WizeMan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα insomniacs! Έως τώρα στην επιχείρησή μου κόβω αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε μπλοκάκι. Επειδή πολλοί πελάτες μας ζητούν πληρωμή με πιστωτική, έχω δει αυτό το σύστημα: https://squareup.com/ Γίνεται λοιπόν να το προσαρμόσω και να κόβω αποδείξεις ηλεκτρονικά;
NikosKallithea Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Αλλο οι αποδειξεις και αλλο οι ηλεκτρονικες πληρωμες. Θελεις φορολογικο προγραμμα.
viper2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Αλλο οι αποδειξεις και αλλο οι ηλεκτρονικες πληρωμες. Θελεις φορολογικο προγραμμα. Ωσαν;
fylatos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 <p>Αλλο οι αποδειξεις και αλλο οι ηλεκτρονικες πληρωμες.</p> <p> </p> <p>Θελεις φορολογικο προγραμμα.</p> Έχει αλλάξει ο φορολογικός μηχανισμός και οι θεωρήσεις. Μπορεί και να μην είναι απαραίτητος αν δεν κόβει τιμολογια.
Highlander Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Όσο αφορά τις αποδείξεις (δλδ σε ιδιώτες) ο φορολογικός χρειάζεται, εκτός κι αν είσαι σε ειδικό καθεστώς. Για τα τιμολόγια παροχής δεν χρειάζεται φορολογικός.
fylatos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 <p>Όσο αφορά τις αποδείξεις (δλδ σε ιδιώτες) ο φορολογικός χρειάζεται, εκτός κι αν είσαι σε ειδικό καθεστώς.</p> <p>Για τα τιμολόγια παροχής δεν χρειάζεται φορολογικός.</p> Οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών είναι πλέον αθεωρητες. Έχω κάνει ερώτηση για την αναγκαιότητα πλεον του μηχανισμού στην εφορία μου και περιμένω επίσημη απάντηση. Ο εφορας ωστόσο ανεπίσημα υποστήριξε ότι εφόσον είναι αριθμημένες οι αποδείξεις ακόμα και με εξελ γίνεται. Παρόλα αυτά περιμένω επίσημη απάντηση. Για την λιανική απαιτείται φτμ.
kfyros Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα insomniacs! Έως τώρα στην επιχείρησή μου κόβω αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε μπλοκάκι. Επειδή πολλοί πελάτες μας ζητούν πληρωμή με πιστωτική, έχω δει αυτό το σύστημα: https://squareup.com/ Γίνεται λοιπόν να το προσαρμόσω και να κόβω αποδείξεις ηλεκτρονικά; Πολύ ωραίο συστηματάκι. Αν συνεργάζεται με ελληνικές επιχειρήσεις είναι σούπερ για τέτοιες δουλειές. Μια χαρά μπορείς να εκδίδεις από οτιδήποτε (και excel). Πλέον όλα είναι αθεώρητα και χωρίς σήμανση, ο νόμος ισχύει από 1/1, έχουν καταργηθεί πρακτικά τα δελτία αποστολής, τα οποία τα λένε καταστάσεις εμπορευμάτων (ο όρος packing list που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό), αλλά επειδή είναι γνωστό μπουρδέλο το ΥΠΟΙΚ και το ελληνικό κράτος, δεν έχουν βγει ακόμα ερμηνευτικές εγκύκλιοι και δεν ξέρει κανείς τι γίνεται.. Κάποιοι λογιστές το εφαρμόζουν ήδη σε επιχειρήσεις τους, οι περισσότεροι όχι. Επειδή όμως υπάρχει πλέον υποχρέωση μηνιαίας-τριμηνιαίας ηλεκτρονικής υποβολής εσόδων - εξόδων (τον τρόπο δεν τον ξέρει κανείς ακόμη βέβαια), απόδειξη-απόδειξη βάσει του νόμου, το οποίο βέβαια είναι παρανοϊκό, θα σε συμφέρει αν εκδίδεις πολλές αποδείξεις να το κάνεις μέσα από κάποια εφαρμογή που να τα στέλνει μετά αυτή στη ΓΓΠΣ μέσω κάποιας εργασίας, ώστε να μην χρειάζεται να καταχωρούνται μετά αλλού για να υποβληθούν..
Physics_Rulez Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Σιγουρέψου πρώτα ότι εξαιρείσαι του φορολογικού μηχανισμού ή της ταμειακής σε περίπτωση μηχανογραφικής έκδοσης και μετά προχώρα. Μπορείς να εφαρμόσεις ηλεκτρονική τιμολόγηση υπό προϋποθέσεις. Γενικά ρώτα το λογιστή σου για να μην κάνεις πατάτα.
DrLo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών είναι πλέον αθεωρητες. Έχω κάνει ερώτηση για την αναγκαιότητα πλεον του μηχανισμού στην εφορία μου και περιμένω επίσημη απάντηση. Ο εφορας ωστόσο ανεπίσημα υποστήριξε ότι εφόσον είναι αριθμημένες οι αποδείξεις ακόμα και με εξελ γίνεται. Παρόλα αυτά περιμένω επίσημη απάντηση. Για την λιανική απαιτείται φτμ. Αυτό ισχύει για τα τιμολόγια νομίζω, όχι για τις αποδείξεις/δελτία αλλά μπορεί να κάνω και λάθος Μια διυκρίνηση / highjack μιας και ανέφερες την αρίθμηση Είχα μια ζωή το θεωρημένο από το 2003 μπλοκάκι μου - αριθμημένο από 1->50 πλεον αφού κόβουμε αθεώρητα τιμολόγια ρπος εταιρείες αγόρασα ένα τέτοιο μπλοκ και εκοψα πρόσφατα το πρώτο τιμολόγιο προς την εταιρεία μου Μου ζητήσαν να το αριθμήσω όταν ρώτησα από ποιον αριθμό πρέπει να ξεκινήσω (από το 1, το 51 ... κάτι σαν Β1) μου έιπαν από το "1" είναι ΟΚ Αναρωτιέμαι τώρα ... δεν γίνεται μπέρδεμα μεταξύ του παλιού "1" και του νέου (ή δεν έχει σημασία γιατί είναι διαφορετικά πράγματα - το ένα δελτίο το άλλο τιμολόγιο) Στο Ε3 που ζητά να του βάλεις ποια στοιχεία έκοψες στο έτος και έβαζα πχ (από 4 εώς 6) τώρα πως θα ξαναπάω στο "1" αλλά αν κόψω και δελτίο αλλού θα έχω το "1" και "15-16" πχ (ή τα αθεώρητα δε παίζουν ρόλο ?)
Physics_Rulez Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Η εταιρεία σου θα σου πει πως και τι να κόψεις; Το δικό σου λογιστή ρώτα
WizeMan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό ισχύει για τα τιμολόγια νομίζω, όχι για τις αποδείξεις/δελτία αλλά μπορεί να κάνω και λάθος Μια διυκρίνηση / highjack μιας και ανέφερες την αρίθμηση Είχα μια ζωή το θεωρημένο από το 2003 μπλοκάκι μου - αριθμημένο από 1->50 πλεον αφού κόβουμε αθεώρητα τιμολόγια ρπος εταιρείες αγόρασα ένα τέτοιο μπλοκ και εκοψα πρόσφατα το πρώτο τιμολόγιο προς την εταιρεία μου Μου ζητήσαν να το αριθμήσω όταν ρώτησα από ποιον αριθμό πρέπει να ξεκινήσω (από το 1, το 51 ... κάτι σαν Β1) μου έιπαν από το "1" είναι ΟΚ Αναρωτιέμαι τώρα ... δεν γίνεται μπέρδεμα μεταξύ του παλιού "1" και του νέου (ή δεν έχει σημασία γιατί είναι διαφορετικά πράγματα - το ένα δελτίο το άλλο τιμολόγιο) Στο Ε3 που ζητά να του βάλεις ποια στοιχεία έκοψες στο έτος και έβαζα πχ (από 4 εώς 6) τώρα πως θα ξαναπάω στο "1" αλλά αν κόψω και δελτίο αλλού θα έχω το "1" και "15-16" πχ (ή τα αθεώρητα δε παίζουν ρόλο ?) Επειδή και εμείς πλέον κόβουμε σε αθεώρητα μπλοκάκια (μεσιτικό) το μόνο που χρειάζεσαι είναι αρίθμηση (ξεκινάς από το 1) και σφραγίδα σε όλα τα φύλλα του μπλοκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα