Προς το περιεχόμενο

Format ή Recovery?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας έχω στο λαπτοπ μου σε ένα partition τα windows αλλά επειδή σερνονται θέλω να τα ρίξω ενα formaρισμα..αλλά έχω την εξης απορία να τα κάνω format ή να χρησιμοποιήσω το recovery partition που το επαναφέρει στις εργοστασιακες ? 

Δημοσ.

Καλύτερα format και να περάσεις τα windows απο την αρχή , απλα μετα πρέπει να περάσεις drivers παλι οχι οτι ειναι δύσκολο αλλα πρέπει να το κανεις :P

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται απο το επιπεδο του χρήστη που θέλει να εγκαταστήσει τα windows. Αν είναι «αρκετά» έμπειρος τοτε η χειροκίνητη εγκατάσταση των windows δείχνει καλύτερη λύση. Αν είναι πιο «απλός» χρήστης η χρήση του recovery partition ειναι μακράν η καλύτερη λύση.

Αυτό γιατι αν ο «απλός» χρήστης επιχειρήσει κάτι πιο «έμπειρο»πρέπει να βρει τα σωστά windows, να προ-κατεβάσει τους ΣΩΣΤΟΥΣ drivers, να διαχειριστεί τα partitions, να περάσει τα windows, να περάσει drivers, να κάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις και τέλος να σβήσει temp αρχεία. Για το μέσο «απλό» χρήστη αυτά ειναι βουνό!. Αντίθετα με το recovery partition πατάει F10(ή το αναλογο πλήκτρο) κάνει recovery και είναι έτοιμος. 

Άρα ts ρώτησε τον εαυτό σου πόσο έμπειρος είσαι στις εγκαταστασεις windows και προχώρα αναλογα. Το μόνο που θα προσθέσω ειναι οτι αν αποφασίσεις να δράσεις ως έμπειρος φρόντισε πρώτα να εχεις φτιάξει τα recovery dvds. Αυτό γιατί εχω δει αρκετούς «wannabe εμπειρους» να πληρώνουν 50άρια για να αγοράσουν τα recovery dvd

Δημοσ.

Γεια σας έχω στο λαπτοπ μου σε ένα partition τα windows...

Έχεις κι άλλο partition; Αν ναί, εσύ το έφτιαξες ή ήταν προεγκατεστημένο;

Δημοσ.

well, well, ευχαριστω για τις απαντησεις...λοιπόν στο ένα εχω win και στο άλλο έχω linux. Δεν εχω κανένα πρόβλημα για την εγκατάσταση εξ αρχης, απλά ρωτάω για το αν είναι καλύτερος καποιος απο τους δύο τρόπους ή αμα είναι το ίδιο

Δημοσ.

Καθαρό φορμάτ είναι και στις δυο περιπτώσεις. Απλώς με το recovery (που είναι και το βολικότερο-σιγουρότερο) θα σβηστεί και το δεύτερο partition εκτός αν περιλαμβάνεται στο recovery (αν δηλαδή ήταν προεγκατεστημένο) οπότε θα ξαναδημιουργηθεί. Αν θέλει να κρατήσει τα Linux πρέπει να το κάνει manual.

Δημοσ.

well, well, ευχαριστω για τις απαντησεις...λοιπόν στο ένα εχω win και στο άλλο έχω linux. Δεν εχω κανένα πρόβλημα για την εγκατάσταση εξ αρχης, απλά ρωτάω για το αν είναι καλύτερος καποιος απο τους δύο τρόπους ή αμα είναι το ίδιο

Εκτός από αυτά που λέει ο arc ,στα recovery πολλές φορές έχει «σαβούρα» και διαφημιστικά προγράμματα που μπορεί να μειώσουν την απόδοση,με καθαρό format έχεις μόνο τα windows.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...