philosopher23 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα στην παρέα, Μια ερωτησούλα θέλω να κάνω για κάτι σκέψεις που με ταλανίζουν......! Είμαι 23 , άνεργος και σκέφτομαι να ανοίξω κλειδαράκικο (κλειθροποιία). Εαν κάνω μια ατομική επιχείρηση στο όνομα μου, μπορώ μέσα στις δραστηριότητες της επιχείρησης μου να βάλω και εμπορία ανταλλακτικών αυτοκινήτων; Γίνονται τέτοιες ενέργειες στην έναρξη που κάνεις στην εφορία ; Ευχαριστώ
invisiblesurfer Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Ειμαι 99% σιγουρος οτι αυτο δεν επιτρεπεται, σιγουρα θα σου κανει καταγγελεια ο οποιοσδηποτε ανταγωνιστης.
Cossutius. Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Πάντως πολλοι κλειδαράδες ειναι συγχρόνως και τσαγκάρηδες...δε ξέρω πως το καταφέρνουν βέβαια
The_Judas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Νομίζω ότι επιτρέπεται σε αρκετές περιπτώσεις, αρκεί να τηρείς τις προδιαγραφές για το κάθε επάγγελμα. π.χ αν χρειάζεται να εκδόσεις άδεια λειτουργίας υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμμένοι όροι που πρέπει να τηρεί το κατάστημά σου.
fylatos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Θα πας και θα δηλωσεις τους ΚΑΔ και λογικα θα σε αφησουν. Δεν ξερω αν επειδη προκειται για πολυ ασχετα επαγγελματα θα εχεις θεμα. Δεν το νομιζω ωστοσο. Απλα το κυριο εισοδημα σου θα πρεπει να ερχεται απο την κυρια δραστηριοτητα σου.
gigisoni Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Γιατί δίνεται άδεια λειτουργίας επιχείρισης τσαγκαράδικο/κλειδαράδικο. Δεν ξέρω πως οναμάζεται. Άδεια λειτουργίας επιχείρισης κλειδαράδικο/ανταλλακτικά αυτοκινήτων δεν υπάρχει.
noob Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Πάντως πολλοι κλειδαράδες ειναι συγχρόνως και τσαγκάρηδες...δε ξέρω πως το καταφέρνουν βέβαια Ακριβώς.. πάντα το είχα απορία.
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Έχει αλλάξει η νομοθεσία, παλιότερα έκανες αίτηση στην αστυνομία και εφόσον πληρούσες τις προϋποθέσεις σου έδιναν άδεια, τώρα απλά το δηλώνεις στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
philosopher23 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Επίσης έχω δεί και πολλούς κλειδαράδες να ασχολούνται με το εμπόριο (αναπτήρες, πορτοφόλια, γυαλιά κτλ) αλλα δεν ξέρω το κατα πόσο νόμιμοι είναι! Βασικά όταν αναφέρομαι για δύο επαγγέλματα εννοείται πως θα κοιτάξω να πληρώ προυποθέσεις και για τα δύο. Παραδείγματος χάρη την άδεια για κλειδαρά την βγάζεις σε διεύθυνση ασφάλειας αστυνομίας μετά απο την έναρξη στην εφορία και εφόσων έχεις αγοράσει μηχανές κοπής κτλ! Απλά ήθελα να ρωτήσω έαν στην έναρξη γίνεται να αναφέρονται δύο δραστηριότητες όπως αυτές;
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Παραδείγματος χάρη την άδεια για κλειδαρά την βγάζεις σε διεύθυνση ασφάλειας αστυνομίας μετά απο την έναρξη στην εφορία και εφόσων έχεις αγοράσει μηχανές κοπής κτλ! Το έχεις καταλάβει λάθος, ΔΕΝ υπάρχει πλέον τέτοια άδεια. Δες εδώ: http://www.eea.gr/gr/el/articles/kleithropoioi-ti-simainei-anoigma-toy-epaggelmatos Όσο για το αν γίνεται να είσαι κλειθροποιός και έμπορος ανταλλακτικών ταυτόχρονα, δεν βλέπω το γιατί να μην επιτρέπεται. 1
gigisoni Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Το έχεις καταλάβει λάθος, ΔΕΝ υπάρχει πλέον τέτοια άδεια. Δες εδώ:http://www.eea.gr/gr/el/articles/kleithropoioi-ti-simainei-anoigma-toy-epaggelmatosΌσο για το αν γίνεται να είσαι κλειθροποιός και έμπορος ανταλλακτικών ταυτόχρονα, δεν βλέπω το γιατί να μην επιτρέπεται. Να συστεγάζονται στον ίδιο χώρο; Τι άδεια λειτουργίας ακριβώς θα πάει να ζητήσει να του παραχωρήσουν; (Εκτός και αν άλλαξαν οι νόμοι, οπότε πάω πάσο)
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 κάνε το αντίστροφο. άνοιξε μαγαζί με ανταλλακτικά και κάνε και κλειδιά στη λούφα αν δεν είσαι σε μεγάλη πόλη.
philosopher23 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Με βάζουν σε σκέψεις όλα αυτά!! Βασικά άμα είναι να κάνεις κάτι στην λούφα το κάνεις και χωρίς να το πολυσκεφτείς,,,, απλα σκέφτομαι οτι πρέπει να είμαι "κομπλέ" απο όλες τις απόψεις γιατί το target group μου θα είναι σε Πανελλαδικό επίπεδο (πώληση κλειδιών μέσω internet κτλ)...
pournaras Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Να συστεγάζονται στον ίδιο χώρο; Τι άδεια λειτουργίας ακριβώς θα πάει να ζητήσει να του παραχωρήσουν; (Εκτός και αν άλλαξαν οι νόμοι, οπότε πάω πάσο) Μια χαρα επιτρεπεται, αρκει να μην χρειαζεται το εν λογω επαγγελμα καποιες ειδικες αδειες (ας πουμε αν ανοιγε πωληση ανταλλακτικων και παραλληλα ηθελε και καφετερια). Ειναι πωληση αγαθων, οπου με απλα μια προσθηκη του συγκεκριμενου κωδικου στην εφορια, μπορει να πουλαει και διαστημοπλοια Αδεια λειτουργιας θα ζητησει για "Υπηρεσίες επισκευής κλειδαριών, παραβίασης θυρών και παραγωγής αντιγράφων κλειδιών" (δεν ξερω αν θελει και την "Υπηρεσίες κατασκευής αντιγράφων κλειδιών"), και επεκταση στο "Λιανικό εμπόριο καινούργιων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων" http://www.taxisland.gr/images/pdf/kad_2008.pdf
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Να συστεγάζονται στον ίδιο χώρο; Τι άδεια λειτουργίας ακριβώς θα πάει να ζητήσει να του παραχωρήσουν; (Εκτός και αν άλλαξαν οι νόμοι, οπότε πάω πάσο) Μάλλον δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το post μου που έκανες παράθεση. Αδεια λειτουργιας θα ζητησει για "Υπηρεσίες επισκευής κλειδαριών, παραβίασης θυρών και παραγωγής αντιγράφων κλειδιών" (δεν ξερω αν θελει και την "Υπηρεσίες κατασκευής αντιγράφων κλειδιών"), και επεκταση στο "Λιανικό εμπόριο καινούργιων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων" Μα δεν χρειάζεται άδεια από πουθενά λέμε. Άδεια χρειάζεται από το υγειονομικό πχ αν πουλάς καφέδες ή ντόνατς, αν ανοίξεις κουρείο κτλ, ο κλειθροποιός απλά πάει στην εφορία και κάνει έναρξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα