Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλο καποιος να πει οτι το γαλα ειναι ξερω γω υπερτιμημένο κι αλλο οτι δε κανει καλο!

Δε διαβασα τα λινκς που εβαλες, θα το κανω καποια αλλη στιγμη. Παντως απο μικρη θυμαμαι οοοολους τους γιατρους να μιλανε για το γαλα στη διατροφη μου. Τωρα να τανε ολοι αλμπανηδες, μου φαινεται δυσκολο.

Δεν χρειάζεται. Από τις μελέτες που παρατέθηκαν:

"Limit milk and dairy (1-2 servings per day)"

Κάποιος κάπου κάποτε είπε ότι το γάλα καλό είναι να μην καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες (αυτό που παρέθεσε ο Lucifer δηλαδή), ένας άλλος κατάλαβε ότι καλό είναι να το αποφεύγουμε κι ένας τρίτος μετέφρασε ότι κάνει κακό. Άμα δεν πίνεις 3 αγελάδες τη μέρα, μια χαρά τροφή είναι.

• Like 2
  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

λιγοτερες πιθανοτητες καρκινου, προβληματα με την καρδια, οστεοπορωση!! αυτοι ειναι λογοι για την υγεια. οικολογικους κτλ δεν τους βαζω στο παιχνιδι γιατι αυτο ειναι προσωπικη αποψη του καθενος

αλλα θελω να μου πεις και εσυ λογο για τον οποιο πρεπει να τρωω κρεας :)

Αυτά που αναφέρεις δεν έχουν καμία πηγή και είναι συνδεδεμένα με την υπερκατανάλωση. Αν κάποιος είναι 120 κιλά και πάει απο καρδιά δεν φταίει το κρέας. Επίσης δεν γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι προκαλεί καρκίνο afaik. 

Εγώ δεν θέλω να σε πείσω να φας τίποτα. Για εμένα είναι πολύ απλό ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να τρώει KAI κρέας. Μπορείς να πας ενάντια στην φύση σου? Μπορείς. Θα σου κάνει κακό αν κόψεις το κρέας? Δεν γνωρίζω , δεν με ενδιαφέρει :P

Δημοσ.

Προς τον νηματοθέτη και λοιπούς.

Δεν πίνεις,

δεν καπνίζεις,

δεν μαστουρώνεις

δεν κάνεις σεξ

δεν τρως κρέας

κόβεις γλυκά

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Πάντως σημασία δεν έχει πόσα χρόνια θα ζήσει κανείς αλλά πως θα τα ζήσει.

Αλλωστε να μην καούμε στην κολαση για μια αρπαχτή ρε παίδες.

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.

καπτεν δεν πινω, δεν καπνιζω, δεν μαστουρωνω,, κανω σεξ, δεν τρωω κρεας, δεν τρωω γλυκα και απολαμανω τη ζωη μου το ιδιο και περισσοτερο απο πολλους που τα κανουν ολα αυτα!! :)

το θεμα ειναι να μην τα κανεις αυτα απο τροπο ζωης!! οταν πιεζεσαι για να μην τα κανεις τοτε εχεις προβλημα!

αλλα νταξει το τσιγαρο πραγματικα δεν προσφερει τιποτα

Δημοσ.

Ποιος ειπε οτι δεν κάνω σεξ?

Και που ακριβως είπα οτι στερουμαι το κρέας η το τσιγάρο και υποφέρω αλλά το κάνω για το καλό μου?

Ειτε δεν μαρεσουν (κάπνισμα) ειτε πολυ απλα τα έχω αντικαταστήσει με κάτι καλυτερο...

Δεν καταπιεζομαι... :)

Spect θα μας κατηγορήσουν οτι είμαστε το ίδιο άτομο!

Δημοσ.

Γενικά καλό είναι κανείς να τρώει τα πάντα αλλά με μέτρο. Αυτό μου έλεγαν οι γιατροί από μικρή αυτό εμπιστεύομαι. Τωρα αν κάποιος θεωρεί ότι με το να μην τρώει κρέας και να παίρνει τα θρεπτικά συστατικά του από αλλού δικό του θέμα. Εγώ το κρέας δεν το κόβω και δεν υπάρχει και ασθένεια που να σου λέει να το κόψεις. Άμα τρως σα λύκος κρέας προφανώς και θα σου πουν να το μειώσεις αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Επίσης για το γάλα, τι να πω, μόνο σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη έχω ακούσει να το κόβουν.

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο katipie.Η επιστήμη εξάλλου δεν εξελίσεται, γιατί να μην κάνουμε αυτό που κάναμε πριν 50 χρονια.?

Ποιος ο λογος πχ να μην βάζουμε ελενιτ για σκεπές πλεον?κανένας.

• Moderators
Δημοσ.

κατι υπαρχουν ατομα τα οποιο ειναι αναγκασμενα να μην τρωνε κρεας γιατι εχουν χοληστερινη κληρονομικη. (εχω συγγενη)

αρα μαλλον υπαρχει ασθενεια που να σου λεει να το κοψεις (ισχυει και για τα γαλακτοκομικα αυτο)

• Like 1
Δημοσ.

μεγάλε καλά μιλάς για επιστήμη αλλά δεν έχεις αναφέρει κάτι επιστημονικά τεκμηριωμένο ακόμα, τουλάχιστον για το κρεας. 

Anyway το σταματάω εδώ. Προφανώς η χορτοφαγία είναι σεβαστή επιλογή, αλλά δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο κατά του κρέατος. 

• Like 1
Δημοσ.

Και που ακριβως είπα οτι στερουμαι το κρέας η το τσιγάρο και υποφέρω αλλά το κάνω για το καλό μου?

Ειτε δεν μαρεσουν (κάπνισμα) ειτε πολυ απλα τα έχω αντικαταστήσει με κάτι καλυτερο...

Δεν καταπιεζομαι... :)

Spect θα μας κατηγορήσουν οτι είμαστε το ίδιο άτομο!

Αν είσαι μικρός μην τα πολυσκέφτεσαι.

Ξανακύλα στις ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ.

Δημοσ.

Το γάλα της αγελάδας η φύση το "έφτιαξε" για να ταίζει η μάνα (αγελάδα) το μοσχάρι.

Το μοσχαράκι γεννιέται χωρίς ανοσοποιητικό σύστημα . Η αγελάδα τις πρώτες μέρες παράγει πρωτόγαλα το γνωστό colostrum . Αν δεν δώσει τις κατάλληλες ποσότητες , το μοσχαράκι θα πεθάνει.

Απλά προσθέτω γνώση για όσους μπορεί να μην το γνωρίζουν

Δημοσ.

Γιατί πρεπει να τρωμε κρέας?τι είναι αυτό πουβδεν μπορούμε να το βρούμε πουθενά αλλου?

Την απαντηση θα τη βρεις, αν βρεις τι ποσοτητες αντιστοιχης τροφης χρειαζεσαι για να αντισταθμισεις αυτα που σου δινει πχ. μια μπριζολα.

Δημοσ.

Θυμάμαι τον παππού μου...Στα 80 του είχε πάει στο γιατρό. Του είχε πει

Κε Μανώλη πρέπει να σταματήσετε να πίνετε κρασί , να κόψετε το τσιγάρο και το πολύ κρέας

Εγώ γιατρέ μου του είπε και θα πίνω και θα καπνίζω και θα τρώω κρέας. Θέλω να πάω χορτάτος

Πέθανε στα 92 του ήρεμα στον ύπνο του.

Άλλη κράση βέβαια ο παππούλης μου. Στην Κρήτη μέχρι τα 82 του που πέθανε η γιαγιά μου. Η Αθήνα τον αρρώστησε από τα 87 και μετά . Σίγουρα θα ζούσε ακόμα. Από άνια πήγε και επειδή είχε κόψει το τσιγάρο τα τελευταία 3 χρόνια της ζωής του.

Σίγουρα ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων δεν γεννήθηκε για να πίνει , να καπνίζει και να κάνει γενικότερα καταχρήσεις. Σίγουρα όλα θέλουν μέτρο σε αυτή τη ζωή.

Και εγώ θέλω να αλλάξω την ζωή μου αλλά δεν τα καταφέρνω. Δεν το παίρνω απόφαση γιατί το άγχος είναι καθημερινό. Αλλά το σκέφτομαι συνέχεια ότι πρέπει να κόψω το τσιγάρο και να αρχίσω να αθλούμαι επιτέλους. Όταν το κάνω όμως θα το κάνω για τα καλά. Το εύχομαι να είναι κοντά αυτή η στιγμή

Δημοσ.

Παιδιά άλλο κόβω τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια και άλλο κόβω το κρέας. Μη συγκρίνεται ανόμοια πράγματα. Και στην τελική, θα έπρεπε να κοιμόμαστε το πολύ 12 το βράδυ για να ξεκουράζεται ο οργανισμός τις ώρες της νύχτας και όχι στις 5 πχ μετά απο μπουζούκια ή στις 2 γιατί παίζαμε στο pc. Αλλά εντάξει, επιλογές είναι. Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι αν φάει κρέας ενδέχεται να πάθει κάτι ενώ εγω πχ αν ξενυχτίσω 3 νύχτες συνεχόμενα θα είμαι σίγουρα με πυρετό και απ την άλλη ο άλλος να έχει κάνει τη νύχτα μέρα και να μη νιώθει. Είναι θέμα οργανισμού, απλά ας καταλαβαίνουμε τα ζημιογόνα από τα tradeables.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...