gigisoni Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Αμα κάποια εταιρεια ειναι σοβαρή και θέλει τον εργαζομενο θα τον πάρει και θα τον εκπαιδεύσει... πως θα τα μαθει ο άλλος θα μυρισει τα νυχια του ? πως θα μάθει ο άλλος την δουλειά που θέλει η εταιρεια Χ? Το γενικο προσον ειναι να έχει ενα πτυχιο πανεπιστημιου το οποιο πιστοποιει οτι ο άνθρωπος αυτος έχει ενα Α επίπεδο μορφωσης και σκέψης και μπορει να μάθει και να βοηθησει σύντομα. Άντε πάλι με το σύντομα. Και για ποιον λόγο να προσλάβει εσένα που θα βοηθήσεις σύντομα, και όχι έναν άλλον που θα βοηθήσει άμεσα; Και που θα πρέπει να έχει τους άλλους υπαλλήλους δασκάλους σου; Να πάρουμε παράδειγμα, από σπουδές μου στην Ελλάδα. Για ποιον λόγο ένα ξενοδοχείο να προσλάβει εμένα σαν απόφοιτο τουριστικών επαγγελμάτων στην ρεσεψιόν, που ό,τι έμαθα στην θεωρία, που δεν γνωρίζω καθόλου ή γνωρίζω μόνο κάποια θεωρητικά πράγματα ως προς τον χειρισμό του προγράμματος που το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί, που δεν έχω την εμπειρία να χειριστώ κατάλληλα τις ανάγκες που θα έχει ο πελάτης, που θα πρέπει ο συνάδελφος να μου δείχνει πώς πρέπει να χειρίζομαι το ξενοδοχειακό πρόγραμμα για να μην κάνω πατάτα; Για ποιον λόγο να προσλάβει εμένα την στιγμή που μπορεί να προσλάβει εσένα που γνωρίζεις άψογα τον χειρισμό του Fidelio; 1
Backpacker Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Γατοκόριτσο ζήτα να κλειδώσει το θέμα...άλλη πληροφορία εδώ μέσα δεν πρόκειται να πάρεις..πλέον απλά γράφει ο καθένας για να την πει στον άλλον...
DrLo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Εσυ κάντο που λες οτι με προυπηρεσια κάποιος θα βρει εργασία. Στειλε 2 βιογραφικά ένα με προυπηρεσια ένα χωρίς. Και άμα σου απαντήσουν έλα και πες μου μετα οτι ξέρεις πως λειτουργει το σύστημα. Αυτό που λες το έχω κάνει. Έχω ένα "alias" , έναν τύπο/φάντασμα, που το προφίλ του το "φτιάχνω" όπως θέλω όταν θέλω να "πειραματιστώ" με μια εταιρεία. Έχει τύχει να στείλω το δικό μου βιογραφικό και το "δικό του" (το οποίο το είχε φτιάξει "κατώτερο" του δικού μου) και εγώ είχα κληση για interview και αυτός όχι. Δε λέω ότι συμβαίνει πάντα ... αλλά είναι τουλάχιστον ωραίο παιχνίδι. 2
bluesattack Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Και ποια είναι η δική σου συμβουλή για έναν απόφοιτο που θέλει να μάθει στην πράξη αυτό που σπούδασε; Μην πεις πρόσληψη και να του μάθουν οι συνάδελφοι, εκτός και αν το αφεντικό έχει προσλάβει άτομα που η δουλειά τους είναι να μάθουν την δουλειά στους νεοεισερχόμενους άπειρους συναδέλφους τους. Για τι ειδους θεση μιλαμε βρε φιλε ? Και για τι ειδους επιχειρηση ? Προφανως η προυπηρεσια μετραει , προφανως δεν εχει την ιδια βαρυτητα για ολες τις θεσεις τις επιχειρησης.Και ναι αυτο ακριβως θα συμβει.Θα μαθει την δουλεια μεσα στην επιχειρηση και συχνα θα ανεβει σκαλι σκαλι στην ιεραρχια .Και θα του την δειξουν οι συναδελφοι του και ο προισταμενος του.Μπορει να διαφερει ο χρονος προσαρμογης .Οτι συνεβαινε τοσα χρονια δηλαδη στον κοσμο.Ακομα και σε διοικητικες θεσεις.Copy paste ειναι οι επιχειρησεις ? Ποιος ειπε οτι η προυπηρεσια,ποσο μαλλον ενα stage μερικων μηνων , ειναι το πασπαρτου η εχεγγυο για την επιτυχημενη καριερα ? Και ποιος ειπε οτι ο εργοδοτης δεν πρεπει να επενδυει και στο ανθρωπινο δυναμικο ? Τουλάχιστον έχουμε πρόοδο, αφού παραδέχτηκες ότι επίτηδες πήγες να με βγάλεις τρελό. Σου θυμίζω τι δήλωσες σε προηγούμενο ποστάρισμα Εγω δεν βλεπω να εγινε κατι εδιτ.Mηπως νομιζεις οτι ολοι θελουν να σου βαλουν λογια στο στομα ? Και μια χαρα απαντησα.Ειπες οτι εγινε edit απο μοντ και σου απαντησα οτι δεν εγινε κανενα edit. Αν ηξερα βεβαια οτι θα κλαιγοσουν συνεχεια θα σε αφηνα να πιστευεις αυτο που ηθελες και δεν θα απανταγα καθολου.
CROM271 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Για τι ειδους θεση μιλαμε βρε φιλε ? Και για τι ειδους επιχειρηση ? Προφανως η προυπηρεσια μετραει , προφανως δεν εχει την ιδια βαρυτητα για ολες τις θεσεις τις επιχειρησης.Και ναι αυτο ακριβως θα συμβει.Θα μαθει την δουλεια μεσα στην επιχειρηση και συχνα θα ανεβει σκαλι σκαλι στην ιεραρχια .Και θα του την δειξουν οι συναδελφοι του και ο προισταμενος του. Εδω ειναι το σημειο που κανεις το τραγικο λαθος και το σημειο που δειχνει πως δεν εχεις την παραμικρη επαφη με την αγορα εργασιας. Γιατι αυτο το βημα που περιγραφεις δεν υφισταται στην αγορα εργασιας. Ή για να μην απολυτος υφισταται σε 1 στις 100 περιπτωσεις και για ατομα που οι γνωσεις τους στο αντικειμενο ειναι πολυ πανω του μεσου ορου. Δεν κρινουμε αν ειναι σωστο ή λαθος, δεν λεμε τι θα επρεπε ισως να γινεται κλπ . Κοιταμε την πραγματικοτητα καταματα και την ρεαλιστικη κατασταση που επικρατει. Εσυ αντιθετα ονειρευεσαι και φαντασιωνεσαι ουτοπικες καταστασεις... 3
gigisoni Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Για τι ειδους θεση μιλαμε βρε φιλε ? Και για τι ειδους επιχειρηση ? Προφανως η προυπηρεσια μετραει , προφανως δεν εχει την ιδια βαρυτητα για ολες τις θεσεις τις επιχειρησης.Και ναι αυτο ακριβως θα συμβει.Θα μαθει την δουλεια μεσα στην επιχειρηση και συχνα θα ανεβει σκαλι σκαλι στην ιεραρχια .Και θα του την δειξουν οι συναδελφοι του και ο προισταμενος του.Μπορει να διαφερει ο χρονος προσαρμογης .Οτι συνεβαινε τοσα χρονια δηλαδη στον κοσμο.Ακομα και σε διοικητικες θεσεις.Copy paste ειναι οι επιχειρησεις ? Ποιος ειπε οτι η προυπηρεσια,ποσο μαλλον ενα stage μερικων μηνων , ειναι το πασπαρτου η εχεγγυο για την επιτυχημενη καριερα ? Και ποιος ειπε οτι ο εργοδοτης δεν πρεπει να επενδυει και στο ανθρωπινο δυναμικο ? Τι θέση, φυσικά διευθυντή! Δουλευόμαστε τώρα; Είπα πριν ένα παράδειγμα με ρεσεψιονίστ. Να δώσω άλλο με λογιστή; Αρχιτέκτονα; Πληροφορικάριο; Μηχανικό αυτοκινήτων, αν και δεν είναι πτυχιούχος πανεπιστημίου; Διαφήμιση; Να συνεχίσω να γράφω; Ποιος ο λόγος να προσλάβουν έναν άπειρο και να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα να του μάθουν την δουλειά την στιγμή που άμεσα μπορούν να βρουν κάποιον έμπειρο; Και όσον αφορά το χρόνια συνέβαινε που λες, η φίλη της αδερφής μου δούλευε σε λογιστήριο ταυτόχρονα με τις σπουδές της και μετά την απόκτηση του πτυχίου της για έναν χρόνο χωρίς να πληρώνεται. Την έμαθε όμως την δουλειά, και όταν άρχισε να στέλνει βιογραφικά την βρήκε αμέσως την δουλειά της, σε αντίθεση με τους συμφοιτητές της που ακόμα ψάχναν ή προσπαθούσαν να μπουν σε τράπεζες και δημόσιο με μέσο. Το 1988 αποφοίτησε. Αλλά σου απάντησε μια χαρά ο Crom271 για το πόσο επαφή έχεις με την αγορά εργασίας. Και μια χαρα απαντησα.Ειπες οτι εγινε edit απο μοντ και σου απαντησα οτι δεν εγινε κανενα edit. Αν ηξερα βεβαια οτι θα κλαιγοσουν συνεχεια θα σε αφηνα να πιστευεις αυτο που ηθελες και δεν θα απανταγα καθολου. Μίλησα για τις μαλακίες που έγραψες και σβήστηκαν, είπα μάλλον από μοντ. Εσύ γενικά σρνήθηκες και είπες ότι φαντάζομαι ότι μου βάζουν λόγια στο στόμα. Το "κολπάκι" σου μια χαρά φάνηκε και πιάστηκες μόνος σου στην φάκα. Και μετά την δήλωσή σου "Αν ήξερα ότι θα κλαιγόσουν θα σε άφηνα να πιστεύεις και δεν θα απάνταγα", πιστεύεις ότι θα υπάρξει άτομο που θα την διαβάσει και θα σε πάρει από εδώ και πέρα ξανά στα σοβαρά; Μια χαρά μας έδειξες το ποιόν σου ως συνομιλητής.
NickTG Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Και όσον αφορά το χρόνια συνέβαινε που λες, η φίλη της αδερφής μου δούλευε σε λογιστήριο ταυτόχρονα με τις σπουδές της και μετά την απόκτηση του πτυχίου της για έναν χρόνο χωρίς να πληρώνεται. Εγώ που έχω τελειώσει μηχανολογία αν πάω να το κάνω αυτό και πάθω κάτι ή προκαλέσω κάποιο ατύχημα, μιας και έχει λίγο πιο επικίνδυνο περιβάλλον το επάγγλεμα, ποιος θα τρέχει? Ποιος θα με δεχτεί με τέτοιο ρίσκο να δουλέψω τσάμπα? Ρώτησα και πιο πριν και εσένα και τον crom και απάντηση δεν πήρα.
gigisoni Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ που έχω τελειώσει μηχανολογία αν πάω να το κάνω αυτό και πάθω κάτι ή προκαλέσω κάποιο ατύχημα, μιας και έχει λίγο πιο επικίνδυνο περιβάλλον το επάγγλεμα, ποιος θα τρέχει? Ποιος θα με δεχτεί με τέτοιο ρίσκο να δουλέψω τσάμπα? Ρώτησα και πιο πριν και εσένα και τον crom και απάντηση δεν πήρα. Δεν απάντησα γιατί δεν ξέρω τι κάνει έναν μηχανολόγος, για να είμαι ειλικρινής. Όλη η δουλειά σου είναι μέσα στον κίνδυνο; Δεν μπορείς να βλέπεις τι γίνεται και να υπάρχει πάντα ένας επιβλέπων; Δεν υπάρχουν προγράμματα του ΟΑΕΔ στα οποία δεν πληρώνει το ένσημο ο εργοδότης αλλά ο ΟΑΕΔ; Στα οποία ο εργοδότης επιδοτείται όταν προσλαμβάνει για περιόδους άτομα;
NickTG Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Όχι. Δεν είναι όλη η δουλειά μου. Είναι όμως τα κομμάτια που με ενδιαφέρουν. Ναι μπορώ να βλέπω τι γίνεται και εγώ είμαι και σίγουρος για τον εαυτό μου πως και θα προσέχω όσο γίνεται και πως δεν θα προκαλέσω κάτι. Ποιος όμως θα αναλάβει τέτοιο ρίσκο? Ακόμα και σε εργοστάσια που ξέρω το μισό προσωπικό και κυρίως τη διοίκηση δεν αναλαμβάνουν για τους λόγους που περιγράφω. Γενικά η λύση αυτή μπορεί να δουλέψει σε συγκεκριμένες δουλειές που και πάλι υπάρχει ρίσκο καθώς είναι παράνομο στην Ελλάδα.
Anorymous Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Αληθεια επειδη το σκεφτομαι καιρο Α) Αξιζει να αγορασεις συνδρομη στο Linkedin και Β) Αξιζει να σου φτιαξει ενα γραφειο το CV σου και αν ναι ποσο παει το μαλλι ?
ikaruga24 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Λοιπον για να περασω τουλαχιστον on-topic απλα θα πω στο γατοκοριτσο και αφου βρισκεται Ελλαδα να κανει 2 πραγματακια. Να συνεχισει να μοιραζει βιογραφικα οπως κανει τωρα και να ανοιξει τον κυκλο γνωριμιων της. Εννοειται οτι μελλοντικα το να ασχοληθεις με κατι δικο σου στην Ελλαδα ειναι μονοδρομος. Το να προσπαθεις να γινεις υπαλληλος σε μια χωρα που εχει τεραστια προσφορα και ελαχιστη ζητηση εκτος απο ανηφορικη και ανιση μαχη ειναι και ψυχοφθορα και δεν σου εξασφαλιζει και απολυτως τιποτα για το μελλον. Σκεψου μονο ποσο γρηγορα αλλαζει η εργασιακη κατασταση απο τη μια μερα στην αλλη. Προσωπικη αποψη ΜΗΝ πας να δουλεψεις για κανεναν τζαμπα. Υπαρχει τεραστια πιθανοτητα και να σε εκμεταλευτουν οσο δεν παει αλλα και ταυτοχρονα να μην μαθεις τιποτα και απλα να σπαταλησεις τον πολυτιμο χρονο σου (και φυσικα τα εξοδα εξτρα διατροφης και μετακινησης). Το να δουλεψεις αμισθι ειναι ρισκο 100% δικο σου γιατι σε περιπτωση αναποδιας απλα δεν σε ξερει κανεις και εσυ δεν ξερεις κανεναν. Χεσε αυτους που μιλανε για Βελγια και Ολανδιες και ΗΠΑ και δεν ξερω τι αλλο, στην Ελλαδα (και Κυπρο) του 2014 θα εισαι απλα ηλιθιος με το να δουλειες τζαμπα για λογους εμπειριας/πρακτικης. Δεν κανεις χαρη στον εαυτο σου, εσυ κανεις χαρη σε αυτους. Αυτος που θελει να παει μπροστα την επιχειρηση του θα πληρωσει για καταλληλο ατομο για την καταλληλη θεση και δεν θα ψαχνει για "δωρεαν" υπαλληλους. Οι αλλοι απλα κρατανε αμυνα μεχρι οσο αντεξουν και ειναι αυτοι που θες να αποφυγεις με καθε τροπο (δεν ειναι λιγοι). Μεγαλη μπουρδα επισης το οτι ντε και καλα πρεπει να συζησεις με 2-3 ατομα ακομα μεσα σε ενα σπιτι. Αν ειναι ετσι καθομαι και στο σπιτι των δικων μου και εχω τουλαχιστον και 1 πιατο φαγητο το μεσημερι/βραδυ χωρις πολλα πολλα. Το να εισαι οικονομικα ανεξαρτητος (εστω και αν τα φερνεις βολτα ισα ισα) και να εισαι ελευθερος στον χωρο σου ειναι τεραστιο ατου και δελεαρ για να ΜΗΝ βαλεις και 2-3 ατομα ακομα εκει μεσα. Εκτος φυσικα και αν αυτα τα ατομα τυχαινει να ειναι ανθρωποι της ζωης σου (το αγορι σου παραδειγμα). 4
phanispal Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Ο ikaruga24 ομιλεί τη σωστήν. Δεν αποκλείω να έχει (εν μέρει) κάποιο δίκιο και ο gigisoni, αλλά δε βλέπω πώς αυτά που γλαφυρά περιγράφει μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτή τη χώρα. Σε ανεπτυγμένες ίσως να 'χουν κάποια βάση, εδώ ΜΠΑ.
bluesattack Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Εδω ειναι το σημειο που κανεις το τραγικο λαθος και το σημειο που δειχνει πως δεν εχεις την παραμικρη επαφη με την αγορα εργασιας. Γιατι αυτο το βημα που περιγραφεις δεν υφισταται στην αγορα εργασιας. Ή για να μην απολυτος υφισταται σε 1 στις 100 περιπτωσεις και για ατομα που οι γνωσεις τους στο αντικειμενο ειναι πολυ πανω του μεσου ορου. Δεν κρινουμε αν ειναι σωστο ή λαθος, δεν λεμε τι θα επρεπε ισως να γινεται κλπ . Κοιταμε την πραγματικοτητα καταματα και την ρεαλιστικη κατασταση που επικρατει. Εσυ αντιθετα ονειρευεσαι και φαντασιωνεσαι ουτοπικες καταστασεις... Γενικα μιλαω ρε φιλε .Κολλησες σε μια λεξη , την ιεραρχια.Το ρεαλιστικο ειναι οτι περα τις τρομερες παθογενειες που ειχε η ελληνικη οικονομια και την απωλεια για διαφορους λογους της παραγωγικοτητας επεσε θυμα και της ευρωπαικης κρισης , της παγκοσμιας πιο σωστα και της επεκτατικης πολιτικης της Γερμανιας.Που ειχε ως σκοπο να μεταφερει την χρηματοπιστωτικη κριση στις πλατες των λαων.Η καθιζηση του αεπ και η ανεργια ειναι πρωτοφανης για χωρα εν καιρω ειρηνης.Το ουτοπικο ειναι να νομιζεις οτι επειδη εσυ πηγες σε ενα καταστημα και εκανες μερικες γνωριμιες που θα σε βοηθησουν σαν εε (υποθετω) οτι βρηκες καποια φοβερη λυση.Καλα ασε τον gigisoni ,εδω περιφερει τα stage σαν καθρεπτακια στους ιθαγενεις.Ασε που μερικοι νομιζουν οτι ζουσαμε ολοι πανω απο τις δυναμεις μας,σαν πριγκηπες οπως ειπε καποιος για τους πτυχιουχους.Το ιδιωτικο χρεος ηταν στον μεσο ορο. Επίσης, πρόλαβα και διάβασα τις μαμακίες που έγραψες και τα λόγια που πάλι έβαλες στο στόμα μου, πριν, προφανώς, γίνουν edit από την διαχείριση και σβηστούν. Αυτό, μαμακίες ήταν και τίποτα άλλο. Δεν ειπες μαλλον, ειπες προφανως.Καλα μεγαλο παιδι εισαι.Ποσο ακομα θα κλαιγεσαι για αυτο ? Μίλησα για τις μαλακίες που έγραψες και σβήστηκαν, είπα μάλλον από μοντ. Εσύ γενικά σρνήθηκες και είπες ότι φαντάζομαι ότι μου βάζουν λόγια στο στόμα. Το "κολπάκι" σου μια χαρά φάνηκε και πιάστηκες μόνος σου στην φάκα. Και μετά την δήλωσή σου "Αν ήξερα ότι θα κλαιγόσουν θα σε άφηνα να πιστεύεις και δεν θα απάνταγα", πιστεύεις ότι θα υπάρξει άτομο που θα την διαβάσει και θα σε πάρει από εδώ και πέρα ξανά στα σοβαρά; Μια χαρά μας έδειξες το ποιόν σου ως συνομιλητής. ...... Μεγαλη μπουρδα επισης το οτι ντε και καλα πρεπει να συζησεις με 2-3 ατομα ακομα μεσα σε ενα σπιτι. Αν ειναι ετσι καθομαι και στο σπιτι των δικων μου και εχω τουλαχιστον και 1 πιατο φαγητο το μεσημερι/βραδυ χωρις πολλα πολλα. Το να εισαι οικονομικα ανεξαρτητος (εστω και αν τα φερνεις βολτα ισα ισα) και να εισαι ελευθερος στον χωρο σου ειναι τεραστιο ατου και δελεαρ για να ΜΗΝ βαλεις και 2-3 ατομα ακομα εκει μεσα. Εκτος φυσικα και αν αυτα τα ατομα τυχαινει να ειναι ανθρωποι της ζωης σου (το αγορι σου παραδειγμα). Πολυ σωστα.
Silverage Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Κάτι λίγο άσχετο.Τα έξοδα μετακίνησης δεν έπρεπε κανονικά να τα καλύπτει ο εργοδότης; Υποτίθεται σε θέλει στη δουλειά του άρα πρέπει να σσυ καλύπτει τα έξοδα για να έρθεις μεχρι το χώρο εργασίας αλλιώς ας προσλάμβανε τον γείτονα απο δίπλα. Υποθετικά μιλώντας πάντα γιατί ξέρω την κατάσταση και οτι αν πεις κάτι τέτοιο έχεις φύγει με τη μία.
gigisoni Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 . Δεν ειπες μαλλον, ειπες προφανως.Καλα μεγαλο παιδι εισαι.Ποσο ακομα θα κλαιγεσαι για αυτο ? .. Και εσύ είπες ότι δεν έγινε κανένα edit και ότι φαντάζομαι ότι μου βάζουν λόγια στο στόμα. Και δεν κλαίγομαι. Απλώς σου υπενθυμίζω το ποιόν σου ως συνομιλητή, να το βλέπουν και οι υπόλοιποι να σε έχουν στα υπόψιν να μην σε παίρνουν στα σοβαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα