Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πχ κάποιοι δεν τρώνε λόγο της κακοποίησης των ζωών κτλ. 

Την κακοποίηση των φυτών που τα κόβουν βίαια στο άνθος της ηλικίας τους δεν την σκέφτεται κανείς πλέον! 

• Like 4
  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Α επίσης δεν υπάρχει χειρότερη χιλοπιτα να φας απο γκομενα γιατι δεν είσαι βετζετεριαν αυτο με ξεπερναει

Ε αφου δεν τρώει κρέας λέμε.

• Like 4
Δημοσ.

Περιμενα κατι σε πιο vegan φιλοσοφια και κλαψα για τα ζωακια που τα σφαζουν και το πώς υποφερουν κατα την εκτροφη τους για να τα φαμε κλπ κλπ....παρ' ολα αυτα για χορτοφαγοι ησασταν διασκεδαστικοι μπορω να πω. Ευγε.

Δημοσ.

Προσωπικα δεν με ενδιαφερουν τα (συγκεκριμενα) ζωακια, καλως η κακως γεννιονται για αυτο το σκοπο.

Αν ειναι να μιλησουμε για καμια πολικη αρκουδα η καμια τιγρη ναι, εχω περιορισει το κρεας για μενα οχι για να την γλιτωσουν 10 ζωα τον χρονο (που δεν θα την γλιτωσουν).

Δημοσ.

Γιατί πρεπει να τρωμε κρέας?τι είναι αυτό πουβδεν μπορούμε να το βρούμε πουθενά αλλου?

για λόγους ανάιμίας αλλά και για την απαραίτητη μυογλοβίνη.

γενικώς είμαι της άποψης πως η τροφή αυτή καθαυτή δεν είναι εχθρός σου .είτε το λέτε κρέας είτε το λέτε γάλα. ο μόνος σου εχθρός είναι η λαιμαργία και λιγούρα. παν μέτρον άριστον.

Δημοσ.

Τι και;

Το γάλα της αγελάδας προορίζεται να θρέψει μοσχάρι που γεννιέται μερικά κιλά και πρέπει σε λιγότερο από χρόνο να φτάσει αισίως τα 100 και βάλε. Μόνο στο άκουσμα αυτής της πρότασης, σου φαίνεται φυσιολογική τροφή για έναν άνθρωπο;

Αν δεν πιστεύεις εμένα και σου φαίνομαι παράλογος, διάβασε τι λέει το harvard

http://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/healthy-eating-plate/

http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-eating-plate-vs-usda-myplate/

Δεν βλέπω κάτι αρνητικό. Εδώ γράφει να περιορίσουμε το γάλα σε 1-2 μερίδες τη μέρα.

Δηλαδή πόσο παραπάνω πίνει ένας μέσος άνθρωπος;

Θυμάμαι τον παππού μου...Στα 80 του είχε πάει στο γιατρό. Του είχε πει

Κε Μανώλη πρέπει να σταματήσετε να πίνετε κρασί , να κόψετε το τσιγάρο και το πολύ κρέας

Εγώ γιατρέ μου του είπε και θα πίνω και θα καπνίζω και θα τρώω κρέας. Θέλω να πάω χορτάτος

Πέθανε στα 92 του ήρεμα στον ύπνο του.

Άλλη κράση βέβαια ο παππούλης μου. Στην Κρήτη μέχρι τα 82 του που πέθανε η γιαγιά μου. Η Αθήνα τον αρρώστησε από τα 87 και μετά . Σίγουρα θα ζούσε ακόμα. Από άνια πήγε και επειδή είχε κόψει το τσιγάρο τα τελευταία 3 χρόνια της ζωής του.

Σίγουρα ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων δεν γεννήθηκε για να πίνει , να καπνίζει και να κάνει γενικότερα καταχρήσεις. Σίγουρα όλα θέλουν μέτρο σε αυτή τη ζωή.

Και εγώ θέλω να αλλάξω την ζωή μου αλλά δεν τα καταφέρνω. Δεν το παίρνω απόφαση γιατί το άγχος είναι καθημερινό. Αλλά το σκέφτομαι συνέχεια ότι πρέπει να κόψω το τσιγάρο και να αρχίσω να αθλούμαι επιτέλους. Όταν το κάνω όμως θα το κάνω για τα καλά. Το εύχομαι να είναι κοντά αυτή η στιγμή

Σίγουρα το πιο βασικό απ'όλα είναι τα γονίδια. Ο παππούς σου μπορεί να είχε γονίδια για να ζήσει 100+. Ίσως το τσιγάρο, το αλκοόλ και το κρέας να του έκοψαν 10 χρόνια ζωής.

Δημοσ.

Ρεντ οι αθλητές είναι άλλη Κατηγορία. Μιλάμε για τον μέσο άνθρωπο.

Βάζω τους αθλητές σε άλλη κατηγορία Γιατί πχ ο κιλιαν ζορνετ παγκοσμίος Δεκ χρόνια κοντά στο σκαι ρανινκ υπεραποστασεις κτλ διατροφή πίτσα νουτελα κτλ αλλά τί ενεργειακές ανάγκες έχει Όταν τρέχει 30 ώρες σερί.

Crom Για πες μου τι απαραίτητο έχει τί κρέας που δεν μπορώ να πάρω σε χορτοφαγική διατροφή και τί Κακό θα μου κάνει η χορτοφαγία στο μέλλον.

Μπορώ να σου παραθέσω άρθρα και βίντεο που λένε τα αντίθετα από τα άρθρα σου. Δε το food over knives

Το κόκκινο κρέας έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σιδήρου. Αν απαντήσεις με σπανάκια και φακές, θα ήθελα να αναφερθείς σε ποσότητες: Τα 100γρ μπρίζόλας πόσα mg σιδήρου έχουν και αντίστοιχα τα 100γρ σπανάκι πόσο σίδηρο έχουν. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν το παμε απο την αποψη, οτι το κρεας εχει αρνητικη ενεργεια, επειδη ειναι νεκρο; Καπου το ειχα ακουσει..

Δημοσ.

Αν το παμε απο την αποψη, οτι το κρεας εχει αρνητικη ενεργεια, επειδη ειναι νεκρο; Καπου το ειχα ακουσει..

Τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους τους έχω δει σε ταβέρνες στην εξοχή να τρώνε κοψίδια. 

Ο άλλος λέει τι σου δίνει το κρέας που δεν μπορείς να το πάρεις από αλλου. Την γευστική του απόλαυση ίσως; 

Ευτυχώς που δεν είχε προοδεύσει τόσο ο πολιτισμός κάποτε και δεν είχαν την δυνανατότητα να περιφρονήσουν τπτ διαφορετικά δεν θα υπήρχε μαγειρική αλλά θα τρώγαμε ακόμα βολβούς και ρίζες. 

Δημοσ.

Μην ξεχνατε τα ξηροκαρπια ε. Χωρις ουισκια ομως.

In two large, independent cohorts of nurses and other health professionals, the frequency of nut consumption was inversely associated with total and cause-specific mortality, independently of other predictors of death.

30 γραμμαρια την ημερα. 118 χιλιαδες ασθενεις και κατι ψιλα. New england. Αποδειξεις, οχι αστεια.

Οι επιστημονες εδω http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1307352

Δημοσ.
Επειδη καποια χρονια ειχα κοψει και εγω το κρεας απο την διατροφη μου και αισθανομουν πολυ ασχημα οταν περναγα εξω απο χασαπικο, γιατι τα σφαχτα που ηταν κρεμασμενα εξω μου φαινοντουσαν σαν να ηταν διαμελισμενοι ανθρωποι και τα ατομα που τρωγαν πολυ κρεας μου μυριζαν σαν κινουμενοι βοθροι, θα πω οτι καταλαβαινω το πως αισθανονται τα παιδια που απεχουν απο το κρεας , αλλα θα τους πω οτι αργα ή γρηγορα θα δημιουργησουν προβληματα στην υγεια τους, γιατι ο ανθρωπος δυστυχως δεν ειναι πλασμενος για αυστηρη χορτοφαγικη διατροφη.

Στην αρχη το πραγμα δεν φαινεται ξεκαθαρα γιατι ο οργανισμος μπορει να κρατησει καποια αποθεματα Β12 ακομα και για 2 χρονια, αλλα ηδη θα αρχισει να υπολειτουργει ως προς την αναπλαση των ιστων . Το να λεει καποιος οτι θα παρει το πληθος των στοιχειων που ειναι απαραιτητα για τον οργανισμο με χορτοφαγικη διατροφη ειναι πολυ δυσκολο για τους περισσοτερους και ακατορθωτο για μεγαλη μεριδα ανθρωπων, πρεπει να υπαρχει σχεση με την ομαδα αιματος του καθενος και τις ατομικες ιδιαιτεροτητες ως προς την ικανοτητα πεψης που εχει.

Θελει πολυ μεγαλυτερη προσπαθεια στους συνδιασμους τροφων αλλα και παλι ολη αυτη η προσπαθεια ειναι πολυ κακο για το τιποτα.

Το να λες οτι ειμαι χορτοφαγος ειναι μεγαλο παραμυθι τελικα αν παιρνεις συμπληρωματα διατροφης που στην πραγματικοτητα δεν ξερεις αν ειναι αυτο που σου λενε. Ακομα και η αθωα σοκολατα και τα μακαρονια ειναι τα 2 τροφιμα με την μεγαλυτερη αναλογια σε περιεκτικοτητα μερων εντομων.

Αν ειναι να περιμενει καποιος για να παρει ελαχιστη ποσοτητα Β12 να πρεπει να φαει ενα καρο εντομα

( εν αγνοια του ), να τρωει συνεχεια κριθαρι (γιατι εχει ιχνη Β12) και να πρεπει να καθεται στην βροχη (γιατι αυξανει τα επιπεδα της Β12) καλυτερα να αποδεχθει την φυση του και να φαει κρεας στην μορφη ή στο ειδος που θα μπορει. 
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...