Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οτι ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να τρώει κρέας είναι αστείο , η σωματική διάπλαση του ανθρώπου (βλέπε περισσότερο των αθλητών-αντανακλαστικά για κυνήγι , τρέξιμο σε πολύ μεγάλες ταχύτητες κτλ  ) είναι φτιαγμένη γιαυτό ακριβώς το σκοπό αλλιώς δεν θα επιβίωνε κιόλας και απο εκεί εξασφάλισε και σημαντική πηγή ενέργειας  για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του .

Το τι προβλήματα θα παρουσιαστούν μετέπειτα σίγουρα εξαρτάτε απο την διατροφή αλλά πολλά απο αυτά είναι γραμμένα στο dna και πολύ άνθρωποι έχουν πάθει καρκίνο παρόλο της προσοχής τους .

Επίσης επειδή ασχολούμαι με τον τομέα των τροφίμων  δεν θέλεις να ξέρεις πόσα χημικά έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά ( δυστυχώς σταμάτησα να τρώω μήλα που ήταν το αγαπημένο μου φρούτο και  πλέον τρώω πολύ σπάνια ) όχι οτι το κρέας δεν έχει αφού όλα είναι ενας κύκλος .

διάβασε και ένα ωραίο παράδειγμα ενός χημικού http://en.wikipedia.org/wiki/DDT

επίσης ήξερες οτι ρίχνετε ΧΑΛΚΟΣ για προστασία ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ καλλιέργειες

και που θέλω να καταλήξω με όλα αυτά ? οτι η διαχείριση του περιβάλλοντος είναι το πρωτο ζητούμενο γιατί απο εκεί και πέρα ακόμα και στο κήπο σου να καλλιεργείς και να μην ρίχνεις τίποτα ή θα σου έρθουν απο τον αέρα ή απο το νερο ... 

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

νικ εμενα οποιος μου λεει για λιπασματα κτλ του λεω οτι και αυτοι τα τρωνε αυτα μεσω του κρεατος οποτεδεν μπορει να χρησιμοποιηθει εναντιον της χορτοφαγιας/υπερ της κρεατοφαγιας!! οσο κακα μπορει να ειναι τα κρεατα λογο της παραγωγης τους αλλα τοσο μπορουν να ειναι και τα λαχανικα,φρουτα. το θεμα ειναι να καταλαβουν πολλοι (δεν λεω να γινουν χορτοφαγοι) οτι εχουν αλλαξει παρα πολλα στο πως ζουσαμε και στο πως ζουμε και πρεπει να το παιρνουμε πολη σοβαρα στο θεμα της διατροφης και να μην λεμε τρωω αυτο γιατι μου το ειπε ο γιατρος πριν 20χρονια..

Δημοσ.

Και γω εχω ρίξει χαλκο στα λαχανικα μου,κάποιοι ρίχνουν θειάφι.τι σχέση έχει με το ddt?????

Ο χαλκός είναι 100% βιολογικός.

Δημοσ.

νικ εμενα οποιος μου λεει για λιπασματα κτλ του λεω οτι και αυτοι τα τρωνε αυτα μεσω του κρεατος οποτεδεν μπορει να χρησιμοποιηθει εναντιον της χορτοφαγιας/υπερ της κρεατοφαγιας!! οσο κακα μπορει να ειναι τα κρεατα λογο της παραγωγης τους αλλα τοσο μπορουν να ειναι και τα λαχανικα,φρουτα. το θεμα ειναι να καταλαβουν πολλοι (δεν λεω να γινουν χορτοφαγοι) οτι εχουν αλλαξει παρα πολλα στο πως ζουσαμε και στο πως ζουμε και πρεπει να το παιρνουμε πολη σοβαρα στο θεμα της διατροφης και να μην λεμε τρωω αυτο γιατι μου το ειπε ο γιατρος πριν 20χρονια..

αν διαβάσεις ποιο προσεκτικά αυτό λέω 

Δημοσ.

τι δεν μπορω να παρω απο μια χορτοφαγικη διατροφη που μου το δινει το κρεας 

Την απόλαυση είναι που δε μπορείς να πάρεις αρχηγέ! Ακόμα κι ένα στρέμμα την ημέρα να βοσκάς, τη νοστιμιά τού κρέατος, την ηδονή τού ξεκοκαλίσματος τής μπριζόλας στα κάρβουνα και το «χάσιμο» που παθαίνεις όταν τρως ένα καλό χωριάτικο λουκάνικο, θα τα έχεις μόνο ακουστά. Αν δε σε νοιάζει είναι δικό σου θέμα. Εμάς άσε μας να γουστάρουμε σάρκα όμως! 

Γιατί πρεπει να τρωμε κρέας?τι είναι αυτό πουβδεν μπορούμε να το βρούμε πουθενά αλλου?

Αν το ζητούμενο ήταν μόνο να χορηγούμε στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, θα μπορούσαμε να τρεφόμαστε και με ορούς και δε θα ζαλιζόμαστε κιόλας για το τι θα φάμε κάθε μέρα.

• Like 11
Δημοσ.

Και γω εχω ρίξει χαλκο στα λαχανικα μου,κάποιοι ρίχνουν θειάφι.τι σχέση έχει με το ddt?????

το ddt όσο ρίχτηκε τότε τόσο έχει μείνει και σήμερα δηλαδή δεν φεύγει απο την αλυσίδα της διατροφής (δεν διασπάτε) και  παρόλο την απαγόρευση του συνεχίστηκε να ρίχνετε αρκετά μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα που είχαν έλληνες γεωργοί (εκείνη την περίοδο ήταν θαυματουργό )

όσο για το χαλκό (και το θειάφι ) υπάρχουν απόψεις οτι πρέπει να σταματήσει να ρίχνετε και αυτό . 

Πράγματα που νομίζουμε οτι δεν αποτελούν πρόβλημα για την διατροφή μας αρχίζουν να ανακαλούνται ύστερα απο ποιο εξειδικευμένες και μακροπρόθεσμες μελέτες όπως και η λίστα με τα εγκεκριμένα χημικά αλλάζει ...

Δημοσ.

Καταρχην να πω οτι η υγιεινή διατροφή και η γυμναστικη δίνουν χρόνια ζωής και αυτό το ξέρουμε όλοι.

Το ότι μπορει να φυγουμε ανα πάσα στιγμή, επίσης ειναι κάτι γνωστό αλλά δε θέλουμε να το σκεφτόμαστε οπότε προσέχουμε για να έχουμε. Θέλω ομως να σχολιάσω αυτό.

εγώ προσωπικά έχω συμφιλιωθεί με την έννοια του θανάτου, δεν φοβάμαι να πεθάνω γιατι ξέρω οτι αργά ή γρήγορα θα γίνει , ούτε με απασχολεί το πότε, θέλω να ζήσω την στιγμή όσο καλύτερα μπορώ και να εξελίξω την ποιότητα ζωής μου όπως εγώ θέλω και αν καταφέρω και κάνω αυτά που θέλω στη ζωή μου έχει καλός , αν δεν καταφέρω τίποτα δεν έχω να χάσω και τίποτα.

Νικο εγω δε συμφιλιώνομαι με τέτοιες ιδέες, γνωρίζοντας τον πόνο που θα προκαλέσω σε άτομα του κοντινού μου περιβάλλοντος και το γεγονός οτι υπάρχουν ζωούλες που πραγματικά κρέμονται απο εμένα.

Και εμενα μου αρέσει να ζω ανθυγιεινά γιατι ειναι γαμάτα τα απαγορευμενα. Και εμένα μου αρέσει το καπνισμα και το ποτό, να τρέχω με τη μηχανή, να ζω στα όρια. Όταν όμως κάνεις οικογένεια και πέρα απ την πατρική αγαπη, δεχθείς ακόμα μια που δεν υπήρχε μέχρι εκεινη τη στιγμή στη ζωή σου, αλλάζει η σκοπιά που βλέπεις τα πράγματα.

Να μην αναφέρω καν, τι συμβαίνει όταν δημιουργήσεις ζωή και σε κοιτάζει μες τα μάτια, έχοντάς σε σαν Θεό.

Ξεχνάς τις απολαύσεις, ξεχνάς τις κρεπάλες, ξεχνάς ακόμα και τη σκληρή δουλειά και κάνεις το καλύτερο δυνατόν για να είναι ευτυχισμένοι αυτοι που σε αγαπάνε. Διότι καταλαβαίνεις οτι το δικό τους χαμόγελο ειναι τελικά αυτό που ορίζει την ευτυχία σου.

....δακρυβρεκτο αλλά αληθινό :P :)

• Moderators
Δημοσ.

νικ ξερω τι ειπες απλα συμφωνησα μαζι σου!! :) ηθελα μονο να δειξω οτι αν και χορτοφαγος ξερω οτι οσο κακο κανει το κρεας λογο παραγωγης αλλο τοσο κανουν και τα λαχανικα,φρουτα. γιατι πολλοι χορτοφαγοι λενε οτι ειναι βιολογικα αρα δεν εχουν τιποτα κτλ (μαλακιες)

deesnider

αν φας σκετο κρεας χωρις να του ριξεις τιποτα θα ειναι το ιδιο "ανοστο" με τα χορτα. την ολη γευση την δινουν τα μπαχαρικα,οι σαλτσες κτλ. και πιστεψε με υπαρχουν απειροι γευστικοτεροι χορτοφαγικοι συνδυασμοι Ποτε δεν προσπαθησα να πεισω καποιον να κανει αυτα που κανω εγω, απλα συζητησω κανω!! δεν θυμαμαι να προσπθησα να πεισω καποιον οποτε προσεχε τι γραφεις :)

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάς για απολαύσεις λες και ήρθαμε απο άλλο πλανήτη.λες και δεν έχουμε και Μέις τσακίσει άπειρες ποσοτητες κρέατος.

Την απόλαυση μιας πράσινης σαλάτας με ρόκα μαρούλι μαϊντανό άνηθο σελινο σπανακι όλα κομμένα μισή ωρα πριν δεν πρόκειται να μου την δώσει ποτε κανένα κρέας.

Δημοσ.

Επομένως λιγα χρόνια υπομονή μέχρι να ερθει η σειρα του κρέατος.

προφανώς έχεις αρκετές ελλείψεις σε γνώσεις αλλιώς  θα γνώριζες πολύ καλά πως το κρέας έχει περάσει πολύ περισσότερα δεινά  στο θέμα ποιότητας  , ορμόνες (που έχουν πλέον απαγορευτεί ) επικίνδυνα σιτηρέσια είναι ελάχιστα παραδείγματα επικινδυνότητας για τον καταναλωτή του κρέατος  (το ίδιο ισχύει και για της υδατοκαλλιέργιες  και τα ψάρια του θαλασσινού νερου που σε αυτήν την  περίπτωση   δεν ξέρουμε καν τι ποσοστά απο βαρέα μέταλλα έχουν κτλ .

Το μόνο που σώζει την διατροφή μας είναι πως δεν έχουμε γίνει σαν την αμερική στο θέμα των γενετικά τροποποιημένων (όχι οτι αναγκαστικά  είναι βλαβερά αλλά έχουν πολύ δρόμο για να πούμε οτι είναι αφαλοί ) 

Δημοσ.

Επομένως λιγα χρόνια υπομονή μέχρι να ερθει η σειρα του κρέατος.

Ή πολύ απλά μπορείς να τρως οτι θες και να αφήνεις τους άλλους να τρώνε οτι θέλουν. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...