθαν στο καλο και δεν ειναι ετοιμοι να προσαρμοστουν στην εποχη που ζουν που ειναι χειροτερη απο αυτη στην οποια μεγαλωσαν. Η εποχη απαιτει θυσιες (δεν ψαχνω το γιατι και το πως) για να σταθεις στα ποδια σου, εκτος αν βρισκεσαι αναμεσα σε τυχερους. Κι απτη στιγμη που υπαρχουν λυσεις, η αυτοκτονια επιμενω οτι ειναι ανωριμη πραξη που θα την κανει ενας ανθρωπος πραγματικα αδυναμος που δεν εχει το σθενος να σφιξει τα δοντια του (πλην εξαιρεσεων οπως ειπα).

Κι επειδη θα με ρωτησεις ποιες ειναι οι λυσεις για εναν που βρισκεται σε αδιεξοδο ανεργιας:

1. Να κανεις ολες τις δουλειες που μπορει να σου προταθουν, χωρις να σηκωνεις την μυτη ψηλα και να μην καταδεχεσαι επειδη καποτε ησουν καθηγητης, να πρεπει τωρα να εργαστεις ως σκαπανεας.

2. Να δεχεσαι μισθους με τους οποιους μπορεις να συντηρηθεις και να μη κρατας ψηλα την μυτη του στυλ "α, καποτε επαιρνα τα τριπλασια και ειχα πιο καλη δουλεια".

3. Αν με τα παραπανω δυο δεν συμβιβαζεσαι και θεωρεις οτι εχεις πολλα προσοντα για να τα χαραμιζεις σε "κακες και χαμηλομισθες θεσεις", να μεταναστευσεις.

Λυσεις υπαρχουν κι αλλες, ολα στο μυαλο ειναι.

ΥΓ. Τιποτα δε διαλυεται με μια απολυση, ισα ισα που αν εχεις προυπηρεσια χρονων -οπως λες- εχεις παραπανω πιθανοτητες να βρεις συντομα εργασια. Ειναι πισωγυρισμα η απολυση, αλλα ως εκει. Να αξιολογειτε σωστα τις καταστασεις που σας τυχαινουν. Αν βλεπετε την απολυση ως το τελος του κοσμου, τοτε ναι, λογικο να πανε οι αυτοκτονιες συννεφο.

Το λεω γιατι ειπες τη φραση "δουλευω χρονια και ολα διαλυνται σε μια νυχτα". Not.

• Like 1
Δημοσ.

Να μην αναφερθώ στις ελιές κολλητού μου που ζητησε κόσμο και ήρθαν φοιτητές από τη τοπικη σχολή για να εργασθουν για 15 ευρώ το 6ωρο....(χωρις ένσημα...έκλεψαν το κράτος θα λένε κάτι μνημονιακές ψυχές :P :P )

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που διαμαρτύρονται συχνότερα γιατί δεν κόβονται ένσημα όπου πρέπει είναι οι αντιμνημονιακοί. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση, αλλά επειδή πήρε το μάτι μου κουβέντα για τις αυτοκτονίες, ήθελα να πω κάτι.

Η συντριπτική πλειονότητα (της τάξης του 90%) των ανθρώπων που αυτοκτονούν πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο, συνήθως κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι ΝΟΣΟΣ, όχι επιλογή, ούτε θέμα χαρακτήρα. Η ανεργία, η μοναξιά, η απώλεια αγαπημένων προσώπων, η φτώχεια είναι παράγοντες κινδύνου για την κατάθλιψη. Οπότε, οι συνθήκες της κρίσης ευνοούν την αύξηση των ποσοστών κατάθλιψης, άρα και τις αυτοκτονίες.

Το να συζητάμε για την αυτοκτονία ως επιλογή που είναι σωστή ή λάθος, είναι σαν να ισχυριζόμαστε ότι ο Χ είναι δειλός που έπαθε τενοντίτιδα, ο Ψ είναι ισχυρή προσωπικότητα γιατί δεν έπαθε καρκίνο και κάποιος άλλος έκανε τη σωστή επιλογή να μην πάθει εγκεφαλικό.

CWFTYoV.png

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...