Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά γνώρισα μια γυναίκα, η οποία έχει την κωλοασθένεια και το παλεύει κάτι έτη τώρα.

Μου είπε τις προάλλες σε μια συνάντηση μας πως το σκέφτεται να πάει, λέει, στο Υπουργείο συγκοινωνιών (Περιστερίου; Κηπούπολης;) ώστε να βγάλει το αναπηρικό χαρτί για ότι έχει να κάνει με την οδήγηση & μέσα μαζικής μεταφοράς (οικονομικότερο ή χωρίς κόστος εισιτήριο, εκμετάλλευση των πάρκινγκ, φρι τα ναύλα για μεταφορά με φέρι κτλπ).

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει αυτή τη διαδικασία στο πιο εύκολο ώστε να της το μεταφέρω; Η γυναίκα δυσκολεύεται και στο περπάτημα, δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να πάει κάπου να σταθεί ας πούμε..

Επίσης, αν υπάρχει διαδικασία για τον ενήλικο γιο της.. και αυτό είναι μια λύση αν μπορεί ΟΛΑ να τα κάνει αυτός για εκείνη, χωρίς την παρουσία της.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Ρε παιδιά γνώρισα μια γυναίκα, η οποία έχει την κωλοασθένεια και το παλεύει κάτι έτη τώρα.

Η οποία είναι ?

Δημοσ.
κωλοασθένεια

Mια ειναι ρε παιδιά η κωλοασθένεια...Καρκίνος. (όχι πως η σκλήρηνση ειναι ελαφρύτερο κακό).

Σε ότι αφορά το θέμα, δε καταλαβαίνω πως θα πάρει χαρτι αναπηρίας από το υπουργειο, αν δεν περάσει πρώτα απο επιτροπή ιατρών, να της δώσουν το ποσοστό αναπηρίας της. Εκτός και αν το έχει ήδη κάνει η γυναικα.

Γενικά δικαιούνται διάφορα όσοι ειναι πάνω απο 67% (πχ δωρεαν μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες)

Δημοσ.

^ Και αυτά με τα μεταφορικά θα έχει μέσα.

Παιδιά έχει πάρει ήδη αναπηρική σύνταξη κάτι έτη τώρα, άρα αυτά περί ποσοστού 67% νομίζω πως τα έχει ξεπεράσει (για το ποσοστό δεν ορκίζομαι*, αλλά περί έγκρισης από το κοινωνικό της ταμείο σίγουρα). Τώρα; Τι να τη ρωτήσω;

Υ.Γ: Καρκίνος ρε παιδιά.. *από αυτήν την ασθένεια δεν ξεπερνάει αμέσως το 67%; Δεν θα έπρεπε; :)

Δημοσ.

Link.png Site: Εδώ  φαινεται να τα λεει ολα, μαζι με τα δικαιολογητικα.

Για τη δωρεάν μετακίνηση υπαρχουν και εισοδηματικά κριτήρια. Αν τα ξεπερνάει, εχει απλα εκπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Υ.Γ: Καρκίνος ρε παιδιά.. *από αυτήν την ασθένεια δεν ξεπερνάει αμέσως το 67%; Δεν θα έπρεπε; :)

Δεν είμαι γιατρός και δε ξέρω ... θα έλεγα, φυσικά και όχι.

εδώ λέει για ποιές περιπτώσεις και για ποσοστά

• Like 1
Δημοσ.

Όχι. Η μάνα μου έφτασε 67% και η αδερφή μου καθόλου. 

Στην ουσία με το 67% δεν έχει κάποιο κέρδος. 

• Super Moderators
Δημοσ.

έτσι όπως το έχουν κάνει, ουσιαστικά μόνο για την εφορία (αυξημένο αφορολόγητο) χρησιμεύει πλέον...

Δημοσ.

Λοιπον παιδια επειδη το ξερω καλα το θεμα πρεπει να εχει αναπηρια στην κινηση και οχι γενικα αναπηρια, ψαχναμε και εμεις για να εχουμε παρκινγκ αναπηρων για την μητερα μου στην πολυκατοικια για να ειναι ακριβος στην πορτα και να μην κουραζετε μετα τις χημειοθεραπειες αλλα δεν μας εδιναν.

Τωρα δεν ξερω αν εχει αλλαξει το καθεστος.

Δημοσ.

Παιδιά η γυναίκα κάνει μετρημένες κινήσεις στα 55-60 της. Έναν δίσκο με καφέ και κουλουράκια δε μπορεί να φέρει από τη κουζίνα.

Άρα δεν το έχουμε δεδομένο πως έχει θέμα με τη κίνηση; 

Είναι κάποια βεβαίωση; Να την πάρω τηλ. αν είναι να την ρωτήσω αν την έχει, και να έρθω να σας πω..

• Super Moderators
Δημοσ.

αν δεν περάσει από επιτροπή ιατρών πρώτα για να πιστοποιήσουν το ποσοστό της αναπηρίας, δεν γίνεται δουλειά...

επίσης ακόμα και για αναπηρικό άδεια αυτοκινήτου πρέπει να τηρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σκέτο πχ το ποσοστό αναπηρίας δεν φτάνει...

Δημοσ.

Παιδιά η γυναίκα κάνει μετρημένες κινήσεις στα 55-60 της. Έναν δίσκο με καφέ και κουλουράκια δε μπορεί να φέρει από τη κουζίνα.

Άρα δεν το έχουμε δεδομένο πως έχει θέμα με τη κίνηση; 

Αν δεν μπορεί να φέρει δίσκο με καφέ το καλύτερο που μπορεί να κάνει (για την ίδια, τους συγγενείς της και για τους ανθρώπους που μοιράζονται τους δρόμους) είναι να ξεχάσει την οδήγηση .. .τα άλλα στη συνέχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...