Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@angelos

Καλή είναι για τα χρήματα της αν και αν ασχοληθείς παραπάνω υπάρχουν πολύ καλύτερες ,και για τη χρήση που λες αλλά και για competitive gaming με κάρτες που ανέφερες.Αν είναι να πας σε τέτοιες κάρτες δηλαδή για να χεις ισορροπημένο σύστημα και πολύ καλύτερη εμπειρία την αλλάζεις.Από amd μια πολύ καλή πρόταση είναι η ASUS Matrix 290X Platinum http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/AMD%20R9%20290%7CGPU%20PCX%20Asus%20Matrix%20R9%20290X%20Platinum%204GB(%2090YV05D0-M0NA00%20)

ή μια Gigabyte 390 G1 Gaming 8gb που είναι και πιο καινούρια με ότι καλό συνεπάγεται με αυτό  http://www.skroutz.gr/s/7073569/Gigabyte-Radeon-R9-390-8GB-WindForce-2X-GV-R939G1-GAMING-8GD.html  ή τη Sapphire Nitro http://www.skroutz.gr/s/7105287/Sapphire-Radeon-Nitro-R9-390-8G-D5-11244-00-20G.html

----- Δες και αυτό το τεστ  σε Win 10 με βελτιώσεις επιδόσεων ακόμα και χωρίς DX 12,και διαφορές σε αυτές (και σε 1080p στα περισσότερα παιχνίδια η 390 βγάζει παραπάνω fps από 970 σύμφωνα με αυτούς) -> http://www.computerbase.de/2015-07/windows-10-spieler-test-amd-nvidia-geschwindigkeit/#diagramm-ryse-son-of-rome-1920-1080

Εδώ από eurogamer/digital foundry σε 1080p:

Γενικά ψάχτο και μόνος σου,κοίταξε ίσως αν υπάρχουν παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν περισσότερο,αν ασχολείσαι πολύ με κάποιο κτλπ.Μέχρι τον Σεπτέμβρη βέβαια βλέπεις.

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τροφοδοτικό άλλαξες; Επίσης τι budget και οθόνη έχεις γιατί τη μια λες άλλα την άλλη άλλα.

Εχεις δίκαιο φίλε δεν μπορώ να αποφασίσω με ,Τίποτα ....

Όταν λέω με τίποτα με τιποτααααα ... Εδω δεν έχω αποφασίσει για nvidia η r9... Από αυτά που μου είπατε παντός συμφωνώ με το αν κάτσω σε 1080ρ δεν αξίζει με τίποτα για 980 η 980ti...

Budget που λες .. Πες κάπου στο 1.000 αν Διλαδη πήγαινα και για οθόνη καλύτερη αυτή που έχω lg 25 2500x1080 + κάρτα τι θα πρότεινες ; ( από monitor είμαι πολυ άσχετος )

Παντός η μάχη με 390χ vs 980 θέλει πολυ ψάξιμο πιστεύω και η διάφορες ειναι πολυ μικρές ... Απλά εγω προσωπικά δεν μπορώ να αποφασίσω :(

Τροφοδοτικό επισεις αν χρειαστεί θα άλλαζα ... Αλλά νομίζω ειναι περιττό προς το παρόν ... Τι θα βάλω r9 fury???

Ps : σύμφωνα με αυτούς που κάνατε post, h 390 στα win 10 βγάζει 10 fps λιγότερα από την 980ti ... Νομίζω πρέπει να περιμένουμε να δούμε και αλλά τέτοια με τα win 10??

Επεξ/σία από galanos
Δημοσ.

Σε full hd αξιζει η 980 και σε μεγαλυτερες αναλυσεις αξιζει η 980ti για να παιζετε χωρις συμβιβασμους.Οι 390 και 390x δεν τις σχολιαζω καθολου καθως ειναι rebranded 290 290x και αξιζει να τις παρετε οπως αξιζαν και οι 290 290x δηλαδη καθολου.

Δημοσ.

Τροφοδοτικό άλλαξες; Επίσης τι budget και οθόνη έχεις γιατί τη μια λες άλλα την άλλη άλλα.

Εχεις δίκαιο φίλε δεν μπορώ να αποφασίσω με ,Τίποτα ....

Όταν λέω με τίποτα με τιποτααααα ... Εδω δεν έχω αποφασίσει για nvidia η r9... Από αυτά που μου είπατε παντός συμφωνώ με το αν κάτσω σε 1080ρ δεν αξίζει με τίποτα για 980 η 980ti...

Budget που λες .. Πες κάπου στο 1.000 αν Διλαδη πήγαινα και για οθόνη καλύτερη αυτή που έχω lg 25 2500x1080 + κάρτα τι θα πρότεινες ; ( από monitor είμαι πολυ άσχετος )

Παντός η μάχη με 390χ vs 980 θέλει πολυ ψάξιμο πιστεύω και η διάφορες ειναι πολυ μικρές ... Απλά εγω προσωπικά δεν μπορώ να αποφασίσω :(

Τροφοδοτικό επισεις αν χρειαστεί θα άλλαζα ... Αλλά νομίζω ειναι περιττό προς το παρόν ... Τι θα βάλω r9 fury???

Ps : σύμφωνα με αυτούς που κάνατε post, h 390 στα win 10 βγάζει 10 fps λιγότερα από την 980ti ... Νομίζω πρέπει να περιμένουμε να δούμε και αλλά τέτοια με τα win 10??

Για μενα προσωπικα κοιτα R9 390 ή Gtx 970. Οι ακριβοτερες καρτες ειναι καθαρα κοροιδια των εταιριων(για 1080p σιγουρα). Αγορασε 2x980ti και βαλε να παιξεις παιχνιδια τυπου Batman που δειχνουν σχεδον το ιδιο με τις κονσολες και μετα σε βλεπω να κλαις τα λεφτα σου.

Κοιταζετε ολοι τα Benchmarks απο δω και απο εκει που δειχνουν μονο νουμερακια(fps)και δεν κοιταζετε ομως οτι πλεον ακομα και σε Ultra τα παιχνιδια σε 1080/1200p ελαχιστα ξεχωριζουν απο αυτα των κονσολων. Μονο το 60ρι σταθερο fps(και τα 144 για Fps)ειναι που αξιζουν πλεον εκτως αν καποιος εχει βαθιες τσεπες να παιζει σε 4k gaming αξιοπρεπεστατα ομως.

Σε full hd αξιζει η 980 και σε μεγαλυτερες αναλυσεις αξιζει η 980ti για να παιζετε χωρις συμβιβασμους.Οι 390 και 390x δεν τις σχολιαζω καθολου καθως ειναι rebranded 290 290x και αξιζει να τις παρετε οπως αξιζαν και οι 290 290x δηλαδη καθολου.

Καλυτερα να μην προτεινεις καθολου θα ελεγα αν εχεις τετοια μυαλα....

Αξιζει η 980 για Full hd??? Οι 390 και 390χ ειναι μαπα οπως και οι 290 και 290χ?????Ελεος  :rolleyes:  :rolleyes:

• Like 5
Δημοσ.

Δεν χρειαζεται να με σχολιαζεις προσωπικα,την γνωμη μας λεμε για τις αναβαθμισεις συμφωνα με τις εμπειριες που εχουμε,δεν ειμαστε εδω για να κρινουμε ο ενας τον αλλον.Εχω την 980 σε full hd και δεν εχω 60 fps σε ολα τα παιχνιδια σε max ρυθμισεις που μου αρεσει να παιζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
 έχω μερικές απορίες σχετικά με το ρεύμα και με της συνδέσεις στην κάρτα γραφικών

η προηγούμενη  κάρτα γραφικό μια Asus GTX - 460 SE 1GB χρησιμοποιεί 150w από 2 6-pin καλώδια τώρα

από πεμτη  θα έχω στα χέρια  1 gtx 90 η gtx 960 έχει νομίζω 1 6-pin καλώδιο 

που καταλήγει σε 8-pin και εχει 120w τώρα εάν βάλω το 1 6-pin που μετατρέπετε σε 8-pin θα δουλέψει η κάρτα η πρέπει

να πάρω και κάποιον ανταπτορα να συνδέσω και τα 2 6-pin

και επίσης να μου πείτε διαφορές στης παρακάτω GTX 960 

MSI GeForce GTX960 2GB Gaming (GTX 960 GAMING 2G 

MSI GeForce GTX960 2GB OC (GTX 960 2GD5T OC)

ευχαριστώ...............

Επεξ/σία από chrkain
Δημοσ.

Τώρα είμαι ανάμεσα σε 390x / 970 g1 και να την κάνω ο/c ή 980 αν βρω σε καλή τιμή κάποια στιγμή εδώ μέσα.
Νομίζω ότι η 390x τις τρώει τις άλλες δύο. Έχει και τα 8gb. Τι λέτε;

Δημοσ.

Τώρα είμαι ανάμεσα σε 390x / 970 g1 και να την κάνω ο/c ή 980 αν βρω σε καλή τιμή κάποια στιγμή εδώ μέσα.

Άγγελε με τα παιδιά με της συμβουλές και με πρωσοπικη εμπειρία , καταρχήν τα 4gb me 8 δεν έχουν καμία σημασία ..... Πριν μερικά χρόνια η nvidia με 2gb έβγαζε τα καλύτερα fps κ αποδώση με όλες της άλλες που είχαν 4 κτλπ ... Και εγω ανάμεσα σε 390/χ με 970 είμαι όπως μου λένε τα παιδιά εδω .. Η ίσως και 980 γιατι εγω πρωσοπικα είμαι καμένος και θέλω να παιζω τα παντα Φούλ ... Αλλά εγω είμαι mmo player Kai fps player ... Όπως λένε τα παιδιά να παρεις 980ti να Πεζεις batman me 10 fps παραπάνω και ;;;; Πεταμένα λεφτά .... ΕΣΥ τι παιχνίδια θες να Πεζεις ;;;
Δημοσ.

Η 390X είναι πιο γρήγορη από την 970 αλλά είναι σε άλλη κατηγορία ουσιαστικά κοντράρει την 980 . Αν βρεις σε καλή τιμή την 980 προτίμησε την επειδή είναι πιο γρήγορη και με χαμηλότερη κατανάλωση . Το υπόλοιπο σύστημα από τι αποτελείται ; 

Υ.Γ. Τώρα είδα την υπογραφή σου 

Δημοσ.

ορισμενοι πραγματικα πρεπει να τα παιρνετε απο την intel και την nvidia . ο αλλος βγαινει και λεει οτι δεν αξιζουν οι 280Χ,290 και οι 380,390 επειδη ειναι rebranded....ενω οι 960,970 ας πουμε ειχαν χαωτικες διαφορες σε σχεση με 760,770 κλπ.....καλα για χρηματικες διαφορες δεν συζηταω καν.....δεν παιρνω κανενος το μερος αλλα ωρες ωρες χαιρομαι τον fulgore που σας κραζει επειδη παιρνετε κοσμο στο λαιμο σας.

@angelos τα 8GB της 390Χ ειναι πολυ πιο futureproof απο την 970 οποτε περιμενε λιγο να ερθει στοκ στα μαγαζια (γαμω τα capital controls μου γαμω) και την αγοραζεις οτανν πεσει και η τιμη της

• Like 4
Δημοσ.

Αχχαχααχ πραγματικά αυτός ειναι ενας μεγάλος λόγος που σκέφτομαι να παρω 390χ ..... Καταρχήν παντα ειχα nvidia ! Και θέλω να δοκιμάσω μια φορά ati...

Δημοσ.

Παρε 290x αντι για 390x που ειναι το ιδιο πραγμα και σε καλυτερη τιμη,τα 8 gb δεν θα τα χρειαστεις ποτε στην συγκεκριμενη καρτα.

Και εγω ωρες ωρες νομιζω πως καποιοι τα παιρνουν απο την amd και προτεινουν οτι προτεινουν.

Η 390x κοντραρεται με την 970 οπως εκανε και η 290χ,η 980 ειναι μια κατηγορια πανω και απο τις δυο.Και μην ξεχναμε οτι η 970 και οι 980 υπερχρονιζονται πολυ καλυτερα απο την 390x που ειναι ειδη πουσαρισμενη απο το εργοστασιο και δεν παιρνει πολυ παραπανω.Επειδη λεμε την πραγματικοτητα δεν σημαινει οτι ειμαστε fanboys.

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται να με σχολιαζεις προσωπικα,την γνωμη μας λεμε για τις αναβαθμισεις συμφωνα με τις εμπειριες που εχουμε,δεν ειμαστε εδω για να κρινουμε ο ενας τον αλλον.Εχω την 980 σε full hd και δεν εχω 60 fps σε ολα τα παιχνιδια σε max ρυθμισεις που μου αρεσει να παιζω.

Ναι με την διαφορα ομως οτι πολλοι που ρωτανε για αγορες δεν γνωριζουν και αν πχ του προτεινει καποιος ενος να αγορασει 980ti και εχει οθονη Full Hd και παιζει κυριως Mmo και Moba τοτε θα πεταξει τα χρηματα του τσαμπα.

Εκει ακριβως και παταω περισσοτερο οτι μπορει ναι μεν να προτεινουμε εμεις σαν τριτοι με ανεση καρτες γραφικων στον αλλο αλλα δεν γινεται να προτεινουμε και οτι να ναι και ο αλλος να δωσει χρηματα ετσι.

Ο Galanos πχ λεει οτι παιζει 

Άγγελε με τα παιδιά με της συμβουλές και με πρωσοπικη εμπειρία , καταρχήν τα 4gb me 8 δεν έχουν καμία σημασία ..... Πριν μερικά χρόνια η nvidia με 2gb έβγαζε τα καλύτερα fps κ αποδώση με όλες της άλλες που είχαν 4 κτλπ ... Και εγω ανάμεσα σε 390/χ με 970 είμαι όπως μου λένε τα παιδιά εδω .. Η ίσως και 980 γιατι εγω πρωσοπικα είμαι καμένος και θέλω να παιζω τα παντα Φούλ ... Αλλά εγω είμαι mmo player Kai fps player ... Όπως λένε τα παιδιά να παρεις 980ti να Πεζεις batman me 10 fps παραπάνω και ;;;; Πεταμένα λεφτά .... ΕΣΥ τι παιχνίδια θες να Πεζεις ;;;

θεωρεις οτι για τετοια παιχνιδια και στην αναλυση/monitor που ειναι πρεπει να σκασει 550+ευρω(Gtx 980)???Αυτο ακριβως ειναι που δεν καταλαβαινω.

Οσο για την Vram η κλασσικη ραδιο αρβυλα που ακουμε τα τελευταια χρονια. Παρε την 7970 επειδη εχει 3gb Vram που ειναι πιο Future Proof,αμεσως μετα μια απο τα ιδια για την 290 για τα 4gb σαν Futureproof και τωρα με τις νεες R9 με την Vram παλι για Futureproof. Ε για μισο λεπτο δηλαδη ρε παιδια ποσο πια εχει ανεβει η χρηση της Vram στα παιχνιδια σε 1080p???Σε λιγα μολις χρονια???

ορισμενοι πραγματικα πρεπει να τα παιρνετε απο την intel και την nvidia . ο αλλος βγαινει και λεει οτι δεν αξιζουν οι 280Χ,290 και οι 380,390 επειδη ειναι rebranded....ενω οι 960,970 ας πουμε ειχαν χαωτικες διαφορες σε σχεση με 760,770 κλπ.....καλα για χρηματικες διαφορες δεν συζηταω καν.....δεν παιρνω κανενος το μερος αλλα ωρες ωρες χαιρομαι τον fulgore που σας κραζει επειδη παιρνετε κοσμο στο λαιμο σας.

@angelos τα 8GB της 390Χ ειναι πολυ πιο futureproof απο την 970 οποτε περιμενε λιγο να ερθει στοκ στα μαγαζια (γαμω τα capital controls μου γαμω) και την αγοραζεις οτανν πεσει και η τιμη της

Το ειχα πετυχει πιο παλια αυτο παλι σε ιδια κατασταση. Ενδιαφερομενος ειχε 1080p monitor και καποια ατομα του προτεινανε καρτα γραφικων τοτε την 780 στα 500ευρω επειδη εγραφε οτι ηθελε να τα παιζει ολα στα Full. Δεν τον ρωτησανε ομως τι παιχνιδια ηθελε να παιξει και οταν τελικα την πηρε την καρτα και εγραφε την γνωμη/εμπειρια του ανεφερε και τα παιχνιδια που επαιζε που ηταν τα CS GO,Wow,GW2,Lol,Hearthstone,Diablo 3 δηλαδη παιχνιδια που τα επαιζε στα Full ακομα και μια 760 που κοστιζε τα μισα χρηματα απο την 780..........

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτος σε ολα με τον fulgore , επισεις το παιδι δεν τον ξέρω καθόλου τώρα 2-3 μέρες παρακολουθώ το γράφει έδω , επισεις ειναι πολυ αντικειμενικός δεν προτείνει κάτι αποκλειστικά το παιδι ... Αντίθετος φωνάζει μην σκάτε λεφτά πολλά αυτο ακριβώς που λεει .... Με 970

Η 390 κανεις με το παραπάνω την δουλειά σου ... Όσο για μένα μαν .. Από την αρχή φυσικά με εχεις βοηθήσει πολυ , και ειχα καταλήξει σε 970 .. Απλά είμαι Καμμένος και σκέφτομαι και το 20500x 1440p ... Σκέφτομαι να παρω καμία καλή οθόνη , για τπ 4κ δεν το συζητώ γιατι ειναι κάτι πανάκριβο ..... Ευχαριστώ για τον χρόνο σου φίλε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...