Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιστατικό σε αστυνομικό τμήμα που μου διηγήθηκε φιλικό πρόσωπο: Ο διευθυντής του τμήματος ζητάει από έναν κύριο με φόρμα να περάσει έξω και να αφήσει μόνο την κυρία που είχε δίπλα του να καταθέσει. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έρχεται ένας μπάτσος και λέει ΄΄ξέρετε σε ποιόν είπατε να βγει έξω; Είναι ο εισαγγελέας τάδε΄΄. Βγήκε αυτοπροσώπως ο άλλος για να τον ξαναβάλει μέσα.

Η εμφάνιση σαφώς παίζει ρόλο. Προσωπικά ίσως είμαι από τους λίγους που δεν κοιτάει αν ο άλλος φοράει κουστούμι. Ίσως γιατί κουστούμι φοράω μόνο στις κηδείες. Άλλωστε αφού δεν είμαι υπάλληλος εταιρίας ή δικηγόρος δεν βρίσκω λόγο να φοράω κουστούμι στα 26 μου για να θεωρηθώ καλοντυμμένος. 

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.

Εφόσον επιμένεις ότι η συμπεριφορά σου είναι σωστή, όταν σχεδόν ολόκληρη η κοινωνία την κατακρίνει, το ερώτημα δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, αλλά με συμπεριφορά.

Ναι, η συμπεριφορά σου επηρεάζει τον τρόπο που σ'αντιμετωπίζουν οι άλλοι.

εγω προσωπικα δεν το κανω. απλα δεν το κατακρινω κιολας! και πως ξερεις οτι ολοκληρη η κοινωνια το κατακρινει?

το προβλημα ειναι οτι εχουμε μαθει οταν βλεπουμε κατι διαφορετικο (οχι κακο απλα διαφορετικο) απο αυτο που εχουμε συνηθισει να βλεπουμε το κρινουμε (συνηθως) αρνητικα και το κοροιδευουμε! 

εγω προσωπικα δεν δινω σημασια ουτε στο τι φοραει ο αλλος (μπορει να το σχολιασω σαν ρουχο, αλλα οχι αυτον σαν ατομο) ουτε σε καποια πραγματα που μπορει να κανει, γιατι μπορει να τα κανει για 1002 λογους που προφανως και δεν τους ξερω!

αληθεια αυτο που ρωτησε ο αλλος πιο πανω που πολλοι πανε στα τυρια και τα αλλαντικα και δοκιμαζουν τι θελουν μεχρι να αποφασισουν πως το βλεπεις?

• Like 1
Δημοσ.

<p>την παρενθεση την ειδες ε? αληθεια τι σε πειραζει πιο πολυ το να πιω εγω (λεμε τωρα με το εγω) το χυμο πριν παω στο ταμειο και να το πληρωσω κανονικα ή το να παρω κατι απο καποιο ραφι (ή και ψυγειο) και επειδη αλλαξα γνωμη να το αφησω οπου να ναι! ετσι και αλλιως δικο μου δεν ειναι αρα ειναι δικο τους προβλημα ε? </p>

Φιλε μου οταν καποιος παει για προπόνηση να εχει προνοησει να εχει μαζι του τον χυμο/νερο/αναψυκτικό και να το πιει αμεσως μετα την προπόνηση αφου το θεμα ειναι να αναπληρωσει υγρα κτλ ή να ξεδιψασει. Δεν μπορώ να φανταστώ δλδ καποιον να ειναι προπόνηση, με αδεια χερια και χωρίς νερό και να περιμένει να παει στο σουπερμάρκετ για να πιει/ξεδιψασει ή αναπληρωσει τα χαμενα υγρα της προπόνησης με κάποιο προϊόν και μάλιστα πριν το πληρώσει.

• Moderators
Δημοσ.

Ούτε εγώ μπορώ να το φανταστώ αλλά ξέρεις πόσες φορές έχω πάει προπόνηση και οι άλλοι δεν φέρνουν πετσέτα για να σκουπιστουν και ζητούν τη δική μου;

Μπορεί να είχε και να τελείωσε και να χρειαΖόταν και άλλο. Δεν ξέρεις.. άν το κανει συστηματικά αλλάζει το θέμα αλλα για μια φορά δεν έγινε τίποτα.

Υγ εγώ πχ δεν μπορώ να σκεφτώ ένα λόγο γιατί κάποιος πετάει σκουπίδια στο δρόμο,γιατί βαριούνται να κάνουν τον κύκλο σε ένα κυκλικό κόμβο,να κλείσουν το ψυγείο στο σούπερ μάρκετ αφού πάρουν αυτό πού θέλουν και πολλά άλλα. Αυτοί όμως κάτι σκατα έχουν στο μυαλό τούς και το κάνουν. Ειδικά στο σούπερ τι βρισιμο τρώνε όταν αφήνουν ανοιχτό το ψυγείο δεν λέγεται

Mπορει να παει καποιος για τρεξιμο με το νερο στο χερι ; Δεν νομιζω .

Η αλήθεια είναι ότι Μπορεί. Δεν βολεύει αλλά Μπορεί. Λύσεις υπάρχουν οπως ζώνη με νερά,καμελ μπακ,ειδικά μπουκαλάκια πού είναι για να τα κρατάς,να φροντίζουν φροντίσεις η διαδρομή να τελειώνει σπίτι ή στο αμάξι πού έχεις όσα χρειάζεσαι,να σταματήσεις σε περίπτερο πού είναι πάνω Στο δρόμο αυτά μου ήρθαν Για την ώρα. Απλά ξαναλέω για μια στο τόσο δεν είναι κάτι τραγικό. Όταν είναι συστηματικό(εμένα πάλι δεν με πειράζει) αλλά τότε το εξετάζει διαφορετικά Κάποιος

Δημοσ.

Τελευταία πάω για κανένα τρεξιματάκι πού και πού και επειδή εδώ που είμαι βρέχει πολύ και ως συνέπεια παντού έχει λάσπες και δε γίνεται να τρέχω στα πεζοδρόμια και τους δρόμους συνέχεια, φοράω τα ανάλογα παλιά χιλιοπλυμμένα αθλητικά. Μετά το τρέξιμο είμαι ιδρωμένος, βρώμικος και λασπωμένος. Έχει ενδιαφέρον το πώς με αντιμετωπιζουν κάποιοι, στο σούπερ μάρκετ π.χ. με κοιτάνε με μισό μάτι, ενώ μου μιλάνε γυρίζουν το βλέμμα αλλού, μου συμπεριφερονται απότομα και με αγένεια και γενικά δέχομαι αρκετή ψυχρότητα.

Κατά τη γνώμη μου, με δεδομένο το τμήμα που έχω σε bold, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον το όλο θέμα τής συγκεκριμένης αντιμετώπισης:

Ένας ιδρωμένος, βρώμικος και λασπωμένος, μπαίνει σ' ένα κλειστό και πολυσύχναστο χώρο, πιθανότατα βρίσκεται για αρκετά λεπτά σε απόσταση επαφής με άλλους ανθρώπους (π.χ. όσο περιμένει στην ουρά για το ταμείο) και θεωρεί άξιο αναφοράς το ότι τον αντιμετωπίζουν περίεργα, απότομα και με έκδηλη την ενόχλησή τους; Αφού...βρωμάει και ζέχνει! Ακόμα και τα ρουθούνια τους να έκλειναν με το χέρι, φυσιολογικότατο θα ήταν. Ποια «ψυχρότητα»; Σιγά μη τον ...αγκάλιαζαν κιόλας, για να χρειάζονται απολύμανση σε κλίβανο μετά...

Από την άλλη επειδή φοράω κουστούμι συχνά πρέπει να σας πω ότι το να φοράς κουστούμι είναι σα να έχεις την υπερδύναμη ενός φανταστικού ήρωα της marvel να επηρεάζεις τον κόσμο: στα καταστήματα μου φέρονται με το σεις και με το σας, στο δρόμο με κοιτάνε γυναίκες αλλά και πολλοί άντρες ! πραγματικά αυτή ή αμφίεση έχει μαγική δύναμη.

Το θέμα τής αμφίεσης και τής εμφάνισης γενικότερα, είναι τελείως διαφορετικό. Εδώ δε μιλάμε για κοινώς αποδεκτά δεδομένα υγιεινής, αλλά για προσωπικό γούστο, το οποίο αφορά μόνο τον εαυτό μας, λόγο σ' αυτό έχουμε μόνο εμείς οι ίδιοι και εξαρτάται από το πόση σημασία δίνουμε, στο «τι θα πει ο κόσμος». Άλλοι νοιάζονται, άλλοι - όπως εγώ π.χ. - δε δίνουν φράγκο. Ποιος είναι αυτός ο περίφημος «κόσμος» στο κάτω κάτω, ώστε να ασχολούμαστε με το τι θα πει; Περαστικοί και τυχαίοι, τους οποίους πιθανότατα δε θα ξαναδώ, είναι στην πλειοψηφία τους. Ακόμα και για γείτονες που συναντώ καθημερινά αν πρόκειται, μού είναι παντελώς αδιάφορη η γνώμη ανθρώπων που με σχολιάζουν αρνητικά λόγω τής εμφάνισής μου. Στη γνώμη τού γάτου μου, μεγαλύτερη σημασία δίνω.

Δεν κυκλοφορώ με το σώβρακο στο δρόμο, ούτε και πήγα ποτέ σε συνέντευξη για δουλειά, ή σε επαγγελματικό ραντεβού, ντυμένος σαν κλόουν. Αλλά όχι και να επιζητώ την έγκριση και την εκτίμηση τού κάθε τυχαίου τενεκέ, που νιώθει ότι το μαλλί μου μέχρι τη μέση, ή τα μαύρα ρούχα, τού ...προσβάλλουν την αισθητική! Ούτε κι εγώ γουστάρω να βλέπω τον κάθε πατσοκοιλιά να λιάζεται δίπλα μου στην παραλία, ή την κάθε ηλίθια που νομίζει ότι το κολάν μετατρέπει τα ...τετρακόσια κιλά της σε ερωτική φαντασίωση, αλλά δεν τους τη λέω. Ρόμπα γίνονται και μόνοι τους...

• Like 2
Δημοσ.

εμενα με περναν για αλητηρια και κακοποιο στοιχειο καθε μερα γιατι κυκλοφορω με κουκουλα μονιμα (κρυωνουν τα αφτια μου) και νιωθω σχεδον ηδονη.

Δημοσ.

Το έχω νιώσει αυτό που λες με το ντύσιμο. Σε ένα πρόσφατο ταξίδι κόντεψαν να με διώξουν από ενα ξενοδοχείο όπου κατέβηκα από το δωμάτιό μου με φόρμες στο λόμπυ για να αλλάξω συνάλλαγμα και παρά την επιμονή μου αρνούνταν να με εξυπηρετήσουν και δεν πίστευαν ότι μένω στο ξενοδοχείο μέχρι που αναγκάστηκα να δείξω την κάρτα/κλειδιά με τον αριθμό δωματίου στην ασφάλεια του ξενοδοχείου - εκεί φτάσαμε. Το επόμενο πρωί κατέβηκα καλοντυμένη  - καθώς βρισκόμουν εκεί για δουλειά - και συνεπώς πλήρως εναρμονισμένη με την όλη αισθητική που προσδοκεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο από τους πελάτες του (προτιμάται για διεθνή συνέδρια και ήθελε ανάλογο dress code από ό,τι κατάλαβα αργότερα). Οπότε περνώντας από το λόμπυ έτυχα και τελείως διαφορετικής αντιμετώπισης από τους ίδιους ανθρώπους.

Υ.Γ. Στη δική σου περίπτωση όμως, ίσως η συμπεριφορά να ενοχλεί και όχι τόσο η εμφάνιση.

• Moderators
Δημοσ.

Aυτο μου θυμιζει το εξης και εχει να κανει με τη διαφορα κουλτουρας (ισως). Υπαρχουν καποιες boutique πανακριβες κλπ στην Ελλαδα και στο εξωτερικο. Λεγε με LV, hermes και δε συμμαζευεται. Εμμεσα λογω δουλειας εχω επισκεφθει πολλες στην Ελλαδα και στην Ιταλια.  Στην Ελλαδα λοιπον εχω διαπιστωσει πως αν πας με ενα τζιν και και ενα t shirt οι πωλητες σε κοβουν πανω κατω και δε σου δινουν την πρεπουσα σημασια. Αν πας με κοστουμι κλπ σκιζονται να σε εξυπηρετησουν.

Στη δε Ιταλια εχω δει ατομο με οριακα αμφιεση αστεγου να μπαινει στο καταστημα, να τον εξυπηρετουν με το σεις και με το σας (διχως να ειναι returning customer). Στο τελος ψωνισε κιολας. Αλλα περα απο αυτο το περιστατικο, δε νιωθεις πως οι πωλητες σε σκαναρουν για να δουν αν τα ρουχα σου κοστιζουν οσο ο διπλος μισθος τους ουτως ωστε να προσαρμωσουν τη συμπεριφορα τους.

Food for thought αυτο.

Κατα τ'αλλα συμφωνω με τον deesnider, αν ο αλλος δε ζεχνει εχοντας ετσι αμεσο αντικτυπο σε μενα, δε πα να φορα ο,τι θελει μου φαινεται αδιαφορο. Θα το παρατηρησω μεν αλλα καπακι θα επιστρεψω σε αυτο που εκανα.

• Like 1
Δημοσ.

Η εμφάνιση επηρεάζει τη συμπεριφορά των άλλων

Πω ρε πούστη τώρα τελευταία κάθε φορά που μπαίνω στο μπλα μπλα μαθαίνω κάτι καινούριο. 

Δημοσ.

Φίλος είχε πάει σε αντιπροσωπία BMW με φόρμα και τον διώξαν...

Τι πήγε να κάνει στην αντιπροσωπεία τής BMW; Να ζητήσει δουλειά, ή να παραγγείλει αυτοκίνητο; Αν ήταν το πρώτο, λογικότατο μού φαίνεται το ότι τον έδιωξαν. Αν πήγε όμως ως υποψήφιος πελάτης, αυτός που τον έδιωξε είναι ο ορισμός τού «στόκου»...

• Like 1
Δημοσ.

Η εικόνα παίζει ρόλο παντού. Απο σχέσεις, έως δουλειά, έως το οτιδήποτε. Γνωρίζω εκ των έσω περίπτωση, όπου κοπέλα που έδωσε συνέντευξη για δουλειά σε μεγάλη αλυσίδα supermarket, ενώ τηρούσε όλες τις προϋποθέσεις (καλό βιογραφικό, χρόνια προϋπηρεσίας, και συστάσεις), στο τέλος κόπηκε απ' τους υπέυθυνους του υποκαταστήματος λόγω εμφάνισης επειδή ήταν υπέρβαρη. Στο τέλος πήραν στη θέση της μια άλλη κοπέλα, η οποία δεν είχε τα ανάλογα προσόντα ΑΛΛΑ είχε μια στοιχειώδη εμφάνιση.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις η εμφάνιση παίζει καταλυτικό ρόλο. Γι' αυτό καλό θα είναι όσο μπορεί ο καθένας να φροντίζει τον εαυτό του όσο μπορεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...