Προς το περιεχόμενο

Tips για οικονομια στο supermarket

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tip 1: Να πηγαίνεις με γεμάτο στομάχι από σουβλάκια :P

Tip 2: Να μην έχεις πολλά λεφτά μαζί σου!

Tip 3: Μια όμορφη λιστούλα με τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ βοηθάει κάπως (άμα φοράς παρωπίδες)

Tip 4: Μην κουβαλάς παιδιά μαζί σου (αν έχεις). Εγγυημένα πράγματα :P

Tip 5: Να παίρνεις καλάθι και όχι καρότσι. Πόσα να χαλάσεις με ένα καλάθι? 

Δημοσ.

Tip 5: Να παίρνεις καλάθι και όχι καρότσι. Πόσα να χαλάσεις με ένα καλάθι? 

μη ξεχνας οτι υπαρχουν πολλα καλαθια :lol:

πολλες φορες εχει τυχει να εχω 4-5 καλαθια γεματα. φυσικα τα γεμιζω 1-1. μολιος γεμισει το\ πρωτο το αφηνω κοντα στα ταμεια, παω για το 2ο, κλπ

απλα σιχαινομαι τα καροτσια. με την σπανε, πως το λενε. δε φτανει η κινηση και η προσοχη στους δρομους πρεπει να προσεχω και στους διαδρομους κιολας :devil:

Δημοσ.

μη ξεχνας οτι υπαρχουν πολλα καλαθια :lol:

πολλες φορες εχει τυχει να εχω 4-5 καλαθια γεματα. φυσικα τα γεμιζω 1-1. μολιος γεμισει το\ πρωτο το αφηνω κοντα στα ταμεια, παω για το 2ο, κλπ

απλα σιχαινομαι τα καροτσια. με την σπανε, πως το λενε. δε φτανει η κινηση και η προσοχη στους δρομους πρεπει να προσεχω και στους διαδρομους κιολας :devil:

Χαχαχαχαχαχαχα σοβαρά μιλάς? :P που πας μωρέ και έχει κίνηση ώστε να μν μπορείς να περάσεις? :P

Δημοσ.

εδω τριγυρω. φαντασου να πηγαινα στα μεγαλα

μωρε παν κ βαζουν μεσα στη μεση σταντς και προιοντα. ισα ισα χωραει το καροτσι να περασει

σε λεω περναω δυσκολα

χαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιώ πάντα λίστες για τα ψώνια.

Για τα standard τα παιρνω απο το amazon/marketplace (κινοα, ξηροκαρπια, ελιες κτλ..).

Για π.χ. φρουτα και λαχανικα απο το 'μαναβικο' που βγάζει προσφορές καθε Σαβατο μετα τις 15:00 ίσα με 50% κάτω σε σχέση με το κοντινοτερο Σ/Μ. Αλλες φορες βρισκω ψαρια σε προσφορα 20% μετα τις 19:00 και 50% μετα τις 20:00. Περνάω στις 20:00 και οτι εχει μείνει σε προσφορα το παίρνω. Σε αυτες τις περιπτωσεις οταν εχω λιστα μου βγαινει πανακριβα, ενω θα μπορουσα να παρω προιοντα τις ίδιας 'οικογενειας'  σε πολυ χαμηλοτερες τιμες.

Επισης εχω σωσει τρελα λεφτα απο τοτε που πηρα ποδηλατο σοβαρης χρησης και το χρησιμοποιω για ερευνα αγορας/ψωνια. Πρώτον στη μετακινηση χωρις ΜΜΜ και δευτερον στο να παω 10-20 λεπτα μακρια και να ψωνισω το φτηνοτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Άλλη μια συμβουλή είναι να προσέχετε και την τριαδική σχέση ποιότητας-ποσότητας-τιμής. Δηλαδή, αν δε σας νοιάζει τόσο η ποιότητα και θέλετε το φτηνότερο, να προσέχετε και την ποσότητα.

Για παράδειγμα, βλέπω στα σουπερμαρκετ αδειάζει πάντα το ράφι με το φτηνότερο πακέτο χαρτί υγείας. Γιατί; Με ένα ευρώ παραπάνω θα αγόραζες χοντρότερο χαρτί και σε μακρύτερο ρολό, που σημαίνει μεγαλύτερη οικονομία σε σχέση με το ένα ευρώ που νομίζεις ότι γλύτωσες.

• Like 1
Δημοσ.

σωστη η παρατηρηση. εγω ειδα διαφορα σε τρια προιοντα καλης ποιοτητας σε σχεση με τα φτηνα. γαντια κουζινας,απορυπαντικο πιατων και λαμπες. τα φτηνα γαντια κουζινας στις 2 εβδομαδες σκιζονται για να μην πω στις 10 μερες. δινεις δυο ευρω παραπανω και παιρνεις τα καλα και σε βγαζουν 6 μηνες χαλαρα κι αν χαλασουν. απορυπαντικο πιατων το φτηνο πρεπει να αδιασεις το μισο μπουκαλι για να πλυνεις τα πιατα σου με το ακριβο βαζεις δυο σταγονες και σου κραταει το μπουκαλι χαλαρα 6μηνο εως και 12μηνο αναλογως ποσο σπαταλος εισαι. αλλα η μεγαλη κοροιδια ειναι οι λαμπες. επαιρνα τις φτηνες απο το ικεα και μεσα σε 2 μηνες καιγονταν ε αντε γαμησου λεω πηρα τις ακριβες (8 ευρω η λαμπα) και βγαζουν πανω απο χρονο.

θελω να πω εν τελη οτι οικονομια μπορεις να κανεις αγοραζοντας καποια φορα το ακριβο προιον κι οχι το φτηνο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...