Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ καν να χωνέψω πόσο μα πόσο fail ηταν αυτο.

(και για να μη παρεξηγούμαστε αν το έλεγες τη 10ετια του 90, δε θα ειχες άδικο...όχι τωρα ομως φίλε.Ημαρτον)

Αν θυμηθούμε από πότε κάνουν μπλόκα όχι μια αλλά όσες δουλειές ήθελαν θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει.

Αν όχι οι ίδιοι τα παιδιά τους. Όμως ακόμα στο ίδιο επάγγελμα τους βλέπω.

Ακόμα και τώρα βέβαια αν δεν μπορούν να ζήσουν από αυτή το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να ψάξουν τουλάχιστον για κάτι άλλο. 

Φυσικά στο να έρθουν να κάνουν αυτοί τη δουλειά μου που είναι τόσο εύκολη και κυρίως μπροστά σε υπολογιστή δεν βλέπω σχόλιο. 

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτό το "πήγαινε να δουλέψεις στο χωράφι και μετά μίλα" δεν μπορώ να το καταλάβω.

Με την ίδια λογική ας έρθει ένας αγρότης να μου σχεδιάσει κάτι που θα του δώσω στο Inventor και να μου κάνει και μια ανάλυση με πεπερασμένα για να ξεκινήσουμε από τα απλά και μετά πάω και εγώ στο χωράφι. 

Η λογική αυτή προφανώς και δεν ισχύει παντού. Εδώ εξετάζονται τα επιχειρήματα και οι διεκδικήσεις ενός επαγγελματικού κλάδου, συναρτήσει των δυσκολιών που συναντώνται στη συγκεκριμένη εργασία. Δε μιλάμε γενικά, δε συγκρίνουμε επαγγέλματα.

Εν προκειμένω, το να πετάγεται κάποιος και να αμολάει μπαρούφες περί "επιδοτήσεων που φαγώθηκαν αποκλειστικά σε Καγιέν και λοιπές πολυτέλειες", χωρίς να έχει ιδέα π.χ. το γιατί δίνονται τέτοιες επιδοτήσεις, είναι κατακριτέο. 

Για να στο πω διαφορετικά, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να "πάει στα χωράφια" προκειμένου να εκφέρει άποψη. Είναι όμως "υποχρεωμένος" στα πλαίσια μιας ουσιαστικής συζήτησης, να γνωρίζει πέντε πράγματα σχετικά με το θέμα. Αν δε γνωρίζει και δεν ενδιαφέρεται να ενημερωθεί περαιτέρω, καλύτερα ν' αράξει στην ασφάλεια του χρηματιστηριακού του γραφείου ή της διαφημιστικής του εταιρείας, αφήνοντας τους υπολοίπους στην τύχη και την ησυχία τους.

Όποιος θέλει αλλάζει δουλειά. Δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι που και δεν του αρέσει και προφανώς δεν βγάζει λεφτά από αυτό.

Ρε συ Nick δεν πάει ακριβώς έτσι. Δουλειά είναι δύσκολο να βρεις πλέον, πόσο μάλλον αν είσαι σχετικά μεγαλύτερος, χωρίς κάποια κατάρτιση/σπουδές και προϋπηρεσία, ειδικά αν ζεις στην επαρχία.

Στα αστικά κέντρα πας και δουλεύεις πακετάς ή σερβιτόρος ξέρω 'γω. Στο χωριό τι θα κάνεις; Ακόμα και σήμερα τα ελληνικά χωρία μια - δυο "καφετέριες" έχουν (καφενεία πολυτελείας δηλαδή), κανά μίνι μάρκετ κ.λ.π. 

Πως να αφήσει κάποιος που μεγάλωσε εκεί την όποια περιουσία του, για να πάει να δουλέψει με 500-600 ευρώ και να ζει στο νοίκι; 

• Like 3
Δημοσ.

Για τη δουλειά απαντάω ακριβώς από πάνω.

Αν σκεφτούμε εδώ και πόσα χρόνια βγαίνουν και κλείνουν δρόμους κάνοντας δυσκολότερη τη ζώη τη δικιά μου και τη δικιά σου και όχι των κυβερνώντων προφανώς τότε σίγουρα πολλοί από αυτούς μπορούσαν να έχουν αλλάξει δουλειά αν είναι τόσο χάλια τα πράγματα.

Είναι κατακριτέο να μιλάς χωρίς να γνωρίζεις και χωρίς να ενδιαφέρεσαι να μάθεις αλλά ακόμα περισσότερο είναι για μένα κατακριτέες τέτοιου τύπου συμπεριφορές. 

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά στο να έρθουν να κάνουν αυτοί τη δουλειά μου που είναι τόσο εύκολη και κυρίως μπροστά σε υπολογιστή δεν βλέπω σχόλιο. 

Δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά σου διότι δεν έχουν την απαραίτητη κατάρτιση. Όπως ούτε εσύ μπορείς να κάνεις τη δική τους χωρίς να μάθεις δέκα πράματα και να βγάλεις κάλους στα χέρια.

Το πρόβλημα που είναι; Έκαστος στο είδος του. Ξανά μανά τα ίδια γράφω, ακόμα και αν μέρος μιας κοινωνικής ομάδας λειτουργεί τσάτσικα, δεν προκύπτει απ' αυτό το ότι η εν λόγω ομάδα λειτουργεί κατ' αντίστοιχο τρόπο συνολικά.

Ούτε φυσικά προκύπτει απ' το γεγονός ότι κάποιοι αγρότες λειτουργούν καταχρηστικά, ότι οι αγροτικές εργασίες είναι εύκολες (ή δύσκολες στην τελική). 

Τους τραμπούκους, είτε καβαλάνε τρακτέρ, είτε χτίζουνε πανεπιστημιακούς μέσα στα γραφεία τους, μόνο το κράτος μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Εκεί όμως δε στέλνει κανείς τα ΜΑΤ, φοβούνται βλέπεις τις συνδικαλιστικές αντιδράσεις. Συνταξιούχους βέβαια μπορούν και βαράνε ελεύθερα...

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ στα παραπάνω.

Άλλοι έβγαλαν τις δουλειές που είναι σε γραφείο πολύ εύκολες και είπαν αν θέλουμε να πάμε στα χωράφια και εμείς. Οπότε προσφέρθηκα και εγώ να πάω αν έρθει κάποιος να κάνει τα εύκολα δικά μου. 

Δημοσ.

Σόρυ, τώρα το είδα.

Αν σκεφτούμε εδώ και πόσα χρόνια βγαίνουν και κλείνουν δρόμους κάνοντας δυσκολότερη τη ζώη τη δικιά μου και τη δικιά σου και όχι των κυβερνώντων προφανώς τότε σίγουρα πολλοί από αυτούς μπορούσαν να έχουν αλλάξει δουλειά αν είναι τόσο χάλια τα πράγματα.

Μα δε διαφωνούμε, έχω ήδη καταθέσει την άποψή μου για τα μπλόκα αλλά και αντίστοιχες πρακτικές γενικότερα.

Είναι κατακριτέο να μιλάς χωρίς να γνωρίζεις και χωρίς να ενδιαφέρεσαι να μάθεις αλλά ακόμα περισσότερο είναι για μένα κατακριτέες τέτοιου τύπου συμπεριφορές. 

ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ!

Δεν υπερασπίζομαι τους τραμπούκους. Απλά με ενοχλεί και η τζάμπα μαγκιά κάποιων "εντερπρενούρς", σύμφωνα με τους οποίους όλοι φταίνε, πλην της κασίδας τους βέβαια.

• Like 1
Δημοσ.

Εισαι αγροτης;εχεις δουλεψει ποτε σε καλλιεργια;

Επειδη ολη μου τη ζωη δουλευω σκληρα μην μας την λες.Δυσκολη δουλεια αλλα οχι οπως την παρουσιαζεις.Οχι μια φορα το χρονο αλλα καθε μερα.Οχι μαζεμα σταφυλια μια φορα μονο αλλα και πατατες ντοματες πιπεριες και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ λαικη.καντο αυτο και μετα κλαψου για μια φορα το χρονο στα σταφυλια.Και εγω ετσι ελεγα "ωχ μωρε παλι σταφυλια και πατημα και τσιπουρα" κανε καθε μερα λαικη να σου πω τι παιχνιδακι ειναι τα αλλα.Για μια δυο μερες το χρονο κλαις;

Το αλλο που λες δυσκολη δουλεια.Εγω πριν ημουν υδραυλικος και εχω βουτηξει και δε βοθρο.Δεν εκλεισα κανενα δρομο επειδη αρχισαν να φορολογουν οριζοντια ουτε σου ειπα οτι ειναι δυσκολη δουλεια.καθε δουλεια και η δυσκολια της.Αν δεν σου αρεσει αλλαζεις.

Δεν είμαι αγρότης. Προέρχομαι από οικογένεια αγροτών και τους βλέπω τώρα που τους φτάσανε και αυτούς.

Από τα 7 στο χωράφι έτρεχα. Μέχρι τα 22 απέκτησα πρόβλημα στους καρπούς, μέση, γόνατα και γοφό.

Εσύ μπήκες σε βόθρο. Εγώ πατούσα μέσα σε χόρτα με φίδια.

Και τα σταφύλια φιλε ήταν ένα παράδειγμα. Βεβαια όχι και η πιο δύσκολη καλιέργεια.

Δημοσ.

1ον, σε ποια χώρα νομίζεις πως ζεις που θες και 700 μισθό; Το πρώην αφεντικό του γαμπρού μου του έκανε επαναπρόσληψη, ωρομίσθιο. Όταν δουλεύει όλες τις μέρες του μήνα, θα πάρει 400 μισθό.

2ον, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, γιατί ο μισθωτός δουλεύει 11 μήνες τον χρόνο, αν πάρει άδεια. Βγάλε τον μέσο όρο που βγάζεις εσύ τους μήνες που δουλεύεις μόνο.

Θα μου πεις ότι δεν γίνεται να δουλέψεις χειμώνα, το καταλαβαίνω, αλλά όταν βγάζεις μέσο όρο του πόσα βγάζεις θα υπολογίσεις τους μήνες δουλειάς και όχι τους μήνες του χρόνου. Αν στην πορεία δεν σου φτάνουν για να ζήσεις τους υπόλοιπους μήνες, αλλάζεις δουλειά, όπως κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι.

3ον, και μια που βαριέσαι τώρα καταχείμωνο, είπες να πάρεις το τρακτέρ να το πας βόλτα να δει πως είναι η εθνική οδός;

Μην κρίνεις για να μην κριθείς είπε κάποιος..Καταρχήν εγώ μέχρι και πριν τρεις μήνες δούλευα γιαυτό και είπα ότι όποιος μπορεί να ζήσει με αυτά του τα δίνω γιατί δεν θέλω να ασχοληθώ εγώ για αυτό και ζήτησα για αντάλλαγμα δουλειά με μισθό σαν αυτόν που είχα τρεις μήνες πριν.Όσο για το αν είμαι στα μπλόκα νομίζω ότι είναι προφανές..

Δημοσ.
Όσο για το αν είμαι στα μπλόκα νομίζω ότι είναι προφανές..

Έλα πες την αλήθεια. Έχεις πάρει τρακτέρ με δερμάτινα καθίσματα και δορυφορικό ιντερνετ από τις επιδοτήσεις.

Αν σκεφτούμε εδώ και πόσα χρόνια βγαίνουν και κλείνουν δρόμους κάνοντας δυσκολότερη τη ζώη τη δικιά μου και τη δικιά σου και όχι των κυβερνώντων προφανώς τότε σίγουρα πολλοί από αυτούς μπορούσαν να έχουν αλλάξει δουλειά αν είναι τόσο χάλια τα πράγματα

Χωρις να διαφωνω πάνω σε αυτό, την τελευταια φορά που πραγματικά προσπάθησε κόσμος να κάνει δυσκολη τη ζωή των κυβερνώντων θυμάσαι τι έγινε?

Κατα τα άλλα, οι περισσότεροι από αυτους γεννήθηκαν αγρότες. Αυτό ειναι το επάγγελμά τους. Δεν αλλάζεις εργασία εύκολα όταν απο μικρός ζεις σε κάτι συγκεκριμένο.

Άλλοι έβγαλαν τις δουλειές που είναι σε γραφείο πολύ εύκολες και είπαν αν θέλουμε να πάμε στα χωράφια και εμείς.

Καμια εργασια δεν ειναι εύκολη. Για τον αγροτη η αλλαγη εργασίας, είναι ότι για εσένα (που ισως εργάζεσαι σε γραφείο), να πας ξαφνικά να κάνεις τον μηχανικό αυτοκινήτων. Οπως ειπε και ο N3k21 αυτά τα πράγματα δεν γινονται χωρις κατάρτιση. Πόσο μάλλον τώρα :-)

Τη φράση "καμία εργασία δεν ειναι εύκολη", κράτα την. Θα δεις αρκετους εδω να ωρύονται πως σκοτώνονται στη δουλειά και πως ο εκάστοτε εκπαιδευτικός, αγρότης, εργαζόμενος των ΜΜΜ κτλ, κάθεται και τους στερεί τα χρήματα απ τους φόρους τους. Σπάνια θα δεις όμως τέτοιους ανθρωπους να γράφουν εδω.

• Like 1
Δημοσ.

Στο παρακέτω κείμενο ακολουθούν λίγες ...κακίες.

Μάλλον βαρέθηκαν τα καφενεία και τις χαρτοπαικτικές λέσχες και βρήκαν ευκαιρία να κάνουν κάνα διάλειμμα κάποια αλλαγή δηλαδή να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό να τους δώσει νέες επιδοτήσεις.Αν και εννοώ κυρίως κάποιους συγκεκριμένους.

Τέσπα αν η κυβέρνηση τουλάχιστον επιτρέψει να πάνε νέες επαγγελματίες κοπέλες του σεξ με καλύτερες τιμές πιστευω ότι θα λύσει το θέμα.

Δημοσ.

Στα αστικά κέντρα πας και δουλεύεις πακετάς ή σερβιτόρος ξέρω 'γω. Στο χωριό τι θα κάνεις; Ακόμα και σήμερα τα ελληνικά χωρία μια - δυο "καφετέριες" έχουν (καφενεία πολυτελείας δηλαδή), κανά μίνι μάρκετ κ.λ.π.

Πως να αφήσει κάποιος που μεγάλωσε εκεί την όποια περιουσία του, για να πάει να δουλέψει με 500-600 ευρώ και να ζει στο νοίκι;

Μήπως τα λες λιγάκι ανάποδα;

Στα αστικά κέντρα αν δεν βρίσκεις δουλειά θα ψοφήσεις της πείνας.

Στην επαρχία όλο και κάποιο χωράφι θα έχεις να βάλεις πατάτες, φασολάκια, κτλ να φας.

Εξ ου και ο λόγος που η κρίση έχει χτυπήσει περισσότερο τις πόλεις παρά τα χωριά.

Μην κρίνεις για να μην κριθείς είπε κάποιος..Καταρχήν εγώ μέχρι και πριν τρεις μήνες δούλευα γιαυτό και είπα ότι όποιος μπορεί να ζήσει με αυτά του τα δίνω γιατί δεν θέλω να ασχοληθώ εγώ για αυτό και ζήτησα για αντάλλαγμα δουλειά με μισθό σαν αυτόν που είχα τρεις μήνες πριν.Όσο για το αν είμαι στα μπλόκα νομίζω ότι είναι προφανές..

Εσύ μέχρι πριν τρεις μήνες δούλευες. Ο γαμπρός μου 20.000 χαμένα έχει, τα νόμιμα γιατί οι υπερωρίες του δεν φαίνονταν πουθενά. Ένα χρόνο ταμείο ανεργίας και επαναπρόσληψη με 400 μισθό, που θα τον πάρει μόνο αν δουλέψει όλον τον μήνα αλλιώς λιγότερα, τους τελευταίους έξι μήνες. Βγήκε να κλείσει τις εθνικές οδούς; Σου έβαλε το αμάξι του εμπόδιο να μην μπορείς να πας στο χωράφι σου να δουλέψεις; Γιατί κάνεις το ίδιο; Γενικά μιλάω, όπως και πριν με τα μπλόκα.

Αυτό το αστειάκι με τα μπλόκα συμβαίνει 20 χρόνια σχεδόν τώρα. Αλλά δεν φταίει κανείς, οι εισαγγελείς φταίνε που δεν τους μάζεψαν όλους την πρώτη φορά να περάσουν 2-3 μερόνυχτα στη στενή και κατάσχεση των τρακτέρ. Να δω αν θα το ξανάκαναν του χρόνου.

Θέλεις να απεργήσεις; Κάνε ό,τι κάνει ο κάθε κλάδος. Μην πας στη δουλειά. Ο δάσκαλος δεν βγαίνει να κλείσει τους δρόμους για μέρες, απλά δεν πάει στη δουλειά. Άντε να κάνει και καμιά πορεία στο ενδιάμεσο. Το ίδιο και όλοι. Κάνε και εσύ το ίδιο, όταν έρθει η ώρα της παραγωγής κάτσε σπιτάκι σου να κάνεις απεργία. Αλλιώς άι στα τσακίδια, ακόμα και αν έχεις όλο το δίκιο του κόσμου με το μέρος σου. Τραμπούκοι του κερατά, δύο δεκαετίες τώρα. Γενικά μιλάω είπαμε.

Δημοσ.
Ο γαμπρός μου 20.000 χαμένα έχει, τα νόμιμα γιατί οι υπερωρίες του δεν φαίνονταν πουθενά. Ένα χρόνο ταμείο ανεργίας και επαναπρόσληψη με 400 μισθό, που θα τον πάρει μόνο αν δουλέψει όλον τον μήνα αλλιώς λιγότερα, τους τελευταίους έξι μήνες. Βγήκε να κλείσει τις εθνικές οδούς;

Μια και το έφερε η κουβέντα. Τα 20.000 ο γαμπρός σου απο ποιον τα διεκδικεί? Τα νόμιμα και οι υπερωρίες του γιατι δεν φαίνονται πουθενά?

Αναφέρεσαι σε επαναπρόσληψη. Δηλαδή τον ξαναπήρε ο ίδιος εργοδότης με λιγότερα χρήματα 1 χρόνο μετά?

Δημοσ.

Μήπως τα λες λιγάκι ανάποδα;

Στα αστικά κέντρα αν δεν βρίσκεις δουλειά θα ψοφήσεις της πείνας.

Στην επαρχία όλο και κάποιο χωράφι θα έχεις να βάλεις πατάτες, φασολάκια, κτλ να φας.

Εξ ου και ο λόγος που η κρίση έχει χτυπήσει περισσότερο τις πόλεις παρά τα χωριά.

Αυτό που λες σαφώς και ισχύει. Η απάντησή μου ωστόσο αφορούσε μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση. Θέλω να πω δηλαδή, ότι εδώ εξετάζουμε την αγροτιά κυρίως ως επαγγελματική δραστηριότητα. Δεν απάντησα με βάσει το που επιβιώνει κάποιος ευκολότερα. 

Όπως είχα γράψει και στο παρελθόν σε άλλο thread, σε ένα χωριό είναι εύκολο να ζήσεις καλλιεργώντας την τροφή σου. Από την άλλη όμως χρειάζεσαι και χρήματα για άλλα πάγια έξοδα: ΔΕΗ, νερό, βενζίνα. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Αλλά στην τελική αυτό που λες, κατά κάποιο τρόπο υποστηρίζει και το δικό μου συλλογισμό: αν κάποιος μπορεί έστω να επιβιώσει π.χ. με τα όσα καλλιεργεί στον κήπο του, γιατί να φύγει απ' το χωριό ρισκάροντας να χάσει έστω κι αυτά τα βασικά; Για να δουλέψει ως τι στην πόλη, όντας ανειδίκευτος και χωρίς έστω κάποια προϋπηρεσία; 

Δεν είναι περισσότερο λογικό να μείνει εκεί που είναι, προσπαθώντας μπας και βγάλει κάτι -έστω ψίχουλα- παραπάνω από τα χωράφια του; 

Δημοσ.
Αλλά δεν φταίει κανείς, οι εισαγγελείς φταίνε που δεν τους μάζεψαν όλους την πρώτη φορά να περάσουν 2-3 μερόνυχτα στη στενή και κατάσχεση των τρακτέρ. Να δω αν θα το ξανάκαναν του χρόνου.

Το ίδιο ισχύει και για όσους ψήφισαν τα μνημόνια χωρις να τα διαβάσουν, που δινουν διαταγές να βαράνε τον κόσμο που κάνει ειρηνικές διαδηλώσεις, που βάζουν τον κόσμο να πληρώνει για δρόμους σκοτώστρες ενω η οδηγία της Ε.Ε. ειναι διαφορετική, που "χρεοκοπούν", αφήνοντας χιλιάδες απλήρωτους και την επομενη μέρα κάνουν εκπομπές, που έφεραν τη χωρα σε αυτο το σημείο και βγαίνουν ελευθεροι να διασκεδάσουν.

Ποιος εισαγγελέας ασχολήθηκε με όλα αυτά?

Κανείς. Το ψάρι βρωμάει πάντα απ το κεφάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...