Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και έχει πολύ ζάχαρη η άτιμη. Ένα περίεργο με την κόκα είναι ότι κάποιοι εθίζονται και τους βλέπεις βραδυάτικα να βγαίνουν για να αγοράσουν το μπουκάλι τους. Ένα από τα συστατικά είναι εκχύλισμα φύλλων κόκας, πριν δεκαετίες είχε αρκετούτσικο ενώ τώρα το έχουν μειώσει.

Προσωπικά περισσότερο μου λείπει η αίσθηση του ανθρακικού και γι αυτό για να μην πίνω Coca Cola σε υπερβολικές ποσότητες, έχω σόδα στο ψυγείο. Και το λέω επειδή είμαι από τους ανθρώπους που γουστάρουν να πίνουν Coca Cola.

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχα κόψει την κόλα αλλά συνέχισα να είμαι εξαρτημένος στη φυσσαλίδα, σε βαθμό που μου έκανε εντύπωση. Μόλις πρόσφατα, χρόνια μετά από τότε, υποχωρεί κάπως ο εθισμός. Αν δε μου βρίσκεται κανένα Scheckter's Lite θα βολευτώ με Perrier ή San Pellegrino. Πάντως, όταν είμουν 15 και έπαιζα 8ωρα με φίλους το νερό μου φαινόταν νοστιμότατο, αργότερα συνήθισα στις ζάχαρες και τα ανθρακικά και ξεσυνήθισα το απλό νερό!!

Δημοσ.

Και έχει πολύ ζάχαρη η άτιμη. Ένα περίεργο με την κόκα είναι ότι κάποιοι εθίζονται και τους βλέπεις βραδυάτικα να βγαίνουν για να αγοράσουν το μπουκάλι τους. Ένα από τα συστατικά είναι εκχύλισμα φύλλων κόκας, πριν δεκαετίες είχε αρκετούτσικο ενώ τώρα το έχουν μειώσει.

Seems legit.

Δημοσ.

Well, it is.

http://en.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola_formula#Ingredients

Και αμέσως πιο κάτω διάβασε το "history". Το "κόκα" προέρχεται από το γεγονός ότι κάποτε έβαζαν μέσα κανονικά φύλλα κοκαΐνης, αν και ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να ισχύει σήμερα γιατί τα ακριβή συστατικά είναι μυστικά. ?? Ενδιαφέρον επίσης έχει η περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ισοδύναμο με 15 κουταλάκια του τσαγιού σε ένα μπουκάλι 600ml. 

Δημοσ.

- ..''κόκκινη κάρτα στη coca-cola..''

- Γιατί;

- Χάσαμε τη δουλεια μας. Μη πίνεις μεχρι να ξαναπληρωθούμε..

- !!

....

- Πιές coca-cola, ξαναπροσληφθήκαμε!!..

- Μα έχει υδροχλωρικό οξύ μέσα!

- Ρε πίνε που σου λεω..

..πάρε και για τα παιδια σου, αυτες με τον αγιο Βασίλη!

- Α! να πιώ τωρα ε;

- Ε, ναι . Ο αγώνας δικαιώθηκε..

• Like 1
Δημοσ.

Η κόλα ειναι απο μόνη της δηλητήριο με τόση ζάχαρη που έχει...

Δε χρειάζονται προκυρηξεις ,όλος ο κόσμος το ξέρει.

Μακρια!!!!!

Δημοσ.

Η coca cola φταίει για το ότι η φορολογία εδώ είναι 50% ενώ στην Βουλγαρία 15%; 

Προσωπικά δεν πίνω καμμία cola γιατί είναι τελείως junk. Ακόμη και γι'αυτους που πίνουν όμως υπάρχουν πλέον υπάρχουν δεκάδες επιλογές, όπως η green cola (αυτή έχει στεβια).

Πάντως κοκαίνη δεν περιέχει η coca cola!! Παλιότερα (το 1920) περιείχε γιατί τότε δεν ήταν παράνομη η χρήση της. Εχει μέσα και άλλες ουσίες που προκαλούν εθισμό (ζάχαρη-καφείνη).  Τα φύλλα κόκας έχουν πολλές χρήσης, σε αυτή της coca cola έχει εξαχθεί η κοκαίνη πριν από τη χρήση τους.

Δημοσ.

Η κόλα ειναι απο μόνη της δηλητήριο με τόση ζάχαρη που έχει...

Δε χρειάζονται προκυρηξεις ,όλος ο κόσμος το ξέρει.

Μακρια!!!!!

κ η light που δεν έχει ζάχαρη κακό κάνει

το ανθρακικό ειναι το πρόβλημα που διαβρώνει τα δόντια  

Δημοσ.

Η διάβρωση των δοντιών είναι το τελευταίο πρόβλημα που θα πρέπει να απασχολεί κάποιον που καταναλώνει coca cola ειδικά σε μεγάλες ποσότητες.

Έχουν ακουστεί πολλά για κάποια συστατικά/γλυκαντικά που έχει μεσα η coca cola (και οι Light εκδοχές της), ύποπτα για καρκινογεννέσεις, τοξικότητα, γαστρεντερικά προβλήματα κλπ.

Προσωπικά την αποφεύγω αν και μικρός έπινα.

Τώρα επί του θέματος, εμένα όλο το σκηνικό μου κάνει για μπλόφα...

«Στόχος μας είναι το οικονομικό σαμποτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου» αναφέρει χαρακτηριστικά...

Αυτό θα έλεγα ότι είναι τρολλάρισμα αλλά έχουν κάνει και γράψει αρκετές μπαρούφες στο παρελθόν κάποιες "επαναστατικές" οργανώσεις, οπότε δεν αποκλείεται να το εννοούν σοβαρά.

Δημοσ.

Εγω εγω 3 απορειες 1 Δεν θα μοιριζει το υδροχλορικο οταν ανοιξουμε το μπουκαλι, 2 δεν εχει γευση ή εστω καψιμο μολις το βαλουμε στην γλωσσα και 3 δεν θα διαβρωσει το μπουκαλι

το υδροχλωρικο δεν θα διαβρωσει το μπουκαλι.αμα δεεις πωλειται σε πλαστικο μπουκαλι.οταν πας να πιεις κοκα κολα δεν θα δοκιμασεις λιγο αλλα θα πιεις οποτε ηδη υδροχλωρικο θα αρχισει να κατεβαινει.θα σου καψει γλωσσα και οισοφαγο κατα κυριο λογο.το στομαχι σου λογω των δικων του οξεων αντεχει αρκετα.αυτος ειναι και ο λογος που σου λενε οτι σε τετοις περιπτωσεις δεν πρεπει να προκαλεσειις εμετο.οτι το στομαχι θα αντεξει αλλα αμα κανεις εμετο θα καψεις παραπανω τον οισοφαγο σου που δεν ειναι φτιαγμενος για να αντεχει τοσο.αν τωρα εσυ δοκιμασεις με την γλωσσα μονο τοτε οκ.μην περιμενεις να μυριζει.μικρη ποσοτητα.αναμειγμενη με την κοκακολα.

• Like 1
Δημοσ.

το υδροχλωρικο δεν θα διαβρωσει το μπουκαλι.αμα δεεις πωλειται σε πλαστικο μπουκαλι.οταν πας να πιεις κοκα κολα δεν θα δοκιμασεις λιγο αλλα θα πιεις οποτε ηδη υδροχλωρικο θα αρχισει να κατεβαινει.θα σου καψει γλωσσα και οισοφαγο κατα κυριο λογο.το στομαχι σου λογω των δικων του οξεων αντεχει αρκετα.αυτος ειναι και ο λογος που σου λενε οτι σε τετοις περιπτωσεις δεν πρεπει να προκαλεσειις εμετο.οτι το στομαχι θα αντεξει αλλα αμα κανεις εμετο θα καψεις παραπανω τον οισοφαγο σου που δεν ειναι φτιαγμενος για να αντεχει τοσο.αν τωρα εσυ δοκιμασεις με την γλωσσα μονο τοτε οκ.μην περιμενεις να μυριζει.μικρη ποσοτητα.αναμειγμενη με την κοκακολα.

Ε ναι αλλα πλαστικο απο πλαστικο διαφερει, η ποσοτητα δεν ειναι λιγη ειναι απο οτι ειδα 100 μλ, οποτε βαζω λιγο στο να κανω γαργαρες και μετα απο κανα λεπτο αμα ειναι οκ πινω.

Δημοσ.

Ε ναι αλλα πλαστικο απο πλαστικο διαφερει, η ποσοτητα δεν ειναι λιγη ειναι απο οτι ειδα 100 μλ, οποτε βαζω λιγο στο να κανω γαργαρες και μετα απο κανα λεπτο αμα ειναι οκ πινω.

απλα υπαρχουν πολυ χειροτερα οξεα απο το υδροχλωρικο.οξεα που λιωνουν χαλκο κτλ.που δεν θα τα δεις σε πλαστικο αλλα σε γυαλινο.το υδροχλωρικο οξυ σαν αυτο στα supermarket ειναι λιγο πιο φλωρια να το πω ετσι.οποτε το πλαστικο ισως την γλυτωσει αλλα ο οισοφαγος δεν θα την γλυτωσει ουτε το στομα σου αμα κανεις γαργαρες.

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχει HCl που έχουν και οι νοικοκυρές στα σπίτια τους,  επιβλαβές βέβαια για τον άνθρωπο και ερεθιστικό, αλλά και πυκνό υδροχλωρικό που χρησιμοποιουν σε εργαστήρια το οποίο είναι θάνατος και εννοείτε ότι το τελευταίο απαιτεί και κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας και αποθήκευσης. Πάντα η χρήση του γίνεται με προσοχή σε ειδικούς χώρους, με ειδικά γάντια, γυαλιά κλπ.

Κάνας χημικός θα γνωρίζει περισσότερα να μας πει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...