Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα έχετε αρκετοί ακουστά τα crown funding sites που βρίσκεις χρηματοδότες για κάποιο Project Που έχεις κατά νου.

Εδώ και καιρό έχω κατά νου να ξεκινήσω ένα Project για να φτιαχτεί επιτέλους η παιδική χαρά της γειτονιάς μου. Να αλλαχτούν τα παιχνίδια , να μπουν καινούργιες πλάκες και να γίνει επιτέλους πιο ασφαλής.

Έχω έρθει σε επικοινωνία με το δήμο αθηναίων 2 φορές (κανονικό γράψιμο) για να φτιάξουν την παιδική χαρά.

Πριν 2 μήνες ξεκίνησε ένα πρόγραμμα από μια υπηρεσία του δήμου για να φτιάξουν τις παιδικές χαρές σε 7 δημοτικά διαμερίσματα. Τους έστειλα ένα mail με τις αλλαγές που θέλω προσωπικά να γίνουν. Το αποτέλεσμα ήταν να βάψουν με χαρούμενα χρώματα τα παγκάκια , τις κούνιες και την τσουλήθρα και να νομίζουν πως έπραξαν σημαντικό έργο. Τους ανέφερα στη σελίδα τους ότι αν δεν αλλάξει κάτι στην παιδική χαρά θα κινηθώ αυτοβούλως.

Η παιδική χαρά ανήκει στο δήμο. Πιστεύω λογικά ότι θα πρέπει να πάρω την άδεια τους για να προχωρήσω.

Κατά δεύτερον θα πρέπει να έρθω σε επικοινωνία με εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτό το τομέα για να παρω προσφορά αφού γίνει μελέτη και να βγει ας το πούμε το κόστος όλων αυτών των πραγμάτων που θέλω να γίνουν.

Και τρίτον να ανεβάσω το project σε κάποιο site και να βρω χρηματοδότες.

Κατά πόσο είναι εφικτό όλο αυτό? Γνωρίζετε καμιά εταιρεία να ειδικεύεται στον τομέα αυτό? Χρειάζεται άδεια από το δήμο η όχι?

Δημοσ.

Η παιδική χαρά ανήκει στο δήμο. Πιστεύω λογικά ότι θα πρέπει να πάρω την άδεια τους για να προχωρήσω.

Σ΄αυτές τις δύο προτάσεις αρχίζει και τελειώνει το σχέδιο και το όνειρό σου,

Η Παιδική Χαρά, όπως και κάθε κοινόχρηστος χώρος ανήκει στον αντίστοιχο δήμο, ο οποίος και είναι ο μόνος αρμόδιος για τη διαχείρισή του. Ακόμη και να δεχόταν το δημοτικό συμβούλιο μια (σημαντική) χορηγία για την ανακαίνιση μιας οποιασδήποτε ΠΧ, η διαχείριση του έργου θα γινόταν αποκλειστικά και μόνο από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ για την βοήθεια. Θα έρθω σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων και ας ελπίσουμε να πάρω το πολυπόθητο ΟΚ.

Γενικότερα στην συγκεκριμένη παιδική χαρά δεν ακούς Ελληνικά. Και γενικότερα όταν πήγαινα τα παιδιά μου εκεί έτρεχα συνέχεια από πίσω τους μην  χτυπήσουν γιατί έβλεπα την κατάσταση η οποία ακόμα και σήμερα δεν έχει αλλάξει.

Ισως δεν έχει χτυπήσει κανένα παιδάκι ακόμα σοβαρά και το απεύχομαι φυσικά αλλά μόνο τότε κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός για να διορθώσει πράγματα και καταστάσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο μετά την εμφάνιση ενός προβλήματος.

Εγώ πάντως θα το κυνηγήσω μέσω του Δήμου Αθηναίων.

τελείως άσχετο αλλά είναι crowD funding.

Ναι, θα χρειαστείς άδεια πριν κάνεις οτιδήποτε.

Ναι από βιασύνη το έπαθα. i know

Δημοσ.

Μανωλη,επειδη μενω κοντα σε παιδικες χαρες το εργο το εχω δει πολλες φορες οι δημοι δυστυχως  δειχνουν ενδιαφερον μονο οταν υπαρξει καποιος τραυματισμος ή ερθει καποιο τοπικο ΜΜΕ,επιτροπη κτλ και αναδειξει το προβλημα.Στις υπολοιπες περιπτωσεις περιοριζονται στα βαψιματα και στα βιδωματα.Αλλα η αληθεια ειναι πως οι περισσοτεροι τις παιδικες χαρες δεν τις ΣΕΒΟΝΤΑΙ.Θα πεταξουν τα σκουπιδια τους,θα βαψουν,θα φερουν τους σκυλους να κατουρησουν,θα σπασουν,θα πιουν τις μπυρες τους και το χειροτερο ειναι ορισμενοι γονεις που απλως παρατηρουν τα παιδια τους να τα ρημαζουν ολα.Επισης κατα 99% τις νυχτερινες ωρες θα γινει ενα ωραιοτατο στεκι ανθρωπων με μυαλο παιδιου.Για αυτο αμα δεν ειστε  μια γειτονια κλειστη που θα ειστε εσεις και εσεις,τοτε καλυτερα μην να βαλετε τιποτα απο την τσεπη σας...

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι ειδικός, και χωρίς να σε πάρω στον λαιμό μου, υποθέτω ότι αν μαζέψεις με κάποιο τρόπο τα λεφτά που απαιτούνται, μπορείς να τα κάνεις "δωρεά" στον δήμο με την προϋπόθεση να φτιαχτεί η παιδική χαρά στην γειτονιά σου.

Η θεία μου έκανε κάτι τέτοιο, δεν ξέρω τι έκανε ακριβώς, αλλά πάντως έφτιαξε την παιδική χαρά της γειτονιάς της με δικά της χρήματα. Υποθέτω ότι αρχικά ήρθε σε συνεννόηση με τον δήμο.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω στείλει ήδη μήνυμα στο δήμο στο οποίο μου έστειλαν απαντητικό το οποίο δείχνει ότι προωθήθηκε σε διάφορα άτομα.

Έχω βρει ήδη μια εταιρεία στην Αθήνα και μόλις πάρω το ΟΚ από τον Δήμο θα επικοινωνήσω μαζί τους για να έρθουν να κάνουν μια μελέτη χώρου.

Βεβαια όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι και σκέψεις δικές μου γεμάτες φαντασία μιας και μπορεί ο Δήμος να μην δώσει το ΟΚ γιατί μπορεί να παίζουν καταστάσεις όπως υπερτιμολόγηση για να μπουν λεφτά σε κάποια τσέπη για παράδειγμα...Μπορεί και όχι. Θα δείξει ο χρόνος.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παίδες...

Τελικά με πήραν από το Δήμο Αθηναίων στο κινητό μου. Μου ανέφερε ο υπεύθυνος ότι η ιδέα που είχα ήταν πάρα πολύ καλή αλλά...

Έχουν ήδη πάρει επιχορήγηση απ'οτι κατάλαβα από το ΕΣΠΑ για να αναπλάσουν 9 παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων μεταξύ αυτών και της παιδικής χαράς που με ενδιαφέρει προσωπικά.

Επίσης μου ανέφερε ότι αν έχω κάποια παρόμοια ιδέα στο μέλλον μην διστάσω να τους ενημερώσω. Τους είπα φυσικά ότι δεν έχω εγώ τα λεφτά μιας και αυτός έτσι κατάλαβε ότι μάλλον θα το παίξω χορηγός.

Ο καιρός θα δείξει αν θα γίνουν πράξη τα λεγόμενα του...Θα μου πεις ...προεκλογικές κινήσεις είναι αυτές αλλά ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα δεν με ενδιαφέρει γιατί προέχει το θέμα ασφαλείας των παιδιών που παίζουν εκεί

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ακόμα θέλει λεφτά από το στέμμα ή απ'το πλήθος?

Crowdfunding είναι το σωστό μία λέξη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...