Razer_greece Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα σας,Πριν 1.5 χρόνο μετακόμισα σε μια πολυκατοικία επειδή πήγα στην επαρχία για να σπουδάσω όπου δεν έχει καθόλου ηχομόνωση. Μένω στον 3ο όροφο συγκεκριμένα. Τις πρώτες μέρες που ήρθα δεν γνώριζα την κατάσταση με την φασαρία και γενικά τα παιδιά που είχα γνωρίσει δεν είχαν πρόβλημα με την φασαρία στις δικές τους πολυκατοικίες (Μιλάω τώρα για ώρες κοινής ησυχίας). Τέλος πάντων μια μέρα κανονίζω να έρθουν φίλοι μου στο σπίτι το βράδυ και επειδή είμασταν μεγάλη παρέα και μιλάγαμε δυνατά έρχεται ο απο κάτω για να κάνει παρατήρηση. Οπότε σταματάμε εμείς και γενικά δεν ξανακανόνισα σύναξη στο σπίτι μου για να αποφύγω τα παρατράγουδα.Πέρασαν 5-6 μήνες και δεν είχα ζόρια. Τώρα κάποια βράδια που δεν βγαίνω κάθομαι και μιλάω με τους φίλους μου στο skype (με ακουστικά), οπότε ξανανεβαίνει ο απο κάτω και μου λέει μίλα πιο σιγά κάνεις πολύ φασαρία κλπ....Μέχρι και τα Χριστούγεννα στις διακοπές δεν έκανα φασαρία, δεν έβαζα μουσική και μιλούσα ψιθυριστά μέσα στο σπίτι μου απλά για να μην έχω ζόρια!! Τώρα το θέμα είναι το εξής γενικά προσπαθώ και κάνω ησυχία αλλά είναι κάποιες μέρες που έρχονται 1-2 φίλοι μου για να διαβάσουμε (λόγω εξεταστικής) και το βράδυ καθόμαστε και παίζουμε στον υπολογιστή ή ακούμε μουσική. Σήμερα ξεφύγαμε λίγο (Μας πήρε μέχρι τις 12) και έρχεται ο από κάτω (Πρέπει να είναι η 5η φορά) και αρχίζει και με βρίζει και μου λέει να τα μαζέψω και να φύγω και να με απειλεί (μέχρι ότι θα με δείρει μου είπε και γενικά με έλουσε με αρκετά επίθετα ώσπου ηρέμησε και έφυγε). Γενικά μου το παίζει πολύ τσαμπουκάς οπότε θα ήθελα να ξέρω τι μπορώ να του κάνω (Ακόμα και μέσω δικηγόρου).Τώρα θα ήθελα να ξέρω επίσης τι μπορεί να μου κάνει για το θόρυβο. Γενικά όπως σας είπα το θέμα δεν είναι με την μουσική (γιατί την αποφεύγω το βράδυ) αλλά με την ομιλία με τους φίλους μου. Γνωρίζω ότι αν γίνει στην πολυκατοικία συμβούλιο για να φύγω , δεν θα με διώξουν γιατί έχω πολύ καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους ενοίκους και ειδικά με τον διαχειριστή. Y.Γ Γενικά ξέρω ότι είναι λίγο off-topic το θέμα αλλά μπορεί αν ξέρει κανείς να μου πει τι μπορώ να κάνω... 1
spirit)earth)aflame Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Να κάνεις ησυχία. Ή να αλλάξεις σπίτι. 3
Pa0ki Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Ο από κάτω που έρχεται να φανταστώ δεν είναι φοιτητής ε? Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά Εγώ θα έσπαγα τα @@ του μαλάκα κάνοντας φασαρία κάθε μέρα σε ώρες μη κοινής ησυχίας 3 1
nick#18 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Οπως τα λες να του πεις να ΠΑΕΙ ΝΑ Γ****ΕΙ Εχω και εγω κατι παρομοια στην πολυκατοικια μου ακριβος για τον ιδιο λογο... ηχομονωση 0... Οσο δεν ειναι ωρες κοινης ησυχιας κανε Ο,ΤΙ γουσταρεις σε γενικες γραμμες δεν μπορει να σου κανει τιποτα, ενταξι δεν ειπαμε να γκρεμισεις το σπιτι απο τη φασαρια αλλα να σου την λεει επειδη εφερες κοσμο για να διαβασεις? Οχι ρε φιλε αμα δε θες ΚΑΘΟΛΟΥ φασαρια τραβα μονος σου σε κανενα βουνο... Υπερβολικος ο τυπος... Οσο για το ξυλο? Αμα τον καταφερεις να τον κανεις να σε βαρεσει.. τον κλεινεις μεσαααααα! 3
vk13 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Ώρες κοινής ησυχίας ποτέ μουσική και παρέα σε πολυκατοικία δυστυχώς (όταν έχεις τέτοια περιστατικά). Παίζει βέβαια να είναι κομπλεξικός έτσι όπως τα λες αφού ψάχνεται με το παραμικρό και σε βρίζει κιόλας. Το τι μπορεί να σου κάνει για θόρυβο βασικά άντε να σου φωνάξει την αστυνομία ή να σου σπάει τα @@ κάθε τρεις και λίγο. Βρίσιμο όμως μην ανέχεσαι... Τώρα να κάθεσαι να μπλέκεις με δικηγόρους για τέτοιες @@ιες για μένα δεν αξίζει καν. Θα παίζετε μπουνιές κάθε τρεις και λίγο αν πεσουν μυνήσεις και ιστορίες. Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις σπίτι. Οι μονοκατοικίες είναι ότι καλύτερο για τέτοιες περιπτώσεις. Σκέψου το αλλιώς μετά τις 22¨30 κοίτα να είσαι στο κρεβάτι σου ή έξω αν θες να γλυτώσεις από τέτοιους κομπλεξικούς... 1
spirit)earth)aflame Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Γενικά να είσαι σωστός τις ώρες κοινής ησυχίας. Τις υπόλοιπες να είσαι νορμάλ. Μιλάτε; Ας μιλάτε. Γουστέρνεις μουσική; Χώνεις σε αποδεκτά για πολυκατοικία ντεσιμπέλ. Τις ώρες κοινής ησυχίας βουλώνετε όμως κι ας γράφετε σε λίγες ώρες. Πάτε σε άλλο σπίτι να διαβάσετε και να χαζέψετε μετά. Αφού τα κάνεις ολα αυτά και είσαι πρώτα εσύ σωστός, αν ξανάρθει μπορείς ευγενικά να του πεις κάτι για τη μάνα του, αλλά ευγενικά πάντα. Πάντως έχω βρεθεί στη θέση του τύπου που έβρισε και δεν είναι καλή φάση. Σπασμένα νεύρα είναι, με την προυπόθεση ότι δεν είναι απλά μαλάκας. 7
Razer_greece Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας...Ό,τι παραπάνω μπορείτε να μου πείτε είναι ευπρόσδεκτο!!
FilipposMD Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Κι εγώ έχω βρεθεί στη θέση του από κάτω σου. Δεν έβρισα, άφησα ένα ευγενικό σημειωματάκι και το παλικάρι από δίπλα δεν ξαναβαλε μουσική στις 4 το πρωί. Αλλά είναι γεγονός ότι αν γελάσει με φίλους στο σπίτι του, τον ακούω στην κρεβατοκάμαρά μου και είναι σπαστικό όταν είναι 2 τη νύχτα και θέλω να κοιμηθώ. Προτείνω το εξής. Να πας εσύ, με δική σου πρωτοβουλία, να του χτυπήσεις και να του εξηγήσεις τι συμβαίνει. Ότι είναι χαρτί ο τοίχος και δεν είσαι ο φασαριόζος εσύ. Πάντα υπάρχουν λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Στη δική μου περίπτωση ας πούμε, η κρεβατοκάμαρά μου είναι κολλητή με του γείτονα. Αν λοιπόν ο γείτονας κλείσει την εσωτερική πόρτα ανάμεσα στην κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι του, ο ήχος από το σαλόνι του φτάνει εξασθενημένος στο δικό μου σπίτι. Οπότε, εγώ θα πήγαινα κάτω να του μιλήσω και θα έλεγα κάτι του στυλ: "κατανοώ ότι σας ενόχλησα, σας ζητώ συγγνώμη, αλλά κάνω μεγάλη προσπάθεια να μην κάνω φασαρία, για μήνες ολόκληρους δεν έφερνα άνθρωπο στο σπίτι. Επειδή θέλω να είμαι καλός γείτονας, αλλά να έχω και μια στοιχειώδη κοινωνική ζωή, θέλετε να δούμε τι είναι αυτό που κυρίως ενοχλεί, ώστε να το αποφεύγω;" Μπορεί για παράδειγμα το δωμάτιό του να είναι κάτω από τη μια μεριά του σαλονιού σου και να τον ενοχλούν οι καρέκλες ή κλείνοντας μια πόρτα να βελτιώνεται η κατάσταση. Ή αν βάλεις ένα χαλί. Αν δεν είναι τελείως ηλίθιος, θα βρείτε μια λύση. Ακόμα κι αν δεν λυθεί το πρόβλημα της φασαρίας, θα καταλάβει ότι δεν είσαι μαλάκας και θα είναι πιο εύκολο να κάνει υπομονή. Ή μπορείτε να συμφωνήσετε ότι θα σου στέλνει sms αν ακούγεσαι κι έτσι θα ρίχνεις ένταση εσύ χωρίς τσακωμούς. 21
Ison_ Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Τις ώρες κοινής υσηχίας ας μην κάνεις φασαρία για να είσαι καλυμμένος. Για τις υπόλοιπες ώρες, αν τον ενοχλεί ακόμα κι η ομιλία, ας βάλει μόνωση αυτός. Είναι καθαρά δικό του πρόβλημα αν τον ενοχλούν απλοί ήχοι. Κι έτσι θα του το πεις. 2
paylidis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 καλα τα λενε οι παραπανω, εξηγησε του οτι ειναι θεμα ηχομόνωσης και οχι δικό του και αν νομιζει οτι κανεις κατι παρανομο/παραλογο ας φέρει την αστυνομία για ηχομέτρηση (αν οντως δε κανεις φασαρία οπως λες). ΑΠο εκει και πέρα αν σου πει τα περι ξυλου κλπ καντου ασφαλιστικά μετρα και να δουμε ποσα απιδια βανει ο σακος με τον καθε σκατομαλακα τσαμπουκα...
Prof_Chaos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 η ηχομόνωση πραγματικά είναι πρόβλημα και σε νέες πολυκατοικίες.. οι κατασκευαστές κόβουν απο παντού μου φαίνεται...
bluesattack Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Eπειδη φαινεται παντως σπασαρχιδοτσαμπουκογιδο σιγουρα δεν γουσταρεις να μετακομισεις ? Ειδικα με τοσα ξενοικιαστα και αφου εισαι και φοιτητης.Γιατι να χαλας την ζαχαρενια σου η να φοβασαι να βηξεις που λεει ο λογος ? 1
paylidis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Βασικά εδω που τα λεμε πες στον ιδιοκτητη σου οτι ειπες και σε εμάς, εφόσον ισχύει και οτι αν συνεχίσει τους τραμπουκισμούς θα φυγεις απο το σπίτι... Βρωμαει ο τοπος απο σπιτια... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις