Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα με ρωτάς κάτι τελείως άσχετο που είναι τελείως έξω από τον κύκλο γνώσεών μου, φιλολογίες έχω τελειώσει, αλλά άντε να απαντήσω.

Με το τελείως απλό μυαλό που έχω όσον αφορά φυσικές και χημείες και κάποιες αόριστες γνώσεις κάποιων ετών και βάλε που τελείωσα το λύκειο, να ρωτήσω πώς διάολο τα σωματίδια θα ξεφύγουν από τη βαρύτητα της γης να πάνε στο διάστημα στον δορυφόρο να μετασχηματιστούν; (Απορία είναι, μην γελάτε οι των θετικών επιστημών)

Επίσης γνωρίζω για το Tesla Coil, το οποίο στη σημερινή εποχή με τόσα αεροπλάνα να κυκλοφορούν είναι κάτι το αδύνατο να συμβεί, εκτός και αν δεν το έχουν να αιωρείται όπου γουστάρει στον αέρα.

Πόσοι δορυφόροι και τι μεγέθους χρειάζονται για να καλύψουν ολόκληρη την γη; Πόσα λεφτά χρειάζονται γι'αυτό;

Τι θα συμβεί σε λίγα χρόνια με τα σκουπίδια του διαστήματος;

Και άλλα, βαριέμαι να γράφω.

Παρ' ότι λες πως έχεις σπουδάσει φιλολογία η συμπεριφορά σου είναι σαν αυτή έφηβου παιδιού που αναζητά αναγνώριση και προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τον εαυτό του πρώτα από όλα και μετά τους άλλους ότι κάτι αξίζει, με διάφορους τρόπους.

υ.γ. τα ιόντα στα οποία αναφέρομαι δεν φεύγουν από τη βαρύτητα της Γης με κάποιο τρόπο,όταν σχηματίζονται είναι ήδη αρκετά ψηλότερα από ότι η επιφάνεια της Γης,στην Ιονόσφαιρα. Αυτή είναι η όλη σημασία του δορυφόρου. Το να τα πάρει από την Ιονόσφαιρα και να τα στείλει στην επιφάνεια,επειδή δεν βρίσκονται στην επιφάνεια.  :-(

Και πάλι αυτό που έγραψες είναι απόδειξη πως δεν διάβασες το πρώτο ποστ. Η απάντηση στο ερώτημα σου δίνεται από το πρώτο post αυτού του thread.

υ.γ.2 όσα έξοδα και να είχε η δημιουργεία ενός τέτοιου συστήματος,σίγουρα θα ήταν μηδαμινά μπροστά στα έξοδα παραγωγής ηλεκτρισμού με τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Ο Volta, ο Galvani, ο Edison, ο Faraday, ο Ampere και ο Ohm κολλούσαν μπρίκια!!!!

(Φυσικά και πολλοί άλλοι που μου διαφεύγουν ή δεν τους γνωρίζω)

Μπορείς να απαρυθμίσεις άπειρους ανθρώπους που ελέγχοντας τον ηλεκτρισμό έμαθαν κάτι για αυτόν.

Και το 2000 π.Χ υπήρχαν άνθρωποι που είδαν έναν κεραυνό και κατάλαβαν ότι υπάρχει ο ηλεκτρισμός.

Αν όμως υπάρχει ένας άνθρωπος στον οποίο χρωστάμε το ότι το ηλεκτρικό ρεύμα έφτασε στα σπίτια μας,αυτός είναι ο Nikola Tesla,και ο Edison ως ένα σημείο. Ο Edison κυρίως για τα χρήματα του όμως,σαν επενδυτής,όχι τόσο σαν εφευρέτης. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία γιατί είναι off-topic Παρακαλώ να μην παρεκτραπεί άλλο.

Ε μα ναι... γιατί θα το έβρισκε ούτως ή άλλως. Δηλαδή, και να μην ξέρανε π.χ. τι είναι Volt ή να μην είχανε βρει την γεννήτρια πάλι θα το έβρισκε. Βέβαια τότε εμείς δεν θα το μαθαίναμε ποτέ και θα έφταιγαν οι κακές εταιρίες και οι εν γένει κακοί που μας κρύβουν γνώση και μας ψεκάζουν....

Σοβαρά,σε ένα σοβαρό θέμα μπαίνεις και γράφεις αυτά τα πράματα ?

Τελικά εδώ τι είναι site τεχνολογίας ή σάτιρας και παρωδίας ?

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βλέπω σε περιποιήθηκαν δεόντως τα insotrolls,καλά Χ"να νάχεις...

Λυπάμαι που δεν μπορώ να αντειτείνω σοβαρά επιχειρήματα.

Προτεινόμενο ανάγνωσμα:The Gods,themselves,περιγράφει ένα σύμπαν που κορέστηκε από την υπερκατανάλωση ενέργειας,μέσω του ξεφορτώματος ενέργειας ενός γειτονικού σύμπαντος,που προσπάθησε να ξεφορτώσει τη δικιά του υπερκατανάλωση....

• Like 1
Δημοσ.

για να αναλύουν το θέμα επιστήμονες στο Discovery Channel,ισχύει.

Στο Ηistory channel  αναλυουν τις Εξωγηινες αρχαιοτητες λες να ισχυει και αυτο?

• Like 8
Δημοσ.

Μπορούμε να έχουμε όλοι μας δωρεάν ρεύμα με έναν λίγο extreme τρόπο (εννοώντας ότι δεν είναι συνηθισμένος) αλλά επειδή τα έσοδα των εταιριών που διαχειρίζονται την ενέργεια θα έπεφταν δεν πραγματοποιείται κάτι τέτοιο....

Έστω λοιπόν ότι κάποιος το πιστεύει αυτό. 

Που είναι οι συσκευές που να το κάνουν; Ή τουλάχιστον κάποια δημοσίευση σε έγκριτο και έγκυρο επιστημονικό περιοδικό ή διεθνές συνέδριο που να έχει σχέδια ή ό,τι άλλο προς αυτή την κατεύθυνση; 

Ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους που ασχολούνται σοβαρά με την έρευνα πάνω στον ηλεκτρισμό δεν υπάρχουν 4ς που να θέλουν να γραφτεί το όνομά τους δίπλα από αυτό του Tesla ως αυτοί που πραγματοποιήσανε κάτι τέτοιο; 

Ή, ακόμα καλύτερα, δεν υπάρχει μία εταιρία που να θέλει να γίνει ο super μεγιστάνας της ενέργειας κάνοντας κάτι τέτοιο; Το revenue θα είναι τεράστιο και όχι από τα έσοδα της πώλησης ενέργειας. 

Είναι δυνατό τόσοι άνθρωποι που έχουν γνώσεις εκ των έσω (αναφέρομαι στους απανταχού σοβαρά ασχολούμενος με την έρευνα γύρω από τον ηλεκτρισμό) να μην έχουν κάνει κάτι και ένας τυχαίος (και καλά indie game developer επειδή έτσι το θέλησε) να βρήκε το super μυστικό μέσα στο insomnia; Που μάλιστα αυτό το μυστικό έχει και έναν κακό δράκο που το φυλάει και ονομάζεται "κακές εταιρίες παραγωγής ενέργειας". 

Όπως είπε και κάποιος πιο πριν... "απέκτησες επιτέλους "γνωθι σˊ αυτον" "...

Και αφού κάποιος διάβασε αυτά, ας ξανασκεφτεί ότι ο δημιουργός ενός τέτοιου thread θέλει να θεωρείται τον παρόν ως σοβαρό.  

• Like 7
Δημοσ.

Το "δίνω εύσημα" με το "σε θεωρώ γενικά υπεύθυνο που ΕΧΩ σπίτι" είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. 

Ο Tesla είναι υπεύθυνος  που έχεις εναλλασσόμενο ρεύμα στο σπίτι σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ο Tesla είναι υπεύθυνος  που έχεις εναλλασσόμενο ρεύμα στο σπίτι σου.

Ο Tesla "βρήκε" το AC.

Το οποίο όμως μεταφέρεται με καλώδια που παράγονται μαζικά σε γραμμές παραγωγής με υλικά που φτιάχνονται. 

Άρα, κάποιος είναι "υπεύθυνος" για τα καλώδια, κάποιος για μαζικές γραμμές παραγωγής, κάποιος για efficient γραμμές παραγωγή καλωδίων, κάποιος για την σχεδίαση των γραμμών παροχής ενέργειας, κάποιος για την efficient κατασκευή των υλικών, κάποιος για την επιλογή των υλικών και ο κατάλογος μακρύς. 

Άρα, ο Tesla ΔΕΝ είναι υπεύθυνος που έχω AC στο σπίτι μου. Ο Tesla "βρήκε" το AC. 

Φυσικότατα δεν τον μειώνει... ποιος είναι άλλωστε έστω και στο 0.1% του βεληνεκούς ενός τέτοιου μυαλού για να μπορέσει να τον κρίνει... αλλά να ξέρουμε τι λέμε. 

Α! Ξέχασα να πω ότι το ρεύμα "παράγεται" από γεννήτριες... 

Ε.. όλο και "κάποιος" (εάν θα μπορούσε να θεωρηθεί "κάποιος" ένας τέτοιος επιστήμονας) είναι υπεύθυνος για την δημιουργία της γεννήτριας. 

• Like 3
Δημοσ.

Μπορούμε να έχουμε όλοι μας δωρεάν ρεύμα με έναν λίγο extreme τρόπο (εννοώντας ότι δεν είναι συνηθισμένος) αλλά επειδή τα έσοδα των εταιριών που διαχειρίζονται την ενέργεια θα έπεφταν δεν πραγματοποιείται κάτι τέτοιο....

Έστω λοιπόν ότι κάποιος το πιστεύει αυτό. 

Που είναι οι συσκευές που να το κάνουν; Ή τουλάχιστον κάποια δημοσίευση σε έγκριτο και έγκυρο επιστημονικό περιοδικό ή διεθνές συνέδριο που να έχει σχέδια ή ό,τι άλλο προς αυτή την κατεύθυνση; 

Ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους που ασχολούνται σοβαρά με την έρευνα πάνω στον ηλεκτρισμό δεν υπάρχουν 4ς που να θέλουν να γραφτεί το όνομά τους δίπλα από αυτό του Tesla ως αυτοί που πραγματοποιήσανε κάτι τέτοιο; 

Ή, ακόμα καλύτερα, δεν υπάρχει μία εταιρία που να θέλει να γίνει ο super μεγιστάνας της ενέργειας κάνοντας κάτι τέτοιο; Το revenue θα είναι τεράστιο και όχι από τα έσοδα της πώλησης ενέργειας. 

Είναι δυνατό τόσοι άνθρωποι που έχουν γνώσεις εκ των έσω (αναφέρομαι στους απανταχού σοβαρά ασχολούμενος με την έρευνα γύρω από τον ηλεκτρισμό) να μην έχουν κάνει κάτι και ένας τυχαίος (και καλά indie game developer επειδή έτσι το θέλησε) να βρήκε το super μυστικό μέσα στο insomnia; Που μάλιστα αυτό το μυστικό έχει και έναν κακό δράκο που το φυλάει και ονομάζεται "κακές εταιρίες παραγωγής ενέργειας". 

Όπως είπε και κάποιος πιο πριν... "απέκτησες επιτέλους "γνωθι σˊ αυτον" "...

Και αφού κάποιος διάβασε αυτά, ας ξανασκεφτεί ότι ο δημιουργός ενός τέτοιου thread θέλει να θεωρείται τον παρόν ως σοβαρό.  

απο τις σπανιες φορες που συμφωνουμε, βαλε την λεξη δωρεαν διπλα σε οποιοδηποτε αγαθο και θα γυρισουν ολοι να πουν κατι. και τα ηφαιστεια εχουν τρομερη ενεργεια αλλα δεν βλεπω να την χρησιμοποιουμε και πολυ και υπαρχει λογος γι αυτο.

Δημοσ.

Ο Tesla "βρήκε" το AC.

Το οποίο όμως μεταφέρεται με καλώδια που παράγονται μαζικά σε γραμμές παραγωγής με υλικά που φτιάχνονται. 

Άρα, κάποιος είναι "υπεύθυνος" για τα καλώδια, κάποιος για μαζικές γραμμές παραγωγής, κάποιος για efficient γραμμές παραγωγή καλωδίων, κάποιος για την σχεδίαση των γραμμών παροχής ενέργειας, κάποιος για την efficient κατασκευή των υλικών, κάποιος για την επιλογή των υλικών και ο κατάλογος μακρύς. 

Άρα, ο Tesla ΔΕΝ είναι υπεύθυνος που έχω AC. Ο Tesla "βρήκε" το AC. 

Φυσικότατα δεν τον μειώνει... ποιος είναι άλλωστε έστω και στο 0.1% του βεληνεκούς ενός τέτοιου μυαλού για να μπορέσει να τον κρίνει... αλλά να ξέρουμε τι λέμε. 

Αυτό είπα και εγώ παραπάνω ότι οι νέες ανακαλύψεις στηρίζονται σε ήδη υπάρχουσες , και το δίκτυο που αναφέρεις πάτησε σε κάποιες άλλες γνώσεις για να υλοποιηθεί , αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα θεωρήσω υπεύθυνο για την νέα ανακάλυψη εκείνον που την σκέφτηκε επειδή χρησιμοποίησε γνώσεις  που υπήρχαν ήδη . Σε αυτό ήταν η ένσταση μου , προφανώς διαφωνούμε σε αυτό :-D 

Δημοσ.

Θα δεχθω ως σωστά όλα όσα γράφτηκαν περι τσαμπα ρευματος απο την ιονοσφαιρα αν μου εξηγησει καποιος γιατι να εκτοξευεις δορυφορους και μπλιμπλικια όταν και η αιολική ενέργεια τσαμπα ειναι? Γιατι να κανω το δύσκολο και όχι το ευκολο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, επειδή εγώ τα έκανα τα μαθήματά μου και διάβασα (πριν από λίγο) τι διάολο έλεγε ο ίδιος ο Τέσλα
www.tfcbooks.com/tesla/1900-06-00.htm
ότι το κοντινότερο σε δωρεάν ενέργεια είναι αυτό που μπορούμε να πάρουμε από το περιβάλλον γύρω μας (ήλιος, κύματα, κτλ)

Το πρόβλημα με την ιονόσφαιρα είναι ότι είναι απλά ένα ηλεκτρικό πεδίο. Και το πρόβλημα με τα πεδία είναι ότι δεν περιέχουν ενέργεια. Για παράδειγμα να καταλάβουν κάποιοι που λένε ότι τρολάρω, ας πάρουμε το βαρυτικό πεδίο. Όταν απλά στεκόμαστε, ΔΕΝ κερδίζουμε ενέργεια.

Ο τρόπος για να πάρουμε ενέργεια από οποιοδήποτε πεδίο είναι με την ΚΙΝΗΣΗ σε αυτό το πεδίο. Σε ένα βαρυτικό πεδίο, αν σηκώσω ένα βιβλίο (το κινώ) θα κερδίσει κάποια δυνατή ενέργεια η οποία θα απελευθερωθεί όταν το αφήσω να πέσει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην ιονόσφαιρα (ηλεκτρικό πεδίο).

Το πρόβλημα είναι όμως ότι η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται για την μετακίνηση του αντικειμένου είναι ίδια με την ποσότητα ενέργειας που αποθηκεύει με την κίνησή του. Οπότε με λίγα λόγια, η ποσότητα ενέργειας που θα κερδίσουμε με ένα τέτοιο project θα είναι η ίδια με την ποσότητα ενέργειας που δαπανήσαμε.

Και όποιος τα αμφισβητεί αυτά, ας μου δώσει οποιαδήποτε επίσημη έρευνα που έχει αποδείξει ότι είναι εφικτή η δωρεάν ενέργεια. Έρευνα όμως, όχι μπλογκς του κώλου και θεωρίες συνωμοσίας και δήθεν ντοκιμαντέρ που προβάλλουν την αλήθεια, μην γελάσω....

Επεξ/σία από paredwse
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις μας κούρασαν. Αν θέλετε να απευθυνθείτε σε άλλα μέλη και να πλακωθείτε λεκτικά, υπάρχουν και τα pm. Το forum δεν προσφέρεται. 

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδη κατσε τωρα, τζαμπε ρευμα απο την ιονοσφαιρα. Οκ. Τοτε το να χτισεις ενα φραγμα με δυο τουρμπινες σε ενα ποταμι, τι ειναι; Κατω απο το τζαμπα;

• Like 4
Δημοσ.

Ο Tesla "βρήκε" το AC.

Άρα, ο Tesla ΔΕΝ είναι υπεύθυνος που έχω AC στο σπίτι μου. Ο Tesla "βρήκε" το AC. 

Α! Ξέχασα να πω ότι το ρεύμα "παράγεται" από γεννήτριες... 

Ε.. όλο και "κάποιος" (εάν θα μπορούσε να θεωρηθεί "κάποιος" ένας τέτοιος επιστήμονας) είναι υπεύθυνος για την δημιουργία της γεννήτριας. 

Ο Tesla δεν ανακάλυψε το AC. Σίγουρα όμως ο Tesla είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό υπεύθυνος που έχεις σπίτι σου AC και όχι DC με ότι πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα αυτό συνεπάγεται.

Αυτός που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της γεννήτριας είναι αυτός προφανώς που ανακάλυψε το φαινόμενο της επαγωγής, και ακούει στο όνομα M.Faraday.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...