nick#18 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Θεωρητικά όταν ζεις σ' ένα σπίτι μονάχος σου πληρώνεις για να μην ακούς διάφορους άλλους να ζούνε τις καθημερινές ζωές τους, διαφορετικά είναι σαν να έχεις απρόσκλητους συγκατοίκους. Η σωστή λύση είναι η μονοκατοικία σε κανένα προάστιο που συχνά κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα στο κέντρο, και αμέσως δεύτερη καλύτερη λύση είναι το διαμέρισμα με καλή μόνωση. Λύση δεν είναι να καταπιέζεις τους γείτονες να μη μιλάνε δυνατά στις 9 το δράδυ γιατί ο τοίχος που σας χωρίζει είναι από χαρτί. Αυτά έχει η ζωή στο κέντρο της πόλης για όσους θέλουν να είναι κοντά στις δουλειές και τα μαγαζιά, ότι ο ένας ζει πάνω στον άλλο. Oπως ακριβος τα λες... Σε πολυκατοικια πρεπει να υπαρχουν καπιες ανοχες.. Δε μιλαμε να γινεται φασαρια καθε μερα αλλα αν ακουστει κατι και μια στο τοσο να μην γυρναει και αναποδα ολο το συμπαν... Εμενα απο το δωματιο μου ειναι μονοτουβλο και στο διπλα σπιτι απο πισω ειναι η κουζινα που καθονται ολη μερα αυτοι... ε και τη μουσικη μου ακουνε οταν βαζω και εγω τους ακουω που μιλανε..
Razor_7 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Οπότε, εγώ θα πήγαινα κάτω να του μιλήσω και θα έλεγα κάτι του στυλ: "κατανοώ ότι σας ενόχλησα, σας ζητώ συγγνώμη, αλλά κάνω μεγάλη προσπάθεια να μην κάνω φασαρία, για μήνες ολόκληρους δεν έφερνα άνθρωπο στο σπίτι. Επειδή θέλω να είμαι καλός γείτονας, αλλά να έχω και μια στοιχειώδη κοινωνική ζωή, θέλετε να δούμε τι είναι αυτό που κυρίως ενοχλεί, ώστε να το αποφεύγω;" Σιγά μην του γλύψει και τα @@. (Να μου πεις βέβαια, εδώ τον έβρισε κανονικά και ο TS καθόταν και τον άκουγε μέχρι που "ηρέμισε και έφυγε" :lol: ) 1
FilipposMD Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Σιγά μην του γλύψει και τα @@. (Να μου πεις βέβαια, εδώ τον έβρισε κανονικά και ο TS καθόταν και τον άκουγε μέχρι που "ηρέμισε και έφυγε" :lol: ) Ναι ΟΚ, ας ακολουθήσει τις άλλες συμβουλές. Είναι βέβαιο ότι αν πάει να τον πλακώσει στο ξύλο ή αν του σπάει τα νεύρα βάζοντας τέρμα μουσική τις ώρες που επιτρέπεται θα είναι πανευτυχής και όλα τα προβλήματα θα λυθούν! Φίλε που έχεις το πρόβλημα, εγώ όταν πρωτομετακόμισα μόνος μου, μέσα στον πρώτο μήνα είχα τουλάχιστον 3 περιστατικά, όπου η από κάτω μου με απειλούσε τσιρίζοντας ότι θα φωνάξει την αστυνομία είτε γιατί την ενοχλούσα με φασαρία, είτε γιατί τίναζα την κουβέρτα πάνω από την κουζίνα της κτλ. Μιλάμε για στριμμένη γεροντοκόρη που τσιρίζει και μαλώνει με όλους στη γειτονιά. Έκανα αυτό που σου πρότεινα και από τότε δεν μου έχει ξανακάνει ποτέ παρατήρηση, ενώ όπου βρεθεί λέει τι καταπληκτικό παιδί είμαι. Με τους περισσότερους γείτονες είναι στα μαχαίρια και βρίζεται κάθε λίγο και λιγάκι. Ενδεχομένως δεν είμαι τόσο άντρας όσο φαίνεται ότι είναι οι περισσότεροι εδώ μέσα, γιατί δεν της έσπασα το αυτοκίνητο μετά το πρώτο βρισίδι, αλλά 10 χρόνια δεν έχω ενοχληθεί από την προβληματική γειτόνισσα. Διαλέγεις και παίρνεις. 5
deesnider Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Έκανα αυτό που σου πρότεινα και από τότε δεν μου έχει ξανακάνει ποτέ παρατήρηση, ενώ όπου βρεθεί λέει τι καταπληκτικό παιδί είμαι. Λέγε τώρα, μεταξύ μας: Καλό κρεβάτι η γεροντοκόρη; 16
giorgos147 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Θυμάται κανείς το θέμα μου που ανέφερα μία γιαγιάκα από κάτω μου; Ε, λοιπόν, ένα βράδυ μαζεύτηκα με τη παρέα. Έβαλα δυνατά σχετικά τον ήχο, αλλά δεν ήταν ώρα κοινής ησυχίας. Για πρώτη φορά την είδα. Ήρθε στη πόρτα μου, μου χτύπησε. Άνοιξα. Δε την είχα ξαναδεί. Ήταν η πρώτη μας φορά. Νόμιζε ότι ήμουν μόνος, και ότι τον είχα πάρει που είχα βάλει αρκετά δυνατά τον ήχο αφού μου κούνησε το χέρι της, χωρίς να βγάλει άχνα, σε στυλ "είσαι τρελός;". Τη λυπήθηκα, τη χάιδεψα απαλά, της είπα "ηρεμησε, θα το χαμηλήσω" και χωρίς να ανταλλάξουμε καμία άλλη λέξη από ένα "Καλό βράδυ", δεν ενοχλήσαμε ξανά ο ένας τον άλλον. Προς το παρόν. Αλληλοκατανόηση θέλει παιδιά. Και γω αν η γιαγιά τώρα που έχω εξεταστική αρχίσει να κάνει μαλακίες, θα της τη πω. Όμως, αν το παρακάνει ο άλλος όπως αυτός του TS, ε, τότε η "αλληλοκατανόηση" θα χαθεί.
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Θυμάται κανείς μία γιαγιάκα από κάτω μου; Ήρθε στη πόρτα μου, μου χτύπησε. Άνοιξα. Δε την είχα ξαναδεί. Ήταν η πρώτη μας φορά. Νόμιζε ότι ήμουν μόνος, και ότι τον είχα πάρει. τη χάιδεψα απαλά, χωρίς να ανταλλάξουμε καμία άλλη λέξη από ένα "Καλό βράδυ", δεν ενοχλήσαμε ξανά ο ένας τον άλλον. gilf next door? 9
Razor_7 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Θυμάται κανείς το θέμα μου που ανέφερα μία γιαγιάκα από κάτω μου; Ε, λοιπόν, ένα βράδυ μαζεύτηκα με τη παρέα. Έβαλα δυνατά σχετικά τον ήχο, αλλά δεν ήταν ώρα κοινής ησυχίας. Για πρώτη φορά την είδα. Ήρθε στη πόρτα μου, μου χτύπησε. Άνοιξα. Δε την είχα ξαναδεί. Ήταν η πρώτη μας φορά. Νόμιζε ότι ήμουν μόνος, και ότι τον είχα πάρει που είχα βάλει αρκετά δυνατά τον ήχο αφού μου κούνησε το χέρι της, χωρίς να βγάλει άχνα, σε στυλ "είσαι τρελός;". Τη λυπήθηκα, τη χάιδεψα απαλά, της είπα "ηρεμησε, θα το χαμηλήσω" και... Μόνο εγώ νόμιζα ότι η συνέχεια θα 'ταν αλλιώς? (συνέχεια) ... χωρίς να ανταλλάξουμε καμία άλλη λέξη από ένα "Καλό βράδυ", δεν ενοχλήσαμε ξανά ο ένας τον άλλον. Προς το παρόν. Αλληλοκατανόηση θέλει παιδιά. Και γω αν η γιαγιά τώρα που έχω εξεταστική αρχίσει να κάνει μαλακίες, θα της τη πω. Όμως, αν το παρακάνει ο άλλος όπως αυτός του TS, ε, τότε η "αλληλοκατανόηση" θα χαθεί. 1
Liverpool89 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Με μερικους εδω μεσα ουτε να κλασουμε δεν θα μπορουνε σπιτι μας... Να σεβαστω τις ωρες κοινης ησυχιας αλλα τις αλκες ωρες οπως ανεχομαι εγω μερικα πραγματα θα ανεχτει κι αλλος... Δηλαδη αν ακουγονται τα βηματα του απο πανω τι θα κανετε, θα πατε να του πειτε μην προχωρας; Μην μιλας; Το θεωρω ασκοπο.. Γιατι και συ ενοχλεις τον απο κατω... Αν εισαι ο 1ος οροφος οκ δεν ενοχκεις κανεναν αλλα δεν φταει και ο αλλος... Εμενα αν μου ερχοταν με τσαμπουκα και βρισιες, θα επαιρνε την αναλογη απαντηση. Καλα αν ηξερα οτι πισω απο την πορτα ηταν αυτος θα του ανοιγα με το σωβρακο και ενα ποτηρι νερο στα χερια... Αν μου εκανε παρατηρηση ευγενικα... Θα τον σεβομουν... 2
veteranos123 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Να φανταστώ πως εγώ στην πολυκατοικία που μένω είμαι από τους τυχερούς επειδή δεν έχω περίεργους γείτονες.
Razor_7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Να φανταστώ πως εγώ στην πολυκατοικία που μένω είμαι από τους τυχερούς επειδή δεν έχω περίεργους γείτονες. Η Ελένη? η Βλαχάααρα... 5
Costakiss Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Να φανταστώ πως εγώ στην πολυκατοικία που μένω είμαι από τους τυχερούς επειδή δεν έχω περίεργους γείτονες. Είσαι πολύ τυχερός! Όχι απλά τυχερός! Ακούστε και το δικό μου: Το σκυλί του διπλανού καθε πρωι που το βγάζει βόλτα έρχεται και γρατζουναει την πορτα μου... Απιστευτο και ομως αληθινο... Το αστείο είναι πως έπαψα να παραπονιεμαι στο γειτονα αφου έπειτα από καθε φορα γινοταν χειροτερο...
vk13 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Σιγά μην του γλύψει και τα @@. (Να μου πεις βέβαια, εδώ τον έβρισε κανονικά και ο TS καθόταν και τον άκουγε μέχρι που "ηρέμισε και έφυγε" :lol: ) Βασικά έχει ένα δίκιο ο FilipposMD. Το να αρχίσεις να βρίζεις και εσύ ή να του σπας τα νεύρα βάζοντας τέρμα τη μουσική τις άλλες ώρες, δε λύνει το πρόβλημα και το πιο πιθανό έτσι είναι να καταλήξει σε καβγά η ιστορία και να πιαστείς και μετά η λύση είναι μία: ένας απο τους δύο θα πρέπει αναγκαστικά να την κοπανήσει. Διαφορετικά θα ζεις με μόνιμο πρόβλημα έναν κακό γείτονα που θα σου γ@μ@ει την ψυχολογία και θα σου αναποδογυρίζει το στομάχι κάθε φορά που θα τον βλέπεις/συναντάς και το ένα θα φέρνει το άλλο και δεν ξέρεις που θα πάει η ιστορία.. Αυτό ισχύει εκατέρωθεν. Τώρα αν κάποιος είναι διατεθειμένος να μπλέκει με δικηγόρους για έναν @@ρα, ας το κάνει. Ο κακός γείτονας είναι λαχείο. Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις γλυτώνεις αλλάζοντας σπίτι αλλά και εκεί που θα πας εύχεσαι να είναι καλύτερα. 'Ενας φίλος μου είχε μονίμως πρόβλημα με ένα γέρο σε διπλανή μονοκατοικία που θεωρεί ότι ο χωρός μπροστά από το σπίτι του είναι δικός του και κάνει φασαρία σε όποιον δει να παρκάρει εκεί χειμώνα/καλοκαίρι, με τον ισχυρισμό ότι ο χώρος του ανήκει επειδή είναι κάτω από το σπίτι του . Δεν εχει ούτε είσοδο γκαράζ, ούτε αποθήκη, ούτε τίποτα εντωμεταξύ, απλά είναι μια κλασική θέση πάρκινγκ κάτω από μια μονοκατοικία που ο γέρος θεωρεί ότι είναι δικιά του, μέχρι και καρέκλα έβαζε ... Δέκα φορές είχε μαλώσει παλιά ο φίλος μου, άπειρες ήθελε να καλέσει αστυνομία να τον πλακώσει στο ξύλο κλπ αλλά δεν το έκανε γι αυτό που σας είπα. Τώρα πια δεν παρκάρει ποτέ εκεί και έχει το κεφάλι του ήσυχο (και την ψυχολογία του) και ανταλλάσσουν και μια καλημέρα καμιά φορά. Βέβαια ο γέρος είχει ανοίξει μέτωπα με όλη τη γειτονιά και όποιον πάρκαρε εκεί αλλά τώρα έχει ηρεμίσει γιατί κάποιοι κάλεσαν αστυνομία...
FilipposMD Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Λέγε τώρα, μεταξύ μας: Καλό κρεβάτι η γεροντοκόρη; Μόνο εγώ νόμιζα ότι η συνέχεια θα 'ταν αλλιώς? Τι είναι αυτό το φόρουμ ρε παιδιά; Αυτοί τους γείτονες ή θα τους @@@σουν στο ξύλο ή θα τους @@@σουν σκέτο! 10
Clansman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Λοιπον για μενα οι λυσεις ειναι οι εξεις: 1)κανεις μεγαλη υποχωρηση και αποδεχεσαι το γεγονος οτι στο σπιτι σου δεν βαζεις ανθρωπο και κατεβαζεις και τα τηλ τις ωρες κοινης ησυχιας. 2)πας πολιτισμενα κατω να το συζητησετε μπας και βρειτε λυση. 3)δεν βγαζεις αχνα τις ωρες κοινης ησυχιας και τις υπολοιπες τα κανεις τανα ολα απο θορυβο για κανα δυο μερες και επειτα πας με κανα φιλο σου κατω και του λες οτι ή θα βρουμε μια μεση λυση ή θα συνεχισω αυτο το βιολι και κοψε το λαιμο σου. 4)συμβουλευσαι δικηγορο για το θεμα της απειλης και της εξυβρισης(αν εχεις και μαρτυρες ακομα καλυτερα) και τον προειδοποιεις πολιτισμενα μεσω του δικηγορου σου οτι αν συνεχισει θα κινηθεις νομικα. 5)παιρνεις χαρτι απο ψυχολογο οτι εισαι καλα και την επομενη φορα που θα ερθει αγριεμενος του ανοιγεις με κυνηγετικη καραμπινα. 6)το συζητας καποια στιγμη με την γυναικα του αν την πετυχεις καπου μπας και τον συνετησει. 7)"αναθετεις" σε καποιον την "διευθετηση" του θεματος. προφανως τα 5,7 ειναι αστεια.προσωπικα θα δοκιμαζα πολιτισμενα και επειτα θα συμβουλευομουν δικηγορο.αυτα με την προυποθεση οτι εισαι σωστος τις ωρες κοινης ησυχιας(οχι να μη μιλας αλλα οχι φασαρια).δεν γινεται να μενεις σπιτι σου σαν μουγγος , ειναι το λιγοτερο κωμικο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις